X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34ae7cc56f0f.jpg
    Zrobione jutro do kawki wsam raz .
    Lece spac padnieta jestem. Chyba z tego upalu ktory nas odwiedzil dzis .
    Spokojnej nocy mamuski . Dobranoc

_izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Kobietki nadrobie was już jutro. U nas kolejny tydzień już leci...

Pokazywać zdjęcia pościeli dla synkow wraz z namiarami! Muszę na szybko kupić bo kurcze tego nie mam jak się okazuje. Córka jeszcze śpi w swojej 90x120. A od dziadków drugiego kompletu zabierać jednak nie będziemy. A tak już chyba wszystko by było, no może oprócz sweterków i bucików.
    MeganStyle. Wzor 054.
    Na razie nie prana a wygląda ok.

Co do opinii dużo różnych, ja zamówiłam sporo rzeczy i było wszystko jak trzeba. I szybko :)

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu cały dzień poza domem, a tak miałam sprzątać i ogarniać jak męża nie będzie. Obiad i prysznic u rodziców bo wody nie było, na szczęście już jest, później kawa inka u siostry męża i w domu dotarłam na 21.

Na szkole rodzenia pytałam o monitor oddechu i pani anestezjolog radziła żeby nie kupować na zaś, a po porodzie zapytać neonatologa czy dzieciątko będzie wymagać. Co innego przy wcześniakach. No i nie wiem co robić ale chyba się wstrzymam z takim zakupem.
    U mnie w szpitalu chcą kocyk albo śpiworek dla maleństwa a byłam przekonana że na początek to becik.
    Myślę że pościel będę później kupować. Klin pod materacyk dostałam, więc będę go używać. Na początek mam becik, kocyki i zamierzam dokupić śpiworek mniejszy bo większe dostałam. Chyba wystarczy...

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam rekord marnego spania. Od północy oczy otwarte.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie standard :) maz do pracy na 2h wiec przegladam przepisy Wachowicz.

Jak wroci zdrzemniemy sie i dzis czekam na 2 przesylki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi panowie właśnie pojechali do pracy i ja tez się wybudziłam, a taka zmęczona poszłam spać.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja zasnac nie moglam . A jak zasnelam pospalam 2h i nicola z kaszlem wstala . Znow chora . Takie pogody zdradliwe mamy . Niedawno tez sie wyleczylysmy :(
    Wiec pewnie dzis bedzie marudna.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5 na nogach.

Monitora oddechu nie kupuje. Mi zostało tylko uprać wózek i kocyki, oraz zrealizować zamówienie w gemini.

Hanka kopie i wypina się niemiłosiernie.

Czy wam też urosły stopy? Mi urosły o pół rozmiaru. Mam nadzieję, że wrócą do normy.

_izunia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi stopy nie urosły ale wczoraj jak przyjechaliśmy z chrzcin to mąż zdejmował mi sandały bo nogi trochę spuchły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, wczoraj tak się przyjaciółka zasiedziala że wyszła dopiero o 22 i już siły tu zajrzeć nie miałam.

My monitor mamy po małej ale tak jakby urodziła się wtedy o czasie to byśmy nie kupowali, no ale jak już jest to będziemy korzystać zwłaszcza ze od początku Kuba będzie z nią pokoju - ciekawe czy się to sprawdzi ich wspólne spanie.

_izunia_ lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wrzenie ze buty i na dlugosc ciasne. Mam nadzieje, ze powroca do stano przed szkoda tyle fajnych bucikow mam. Ale slyszalam, że czesto nie powracają.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Foxik a jak rozmiarowo te karmniki? Normalna rozmiarowo, boją n hm zamowilam sobie ale za69 bo nie było rozm 85d. Gdybyś jednak się wybierała to daj znać, może nieskromnie cię wykorzystam
    kochana, zauważyłam wczoraj z mężem, że przecenione są pojedyncze sztuki i to tylko te najmniejsze rozmiary, ja biustu nie mam dużego, więc myślałam że będą OK. Rozmiarowo mogłoby być dobrze, ale brakowałoby luzu, gdyby po porodzie jeszcze urósł i jak uniosłam tą klapkę to było ciężko dostać się do brodawki :P

ja czekam na dwie paczki, jedną z gemini, a druga jest z organizerem na łóżeczko, prześcieradłem i ceratkami ;) aż strach zamówić ostatnią paczkę z becikiem! :D

Witam się z rana, przed chwilą wstałam, bo ciężko było mi się zwlec z łóżka, nawet wypinanie i kopanie po żebrach nie dawało rady, czkawka również :D w takich sytuacja po porodzie będę prosiła męża żeby podał dziecko, nakarmimy na leżąco i mam nadzieję pójdziemy w kimę razem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano też jeszcze po karmieniu spałam z Filipem. Ale teraz będzie bieg do przedszkola. Mała w nosidełko samochodowe i heja. Dobrze że do tego przedszkola
    mamy 5 minut.

Do karmienia mam dwa takie do domu i musze znaleźć jeszcze ładny usztywniany. Ale to w lumpku najszybciej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my do przedszkola też mamy blisko, bo po drugiej stronie ulicy jest, tylko jakieś matoły przeniosły przejście o ok 100 metrów dalej, a postanowiliśmy dziecku nie wpajać złych nawyków, zwłaszcza że ulica dość ruchliwa :P

więc pewnie więcej czasu zejdzie nam na wyszykowaniu się do przedszkola :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 08:30

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się z rana przy śniadaniu i kawie :) trochę laby i za niedługo śmigam 120km do Wawy na wizytę do diabetologa. Dobrze, że fajny chłodek na dworzu :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waśnie jestem oddac krew.
    Powiem wam, ze niektórym ciężarówkom to sie w dupach poprzewracało.
    Ani dzien dzien dobry, ani dziekuje ani pocałuj mnie w dupę.
    Ona jest królowa życia i ona WYMAGA.

W takich sytuacjach mam nadzieje ze karma wraca ;)

martta, Sabina, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    dzis po wizycie w lab, tym razem badania dla gin
    jak ja dawno na pieszo nie człapałam o.O
    zero ruchu i dziwić się , ze kreatynina za niska
    chodzę jak kaczka, w domu tego nie pilnuję, ale na zewnątrz cięzko juz normalną pozę przyjąć :)

co do butów, ja juz wiosna pisałam, że kupowalam trampki i tenisowki o rozmiar wieksze, niz zawsze...To była dobra decyzja

teraz kawunia, no trudno-śniadanie musi poczekać, ja absolutnie z tego powodu nie ubolewam ( bo sniadanie obowiazkowe w cukrzycy jest moją największa udręka ciążową)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Waśnie jestem oddac krew.
    Powiem wam, ze niektórym ciężarówkom to sie w dupach poprzewracało.
    Ani dzien dzien dobry, ani dziekuje ani pocałuj mnie w dupę.
    Ona jest królowa życia i ona WYMAGA.

W takich sytuacjach mam nadzieje ze karma wraca ;)
    Ha ha ha co zrobisz Ulfe cham, chamem na wieki wieków amen. Czy w ciąży, czy bez ;)
    Z tą karmą to różnie bywa, ale też czasem mam nadzieję, że wroci jak bumerang :)
    Mnie jutro czeka lab, więc też się napatrze na ciekawr okazy ;) do tego jutro mam echo serca i wizytę u ortopedy z Młodym. Myślałam, że mam w czwartek, a okazało się, że jutro' będzie latania. A w środę ginka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 08:57

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. U mnie noc slaba, zasnelam kolo polnocy, pobudka co 2godz, pierwszy raz tak mialam.

Ewelina uwielbiam takie ciasta! Ale kusisz mniam..

Macioszczyczka mi tez stopa urosla ale nie wiem o ile, ciasno w trampkach wiec chodze w sandalach. Szwagierce urosla w ciazy z 41 na 42 i tak zostalo.. a bratowej meza zmalala o rozmiar i tez zostalo. U mnie tez nieciekawy z tym temat bo problem z butami bedzie, obecnie nosilam 40 lub 41 zaleznie od firm a teraz chyba wyboru nie bede miala nawet w butach :(

Dziewczyny a poduszke klin kladzie sie na materac czy pod??

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 31. tygodniu :)

Ja wysyłam synka do żłobka od września, ale niestety jest 2. na liście rezerwowej w publicznym, który jest blisko domu (15 min) i póki co będzie chodził do prywatnego (30 min pieszo). Więc będziemy kombinować, żeby mąż przed pracą go zawoził autem na 7:00, a potem raz odbiorę go ja spacerkiem z dzidzią, a raz moja teściowa, która pracuje niedaleko żłobka w szkole i wcześnie kończy. To będzie skomplikowana operacja tym bardziej, że zbliża się jesień i zima ehh. Mam nadzieję, że do tego czasu zwolni się miejsce w publicznym żłobku.

‹‹ 1588 1589 1590 1591 1592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ