WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobija mnie ta pogoda za oknem..... ja juz od 17 wsyztskei rolety pozaciagałam nie chce mi sie patrzec na ta szaro burą ulewe z wiatrem... dobzre jak jest chlodniej ale jak caly czas pada i nigdzie wyjsc nie mozna to tez wkurza....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92

No ja mam jeszcze 3 miesiace do porodu nie cale, to lekarz mowil ze ocenimy to wszystko na wrzesniowej wizycie, bo teraz 10.08 mam to przypadnie na 31 tc, no i we wrzesnie po 4 tygodniach to bedzie juz 35 tc to bedzie mogl cos powiedziec ...

ogolem mowi ze dobzre ze chce sn, bo ciac mozna zawsze ale z drugiej strony widzialam ze sie waha i zasatanaiwa co ze mna zrobic ja mu mowie ze upierac sie nie bede jesli bedzie koniecznosc ciecia, najwazniejsze moje zdroowie i malego a ja powoli dop siebie dojde....

jedynie mowilam ze nie chce takeij sytuacji ze znow namecze sie 20 godzin i w efekcie rzeczy io tak wezma mnie na stol to wole ominac czesc pierwsza, bo po porodzie 2w1 rekonwalescencja to koszmar

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja tam tez do szpitala nie mam zamiaru zabierac pol domu czy pakowac sie jak na wakacje, biore jedna srednia torbe z najpotrzebniejszymi rzeczami, nie biore zadnych zbednych rzeczy ktore i tak w torbie beda lezec bo pobede tam 2dni i wracam do domu, a w razie co jak cos potrzeba to maz zawsze mi podrzuci lub zejde sobie do szpitalnego sklu czh apteki i kupie. A z racji teho ze u mnie w szpitalu wszysyko daja na okres pobytu od pampersow pl ubranka dla dzieci biore tak jak pisalam

dla siebie : recznik, klapki, 2x koszule, biustonosz, kilka wkladek laktacyjnych , podpaski, szampon, mydlo bialy jelen, szczotke do wlosow, majtki jednorazowe poporodowe, kosmetyczka plus przybory higiecznieczne do porannej i wieczornej toalety

dla malego : mokre chusteczki, pampersy w zapasie, komplet ubranek na wyjscie i ewentualnie moj rozek bo mam usztywniany , a w szpitalu sa miekkie

Dziecko kapia pielegniarki i przywoza w czystych juz ciuszkach na sale, pampersy i ciuchy na przebranie tez daja w szpitalu, a jesli potztebne jest mm to tez pilegniarki robia i podaja dziecku. Wiec ja osobicie sensu nie widze brac 2 tony rzeczy
    U mnie na stronie szpitala pisze, żeby mieć ciuszki i kosmetyki dla dziecka oraz pampersy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po lekarzu, korki takie że spóźniłam się 30 min, ale mało kto dzisiaj w ogóle dotarł. Ulewa masakryczne, non stop leje a przez ulice ciekną po kostki!!!
    Pytałam o maks. ciąży w moim przypadku to lekarze lubią 36 tc, bo wtedy można bezpiecznie rodzić, 34 tc to minimum. W okolicy 37 tc idzie się już do szpitala i przygotowują do porodu. Czy sn czy cc wychodzi w praniu, ale nastawiać się na sn, zwłaszcza że dzieci tak ułożone, że jedna już w kanale rodnym.. także jestem przerażona i staram się o tym nie myśleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka

No dlatego wspominalam juz ktoregos dnia ze trzeba konkretnie w danym szpitalu gdzie sie bedzie rodzic sie zorietnowac, bo u mnie moze byc tak a u ciebie inaczej wiec zawsze warto te wiedze miec wczesniej ;)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze juz w kanale rodnym? noo to szybko sie spiesza na swiat, ale jeszcze te 5 tygodni niech chociaz posiedza!

Moj maly tez juz sie obrocil tak jak do porodu i pewnie caly czas bedzie tak sobie siedzial, ale mu sie chyba spieszyc nie bedzie mam andzieje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jedna od dobrych kilku mies. leży już do wyjścia ułożona.Póki co szyjka trzyma.

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko moja koleżanka z pracy rodziła bliźniaki sn, poszło szybko u sprawnie :) fakt, że to 3 poród, ale miała przerwę 16 lat :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno bedzie wsyztsko dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pirelko moja koleżanka z pracy rodziła bliźniaki sn, poszło szybko u sprawnie :) fakt, że to 3 poród, ale miała przerwę 16 lat :)
    Ja martwię się o jedno łożysko, bo z dwoma wiem że bywają sn i jest ok :) ale z jednym jeszcze nie czytałam o tym i tak każdy straszy.

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja martwię się o jedno łożysko, bo z dwoma wiem że bywają sn i jest ok :) ale z jednym jeszcze nie czytałam o tym i tak każdy straszy.
    Kochana ja się na tych łożyskowych sprawach przy blizniakach nie znam zupełnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się bardzo wkuwiłam. Pojechaliśmy na wizytę, tak sie cieszyłam, że zobaczę Leo i dowiem się ile waży. Czekaliśmy 20min i co? Padła jakaś głowica od usg, lekarz wystawił mi L4, zważył i zmierzył ciśnienie i wziął 50zł, nosz by się wstydził?? We wtorek mam zadzwonić i umówić się na za tydzień :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz

no to nie zle nie dziwie ci sie tez by mnie nerwy ogarnely w takiej sytuacji ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że do ludzi ogólnie trzeba stosować zasadę ograniczonego zaufania. Niestety :(
    Jak się trochę człowiek przetrze przez te szpitalne mury, trochę "przeżyje" to uczy się respektować swoje prawa, oczywiście trzeba to robić taktownie a nie na "wydrę". Szacunek musi działać w obie strony.

Sabina, Żabcia_, _izunia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz współczuję :/ krzywa akcja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Bisacz

no to nie zle nie dziwie ci sie tez by mnie nerwy ogarnely w takiej sytuacji ;/
    Już mi lepiej, ciasto czekoladowe z 3 tabliczek poprawiło humor :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Bisacz współczuję :/ krzywa akcja.
    Mam pecha, ostatnio nie działał monitor, na którym jest podgląd usg a teraz to....no trudno wytrzymam ten tydzień. Ale doktorek strasznie minusuje.

Ale głupi film leci na tv PULS :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz zgadzam się z Tobą... ja od kłótliwych nie należę i raczej unikam takich sytuacji, jednak doświaczenie i duża ilość kopańców w tyłek uczy...

Ja dziś jestem naprawdę zakręcona... na obiad zjadłam placki ziemniaczane z wczoraj i właśnie wstawiłam kubek do mikrofali, żeby zrobić kakao, a tam... śmietana... OMG... co jeszcze...
    W dodatku czytam meegaa książkę. Jest meegaa bo pozwala się zatrzymać i skupić na życiu... zmusza do refleksji... refleksja nie zawsze jest dobra, bo moja dotyczy mojego związku. I chyba wyolbrzymiam swoje problemy :P
    Ale ogólnie W KOŃCU czytam! :)

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Mam pecha, ostatnio nie działał monitor, na którym jest podgląd usg a teraz to....no trudno wytrzymam ten tydzień. Ale doktorek strasznie minusuje.

Ale głupi film leci na tv PULS :)
    nie zachęciłaś mnie do włączenia, ale zaciekawiłaś :P

A z lekarzem może warto pogadać... chociaż dobre i to, że 50zł bierze...
    Ja ostatnio przeczytałam, że branie pieniędzy za zwolnienia i recepty jest nielegalne... a nie wiem czy pamiętacie jak wam pisałam, że od jednej dziewczyny moja gin wzięła za recepte 30zł :o oczom nie wierzyłam. Ja nawet nie pomyślałabym żeby jej dać... i chyba parsknęłabym śmiechem gdyby lekarz wziął ode mnie 30zł za wypisanie recepty!

‹‹ 1555 1556 1557 1558 1559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ