X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34ae7cc56f0f.jpg
    Zrobione jutro do kawki wsam raz .
    Lece spac padnieta jestem. Chyba z tego upalu ktory nas odwiedzil dzis .
    Spokojnej nocy mamuski . Dobranoc

_izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Kobietki nadrobie was już jutro. U nas kolejny tydzień już leci...

Pokazywać zdjęcia pościeli dla synkow wraz z namiarami! Muszę na szybko kupić bo kurcze tego nie mam jak się okazuje. Córka jeszcze śpi w swojej 90x120. A od dziadków drugiego kompletu zabierać jednak nie będziemy. A tak już chyba wszystko by było, no może oprócz sweterków i bucików.
    MeganStyle. Wzor 054.
    Na razie nie prana a wygląda ok.

Co do opinii dużo różnych, ja zamówiłam sporo rzeczy i było wszystko jak trzeba. I szybko :)

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu cały dzień poza domem, a tak miałam sprzątać i ogarniać jak męża nie będzie. Obiad i prysznic u rodziców bo wody nie było, na szczęście już jest, później kawa inka u siostry męża i w domu dotarłam na 21.

Na szkole rodzenia pytałam o monitor oddechu i pani anestezjolog radziła żeby nie kupować na zaś, a po porodzie zapytać neonatologa czy dzieciątko będzie wymagać. Co innego przy wcześniakach. No i nie wiem co robić ale chyba się wstrzymam z takim zakupem.
    U mnie w szpitalu chcą kocyk albo śpiworek dla maleństwa a byłam przekonana że na początek to becik.
    Myślę że pościel będę później kupować. Klin pod materacyk dostałam, więc będę go używać. Na początek mam becik, kocyki i zamierzam dokupić śpiworek mniejszy bo większe dostałam. Chyba wystarczy...

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam rekord marnego spania. Od północy oczy otwarte.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie standard :) maz do pracy na 2h wiec przegladam przepisy Wachowicz.

Jak wroci zdrzemniemy sie i dzis czekam na 2 przesylki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi panowie właśnie pojechali do pracy i ja tez się wybudziłam, a taka zmęczona poszłam spać.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja zasnac nie moglam . A jak zasnelam pospalam 2h i nicola z kaszlem wstala . Znow chora . Takie pogody zdradliwe mamy . Niedawno tez sie wyleczylysmy :(
    Wiec pewnie dzis bedzie marudna.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5 na nogach.

Monitora oddechu nie kupuje. Mi zostało tylko uprać wózek i kocyki, oraz zrealizować zamówienie w gemini.

Hanka kopie i wypina się niemiłosiernie.

Czy wam też urosły stopy? Mi urosły o pół rozmiaru. Mam nadzieję, że wrócą do normy.

_izunia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi stopy nie urosły ale wczoraj jak przyjechaliśmy z chrzcin to mąż zdejmował mi sandały bo nogi trochę spuchły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, wczoraj tak się przyjaciółka zasiedziala że wyszła dopiero o 22 i już siły tu zajrzeć nie miałam.

My monitor mamy po małej ale tak jakby urodziła się wtedy o czasie to byśmy nie kupowali, no ale jak już jest to będziemy korzystać zwłaszcza ze od początku Kuba będzie z nią pokoju - ciekawe czy się to sprawdzi ich wspólne spanie.

_izunia_ lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wrzenie ze buty i na dlugosc ciasne. Mam nadzieje, ze powroca do stano przed szkoda tyle fajnych bucikow mam. Ale slyszalam, że czesto nie powracają.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Foxik a jak rozmiarowo te karmniki? Normalna rozmiarowo, boją n hm zamowilam sobie ale za69 bo nie było rozm 85d. Gdybyś jednak się wybierała to daj znać, może nieskromnie cię wykorzystam
    kochana, zauważyłam wczoraj z mężem, że przecenione są pojedyncze sztuki i to tylko te najmniejsze rozmiary, ja biustu nie mam dużego, więc myślałam że będą OK. Rozmiarowo mogłoby być dobrze, ale brakowałoby luzu, gdyby po porodzie jeszcze urósł i jak uniosłam tą klapkę to było ciężko dostać się do brodawki :P

ja czekam na dwie paczki, jedną z gemini, a druga jest z organizerem na łóżeczko, prześcieradłem i ceratkami ;) aż strach zamówić ostatnią paczkę z becikiem! :D

Witam się z rana, przed chwilą wstałam, bo ciężko było mi się zwlec z łóżka, nawet wypinanie i kopanie po żebrach nie dawało rady, czkawka również :D w takich sytuacja po porodzie będę prosiła męża żeby podał dziecko, nakarmimy na leżąco i mam nadzieję pójdziemy w kimę razem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano też jeszcze po karmieniu spałam z Filipem. Ale teraz będzie bieg do przedszkola. Mała w nosidełko samochodowe i heja. Dobrze że do tego przedszkola
    mamy 5 minut.

Do karmienia mam dwa takie do domu i musze znaleźć jeszcze ładny usztywniany. Ale to w lumpku najszybciej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my do przedszkola też mamy blisko, bo po drugiej stronie ulicy jest, tylko jakieś matoły przeniosły przejście o ok 100 metrów dalej, a postanowiliśmy dziecku nie wpajać złych nawyków, zwłaszcza że ulica dość ruchliwa :P

więc pewnie więcej czasu zejdzie nam na wyszykowaniu się do przedszkola :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 08:30

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się z rana przy śniadaniu i kawie :) trochę laby i za niedługo śmigam 120km do Wawy na wizytę do diabetologa. Dobrze, że fajny chłodek na dworzu :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waśnie jestem oddac krew.
    Powiem wam, ze niektórym ciężarówkom to sie w dupach poprzewracało.
    Ani dzien dzien dobry, ani dziekuje ani pocałuj mnie w dupę.
    Ona jest królowa życia i ona WYMAGA.

W takich sytuacjach mam nadzieje ze karma wraca ;)

martta, Sabina, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    dzis po wizycie w lab, tym razem badania dla gin
    jak ja dawno na pieszo nie człapałam o.O
    zero ruchu i dziwić się , ze kreatynina za niska
    chodzę jak kaczka, w domu tego nie pilnuję, ale na zewnątrz cięzko juz normalną pozę przyjąć :)

co do butów, ja juz wiosna pisałam, że kupowalam trampki i tenisowki o rozmiar wieksze, niz zawsze...To była dobra decyzja

teraz kawunia, no trudno-śniadanie musi poczekać, ja absolutnie z tego powodu nie ubolewam ( bo sniadanie obowiazkowe w cukrzycy jest moją największa udręka ciążową)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Waśnie jestem oddac krew.
    Powiem wam, ze niektórym ciężarówkom to sie w dupach poprzewracało.
    Ani dzien dzien dobry, ani dziekuje ani pocałuj mnie w dupę.
    Ona jest królowa życia i ona WYMAGA.

W takich sytuacjach mam nadzieje ze karma wraca ;)
    Ha ha ha co zrobisz Ulfe cham, chamem na wieki wieków amen. Czy w ciąży, czy bez ;)
    Z tą karmą to różnie bywa, ale też czasem mam nadzieję, że wroci jak bumerang :)
    Mnie jutro czeka lab, więc też się napatrze na ciekawr okazy ;) do tego jutro mam echo serca i wizytę u ortopedy z Młodym. Myślałam, że mam w czwartek, a okazało się, że jutro' będzie latania. A w środę ginka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 08:57

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. U mnie noc slaba, zasnelam kolo polnocy, pobudka co 2godz, pierwszy raz tak mialam.

Ewelina uwielbiam takie ciasta! Ale kusisz mniam..

Macioszczyczka mi tez stopa urosla ale nie wiem o ile, ciasno w trampkach wiec chodze w sandalach. Szwagierce urosla w ciazy z 41 na 42 i tak zostalo.. a bratowej meza zmalala o rozmiar i tez zostalo. U mnie tez nieciekawy z tym temat bo problem z butami bedzie, obecnie nosilam 40 lub 41 zaleznie od firm a teraz chyba wyboru nie bede miala nawet w butach :(

Dziewczyny a poduszke klin kladzie sie na materac czy pod??

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 31. tygodniu :)

Ja wysyłam synka do żłobka od września, ale niestety jest 2. na liście rezerwowej w publicznym, który jest blisko domu (15 min) i póki co będzie chodził do prywatnego (30 min pieszo). Więc będziemy kombinować, żeby mąż przed pracą go zawoził autem na 7:00, a potem raz odbiorę go ja spacerkiem z dzidzią, a raz moja teściowa, która pracuje niedaleko żłobka w szkole i wcześnie kończy. To będzie skomplikowana operacja tym bardziej, że zbliża się jesień i zima ehh. Mam nadzieję, że do tego czasu zwolni się miejsce w publicznym żłobku.

‹‹ 1588 1589 1590 1591 1592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ