X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole kupowanie nieruchomosci a zwlaszcza mieszkan i pozniejszy ich wynajem to jesg bardzo dbry biznes w tych czasach , nawet jak wezmiesz nie duzy kredyt t
    , to prkatycznie z wynajmu rata sama sie placi w zaleznosci od lokalizacji :)

pirelka, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A tak w ogole kupowanie nieruchomosci a zwlaszcza mieszkan i pozniejszy ich wynajem to jesg bardzo dbry biznes w tych czasach , nawet jak wezmiesz nie duzy kredyt t
    , to prkatycznie z wynajmu rata sama sie placi w zaleznosci od lokalizacji :)
    Zgadzam się, tylko trzeba najpierw spłacić to co się kupi :D Chyba, ze ktoś może bez pożyczek kupić i nie oddawać nikomu :)
    My też tak planujemy jak spłaciły, kupić większe a z tego wynajmu opłacać sobie większość raty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uciekam do dentysty, trzymajcie kciuki by poszło sprawnie i bez komplikacji :) żeby okazało się, że to moja ostatnia wizyta na razie :D

kamciaelcia, Pysiaczek89, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa tam na temat remontow to nic nie mowie, bo mnie tez czeka jeszcze remont na przelomie lipca/sierpnia wymiana podlog w salonie i korytarzu, wstawianie nowych drzsi wejsciowych, pokojowych, malowanie no i zakup mebli nowych do salonu i sgolow z krzeslami bo mam 2 fajne komplety upatrzone, ale to jeszcze miesiac spokoju i porzadku w domu :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my narazie na 40 metrach po slubie zaczynamy remont szeregowca. Ale juz ogarnelismy co moglismy plan kuchni juz jest o tak sie doczekać nie mogę. Remontujemy 2 lazienki i kuchnoe plus podłogi wiec kasy pojdzie mega i misimy czekać do kwietnia co by wiedziec ile z wesela zostanie.
    Bedzie slicznie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f99e74b1a63b.jpg

pirelka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ciagle ostatnio:ochote:na kakao Puchatek, nie wiem skad mi sie to wzielo bo ogolem nie jes0m i nie lubie:czekolady a to bym ciagle pila :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilami zastanawiam sie czy moje belly nie jest jakies ppfiksowane bo na suwaku i belly mam te same dane poustawiane, a mam jakas rozbieznosc w yygodniach pomiedzy jednym a drugim. I wg belly dopiero dzis zaczelam 7 miesiac 

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalam jednak jeszcze. Od 5 do 9 :)

Muszę się ogarnąć i dzisiaj w końcu dokonać zamówienia na gemini i rossmannie. I jeszcze jedno prześcieradło i kilka pierdolek i będzie wszystko :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja zdecydowanie do zamieszkania, nie pod wynajem :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy z rynku pierwotnego, ale widzicie rok sie ciągnie ten remont, ale takie było założenie, ze wszytsko za gotówkę robimy, wiec bedzie sie to ciągnęło w czasie. Mieszkanie kupiliśmy juz takie przyszłościowe bo 75 metrów i trzy pokoje. Wiec mysle ze poki co nam wystarczy na długo, długo. Bo o żadnych remontach nie chce słyszeć przez najbliższe 10 lat :P

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my kupiliśmy mieszkanie za 133 tyś :) łazienke zrobiliśmy za 5 tyś bo mój tato robił łazienkę :) aneks wraz z meblami i sprzętami wyniesie 20 tyś i to rozbijamy na dwie tury a kwestia pokoi to max 5 tyś :) w sumie na mieszkanie wydamy 175 tyś za 43,5m2 a po podłodze 50,5 m2 :) za takie same mieszkanie to byśmy zapłacili min 200-220 tys :) a robimy jak chcemy i przemyślanie :)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi jak to jest z pampersami. Rozmiar 1 jest w przedziale 2-5 kg, a rozmiar 2 w przedziale 3-6. Ile kupujecie poszczególnych rozmiarów?

Ja myślałam żeby wziąć jedynkę 22 szt. do szpitala, a potem już dwójkę w domu. Ale czy nie będą za duże? jak robicie?

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o takim 40-50m można kupić spokojnie za 130-140tys, ale tak jak mówię na razie oglądam oferty, jak coś znajdę ciekawego będę rozważać :) absolutnie nie chcę aneksu kuchennego i max 2 piętro :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    powiedzcie mi jak to jest z pampersami. Rozmiar 1 jest w przedziale 2-5 kg, a rozmiar 2 w przedziale 3-6. Ile kupujecie poszczególnych rozmiarów?

Ja myślałam żeby wziąć jedynkę 22 szt. do szpitala, a potem już dwójkę w domu. Ale czy nie będą za duże? jak robicie?
    Ostatnio pytałam o to koleżanki z poprzedniego wątku bo chciałam już kupić 2. Ja doświadczenie w tym nie mam bo moja córka zaczynała od 0 i długo w nich chodziła. Ale wszystkie poleciły mi kupić z 2 paczki o rozmiarze 1. A w domku powoli przechodzić na 2 o ile pupcia nie będzie jeszcze mala. Bo rozmiarowo wychodzi podobnie ale kształt pupy tu sporą role odgrywa :P

pirelka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:

Ja do szpitala mam 2 paczki 0 i jedną paczkę 1. 0 są niby do 2 kg, a Młody w nich pływał z wagą prawie 2600g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 10:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja do szpitala mam 2 paczki 0 i jedną paczkę 1. 0 są niby do 2 kg, a Młody w nich pływał z wagą prawie 2600g.
    oo widzisz ja 0 w ogóle nie rozważałam.

A ile pieluszek schodzi dziennie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam jedną paczkę (22 szt.) i zastanawiam się czy dokupić, czy w szpitalu podesłać męża, żeby kupił więcej lub coś innego gdyby pampersy nie podpasowały małemu

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka
    10 szt na dzien na pewno licz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    oo widzisz ja 0 w ogóle nie rozważałam.

A ile pieluszek schodzi dziennie?
    Mi zostały 2 paczki 0 po synku, choć nie wiem czy nie kupię więcej 1 i pake 2, bo jak jest na 50 centylu i ma ważyć 3500g, to 0 będą za małe ;) mam nadzieję, że bardziej jej nie utucze cukrami ;)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o ja dziś jakoś mi się dłużej pospalo i teraz czekam bo wzięłam dopiero eutyrox. Dziś czeka mnie pranie prasowanie o pakowanie dobrze że na krótko to dużo tego nie będzie chociaż wyjazd mógłby być dłuższy.
    I mnie dziś pochmurnie w nocy burza była ale chyba jakoś strasznie zimno nie jest

Miłego dnia :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 1476 1477 1478 1479 1480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ