WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
DZIEWCZYNY MOŻE KTORAŚ Z WAS WIE:
mam umowę zlecenie na czas nieokreślony z opłacanym zus noi opłacałam dobrowolne ubezpieczenie chorobowego, dzięki czemu jestem na l4. Wiem, że przysługuje mi też macierzyński.
Dziś zadzwoniła do mnie pani dyrektor, żebym przyszła rozwiązać umowę bo im się święcę w systemie.
Moje pytanie czy jak rozwiązę z nimi umowę to dalej będę mieć prawo do l4 i macierzyńskiego?
Nie mam żadnego ksieowego, a zanim zadzwonię do firmowego to chciałabym wiedzieć jak to chociać mniej więcej jest
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:pirelka
sfotografowałam dla ciebie fragment sciany
pokój mam jasny brąz/ beż z pionowymi pasami turkus (i w tym samym odcieniu zasłony)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecd8bd030e9e.jpg
Teraz mam dylemat bo patrzę, że kremowe brązy też jakieś są onlineale wpadłam znowu na pomysł z szufladami pod łóżeczka, zamówić jasne i pomalować na turkus zamiast pojemników pod łóżeczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 16:37
-
nick nieaktualnyUmowa zlecenie a ciąża
W związku z wykonywaniem zlecenia kobiecie ciężarnej nie przysługują żadne uprawnienia pracownicze. Łącznie z tymi wynikającymi z ochrony stosunku pracy, czyli zakazu rozwiązania umowy o pracę w okresie ciąży przez pracodawcę oraz takie, jak: zwolnienie od pracy na zlecone przez lekarza badania lekarskie, zakaz wykonywania pracy w godzinach nadliczbowych lub w porze nocnej. Kobiecie w ciąży pracującej na podstawie umowy-zlecenia przysługują tylko takie uprawnienia, które wynikają z treści zawartego porozumienia. Stąd też przed podpisaniem tego typu umowy radzimy dokładnie przeczytać jej treść. Szczególnie jeśli w tym czasie kobieta zamierza starać się o potomka. Z przytoczonych powyżej informacji jasno wynika, że kobieta w ciąży pracująca na umowę-zlecenie czy umowę o dzieło nie może liczyć na ochronę stosunku pracy. Tylko od dobrej woli pracodawcy będzie zależało, czy jej nie zwoln
napewno jak rozwiazesz umowe to nie bedzie przyslugiwac ci platne l4, bo na l4 jak wiesz podajesz nip zakladu pracy a jesli umowa bedzie rozwiazana tym samym nie mozesz podawac firmowego nipu,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 16:48
-
napewno jak rozwiazesz umowe to nie bedzie przyslugiwac ci platne l4, bo na l4 jak wiesz podajesz nip zakladu pracy a jesli umowa bedzie rozwiazana tym samym nie mozesz podawac firmowego nipu,[/QUOTE]
no właśnie nie wiem ja to jest, te poprzednie info to mnie nie dotyczą bo ja opłacałam ubezpieczenie chorobowe i należy mi się l4 tylko faktycznie jest sens w tym, że jak podpisze rozwiązanie to mi nie będzie przysługiwało, jutro rano pojade do zus to się dowiem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, wróciłam na chwilkę z działeczki ale jutro juz wracam. Zdecydowanie lepiej się tam czuję
pewnie dlatego ze nic nie muszę robić
Wyszło mi jakieś swędzące uczulenie na łydkachsmaruje hydrocortisonum ale nie znika... Szlag zawsze coś.
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Wam!
Pirellka wszystkiego najlepszego! Fajnie, że Kamcia dała info o farbach z castoramy, ja ostatecznie wzięłam 2,5, bo pomalowałam dwie ściany, ale jakbym robiła wzorki to będę wiedziała gdzie szukać
Moja okropna wysypka nie schodzi i swędzi, ale dobra wiadomość jest taka, że to na pewno nie cholestaza!
Mąż się uparł, żeby zrobić próby wątrobowe i wyszło ok:) ale dalej nie wiem co ją nasila:/
Kamcia mojego meza nie pytają czy chce jechać, a o nagrodach nie ma mowy, raczej w drugą stronę - nie pojedziesz pożałujesz. Wszyscy tak mają. W czwartek jedzie na ten cholerny szczyt nato:/agatia, pirelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Pirelka
A na kiedy potrzebujesz tę informację o farbie? ?mam ją w piwnicy ale zejść do niej to 4 piętra w dół. ..wytrzymasz do jutra?także jutro spokojnie.
Tylko zdałam sobie sprawę, że tą farbą do ścian nie pomaluję drewnianych szufladjejku same przeciwności
tak czy siak trzeba dwie puszki kupić.
-
nick nieaktualny
-
Pirelka
Niby na tej farbie napisane ze do różnych powierzchni. ..
Jutro zejde na dol to przy okazji wejdę do piwnicy. A jak farby nie znajdę to pojutrze wyślę mężajutro ma służbę wiec go nie ma
Ale sprawdzęzapisze sobie więc pewnie nie zapomnę
pirelka lubi tę wiadomość
-
Magdziulla
Szczerze to ci nie zazdroszczę w sytuacji z mężem. ..szczyt nato, dni młodzieży. ..ach tylko człowiek myślący wie co to może znaczyć. ..mojemu udalo się odmówić. Gdyby to nie był 9 miesiąc sama bym się skusila na nagrodę. ..Mąż był 2 lata temu i mieli super ekipęi na tym zależało innym. ..
ale nie ze wszystkim mu tak się udaje. ..na misje musiał
Ale też taka prawda że wojsko nic nie może. Ma mniej praw. ..a pol. może siły użyć
Będzie dobrze i myślami będę z wami!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 18:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny