WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
claudiuszek wrote:ja od niedzieli planuję brać femibion ntal 2 (rozpocznę 2 trymestr)- i jestem w wielkim szoku jeśli chodzi o cenę- w aptece w galerii krakowskiej kosztował 74 zł(!) i całe szczęście, że nie kupiłam bo w aptece obok mojego domu jest za niecałe 40 zł.... Może trzeba się przebranożować i kasiorę trzepać na lekach hmm??
-
Ja wlasnie tez tego zapachy palmers nie lubie wiec raczej tego stosowac nie bede, mama mio ma fajny lekko cytrynowy zapach wiec bedzie spoko.
Ja mdlosci mialam od okolo 6/7 tygodnia przez jakies 4 tygodnie ale ani razu nie zwymiotowalam. Jak narazie jest spokoj od prawie tygodnia wiec mam nadzieje ze juz po wszystkim :0 -
Teraz prostowałam włosy i tak mi się słabo zrobiło jakaś masakra odpoczne i ide na spacer bo u nas słońce, ale zimno.
Co do femibionu to dobry ale drogi, musze poszukać tańszego i kupię dwa od razu!
Claudiuszek w jakiej aptece znalazłaś taki tani femibion2?
-
A_n_k_a_80 wrote:Teraz prostowałam włosy i tak mi się słabo zrobiło jakaś masakra odpoczne i ide na spacer bo u nas słońce, ale zimno.
Co do femibionu to dobry ale drogi, musze poszukać tańszego i kupię dwa od razu!
Claudiuszek w jakiej aptece znalazłaś taki tani femibion2?A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
Co do objawów to mam okropne mdłoslści zaczynają się już o 15:30 i trzymają nawet do północy. Dzisiaj na podbrzuszu zauważyłam tą czarną krechę która idzie do pępka, jest słaba ale jest.
Ok śmigam na spacerWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:35
Sabina lubi tę wiadomość
-
claudiuszek wrote:ja smaruję się balsamem z rossmana- wg Sroki ma najlepszy i najbezpieczniejszy skład. Trochę dziwnie pachnie (mój mąż twierdzi, że śmierdzę jak się tym wysmaruję, jest dość gęsty i trzeba dłużej czekać na wchłanianie. Testowałam też oliwkę z rossmana, ale miałam wszystko wkoło usyfione od niej poza tym skład już nie był taki super
-
Chciałam zgłosić, że mam złośliwego Męża
Wraca dziś z porannych spotkań zawodowych, a ja siedzę i wsuwam śniadanko (godz.11:00; do pracy mam, tradycyjnie, na zmianę popołudniowo-wieczorną).
"Eeeeee, a Ty na nogach???? Dobrze się czujesz???? .... Ale na peeeeewno????? I nic nie masz do załatwienia..... Oj, Misia, martwię się o Ciebie...."
I oczywiście rechotawka, jak powiedziałam, że musiałam wstać wcześniej niż budzik dzwonił, bo... zgłodniałam
Co do witamin - my dobraliśmy sami, ale lekarka była bardzo zadowolona, bo i tak chciała nam zlecić branie - przy czym ona jest za preparatami typu Prenatal Duo czy Omegamed Optima forte - czyli DHA, vit.D3, jod itd., czyli... to, co sami wybraliśmy
Przyznam, że nie wyobrażam sobie NIE brać kwasów omega - przekonałam się i ja, i moi znajomi, ile potrafi pomóc ich przyjmowanie - a przecież tam dopiero tworzy się NOWY ludek...
Oczywiście, do tego kwas foliowy, ale ja go biorę w bardzo dużych dawkach (15mg) z przymusu
W temacie smarowania - na razie smarowałam się tymi masłami, które miałam sprzed ciąży. Teraz jestem na olejach organicznych (głównie macademia - akurat kończy mu się termin). Zastanawiam się nad Palmersem, chociaż najchętniej zostałabym przy czystych olejkach Koleżanka polecała Bio-oil, ale w sumie widzę, że podstawa jest tam....olej parafinowy, więc szału nie ma, a tanie takie znowu nie jest ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:41
Behemottka lubi tę wiadomość
-
Ja polecam do smarowania olej kokosowy - taki zwykły jaki można zakupić w sklepie spożywczym. Dla mnie bomba bo super nawilża - naprawdę czuję różnicę bo po żadnym balsamie nie miałam tak ładnie nawilżonej skóry. I jest całkiem wydajny:)
A ja się pochwalę (mam nadzieję, że nie za wczasu:P) że mi mdłości odpuszczają, ufff! Dupka biorę nadal więc to nie jego odstawienie, widocznie maluszek chce trochę ulżyć mamusi:D Wczoraj tak fatalnie się czułam - i psychicznie i fizycznie, przepłakałam pół wieczoru, że chyba dzieć się nade mną zlitowałbisacz lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj wieczorem mialam straszna ochote na slodkie, zjadlam paczke maltanek, mala porcje lodow, 3 lyzki nutelli prosto ze sloika i jednego grzeska dzisiaj dieta!!!
Chociaz przez miesiac i tak schudlam pol kiloclaudiuszek, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyclaudiuszek wrote:https://www.facebook.com/Piecuchowo-164440763631293/?fref=photo
http://pl.dawanda.com/shop/Piecuchowo
zobaczcie jakie cuda robi babka- chyba chcę dziewczynkę (zakochałam się w tych spineczkach)claudiuszek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyinzynierka wrote:Też chcę dziewczynkę! A czuje, że będzie chłop. Siostra śmieje się że muszę mieć córkę, bo musi się pozbyć ubranek, a jak będzie chłopak to będzie kłopot, bo wszyscy na około mają cory i trzeba będzie kupić wszystko
Ja też mówię że będzie chłopak,bo bardzo chcemy dziewczynke -
nick nieaktualnycześć
trzymam kciuki za dobre wieści po dzisiejszych wizytach:)
to dzisiaj zaczynam 13 tydzień ciąży ) <hura>
mychakruszyna wrote:Znam to mi jest ciągle gorąco w domu okna pootwierane moj już się piekli ze nie po to opał kupuje żeby dwór ogrzewać
tez znam te objawy. ja to usypiam przy otwartym oknie i jestem tylko przykryta kocem(przed pójściem spać mowie partnerowi żeby za 30 min zamknął okno)
partner tez ciągle "krzyczy" abym okna pozamykała i grzejniki podkręciła bo mu zimno jest. moja odpowiedz ze jak mu jest zimno to niech moje futro ubierze a ja nie będę w saunie siedzieć bo mnie i bąblowi jest gorąco:P -
nick nieaktualny
-
Ja zawsze bylam zmarzluch ale teraz tez szybko sie przegrzewam, mam nadzieje ze to normalne jest
Ja przy mezu mowie ze nie wazneczy chlopa czy dziewczyna, oby bylo zdrowe ale w duchu chcialabym dziewczynke
Maz naturalnie wolalby chlopca
Jak narazie pare osob powiedzialo ze wydaje im sie ze bedzie dziewczynka ale zobaczymy bo przeciez to jeszcze zdecydowanie za wczesnie zby cos wiedziec