X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś numer wywibelam ;) pojechałam fi labo i nie wzięłam pieniędzy XD na szczęście Pan pobrał mi wyniki i kazał dowieźć. Myślałam ze się spale ze wstydu, taki budyń mieć zamiast mózgu???

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężczyźni są bardziej wyrozumiali dla ciężarówek :)

Sabina, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj zaczął mi się II trymestr i zaczęłam brać witaminy MAMA DHA :D

Sabina, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o witaminach, jakie bierzecie. Same zdecydowałyście się na branie tych preparatów i same wybierałyście czy to sugestia lekarza była, żeby takowe brać?

Wiem, że różne preparaty mają witaminy w rożnych proporcjach i że to lekarz chyba powinien decydować, które brać a które nie. Do których potrzebna jest taka suplementacja sztuczna a których masz pod dostatkiem.

Nie wiem, czy można sobie albo Dziecku zaszkodzić biorąc za dużo witamin. le zastanawiam się czy powinnam coś brać czy nie...
    Mój nic nie sugerował i się zastanawiam czy słusznie czy nie. Mam anemie i słabe wyniki ogólnie bardzo z krwi ale dostałam jedynie żelazo o zwiększonym wchłanianiu na receptę.
    Myślicie, że powinnam kupić jakieś preparaty witaminowe dla kobiet w ciąży?
    Póki co biorę kwas foliowy, żelazo i ...i chyba tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:46

Sabina lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie dziewczyny jak ten czas leci już 1/4 za nami :)

Bratek, Gumcia lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    Piszecie o witaminach, jakie bierzecie. Same zdecydowałyście się na branie tych preparatów i same wybierałyście czy to sugestia lekarza była, żeby takowe brać?
    Mój nic nie sugerował i się zastanawiam czy słusznie czy nie. Mam anemie i słabe wyniki ogólnie bardzo z krwi ale dostałam jedynie żelazo o zwiększonym wchłanianiu na receptę.
    Myślicie, że powinnam kupić jakieś preparaty witaminowe dla kobiet w ciąży?
    Póki co biorę kwas foliowy, żelazo i ...i chyba tyle.
    Zmień kwas foliowy na jakieś witaminy w ciąży mi lekarze proponowali więc zgodziłam się na pregna plus raz dziennie biore starcza na miesiąc i nie kosztuje majątku ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek też mi się wydaje że jak masz słabe wyniki to chyba powinnaś jakieś witaminki brać. Mi lekarka powiedziała, żebym brała narazie ten Prenatal uno, bo według niej ma wszystko co teraz jest potrzebne a nie wszystko... ale tyle jest tych preparatów, że sama jak próbowałam szukać to sie pogubiłam, wiec w sumie dobrze, że dostałam odgórnie :)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama wybrałam witaminy i pytalam czy mogę takie brac. Dostałam zgodę.

A włosów nie farbuje. Mam pasemka tak szczęśliwie zrobione, ze moich siwulcow nie widać ;) farbne się może w kwietniu?

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te witaminy miałam polecone przez ginekolog. Zgodnie z zaleceniem przestałam brać kwas foliowy (Inofolic) a zaczęłam brać witaminy od II trymestru :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczekam na Wielkanoc z farbą :) i tak nigdzie nie wychodzę pozatym odrost mam koloru farby choć mniej blasku ma ale kto by się przejmował...na pewno nie ja:P ta pogoda jest mega dziwna...raz śnieg raz słońce :/ dziś u mnie słonecznie choć żeby na leżaku posiedzieć zbyt zimno :/ do tego głowa dalej boli...aaaa beznadzieja:/ po wczorajszych plackach węgierskich zdychałam więc dziś coś lekkiego muszę ugotować choć wszelkie mięso mnie mdli:/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Ja te witaminy miałam polecone przez ginekolog. Zgodnie z zaleceniem przestałam brać kwas foliowy (Inofolic) a zaczęłam brać witaminy od II trymestru :)

U mnie było tak samo. Lekarz zalecił na początku sam kwas foliowy dopóki nie skończą się mdłości. Teraz kazał brać witaminy i kwas DHA

_izunia_ lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore femibion. W drugim trymestrze przejde na dwojke tam jest 200% żelaza, w sensie zapotrzebowania dziennego :) plus dodatkowo folik.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka się odzywała ?

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie staralismy to bralam witaminy dla matek starajacych sie o bobasa a jak juz zaszlam w ciaze to zmienilam na te dla ciezarnych. Jak bylam u lekarza to sie pytala czy biore i nie mowila ze nie powinnam.

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawy juz ustaly w wiekszosci tylko jeszcze lekko zmeczenie lapie i glod ale tylko rano tak do 13tej a potem wogole moglabym nie jesc :)

Wy macie jeszcze mdlosci?

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tvn style leci Dorota was urzadzi- będzie robiła pokój dla takich malych dziewcczynek :) ostatnio bajeczny pokój zrobila dla noworodka no zakochałam się w nim :D

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moge sie zapytac czy smarujecie sie czyms na rozstepy?

Ja narazie bio oil ale jak zaczne 2 trymestr w czwartek to przejde na krem firmy Mama Mio.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam tak, że co chwilę bym coś jadła, dosłownie co chwilę. Najgorzej jest po południu, mdłości nie miałam i już chyba się nie pojawią :)

Sabina lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek ja też nie biorę duphastonu od 3 dni ale póki co nie czuje różnicy dalej mnie lekko mdli choc to bardziej ciągłe uczucie glodu:/ z kolei jak za dużo zjem to jeszcze gorzej jest :/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje palmers ale tego czekoladowo kokosowego zapachu nie mogę ścierpieć

A_n_k_a_80, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ