WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Piszecie o witaminach, jakie bierzecie. Same zdecydowałyście się na branie tych preparatów i same wybierałyście czy to sugestia lekarza była, żeby takowe brać?
Wiem, że różne preparaty mają witaminy w rożnych proporcjach i że to lekarz chyba powinien decydować, które brać a które nie. Do których potrzebna jest taka suplementacja sztuczna a których masz pod dostatkiem.
Nie wiem, czy można sobie albo Dziecku zaszkodzić biorąc za dużo witamin. le zastanawiam się czy powinnam coś brać czy nie...
Mój nic nie sugerował i się zastanawiam czy słusznie czy nie. Mam anemie i słabe wyniki ogólnie bardzo z krwi ale dostałam jedynie żelazo o zwiększonym wchłanianiu na receptę.
Myślicie, że powinnam kupić jakieś preparaty witaminowe dla kobiet w ciąży?
Póki co biorę kwas foliowy, żelazo i ...i chyba tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:46
Sabina lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Luliczek wrote:Piszecie o witaminach, jakie bierzecie. Same zdecydowałyście się na branie tych preparatów i same wybierałyście czy to sugestia lekarza była, żeby takowe brać?
Mój nic nie sugerował i się zastanawiam czy słusznie czy nie. Mam anemie i słabe wyniki ogólnie bardzo z krwi ale dostałam jedynie żelazo o zwiększonym wchłanianiu na receptę.
Myślicie, że powinnam kupić jakieś preparaty witaminowe dla kobiet w ciąży?
Póki co biorę kwas foliowy, żelazo i ...i chyba tyle. -
Luliczek też mi się wydaje że jak masz słabe wyniki to chyba powinnaś jakieś witaminki brać. Mi lekarka powiedziała, żebym brała narazie ten Prenatal uno, bo według niej ma wszystko co teraz jest potrzebne a nie wszystko... ale tyle jest tych preparatów, że sama jak próbowałam szukać to sie pogubiłam, wiec w sumie dobrze, że dostałam odgórnie
-
nick nieaktualny
-
Ja poczekam na Wielkanoc z farbą i tak nigdzie nie wychodzę pozatym odrost mam koloru farby choć mniej blasku ma ale kto by się przejmował...na pewno nie ja:P ta pogoda jest mega dziwna...raz śnieg raz słońce dziś u mnie słonecznie choć żeby na leżaku posiedzieć zbyt zimno do tego głowa dalej boli...aaaa beznadzieja:/ po wczorajszych plackach węgierskich zdychałam więc dziś coś lekkiego muszę ugotować choć wszelkie mięso mnie mdli:/
-
nick nieaktualny_izunia_ wrote:Ja te witaminy miałam polecone przez ginekolog. Zgodnie z zaleceniem przestałam brać kwas foliowy (Inofolic) a zaczęłam brać witaminy od II trymestru
U mnie było tak samo. Lekarz zalecił na początku sam kwas foliowy dopóki nie skończą się mdłości. Teraz kazał brać witaminy i kwas DHA_izunia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny