WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kurde a ja się wkurzyłam bo weszłam na wozki olx i okazalo się ze wózek który bardzo mi się podoba, małżeństwo które mieszka ok 500m ode mnie chce go sprzedać ale twierdzą że do lata na pewno pojdzie:( szkoda bo nowy kosztuje 2 tys a ci sa w stanie obniżyć do 1100:(
http://olx.pl/oferta/wozek-bebetto-torino-3-w-1-CID88-IDecHaL.html -
Hej! Wróciłam z młodym ze szpitala. Gwizdałam tam od 8.30 do 12.30. Wstępnie zakwalifikowany do zabiegu, w niedzielę do szpitala, po morfologii się okaże na 100%.
Wiecie strasznie się czuję psychicznie. Widziałam dziecko w szpitalu na izbie przyjęć takie na oko 4-5 miesięcy... to nie było normalne dziecko. Głowa wielkości jaśka, bez oczu i z wielkim językiem. Krzyknęłam, potem się popłakałam i zwymiotowałam. Nie z obrzydzenia, to chyba przez hormony. Tragedia. Zrobiło mi się głupio bardzo. Jak spojrzałam to takie coś dziwnego mi do brzucha spłynęło. Wiem, że to głupie, ale nigdy tak źle się nie poczułam jak wtedy. Cały czas je widzę przed oczami i normalnie się boję. Nie jestem przesądna, ale wiele osób różne głupoty i przesądy mi wkłada do głowy. Nie wiem co bym zrobiła gdybym urodziła tak mocno upośledzone dziecko. W pewnych sytuacjach humanitaryzm sięga za daleko, bo jakie życie będzie miało to dzieciątko? Musiałam się wygadać, a teraz będę myśleć o urokach itd. Fuck! -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny piszecie jak szalone...
mnie cały czas mdli.. choć dziś i tak nie jest źle... Teraz trochę zaczyna.. Pisałyście że duphaston wzmaga mdłości ja biorę narazie 2x1 i może dlatego.. Ehh
Co do witamin ja biorę PregnaPlus narazie te mi zalecił gin ze względu na kw. foliowy i wit. d3 która jest bardzo potrzebna maluszkowi na tym etapie, a no i ma w skladzie zelazo, ale ja poki co zelazo mam powyzej normy
Co do smarowania, jak mam siłę i chęci - a ostatnio z tym ciężko, to smaruję się oliwką dla ciężarnych z rossmana. Któraś pisała że niby nie powinno się jej używać, ale wydaje mi się, że bez przesady... Od 4mc będę się smarować Oliwką dla kobiet w ciązy przeciw rozstępom z Tołpy, dostałam od koleżanki 4 butelki, ale 2 są otwarte niestety i na opakowaniu jest termin ważności 6mc od otwarcia... zastanawiam się czy może mi to zaszkodzić? -
A_n_k_a_80 wrote:Ja biore femibion. W drugim trymestrze przejde na dwojke tam jest 200% żelaza, w sensie zapotrzebowania dziennego plus dodatkowo folik.
Czyli w przyszła sobotę zaczynasz dwójkę brać?
Bo ja juz zgłupiałamA_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
Nigdy nie byłam za aborcją ale...zastanawiam się co bardziej bolałoby nas oboje czy zabieg czy ludzkie osądy i spojrzenia całe życie...niestety ale nasz świat nie jest przygotowany mimo XXI w na takie odstępstwa od normy a serce pekaloby mi gdybym miała patrzeć na krzywdę psychiczna i fizyczna mojego dziecka przez całe życie...to nie życie a wegetacja:/
-
mychakruszyna wrote:Kurde a ja się wkurzyłam bo weszłam na wozki olx i okazalo się ze wózek który bardzo mi się podoba, małżeństwo które mieszka ok 500m ode mnie chce go sprzedać ale twierdzą że do lata na pewno pojdzie:( szkoda bo nowy kosztuje 2 tys a ci sa w stanie obniżyć do 1100:(
http://olx.pl/oferta/wozek-bebetto-torino-3-w-1-CID88-IDecHaL.html
ja poluję na olx na tako max one, ale oczywiście są wszystkie moedele ale tego nie ma, mam nadzieje, że się pojawi. Bo nowy drogi a jestem na niego chora:(
-
nick nieaktualny
-
Melduję sie po wizycie:) Dzidziuś ma śliczne rączki i nóżki,serduszko bije, ma 2,81cm co odpowiada 9+4 czyli dokładnie tyle ile sobie wyliczyłam z daty zapłodnienia:) Tylko dziwne, bo lekarz podał mi termin na 27.09 a bbf mówi 26.09. Komu wierzyć? Założył mi gin kartę ciąży i pobrał cytologię. Pierwszy raz mnie to bolało, ale zwalił na tyłozgięcie macicy.
Wagę mam identyko jak z Arturkiem przy pierwszym wpisie w kartę ciąży 51,2kg!
Miałam tez usg piersi. Wszystko cacy,aż się lekarz zdziwił, że do stycznia karmiłam a tu śladu nie ma. Podobały mu się
Jestem szczęśliwa. Taka mała nagroda za moje cierpienia.
Lekarz z automatu zalecił mi prenatalne odpłatnie, ale póki co umówiłam się na genetyczne usg 18.03 (wpisz mi proszę Ksosia),a jak cos by nie grało to mam czas do 25.03 na szczegółowe.kamciaelcia, martta, Dzierzba, claudiuszek, Bee85, Strazaczka1990, Pysiaczek89, blablabla, Gumcia, Aguś86, Żabcia_, Ania91, Sabina, maluutka90, A_n_k_a_80, Behemottka, _izunia_, violett, szpilka, żabka04, megg, pirelka, Bratek, mmargol, slodka100 lubią tę wiadomość