WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowalam pampers New born te takie w malej paczce i nie otwarta cala paczke wzielam do szpitala, a na miejscu sie okzalo ze pampersy daja wiec swoje ubralam na wyjscie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się tylko smółki boję, bo wszyscy dookoła ją demonizują :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze nie ma co roztrzasac juz tego tematu, bo za chwile ktos sie z kims pokloci, a po co psuc atmosfere, tutaj ma byc milo przyjemnie ma byc to kacik dla nas a nie miejsce gdzie sie kazdy z kazdym bedzie przegadywal, bo to sensu zadnego nie ma.

• Sophia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno. Wyrosłam z już uprzejmości. Znacznie więcej udaje mi się załatwić w dwóch przypadkach - jak zapłacę lub jak bardzo głośno i zdecydowanie wyrażam swoje oczekiwania- niż wtedy gdy jestem uprzejma.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    co tu demonizować- czarna kupa i tyle.
    Ja nie miałam z nią przyjemności bo i z dzieckiem miałam ograniczony kontakt do 3 doby.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj boli zoladek i cos mi nie dobrze :/ nie wiem od czego to moze byc ale upierdliwe to juz jest...co nie zjem to mnie zoladek zaczyna bolec.. ehh

Sophia bycie uprzejmym a przy tym konkretnym, a bycie konkretnym i chamskim zarazem to 2 rozne rzeczy w załatwianiu swoich spraw.Zawsze trzeba wyważyć co sie lepiej oplaca bo czasami wejście z buta ma odwrotny efekt.

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie pzrez to mamy spoleczenstwo jakie mamy bo czlowiek dla czlowieka nie potrafi byc uprzejmy i przez to swiat zmierza w zlym kierunku, i pozniej narzekamy ze ciezarnej nikt miejsca nie ustapil, ze nie przepuscil w kolejce , ze starszej pani nie podal reki jak upadla... i tak sie popada w bledne kolo. ale to nie watek ani forum o tym

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Nie bój się :) Ona nawet nie śmierdzi :) Tylko ma taką śmieszną konsystencję, i jest gładka. Ja tak ją przynajmniej zapamietałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Nie ma strachu, poradzisz sobie :) a wiadomo ze jak pierwsze dziecko rodzisz to masz prawo miec obawy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba lepiej czułam się czekając na pierwsze dziecko. Nie wiedziałam czego się spodziewać i mimo, że wszystko było nowe, to byłam tym strasznie podekscytowana. A teraz jest inaczej. Wydaje mi się, że nawet trudniej. Więcej oczekuję od siebie. Uważam, że powinnam być lepiej przygotowana, więcej wiedzieć, pamietać

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina :)

Nie martw sie ja mam wlasnie to samo, siedze i mysle ze jeszcze to ze jeszczze tamto i zarzucam sobie ze to drugie dziecko a ja nieogranieta, ja sie zstanawiem jak po porodzie malego nakarmie, przebiore czy wykapie kurcze co za mysli mnie nachodza:D ciagle mysle o porodzie czy probowac sn czy od razu sie umowic na cc i mam tyle obaw i watpliowsci ze przy 1 dziecku nieswiadomosc to bylo piekne :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już mam turbo hiper stres przed jutrzejszym USG w szpitalu i już noc będę miała z głowy :/ boję się przepływów i wagi Liwki. No i nie wiem, o której będę miała bo ginka ma dyżur, może mieć cięcie albo porode. Mam byce po 15. Ach... oby było dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92

bedziesz miec cc planowane ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGATIA

Bedzie wsyztsko dobrze, nie martw sie :) My jutro bedziemy czekac na turbo,hiper dobre wiesci od ciebie i corci ;)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja im blizej porodu to znow tym bardziej sie wizyt nie moge doczekac mimo ze maly pieknie sie rusza i daje o sobie znac:) na nastepnej wizycie mam dostac ta smieszna karte do liczenia ruchów, pamietam z corka jak to trzeba bylo uzupelniac. masakra tego akurat nie lubilam

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja z racji cukrzycy ruchy liczę już od dawna, choć zazwyczaj nie liczę bo Mała fika całe dnie. Ale dzisiaj chyba czuje stres bo może z 5 razy się ruszyła od rana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od wczoraj mam dziwne uczucie w kroku nie wiem skad , i chwilami pobolewa mnie w okolicy gdzie mam blizne po cc takie dziwne uczucie. maly to caly czas wariuje ze wsyztsko chwilami mnie boli

• marta258 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu też trzeba mieć wszystko swoje tzn podkłady na łóżko, pampersy, chusteczki, ubranka itp i nie wiem jak to wszystko pomieszczę. Zaplanowałam 2 torby i mam nadzieję, że to wystarczy.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa, to trzymam kciuki zeby wszytsko bylo dobrze, ja dowiem sie na wrzesniowej wizycie co z porodem. bo ja po 1 cc jestem sprzed 4 lat, i chcialam probowac sn ale nie mowie bo boje sie ze znow sie umecze jak dzik i mnie pokroja a tego bym nie chciala bo nie bede sie meczyc dla idei bo to bez sensu.... boje sie cc mimo ze juz jedno mialam ale samo nastawienie psychiczne jakosc dobrze mnie nie nastraja...ale coz zrobic.... pozostaje mi czekac te 2 miesiace i sie dowiedziec co i jak ;)

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja prawie 7lat temu rodziłam sn i teraz tez bym chciala sn,ale mam juz 2 wskazania na CC,jedno ze strony neurochirurgicznej,a drugie ze strony ginekologicznej :-( jak mus to mus..

‹‹ 1554 1555 1556 1557 1558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ