X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Tyle było wczoraj wizytujących a "spowiedzi" żadnej nie widać :(

uwo943r8sc6b8ien.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny trochę Was podczytałam widzę, że piszecie o wycieczkach jej jak fajnie by było gdzieś pojechać odpocząć od codzienności.
    Wczoraj byłam na wizycie i wyznaczono termin prenatalnych za 3 tygodnie czyli 17 marca :) mam nadzieje, że oki.
    Biorę luteinę dopochwową bo pod język nie dałam rady bo to takie wstrętne że szok.....
    Mam jeszcze zrobić stan czystości oraz moczu.
    Cieszę sie na ten weekend bo padam na twarz jakoś i chyba popołudniu wypije sobie kawkę.
    Dopiszcie kochane , że 17 MARCA mam prenatalne :-) Dzięki!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Dzień dobry :)

Tyle było wczoraj wizytujących a "spowiedzi" żadnej nie widać :(

ja się wyspowiadałam ;)

Gumcia, Angela89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja też ;-)

Gumcia lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Z dnia na dzień przekonuje się, że czas szukać kogoś na zastępstwo i pomyśleć o sobie i o dziecku. Nie mam już siły chodzić do pracy. Nie mogę się skupić, zasypiam na biurku.
    Dziecko i Ty jesteś najważniejsza, kariera nie ucieknie :) Jak nie masz siły to albo weź na jakiś czas l4 albo już na stałe. Na pewno będzie to dobra decyzja

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wyspowiadam spokojnie, nawet z fotorelacją o ile dostane zdjęcia :D

Gumcia, bisacz, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ja dostałam mnóstwo zdjęć, moje ulubione jest z kręgosłupem który został pięknie uwieczniony na skulonym maluszku :)

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejj, ta pogoda jest tak dziwna ostatnio, ze nic nie mozna zaplanowac :) tez marze o wyjezdzie w gory, ale w tym roku odpuscimy, bo nie pochodze na pewno, mam problem z wejsciem na 3 pietro po schodach! :p maz marudzi, ze moglabym cos cwiczyc, a lekarz zabrania, bo mam sie oszczedzac. Poki nie tyje jest ok, ale potem pewnie bedzie roznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viollet, ja mam biuro na drugim piętrze i jeżdżę windą, trochę wstyd. Ale znam dziewczynę która w 3 trymestrze jeszcze śmigała i zdobywała szczyty :P

violett, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda u mnie podobnie, przed ciążą aktywnie a teraz dupa i już odczuwam właśnie kiedy na przykład wchodzę po schodach, jak nie ja :/ ale trudno narazie trzeba odpuścić, ale mam nadzieje, że potem dostanę zgodę na jakieś ćwiczenia dla ciężarówek i od wiosny ruszymy, bo normalnie odbija się to na samopoczuciu u mnie :/

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja i tak najbardziej jazdy konnej przeboleć nie mogę, nawet się ostatnio z tego powodu prawie popłakałam, ale mam nadzieję że po porodzie i z leksza odchowaniu malucha wrócę do tego ...

Behemottka lubi tę wiadomość

• Maminka223 Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Mnie też coś szczypie gardło. Poprosiłam Małża, by mi przytaszczył kilka rzeczy na przeziębienie (srebro na gardło, Prenatal GripCare i sól morską). Nie chcę prosić pielęgniarek o paracetamol.

Prenatal GripCare jest przynajmniej bezpieczny dla mam i kobiet w ciąży. Tez brałam, jak mnie przeziębienie dorwało, tylko zamiast srebra dostałam tantum verde albo coś takiego.

Maminka223
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniellka wrote:
    Little Red Fox - w ogóle mnie nie boli brzuch, na szczęście... Na razie spokój, żadnych śladów. Jak znowu coś się pojawi, to od razu dzwonię i pojadę do szpitala.

Ksosia, Macioszczyczka - na razie się uspokoiło, w razie powtórki, od razu do lekarza się wybiorę! Dzięki za odpowiedź!
    Ja plamiłam prawie cały czas od siódmego tygodnia, raz po badaniu zaplamiłam krwią i poleciałam na IP. Lekarz nie był zachwycony bo od razu powiedział, że skoro mój lekarz powiedział, że ciąża jest zagrożona to niepotrzebnie go fatyguję. Po przepierce słownej mnie zbadał, znalazł krwiaka, dołożył dupka (dość dużo) i w sumie tak plamiłam do zeszłego tygodnia. Po wizycie na IP już bez paniki podchodziłam do moich plamień. Życzę ci uspokojenia sytuacji a i jeszcze jedno jeśli do tego pojawi się silny ból brzucha to bezwzględnie do lekarza.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszych tygodniach jeszcze na nartach smigalam :) I mieszkamy na 4 piętrze bez windy więc co dziennie tak czy siak trochę wysiłku jest :) mam nadzieję że wpłynie to na dziecko w ten sposób ze potem będzie co ciągnąć do aktywności fizycznej :)

Moja mama mówiła mi ze całą ciążę ze mną płakała i słuchajcie ja przeplakalam ponad 20 lat swojego życia, nawet z najmniejszej błahostki płakałam :) przeszło mi w sumie dopiero jak poszłam do pracy.

Więc ja ciążę spedze aktywnie z uśmiechem na ustach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pytaniu na śniadanie właśnie robią przegląd wózków dziecięcych, ja seniorka muszę sobie pooglądać bo o wózkach nie mam pojęcia :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dla odmiany ja pochwalę się obiadem, w lodówce czeka sobie śliczny filet z łososia do tego ziemniaczki i pyszna surówka z kiszonej. Jednak najpierw muszę udrożnić kuchnię bo mój syn zrobił sobie wczoraj jakiś przecier z jabłek ale jakoś zapomniał posprzątać. Mówię wam uwielbiam jak on gotuje, robi najsmaczniejszą pizzę ale stan kuchni po jego użytkowaniu to tak jakby stado słoni po niej przebiegło :)
    No nic ruszam w kierunku kuchni bo o 14 do pracy.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podróży. My w czerwcu korzystając z "wolności" lecimy na Kanary. Tak w ramach opóźnionej podróży poślubnej.

Co do wózków. Wiem co chcę. Na pewno ma być 3w1. Ale poczekamy do sierpnia z tym. ;) i tak nie będę kupowała nowego, więc nie spieszy mi się

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmm........ Kanada od dziecka marzyłam żeby odwiedzić ten kraj........kto wie może kiedyś.
    Ja wszystkie zakupy dla bobaska zostawiam do lata tylko obiecałam sobie, że po prenatalnych kupię sobie portki ciążowe i balsam do ciała dla ciężarnych, chociaż po to drugie chyba wybiorę się jutro bo moje piersi czasem to aż błyszczą taka na nich naciągnięta skóra.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz
    to chyba z toba rozmawiałam o siwiźnie na głowie??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:39

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ