X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Witam dziewczyny! Bardzo długo mnie tutaj nie było (bodajże dobre 4 miesiące). I od razu mam do was pytanie :( Strasznie się niepokoję. Jestem w 32 tc i od wczoraj wieczór miewam straszne bóle podbrzusza i u góry brzucha... Czy waszym zdaniem powinnam się niepokoić? :/
    Miałam zacytować i mi sie polubilo ;)
    U mnie bóle podbrzusza nie oznaczają nic złego ale nie wiem o jakim bólu u góry brzucha mówisz, moze to żołądek? Generalnie jeżeli nospa Ci na to nie pomaga to dla świetego spokoju zadzwoń do swojego ginekologa lub jedz na IP.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta ja pralam i kołdrę i podusie. Za pierwszym razem i teraz dla syna tez :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja materacyk i lozeczko zamawialam na dino.sklep.pl

Szybko i pomocnie w razie problemow.
    I zamowilam ten heavy i mimo ze malutkiego jeszcze nie ma to jestem bardzo zadowolona bo ma pozytywne opinie ortopedow...

mmargol lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, Anulka wsad to antyalergiczny wsad silikonowy czy jakos tak, pościel medyczna jakaś. Zastanowić sie jeszcze muszę czy prać czy wietrzyc tylko hmmm.
    Mmargol to ciekawa koncepcja z tymi piłkami :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na spacerze ze znajomymi, na lodach naturalnych, ale jakoś dzisiaj mnie nie powaliły w smaku :( potem poszliśmy na pizzę, była pyszna.. ale co się do wc ostałam to moje. Każdy się gapił, koleżanka cały czas na ludzi, na mój brzuch.. a oni nic jak posągi, ale gapić się potrafią !!

My zdjęliśmy pokrowiec z fotelika, ale się namęczyliśmy..nie wiem jak go założymy potem :P no i piorę jeden. Gąbkę wyjmowana wyprałam ręcznie + daszki.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wielkie maltretowanie ze strony Piotrka! Chyba leży już całkiem w poprzek i mu po prostu ciasno. Od godz nie daje mi spokoju

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, Anulka wsad to antyalergiczny wsad silikonowy czy jakos tak, pościel medyczna jakaś. Zastanowić sie jeszcze muszę czy prać czy wietrzyc tylko hmmm.
    Mmargol to ciekawa koncepcja z tymi piłkami :-)
    Silikonowy to nic sie nie stanie ale jak nowe to bym z praniem dała sobie spokój ;)

atdcupjy14gifv7v.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie już po wizycie u rodziny najedzona jak świnka nogi mam jak balony generalnie hipcio ze mnie. Ale było fajnie bo kuzynka M też w ciąży 5 miesiąc zaczęła. W weekend to zawsze można was szybko nadgonić :)
    My bedziemy chyba kupować angelcare monitor chociaż dalej sie zastanawiamy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam w gemini.
    360zl.
    Zostaje kilka rzeczy: wanienka, mata, materac (lateksowy albo lateksowy z kokosem), nawilżacz, inhalator, monitor i niania.
    Plus na pozniej, ale nie jestem pewna: sterylizator, podgrzewacz, suszarka. Laktator jak bedzie potrzebny.
    Wiec w sumie została końcówka.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe w gemini tez mam koszyk na 360zl ;-)
    Tylko z zamowieniem zaczekam blizej 28 jak moja wyplata wplynie zeby za malo na biezace nie zostalo ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy z chrzcin i Leo chyba wyczuł, że już w domku i bryka w brzuszku. Impreza udana ale cieszę się, że już po, bo takie siedzenie jest męczące. Mój chrześniak to słodziak, bardzo spokojny nie licząc mega kupy, którą strzelił w kościele :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam z zakupów, staniki z 99 na 30 zł przecenione w HM, a jak przymierzyłam już nie byłam nimi tak zachwycona, niewygodne i ogólnie źle leżały, aż się boję pomyśleć co to będzie jak będzie trzeba je w końcu kupić :/

muszę w końcu wybrać i zamówić becik albo od razu śpiworek, sama już mam mętlik w głowie :( dziś udało mi się kupić tylko szampon i witaminy - zawsze w coś :P

• Sophia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Piore wszystko co nowe nie tylko dla dzieci. Jakoś mi lepiej na duszy jak wiem, że wyprałam.

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my bylismy u tesciow, na spacerze i mialam mega chec na chrupki cebulowe i specjanie do sklepu pedzilismy :D

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Ja Piore wszystko co nowe nie tylko dla dzieci. Jakoś mi lepiej na duszy jak wiem, że wyprałam.
    Ja tak samo. Moja mama ze mnie sie śmieje ze nawet skarpetki muszę mieć wyprane ;) :)

atdcupjy14gifv7v.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki:) Ten weekend był dla mnie cięższy niż cały tydzień. Od rana do nocy latałam za synciem, bo mąż własnoręcznie układa taras z płyt w ogrodzie. Robi to pierwszy raz, więc jakoś wolno to postępuje.

Przyszły już do mnie wszystkie pościele, poszewki na rogala, ręczniczki, kocyki. Jutro dojdzie ostatnia paczka z ubrankami na 56 i 62 i wtedy wezmę się za wielkie pranie i prasowanie. :) Do połowy sierpnia muszę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik, bo zaczynamy z Arturkiem dni adaptacyjne w żłóbku i nie będę miała głowy do niczego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie na koniec weekendu. Dla mnie tez ten czas byl mega meczacy, duzo atrakcji i jakos tak sie okazalo, ze brak mi sil. Chyba trzeba juz sie mocniej oszczedzac, ale bylo milo. Teraz od jutra odpoczywam na kanapie :)

W ogole od piatku mam takie sztywnienie brzucha, mysle czy nie sa to jakies skurcze, a raczej bezbolesne, takie napiecie chwilowe. Moze wybiore sie w tygodniu do gina i podpytam przy okazji o te skurcze lydek, bo ciagle mnie mecza :/ zobaczymy co powie.
    Jutro pewnie uda mi sie nadrobic, bo dzis to juz uciekam spac :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki nadrobie was już jutro. U nas kolejny tydzień już leci...

Pokazywać zdjęcia pościeli dla synkow wraz z namiarami! Muszę na szybko kupić bo kurcze tego nie mam jak się okazuje. Córka jeszcze śpi w swojej 90x120. A od dziadków drugiego kompletu zabierać jednak nie będziemy. A tak już chyba wszystko by było, no może oprócz sweterków i bucików.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja wróciłam z zakupów, staniki z 99 na 30 zł przecenione w HM, a jak przymierzyłam już nie byłam nimi tak zachwycona, niewygodne i ogólnie źle leżały, aż się boję pomyśleć co to będzie jak będzie trzeba je w końcu kupić :/

muszę w końcu wybrać i zamówić becik albo od razu śpiworek, sama już mam mętlik w głowie :( dziś udało mi się kupić tylko szampon i witaminy - zawsze w coś :P

Foxik a jak rozmiarowo te karmniki? Normalna rozmiarowo, boją n hm zamowilam sobie ale za69 bo nie było rozm 85d. Gdybyś jednak się wybierała to daj znać, może nieskromnie cię wykorzystam

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dopiero z grilla wróciłam. Zachciało się imprez:)

Ktoś pytał o materace. Ja też z polecenia zamawiałam z materacedlaciebie, konkretnie ten: https://materace-dla-ciebie.pl/sklep-internetowy/rodzaj_materaca/materac_lateksowy_z_kokosem_i_visco_piotrus.html?wariant=18891&OfertyStandard

Zamówienie się zgadzało, wszystko ok, opinie mają bardzo dobre, osobiście nie wypróbowałam, ale z polecenia chwalą.

mmargol lubi tę wiadomość

‹‹ 1587 1588 1589 1590 1591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ