X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek potwierdzam że picollo pijalne - polecam truskawkowe, kilka lat nie piłam i w weekend miło mnie zaskoczyło :)

Bratek lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, mi tez sie podobaja bardzo produkty Makaszki! A teraz jak piszesz, ze na zywo je zmacalas to tym bardziej, na pewno zrobie u niej zakupy :D

YvonnElizabeth to tylko sie cieszyc, ze odejmuja lata :D u mnie tez czesto odejmuja, ale nie az tyle co u Ciebie ;)

Wy o imionach, a ja dalej męza nie mogę namówić na jakieś imię, zawsze jak zaczynam rozmowe to on wybrzydza, no gorzej z nim jak z baba :P mowi, ze wrocimy do tematu jak bedziemy znac plec, ale tlumacze mu, ze i tak dwa imiona musimy wybrac w razie niespodzianki na porodowce :P

Sabina, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba zdrzemne ...nie potrafię spać w dzień ale tak mi się kręci w głowie i co chwilę latam siusiu ...masakra...

• Bratek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, tak tak, gdzieś dziewczyny wspominały o tych winach bezalkoholowych - wychodzi na to, że da się je upolować w Ikei oraz Piotrze i Pawle (w sumie nawet się zdziwiłam, bo za butelkę 0,7 wychodziło 20-kilka złotych, a myślałam, że drożej). Ale musującego ("szampana" ;) ) nie widziałam.
    A piłaś te wina? Jak smakowo? :)
    Z piw - całkiem całkiem jest dla mnie Lech FREE, zwłaszcza mocno schłodzona wersja z limonką i miętą :)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mi tez sie podoba imie Natalia, ale w zeszlym roku jak przypadkiem i w odniesieniu do obcej osoby moj impulsywny tesciu skomentowal ze co to za imie, to mialabym chyba opory zeby z ta wiedza nadac imie corce... hmm.. sama nie wiem, ale to tak dziwne ;p

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie popijam lecha free i karmi od czasu do czasu. Pychotka.

Co do imion - Hania i niby Rafał (nie mam mocy żeby mój mąż zmienił zdanie. A wszystkim się w rodzinie nie podoba)

Co do pościeli też stawiam na szary, albo biało-czarny

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam imię Konrad ale moja babcia stwierdziła że "kondona" nie chce mieć. Więc odpada. Bo jak by miała tak mówić to bym oszalała.Że Konrad z kondonem jej się kojarzy.Nie wiem skąd ona to wzięła.

mmargol, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszyscy dookoła mówią że Rafał będzie chlał.

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Bratek, sa na rynku wina i szampany całkowicie bezalkoholowe. Tylko trzeba uważać, bo wg prawa bezalkoholowe to tez takie co maja np. 0,4%.
    Ale sa takie 0,0. I piwa (np. Bawaria, choć w piwie tez podobno chmiel kiepski dla dziecka) i wina.
    Piłam w sylwestra (liczyliśmy ze sie udało ;) i bylo naprawdę spoko.

Warto tez zerkać na skald, zeby nie był to sok z woda tylko wino dealkoholizowane.
    Strona na przykład http://bezalkoholowe.com/zerozero/53-emina-zer00-sparkling-verdejo.html#more

Ja też w sylwestra bezalkoholowe wino było bez akcyzu i było nawet napisane że kobiety w ciąży mogą takie pić. Kupiłam w Piotrze i Pawle

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ulf, tak tak, gdzieś dziewczyny wspominały o tych winach bezalkoholowych - wychodzi na to, że da się je upolować w Ikei oraz Piotrze i Pawle (w sumie nawet się zdziwiłam, bo za butelkę 0,7 wychodziło 20-kilka złotych, a myślałam, że drożej). Ale musującego ("szampana" ;) ) nie widziałam.
    Z piw - całkiem całkiem jest dla mnie Lech FREE, zwłaszcza mocno schłodzona wersja z limonką i miętą :)

Tylko że lech free nie jest tak całkowicie bezalkoholowe, ostatnio sama prawie się na to nadziałam.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Mam brata o tym imieniu. Wiele można o nim powiedzieć, ale na pewno nie to, że ma jakiekolwiek problemy z alkoholem :P :P :P
    Nie mam pojęcia, skąd ludzie biorą takie pomysły....

Angela, niby tak, ale teoretycznie w niektórych produktach, które się spożywa, jest niewielka ilość naturalnego alkoholu i jest to ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 16:29

Sabina lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pilam dwa razy radlera 0% :)

Powiem Wam tak, zauwazylam ze z tymi imionami to jest tak, ze zawsze kazdemu w rodzinie imie z kims bedzie sie kojarzyc, kazdy nasz wybor moze byc przeinaczony, wysmiany, albo beda probowac zmieniac, najlepiej to jakby przed faktem dokonanym wszystkich postawic, grunt zeby imiona podobaly sie rodzicom, a reszta bedzie musiala zaakceptowac :P oto tyle z moich ostatnich przemyslen ;)

Bratek, Strazaczka1990, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kefir też ma alkohol...

Bratek, Dzierzba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Może dlatego ze Inga to ciężkie imię? A nie myslalas, zeby zmienić na Iga?

Iga i Ida też mi się podobają, ale o tych imionach to już w ogóle mowy nie ma ;D

Sabina, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

Mój mąż ma tak na imię :D Jest baaaaardzo baaardzo spokojny :))

Bratek, Sabina, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz pierwszy syn miał być Rafałkiem. Ale po porodzie jak go zobaczyłam powiedziałam do męża, że do tego dziecka Rafał nie będzie pasowało. ;P

• Bratek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol - dokładnie!!!!!!!
    Nigdy wszystkim nie dogodzisz, zawsze ktoś ma jakieś skojarzenia - głupie, bądź bazujące na doświadczeniu typu: "mój najgorszy wróg z liceum miał na imię...." ;)
    Na szczęście nasze rodziny zostały dokładnie przeszkolone w temacie wtryngalania się w nasze decyzje, dlatego pozostają one wyłącznie... NASZE ;]

Macioszczyczka, zamiast martwić się, że sąsiad wujka stryjka dziadka miał tak na imię i chlał ;) :-* lepiej pomyśl sobie np., jakiego patrona zyskałby Syn :) (chyba, że jesteś niewierząca).
    Rafał, to jeden z archaniołów, czyli najwyższych aniołów. Jego imię z hebrajskiego oznacza "Bóg uzdrawia", "Bóg uleczył".
    Optymistycznie :)
    http://www.bonifratrzy.pl/index.php?option=18&action=articles_show&art_id=81&menu_id=110

P.S. Co ciekawe, nawet mój Mąż, chociaż z wiarą i praktyką u Niego różnie, już lata temu powiedział mi, że dziecko powinno mieć silnego patrona ;)

Sabina, mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Coś Ty mój najstarszy brat to Rafał. Wiesz jak ciężko żyć z ideałem pod jednym dachem? ;)

Bratek, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:

Ja może przesadzam, ale nie chce pic czegoś co ma nawet te 0,5%. Wiem ze i kefir podobno tyle ma, ale jakoś tak. Poza tym zapach piwa mnie odrzuca. Jakoś sobie organizm musi radzić, bo przed ciaza piwka lubiłam :) AIPA i APA :) mhmm :)

Wino musujące piłam. Wydudlilam butle i weszło mi lepiej niż alkoholowe ;)

Pewnie jak przyjdzie lato i upał to będę sie wareczkami radlerami raczyć :)

Ps. Chociaż wsród 'przypraw i ziol' , które mogą szkodzić obok rozmarynu czy tymianku wymieniany jest ten chmiel.
    Ech zwariować idzie.

Popijam jeszcze kwas chlebowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 16:53

Bratek lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:

Powiem Wam tak, zauwazylam ze z tymi imionami to jest tak, ze zawsze kazdemu w rodzinie imie z kims bedzie sie kojarzyc, kazdy nasz wybor moze byc przeinaczony, wysmiany, albo beda probowac zmieniac, najlepiej to jakby przed faktem dokonanym wszystkich postawic, grunt zeby imiona podobaly sie rodzicom, a reszta bedzie musiala zaakceptowac :P oto tyle z moich ostatnich przemyslen ;)

Zgadzam się! Wiem po dzieciach siostry - jak mówiła jakie imiona wybrała zawsze ktoś coś kręcił nosem oraz dzieciach siostry męża - teraz po czasie, wszyscy do imion się przyzwyczaili.
    A my postaramy się nie zdradzać wybranych w rodzinie aż się nie urodzi żeby właśnie uniknać takich głupich i w sumie nieproszonych komentarzy.Tylko nie wiem jak się uda bo już podpytują czy jakieś optujemy, narazie dajemy radę - bo sami nie wiemy ;)

mmargol, Bratek lubią tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ