X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY MOŻE KTORAŚ Z WAS WIE:
    mam umowę zlecenie na czas nieokreślony z opłacanym zus noi opłacałam dobrowolne ubezpieczenie chorobowego, dzięki czemu jestem na l4. Wiem, że przysługuje mi też macierzyński.
    Dziś zadzwoniła do mnie pani dyrektor, żebym przyszła rozwiązać umowę bo im się święcę w systemie.

Moje pytanie czy jak rozwiązę z nimi umowę to dalej będę mieć prawo do l4 i macierzyńskiego?

Nie mam żadnego ksieowego, a zanim zadzwonię do firmowego to chciałabym wiedzieć jak to chociać mniej więcej jest

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka
    sfotografowałam dla ciebie fragment sciany
    pokój mam jasny brąz/ beż z pionowymi pasami turkus (i w tym samym odcieniu zasłony)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecd8bd030e9e.jpg
    kamcia przepraszam Cię, że pytam znowu.. ale patrzę tak na stronę Castoramy i tam widzę kilka odcieni niebieskich.. Twój to był ten typowy turkus w nazwie, czy szmaragdowy, a może morska głębina, bo takie zdają mi się oba podobne??

Teraz mam dylemat bo patrzę, że kremowe brązy też jakieś są online :D ale wpadłam znowu na pomysł z szufladami pod łóżeczka, zamówić jasne i pomalować na turkus zamiast pojemników pod łóżeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 16:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowa zlecenie a ciąża

W związku z wykonywaniem zlecenia kobiecie ciężarnej nie przysługują żadne uprawnienia pracownicze. Łącznie z tymi wynikającymi z ochrony stosunku pracy, czyli zakazu rozwiązania umowy o pracę w okresie ciąży przez pracodawcę oraz takie, jak: zwolnienie od pracy na zlecone przez lekarza badania lekarskie, zakaz wykonywania pracy w godzinach nadliczbowych lub w porze nocnej. Kobiecie w ciąży pracującej na podstawie umowy-zlecenia przysługują tylko takie uprawnienia, które wynikają z treści zawartego porozumienia. Stąd też przed podpisaniem tego typu umowy radzimy dokładnie przeczytać jej treść. Szczególnie jeśli w tym czasie kobieta zamierza starać się o potomka. Z przytoczonych powyżej informacji jasno wynika, że kobieta w ciąży pracująca na umowę-zlecenie czy umowę o dzieło nie może liczyć na ochronę stosunku pracy. Tylko od dobrej woli pracodawcy będzie zależało, czy jej nie zwoln

napewno jak rozwiazesz umowe to nie bedzie przyslugiwac ci platne l4, bo na l4 jak wiesz podajesz nip zakladu pracy a jesli umowa bedzie rozwiazana tym samym nie mozesz podawac firmowego nipu,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 16:48

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

napewno jak rozwiazesz umowe to nie bedzie przyslugiwac ci platne l4, bo na l4 jak wiesz podajesz nip zakladu pracy a jesli umowa bedzie rozwiazana tym samym nie mozesz podawac firmowego nipu,[/QUOTE]

no właśnie nie wiem ja to jest, te poprzednie info to mnie nie dotyczą bo ja opłacałam ubezpieczenie chorobowe i należy mi się l4 tylko faktycznie jest sens w tym, że jak podpisze rozwiązanie to mi nie będzie przysługiwało, jutro rano pojade do zus to się dowiem.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w zusie najpewniej ci udziela rzetelnej imformacji na ten temat :)

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    A na kiedy potrzebujesz tę informację o farbie? ?mam ją w piwnicy ale zejść do niej to 4 piętra w dół. ..wytrzymasz do jutra?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:01

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wróciłam na chwilkę z działeczki ale jutro juz wracam. Zdecydowanie lepiej się tam czuję :) pewnie dlatego ze nic nie muszę robić ;)
    Wyszło mi jakieś swędzące uczulenie na łydkach :/ smaruje hydrocortisonum ale nie znika... Szlag zawsze coś.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chętnie gdzieś się zaszyła, głupia byłam że się porwałam na to prawo jazdy w ciąży, może jak tym razem nie zdam to sobie odpuszczę do porodu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam!
    Pirellka wszystkiego najlepszego! Fajnie, że Kamcia dała info o farbach z castoramy, ja ostatecznie wzięłam 2,5, bo pomalowałam dwie ściany, ale jakbym robiła wzorki to będę wiedziała gdzie szukać:)

Moja okropna wysypka nie schodzi i swędzi, ale dobra wiadomość jest taka, że to na pewno nie cholestaza!
    Mąż się uparł, żeby zrobić próby wątrobowe i wyszło ok:) ale dalej nie wiem co ją nasila:/

Kamcia mojego meza nie pytają czy chce jechać, a o nagrodach nie ma mowy, raczej w drugą stronę - nie pojedziesz pożałujesz. Wszyscy tak mają. W czwartek jedzie na ten cholerny szczyt nato:/

agatia, pirelka lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    No w zusie najpewniej ci udziela rzetelnej imformacji na ten temat :)
    ha ha ha Sarcia czarny humor się Ciebie trzyma :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pirelka
    A na kiedy potrzebujesz tę informację o farbie? ?mam ją w piwnicy ale zejść do niej to 4 piętra w dół. ..wytrzymasz do jutra?
    Spokojnie Kochana, jedziemy dopiero w piątek ;) także jutro spokojnie.

Tylko zdałam sobie sprawę, że tą farbą do ścian nie pomaluję drewnianych szuflad :/ jejku same przeciwności :P tak czy siak trzeba dwie puszki kupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do różków, ja zamówiłam takie: http://allegro.pl/becik-rozek-niemowlecy-bawelna-duzo-nowych-wzorow-i5712517454.html
    są średnio usztywniane, ale mięciutkie, ładnie wykonane, miłe w dotyku ;)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka urodzinki??? Wszystkiego naj naj!!!
    Magdziulla dobry pomysł, tez zrobię te próby żeby miec pewność. A to na czczo?

pirelka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Niby na tej farbie napisane ze do różnych powierzchni. ..
    Jutro zejde na dol to przy okazji wejdę do piwnicy. A jak farby nie znajdę to pojutrze wyślę męża ;) jutro ma służbę wiec go nie ma
    Ale sprawdzę ;) zapisze sobie więc pewnie nie zapomnę :D

pirelka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Szczerze to ci nie zazdroszczę w sytuacji z mężem. ..szczyt nato, dni młodzieży. ..ach tylko człowiek myślący wie co to może znaczyć. ..mojemu udalo się odmówić. Gdyby to nie był 9 miesiąc sama bym się skusila na nagrodę. ..Mąż był 2 lata temu i mieli super ekipę :D i na tym zależało innym. ..
    ale nie ze wszystkim mu tak się udaje. ..na misje musiał :(
    Ale też taka prawda że wojsko nic nie może. Ma mniej praw. ..a pol. może siły użyć

Będzie dobrze i myślami będę z wami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 18:58

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka dzięki ;)

kamcia, dzięki Kochana :* chyba, że online wyczaisz, który to kolor.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie, czy można luzem w Ikei kupić szuflady pod łóżeczko ?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Nazwę różowej pamiętam
    Żółtą na probniku poznaję
    ale tej turkusowej za cholerę nie odnajduję :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    ha ha ha Sarcia czarny humor się Ciebie trzyma :)

Agatia masz racje xD Bo ja jestem na stopie wojennej z zusem i tak jestem na ....ujow cieta ze sobie nawet nie wyobrazasz;)

agatia lubi tę wiadomość

‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ