WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że nie każą mi go powtarzać, bo nie chciałabym znowu płacić dodatkowo za badanie :/

• olka30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie.. Jak wyjdzie dodatni to wynik się już nie zmieni. Jak ujemny to dobrze.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię sobie listę co spakować do torby do szpitala. Jakoś nie mogę się zmobilizować do prasowania i prania badź sprzątania ;-) Gdzie ten syndrom wicia gniazda się pytam kuźwa mam lenia stulecia ;(

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja robię sobie listę co spakować do torby do szpitala. Jakoś nie mogę się zmobilizować do prasowania i prania badź sprzątania ;-) Gdzie ten syndrom wicia gniazda się pytam kuźwa mam lenia stulecia ;(
    Też go nie mam, a do ogarniania się zmuszam :D chociaż dzisiaj pranie sprawiło mi radość :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak prasujecie rzeczy dla dzieci, to włączacie też parę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin wymaz pobierze mi jutro więc też jakoś wcześnie a za badanie kasuje dodatkowo trzy dyszki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zabiorę za wszystko jak już będę po egzaminie - na spokojnie, muszę jeszcze miarkę do proszku do prania załatwić lub wymyślić jak go odmierzać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nasze ciuchy piorę w zwykłych proszkach.
    Pirelko wczoraj prasowałam od razu po zdjęciu z suszarki więc prasowało się ładnie bez pary, włączam ją jak nie mogę doprasować czegoś np miałam tak z flanelowymi pieluszkami, wyschły na wiór i ciężko byłoby doprasować na sucho.

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, ja jestem takie antytalencie jeśli chodzi o prasowanie, że nawet nie ogarniam swojego żelazka, wiem tylko tyle, że się przekręca na różne kropki (jedną, dwie lub trzy, ale mam podpisane chyba materiały) i jest guzik który nawilża ubrania jak są zagniecienia to się łatwiej je prasuje wtedy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku ja takie miarki znalazłam w bardzo dużych paczkach z proszkiem ale to było dawno temu, teraz jakoś nie trafiam na nie. W jakimś markecie spokojnie kupisz taką miarkę jak się używa w kuchni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się zabiorę za wszystko jak już będę po egzaminie - na spokojnie, muszę jeszcze miarkę do proszku do prania załatwić lub wymyślić jak go odmierzać ;)
    Ja odmierzałam najpierw wodę miarką, a potem w tą zakrętkę od odświeżacza ładowałam proszek tyle ile weszło wody :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 10:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, nawet się mamy męża pytałam czy ma jakąś dodatkową, bo ona zawsze kupuje te mega wielkie opakowania, ale mówiła, że już dawno żadna firma nie dodaje..
    Pirelka, zawsze jakiś sposób, my póki co chcemy odmierzać miarką do kociego jedzenia ;D

a tak swoją drogą mam wrażenie, że loveli się bardzo dużo sypie, bo na opakowaniu piszą że średnio 200 ml = ok 163 g, a dostałam jednorazowe próbki, na których zaznaczono, że są na jedno pranie i tam jest tego proszku ok 100 g, już zgłupłam totalnie, mąż mówi żeby nie sypać tak dużo proszku... a jak się zamówiony proszek skończy to chyba się jednak na kapsułki przerzucę...

• olka30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze dawałam loveli pół miarki, spokojnie się ubranka dopierają.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dałam Lovelę do białego bo mam próbki, a wczoraj kocyki prałam w Bobini proszku. Jest bezzapachowy ;)
    Minky wyprasowałam od strony bawełny, średnio się je pracuje albo ja mam kiepskie żelazko :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelko
    ja tę bawełnę w minky ostro traktowałam żelazkiem, wazne by nie przetopić wypełnienia wewnatrz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelko
    ja tę bawełnę w minky ostro traktowałam żelazkiem, wazne by nie przetopić wypełnienia wewnatrz
    Ja tylko trochę podprasowałam, uformują się w wózku :D Jak nie będę prasować jeszcze raz przed spacerem :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelko
    ale na przyszłośc juz zapamiętasz ;) że nie zawsze da się wg instrukcji prania czy prasowania
    ma być nam wygodnie-szybko i efektownie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie, że do szpitala dla bobasa wystarczą same pajacyki bawełniane czy lepiej body na długi rękaw + półśpiochy? Muszę mieć swoje a nie chce brać za dużo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelko
    ale na przyszłośc juz zapamiętasz ;) że nie zawsze da się wg instrukcji prania czy prasowania
    ma być nam wygodnie-szybko i efektownie
    Na minky nie mam instrukcji, ale prałam jak inne koce :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Dziewczyny myślicie, że do szpitala dla bobasa wystarczą same pajacyki bawełniane czy lepiej body na długi rękaw + półśpiochy? Muszę mieć swoje a nie chce brać za dużo.
    Ja przygotowałam najwięcej pajacyków, ale body z długim rękawkiem i krótkim też,w mniejszej jednak ilości + półśpiochy. U mnie ubranka też swoje mają być.

‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ