X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to :/ mi jest ciągle gorąco w domu okna pootwierane moj już się piekli ze nie po to opał kupuje żeby dwór ogrzewać

YvonnElizabeth, Sabina, żabka04 lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:39

Sabina, Ania91 lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    ja od niedzieli planuję brać femibion ntal 2 (rozpocznę 2 trymestr)- i jestem w wielkim szoku jeśli chodzi o cenę- w aptece w galerii krakowskiej kosztował 74 zł(!) i całe szczęście, że nie kupiłam bo w aptece obok mojego domu jest za niecałe 40 zł.... Może trzeba się przebranożować i kasiorę trzepać na lekach hmm?? :-)
    Ja kupilam za 52:(

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez tego zapachy palmers nie lubie wiec raczej tego stosowac nie bede, mama mio ma fajny lekko cytrynowy zapach wiec bedzie spoko.

Ja mdlosci mialam od okolo 6/7 tygodnia przez jakies 4 tygodnie ale ani razu nie zwymiotowalam. Jak narazie jest spokoj od prawie tygodnia wiec mam nadzieje ze juz po wszystkim :0

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja stosuje palmers ale tego czekoladowo kokosowego zapachu nie mogę ścierpieć
    Mi tam pasuje:)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz prostowałam włosy i tak mi się słabo zrobiło jakaś masakra odpoczne i ide na spacer bo u nas słońce, ale zimno.
    Co do femibionu to dobry ale drogi, musze poszukać tańszego i kupię dwa od razu!
    Claudiuszek w jakiej aptece znalazłaś taki tani femibion2?

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Co do jedzenia ...w nocy wrąbałam pół bocheńskim chleba ;\ głodna ,ciągle głodna....teraz zajadam się pestkami by oszukać zoladek

Sabina lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Teraz prostowałam włosy i tak mi się słabo zrobiło jakaś masakra odpoczne i ide na spacer bo u nas słońce, ale zimno.
    Co do femibionu to dobry ale drogi, musze poszukać tańszego i kupię dwa od razu!
    Claudiuszek w jakiej aptece znalazłaś taki tani femibion2?
    Mi też dziś coś słabo...ciemno przed oczami

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów to mam okropne mdłoslści zaczynają się już o 15:30 i trzymają nawet do północy. Dzisiaj na podbrzuszu zauważyłam tą czarną krechę która idzie do pępka, jest słaba ale jest.
    Ok śmigam na spacer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:35

Sabina lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    ja smaruję się balsamem z rossmana- wg Sroki ma najlepszy i najbezpieczniejszy skład. Trochę dziwnie pachnie (mój mąż twierdzi, że śmierdzę jak się tym wysmaruję, jest dość gęsty i trzeba dłużej czekać na wchłanianie. Testowałam też oliwkę z rossmana, ale miałam wszystko wkoło usyfione od niej poza tym skład już nie był taki super
    Ja smaruje się oliwka z Bambino bo na Jonsona mam uczulenie. I krem Nivea.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zgłosić, że mam złośliwego Męża :P
    Wraca dziś z porannych spotkań zawodowych, a ja siedzę i wsuwam śniadanko (godz.11:00; do pracy mam, tradycyjnie, na zmianę popołudniowo-wieczorną).
    "Eeeeee, a Ty na nogach???? Dobrze się czujesz???? .... Ale na peeeeewno????? I nic nie masz do załatwienia..... Oj, Misia, martwię się o Ciebie...." :P
    I oczywiście rechotawka, jak powiedziałam, że musiałam wstać wcześniej niż budzik dzwonił, bo... zgłodniałam :P

Co do witamin - my dobraliśmy sami, ale lekarka była bardzo zadowolona, bo i tak chciała nam zlecić branie - przy czym ona jest za preparatami typu Prenatal Duo czy Omegamed Optima forte - czyli DHA, vit.D3, jod itd., czyli... to, co sami wybraliśmy ;)
    Przyznam, że nie wyobrażam sobie NIE brać kwasów omega - przekonałam się i ja, i moi znajomi, ile potrafi pomóc ich przyjmowanie - a przecież tam dopiero tworzy się NOWY ludek... :)
    Oczywiście, do tego kwas foliowy, ale ja go biorę w bardzo dużych dawkach (15mg) z przymusu ;)

W temacie smarowania - na razie smarowałam się tymi masłami, które miałam sprzed ciąży. Teraz jestem na olejach organicznych (głównie macademia - akurat kończy mu się termin). Zastanawiam się nad Palmersem, chociaż najchętniej zostałabym przy czystych olejkach <3 Koleżanka polecała Bio-oil, ale w sumie widzę, że podstawa jest tam....olej parafinowy, więc szału nie ma, a tanie takie znowu nie jest ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:41

Behemottka lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam do smarowania olej kokosowy - taki zwykły jaki można zakupić w sklepie spożywczym. Dla mnie bomba bo super nawilża - naprawdę czuję różnicę bo po żadnym balsamie nie miałam tak ładnie nawilżonej skóry. I jest całkiem wydajny:)

A ja się pochwalę (mam nadzieję, że nie za wczasu:P) że mi mdłości odpuszczają, ufff! Dupka biorę nadal więc to nie jego odstawienie, widocznie maluszek chce trochę ulżyć mamusi:D Wczoraj tak fatalnie się czułam - i psychicznie i fizycznie, przepłakałam pół wieczoru, że chyba dzieć się nade mną zlitował:P

bisacz lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem mialam straszna ochote na slodkie, zjadlam paczke maltanek, mala porcje lodow, 3 lyzki nutelli prosto ze sloika i jednego grzeska :):) dzisiaj dieta!!!
    Chociaz przez miesiac i tak schudlam pol kilo :)

claudiuszek, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    https://www.facebook.com/Piecuchowo-164440763631293/?fref=photo

http://pl.dawanda.com/shop/Piecuchowo

zobaczcie jakie cuda robi babka- chyba chcę dziewczynkę (zakochałam się w tych spineczkach)
    Też chcę dziewczynkę! A czuje, że będzie chłop. Siostra śmieje się że muszę mieć córkę, bo musi się pozbyć ubranek, a jak będzie chłopak to będzie kłopot, bo wszyscy na około mają cory i trzeba będzie kupić wszystko ;-)

claudiuszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maminka223 wrote:
    Hej, ja biore prenatal Uno, tam jest pełna suplementacja, B6 też :)

Pytałam o to już dawno. Chyba jakaś reklama bo Pani na koncie ma tylko odpowiedzi że bierze ten prenatal xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Też chcę dziewczynkę! A czuje, że będzie chłop. Siostra śmieje się że muszę mieć córkę, bo musi się pozbyć ubranek, a jak będzie chłopak to będzie kłopot, bo wszyscy na około mają cory i trzeba będzie kupić wszystko ;-)

Ja też mówię że będzie chłopak,bo bardzo chcemy dziewczynke :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć

trzymam kciuki za dobre wieści po dzisiejszych wizytach:)

to dzisiaj zaczynam 13 tydzień ciąży :)) <hura>
    mychakruszyna wrote:
    Znam to :/ mi jest ciągle gorąco w domu okna pootwierane moj już się piekli ze nie po to opał kupuje żeby dwór ogrzewać

tez znam te objawy. ja to usypiam przy otwartym oknie i jestem tylko przykryta kocem(przed pójściem spać mowie partnerowi żeby za 30 min zamknął okno)

partner tez ciągle "krzyczy" abym okna pozamykała i grzejniki podkręciła bo mu zimno jest. moja odpowiedz ze jak mu jest zimno to niech moje futro ubierze a ja nie będę w saunie siedzieć bo mnie i bąblowi jest gorąco:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie same baby, ja mam same siostry,siostra ma córkę. tylko od strony męża jakieś tam chłopy są, ale już starsze ;-) My o dziecku mówimy Leon, ale w głębi duszy mam nadzieję na dziewczynkę ;-)

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze bylam zmarzluch ale teraz tez szybko sie przegrzewam, mam nadzieje ze to normalne jest :)

Ja przy mezu mowie ze nie wazneczy chlopa czy dziewczyna, oby bylo zdrowe ale w duchu chcialabym dziewczynke :)
    Maz naturalnie wolalby chlopca :)

Jak narazie pare osob powiedzialo ze wydaje im sie ze bedzie dziewczynka ale zobaczymy bo przeciez to jeszcze zdecydowanie za wczesnie zby cos wiedziec :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi to wszystko jedno byle donoszę i urodzę zdrowe dziecko :) przeraziłam się jak na forum lutówek poczytałam ze jedna poroniła w 26tc...myślałam że na tym etapie ciąży już bez problemu uratują dziecko..no ale nie znam powodu a może być wiele.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ