X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    bisacz
    to chyba z toba rozmawiałam o siwiźnie na głowie??
    No chyba nie :) :)
    Tak mnie teraz rozbawiłaś, że aż mam łzy w oczach ze śmiechu. No mam już swoje latka ale jeszcze siwych włosów brak, choć kto wie od dawna farbuję włosy teraz od 3 miesięcy nie to może jak się przyjrzę odrostom to zobaczę jakieś siwe kosmyki :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Zapraszam przyjedzcie do Krakowa to sobie pospacerujemy :D

My chyba w maju gdzies uciekniemy na tydzien... Bo w wakacje to juz niestety nic z tego nie bedzie... Myslelismy o Szczawnicy, bo za granice sie boje :-/ W kazdym razie uderzymy w gorskie tereny, chyba ze mi cos odkorbi i zachce mi sie morza :D

Żabcia morze zdecydowanie jest piękne w maju, oczywiście o ile pogoda łaskawa :) jak coś to ja zapraszam na spacer po Trójmieście hehe :)

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam siwe:) 33 latka, a siwe na głowie od 6 lat
    z którąś z dziewczyn rozmawiałam o tym :) a dokładnie o farbowaniu, zaraz mam 2. trymestr i chyba już się odwaze :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukaj farb bez amoniaku. ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wkrótce umawiam do fryzjera, ale u mnie wstrętne odrosty już widać :P
    ja uciekam do pracy, miłego dnia Wam życzę i do spisania wieczorem :)

• Maminka223 Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie... bierzecie witamine B6??

Hej, ja biore prenatal Uno, tam jest pełna suplementacja, B6 też :)

Maminka223
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kompleks witamin prenatalnych z kwasami DHA i tam witamina B6 na pewno jest.

Maminka223 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiekszość już jest bez amoniaku, farbowanie przerabiałam przy pierwszej ciąży, ale u mnie są i siwe(więc farba musi być odpowiednia) i długie (długo zatem farbuję wiec i tego nie lubie), pewnie podetne ze 15 cm, bo teraz to mocno wypadaja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie bawie się tylko w color melt sprayem rozjaśniającym. ;)

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Pregna Plus nie ma tam witaminy B6, ale dodatkowo biorę NeoMag i tam jest B6, byłam dziś na krwi zobaczymy na następnej wizycie jak wyniki :) tak w ogóle to Dzień dobry :P i trzymam kciuki jak zwykle za wszystkie wizytujące co do mojego nieszczęsnego egzaminu w końcu go wczoraj zdałam :D

Gumcia, Żabcia_, Bratek lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dwa dni temu zaszalałam i poszłam w końcu się pofarbować, ale fryzjerka od początku mówiła, że te farby to bezpieczne i bez problemu można wcześniej, ale jakoś się nie złożyło. Teraz już w końcu wypłowiała nie jestem :)
    Ania91 - gratulacje! :)
    Ja biorę wiatminy Prenatal uno, lekarka kazała to biorę. Dzisiaj robiłam rano wyniki zobaczymy jak morfologia no i tarczyca się ma! ciekawa jestem, wyniki popołudniu, aaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:14

Ania91, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aptece sa specjalnie naturalne farby bez chemii i ponoć kryją ładnie. Ja mam 27 lat i siwe pojedyncze na calej glowie :/ coraz więcej mam wrażenie bo gdzie bym nie przeczesała tam się swieci z daleka.

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o witaminach, ja muszę kupić coś z dużą dawką żelaza bo mam braki - polecicie coś?

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny

Wczoraj po prenatalnym wróciłam do domu o 20 i nie miałam siły na nic. O 21 już spałam.
    Mój maluszek wczoraj tak się wiercił, że lekarz miał problem żeby go dobrze zbadać.
    Doktorek powiedział, że nie pamięta kiedy ostatnio aż tak kręcącego się brzdąca miał :)

W końcu jednak wszystkie pomiary i badania zrobił i wszystko jest w jak najlepszym porządku.
    Dzidziul ma 6 cm.

Dziś zaczął mi się 2 trymestr. Coraz szybciej ten czas leci.

martta, Gumcia, _izunia_, Pysiaczek89, Żabcia_, Bratek, Strazaczka1990, Behemottka, violett, szpilka, AniaLewandowska, slodka100 lubią tę wiadomość

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:

My chyba w maju gdzies uciekniemy na tydzien... Bo w wakacje to juz niestety nic z tego nie bedzie... Myslelismy o Szczawnicy, bo za granice sie boje :-/ W kazdym razie uderzymy w gorskie tereny, chyba ze mi cos odkorbi i zachce mi sie morza :D
    Żabcia a macie tam może jakieś afrykarium wiesz ryby i te sprawy bo pojechałabym sobie, wiem, że jest we Wrocławiu, ale mega daleko :P

w57vikgnszqgz528.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Piszecie o witaminach, ja muszę kupić coś z dużą dawką żelaza bo mam braki - polecicie coś?
    Pregna plus ma żelazo też biore bo w pierwszej cały czas miałam anemie

bisacz lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:

Jest taki syrop dla kobiet w ciąży Floradix

bisacz lubi tę wiadomość

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny, ja jeszcze dwa dni i wreszczie zobacze swojego orzewszka- pierwsze usg w poniedzialek :)

Ja jeszcze nie farbowalam wlosow ale w czwartek mam wizyte i bede farbowac bo mam straszne odrosty no i troche siwych juz widac :(

Ja biore witaminy Pregnacare, bralam je odkad zaczelismy sie starac :)

bisacz, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę falvit mama i jest żelazo i b6

W poprzedniej ciąży taki preparat nie wystarczyl i brałam żelazo od gin

Ovulinka
    Moja dzidzia leżała na brzuchu wiec nie dało się mierzyć :)lek tak pogmeral głowica po brzuchu ze na naszych oczach obrócił ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:31

bisacz lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:

My na pewno wpadniemy. Kocham Kraków i od czasu do czasu jedziemy tam z mężem na randkę :) mieliśmy jechać w styczniu, ale wyskoczyła ciąża i przelozylismy. Może na maj? :)

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ