WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia to u Was luksio, jak wszystko dają dla dzidziola :)

U nas wanienka jest na sali, w ktorej leży mama i pielegniarki kąpią codziennie rano. Młodego wykapaly dopiero po wyjęciu z cieplarki, po wyjęciu z brzucha tylko go trochę wytarły.
    U nas po cc leży się 3 doby, ja leżałam 7 z racji wczesniactwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, to ile zabrać? myślałam że to taka optymalna ilość i jeszcze zabraknie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas w szpitalu akurat tak jest i po porodzie te podklady sa juz na lozku ja tam nic nie przynosilam do szpitala

mysza

jasne masz prawo miec swoje zdanie i ja go nie neguje, ja juz 1 dziecko mam wiem jal0k wszystko wyglada i sie odbywa i dziele sie doswiadczeniem, i nadal twierdze ze w prace pielegniarek sie nie wpieprzam za to maja placone i wiedza co maja robic, nie mam zamiaru robic siebie matki polki i ouczac je na temat kąpieli, w szpitalu sa zasady do ktorych pacjent winien jest sie dostosowac, tak samo jest w prawie sa przepisy do ktorych trzaba sie stosowac a nie upierac przy swoim i prawic kazania :)

Ja mam takie podejscie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam we wszysyko nie wierzylam co mi gadaja na szkole rodzenia, bo kazda matka ma jeszcze instynkt, i ja mysle ze ze swlim dzieckiem w domu mozna robic co sie ma zycsenie i co uwaza sie za sluszne, a szpital to jest szpital, a takie straszenie i kladzenie pierworodka glupot do glowy typu zeby pouczac pllozne czy sie glupio dopytywac o przeciecie pepowiny wg mnie sa nie na miejscu.

ja sama oslbiscie nie cierpie pracowac z klientem ktory nie da mi dojsc do slowa i mj czegos wyjasnic tylko milion madrosci i czesto gadaja jak potluczeni, a ja studiukac uczac sie k zdobywajac doswiaczenie chce byc z racjo tego szanowana, bo uczylam sie pl to zeby ludziom pkmagac a nie szkodzic.

Uwierz mam mame pilegniarke i naprawde nie raz glupie gadanie bywa bardziej meczace anizeli by im pozwolic pracowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:31

bbeczka91, Angela89, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza

Moze ci sie podobac czy nie, na forum kazdy moze sie wypowiedziec jak chce i w jakim tonie chce, ale rozpisujac sie na pol strony ,mam prawo sie odniesc do twojej wypowiedzi lub ja skomentowac jesli uwazam cos innego, nieprawdaz ?

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Myszą, tu nie chodzi o ingerencje w kwestie medyczne, a o pielęgnację noworodka wg własnych przekonań, do czego każda mama ma prawo.
    Gdybym na ślepca ufała lekarzom z racji "wykształcenia medycznego" pewnie byłabym już bez jednego jajnika, a o ciąży mogła marzyć...

mysza0406, Angela89, _izunia_ lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza z tą pepowina to też słyszałam, żeby przeciąć jak przestanie tętnić, bo inaczej prawie 30% krwi.dziecka zostaje zabrane i potem anemia i inne powikłania. Przy synku nie miałam tej świadomości, teraz gadalam z ginka, że jeżeli ona będzie mnie cięła, to żeby się z tą pepowina nie spieszyła.
    Ja przy synku chciałam, żeby jak najwięcej mi pokazały, żeby wyjść ze szpitala z umiejętnościami opieki. Położne nie były chętne, ale głupio im było odmówić ;) teraz też pewnych rzeczy będę wymagać. W niektórych nie polemizuje bo się nie znam, ale nie pozwolę też mi pewnych rzeczy narzucać, bo komuś tak wygodniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 18:18

mysza0406, bbeczka91, Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w szpitalu przecinają dopiero jak przestaje tętnić, ale jeśli rzeczywiście będzie czekała mnie narkoza mogę wielu rzeczy nie dopilnować :D oby tatuś się spisał :D

mysza0406, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:31

bbeczka91, Sophia, Ulfenstein, Pysiaczek89, Angela89, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam mmargol, czy już wróciła z urlopu? Bo nic nie daje znać.

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas w szpitalu przecinają dopiero jak przestaje tętnić, ale jeśli rzeczywiście będzie czekała mnie narkoza mogę wielu rzeczy nie dopilnować :D oby tatuś się spisał :D
    To mąż bedzie przy cc? Bo u nas nie pozwalają na to.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie w ujastku nie kapia i jest to ponoć zgodne z nowym rozporządzeniem kogoś tam ze właśnie chodzi o ta maz ze dziecko powinno mieć ja jak najdłużej. W tym szpitalu trzeba mieć wszystko swoje i dla siebie i dla dziecka. Ale to moim zdaniem zależy od szpitala jak jest ustalone.

Ja też uważam że trzeba mieć głowę na karku moja koleżanka przez lekarza straciła dziecko bo pomimo że w terminie porodu była u niego bo przestała się ruszać lekarz powiedział że wszystko jest ok i ze musi czekać jeszcze a 2 dni później okazało się że mała się udusila bo miała za mało wód i musiała urodzić martwe dziecko więc ja nie do końca uważam że należy ufać lekarzom i pielegniarkom tylko dlatego że taki ich zawód i przez to są wszech wiedzace bo nie są

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie za drzwiami, ale zależy mi żeby dostał dziecko na kangurowanie, już mu mówiłam, że jak nic się nie będzie działo to ma się o nie upomnieć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie wlasnie tez zastanawiam czy moj maz bedzie mogl ze mna byc jesli bym miala planowane CC? hmm bo z cora mialam z naglych przczyn to mnei zaraz wzieli na blok a mu nie pozwolili wejsc na sale operacyjna tylko tez czekal za drzwiami

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    będzie za drzwiami, ale zależy mi żeby dostał dziecko na kangurowanie, już mu mówiłam, że jak nic się nie będzie działo to ma się o nie upomnieć :P
    U nas nie ma kangurowania.

Zaczęłam Ci pisać o tych pampersach i nie skończyłam.
    Zrobisz oczywiście jak uważasz, ale że mąz i tak codziennie u Ciebie będzie to nie masz co brać za dużo. Ja brałam po 10. Zresztą brzydze się tego co szpitalne i co nie zużyłam wywaliłam. Choćby z tego powodu biorę tylko kapcie pod prysznic i w nich bedę chodzić. Takich domowych mi szkoda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde p[rzez ta pogode tylko czlowiek chodzi i grzebie w lodowce i wymysla co by tu zjesc... bo leje jak z cebra hmm..

chodzi za mna cos z ziemniakow tylko co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, ja tak na prawdę nie wiem ile pampersów "idzie" przy noworodku, więc myślałam że paczka 22 szt to tak optymalnie, aby nie było za dużo. Najwyżej powiem mężowi żeby zapakował mniej jak będzie nam rzeczy dowoził, jak zostanie kilka sztuk zawsze mogę któreś mamie zostawić, żeby nie brać szpitalnych bakterii do domu. Ja kapcie kupiłam najtańsze, bo nie lubię chodzić w klapkach gdy są mokre spod prysznica :P

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Sabina, ja tak na prawdę nie wiem ile pampersów "idzie" przy noworodku, więc myślałam że paczka 22 szt to tak optymalnie, aby nie było za dużo. Najwyżej powiem mężowi żeby zapakował mniej jak będzie nam rzeczy dowoził, jak zostanie kilka sztuk zawsze mogę któreś mamie zostawić, żeby nie brać szpitalnych bakterii do domu. Ja kapcie kupiłam najtańsze, bo nie lubię chodzić w klapkach gdy są mokre spod prysznica :P
    A Ty myślisz, że ja pamiętam? ;) to już 5 lat. Sama nie wiem ile pójdzie :)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Sarcia
    Jak napisałam: nie wchodzę z Tobą w dalszą dyskusję.

bbeczka

Praca w aptece nauczyła mnie m.in- że lekarzy, pielęgniarek a nawet kolegów z innych aptek i nas samych na wzajem trzeba pilnować- jak sami o to nie zadbamy to nikt nadgorliwy nie będzie.
    Ostatnimi czasy mamy z niemowlętami z problemami skórnymi to plaga i wydaje mi się,że każda rada w kwestii profilaktyki jest istotna...Lubię słuchać i szukać nowych doniesień to też należy do moich obowiązków i jak mogę to dzielę się z innymi o czym, jak sądzę, nie raz dałam znać na forum.

Więcej denerwować się dziś nie będę więc uciekam

Przykre to ale kontrolować niestety trzeba każdego bo w każdym zawodzie znajdują się wyjątkowe egzemplarze. Położna, lekarz, prawnik czy prezes wszystkich prezesów, niestety im jestem starsza tym bardziej wiem, że to ja muszę wiedzieć bo to mi zależy. Dla lekarza, pielęgniarki czy położnej jestem kolejną ciężarną.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ