WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Niestety tak:( ale według mnie tam nie ma prawa coś zostać. Możesz części wygotować umyć w zmywarce. Wyszorowac. W szpitalu jak ktoś odciaga to dostaje lejek który i tak musi oddać bo też jest później sterelizowany i pakowany na nowo dla nowej mamy. Tylko z używanymi trzeba też dobrze trafić. Aby np nie kupić takiego laktatora jakbyś miała kupić np ode mnie. Bo jest mega zużyty i nie wiadomo ile jeszcze silnik będzie działał.
-
nick nieaktualnyodzywam się dopiero teraz, bo brat przyjechał i dopiero wrócił do siebie, dzisiaj najechałam na podwójną ciągłą podczas zawracania. Niestety następne termin na połowę sierpnia, więc nie wiem czy jest sens ryzykować, a po porodzie nie będę miała z kim dziecka zostawić
-
nick nieaktualnyJa tez nie mam zamiaru kupowac medeli za tysiac zl , nawet jesli mnie na nia stac, to akurat bez sensu, wole jakiegos canpola czy baby ono nowy w przedziale cenowym rozsadnym jak na taka rzecz wiec bez wahania zamawiam,.
Ja uwazam ze na dzieciach sie nie zaoszczedzk taka jest prawda.... moja corka musi nlsic okulary wiec kazdy wie jakie sa koszty, dodatkowo nosi buty profilaktyczno-ortopedyczne ze wzgledy na nozki to na same buty rocznie z 1,5 tysiaca wydaje, wiec jak tu mowic o oszecnosciach, jedynie to na sobie i swoich zachciankach jesli juz. -
Sarcia ok. Nie pisałam konkretnie do ciebie, ale jak czytam czasem jakie dziewczyny robią wyprawki to aż się śmieję do łez. Znowu nie dajmy się zwariować, że jest nam potrzebny każdy shit jaki nam wciskają marketingowcy. Zwłaszcza niemowlaki nie potrzebują tysiąca pierdół jakie teraz znajdziemy na rynku, ja wolę kasę wydawać właśnie na zdrowie dziecka i na rzeczy, które mu się przydadzą jak już będzie troszkę bardziej świadomy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolka30 wrote:Mi do canpola pasowały końcówki z lovi.. Zresztą chyba większość laktatorów ma ten sam wymiar nakładek, tylko różnie je profilują.
Olu, tylko są też rozmiary lejków, medela ma właśnie takie możliwości. Canpol ma uniwersalny lejek. Np ta nakładkę masującą w ogóle nie używałam bo według moich cycków ona mniej stymulowała. -
nick nieaktualny
-
Olka, przeglądałam najnowsze wpisy i natknęłam się na Twój - powiem Ci tak... Kto bogatemu zabroni
Ja sama wydałam fortunę na niepotrzebne gadżety, bo nie miałam doświadczenia
Teraz, dopiero przy drugim dziecku, wiem co się przydaje, a co nie (w moim przypadku, bo niektórym dziewczynom laktator jest niezbędny, a mój leży i zawala, taki przykład, więc też nieraz to, co śmieszne dla nas, dla innych jest naprawdę praktyczne)
pirelka, olka30, Sabina lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
LRF
Wielka szkodanaprawdę wierzyłam ze tym razem się uda
A jeśli terminy są na połowę sierpnia to w twoim przypadku jeszcze przed terminem - ha bym się pisała
Poprzednio byłam kierowca do ostatniego dnia przed cc. Fizycznie dasz rade.pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlka30
uwazam ze w kazdej kwesti racjonalne podejscie jest dobrym rozwiazaniem. Ja np. Nie kupuje zadnych nian elektronicznych czy monitorow oddechu bo dla mnie to sa zbedne pierdoly, nie jestem gadzeciazem ze dziecko musi miec kazda pierdolke wypuszczana na rynek nie dajmy sie zwariowac.olka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolka30 wrote:Sarcia ok. Nie pisałam konkretnie do ciebie, ale jak czytam czasem jakie dziewczyny robią wyprawki to aż się śmieję do łez. Znowu nie dajmy się zwariować, że jest nam potrzebny każdy shit jaki nam wciskają marketingowcy. Zwłaszcza niemowlaki nie potrzebują tysiąca pierdół jakie teraz znajdziemy na rynku, ja wolę kasę wydawać właśnie na zdrowie dziecka i na rzeczy, które mu się przydadzą jak już będzie troszkę bardziej świadomy.
No coś tyyy
-
nick nieaktualny
-
Przy okazji, jak się czujesz?
Są tu jeszcze mamy, które spodziewają się drugiego dziecka rok po roku? U mnie będzie 14 miesięcy różnicy. Trochę panikuję, jak to będzie z brzuchem.
olka30 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Sarcia mi też na buty idzie koło 1000 zł rocznie
dobrze, że moi rodzice zawsze dołożą albo kupią na jakąś okazję
ja z mojej pensji z budżetówki bym nie ogarnęła
Angela u nas w szpitalu uzywasz lehek nowke zafoliowany i używasz potem tylko swój i jego sterylizujesz. Położna od razu mówiła, żeby po kimś nie używać z uwagi na ryzyko złapania chorobska. Może to przesada, ale ja jakoś takich rzeczy się boję. -
nick nieaktualnypirelka wrote:U mnie gdyby nie bliźniaki to nie kupowałabym laktatora przed, dopiero gdyby był potrzebny.
Dziewczyny co kupujecie do przechowywania pokarmu?
Kochana, ja ci mogę tylko podpowiedzieć u mnie sprawdziły się 3 opakowania na mleka kupiłam jakieś za 3-4 zł a tak to woreczki te są niestety trochę drogie ale na początek możesz mieć dużo mleka a oni mniej beda potrzebować to warto pomrozić. Tak robiła moja koleżanka co teraz ma blizniaków -
Już trochę nie wydalam poklosia, ale jak się to mówi: jak się powiedziało A trzeba powiedzieć B. Bardziej się boję organizacji po porodzie z moim małym ADHD, ale jakoś musimy dać radę.
Pirelka szwagierka mi podpowiedziała, że kupowała sterylne kubeczki na mocz i powiem ci, że u mnie też się sprawdziły. Chociaż nie wiem czy każdy przełknie to, że teoretycznie są do moczu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 14:05
-
nick nieaktualnyagatia wrote:
Angela u nas w szpitalu uzywasz lehek nowke zafoliowany i używasz potem tylko swój i jego sterylizujesz. Położna od razu mówiła, żeby po kimś nie używać z uwagi na ryzyko złapania chorobska. Może to przesada, ale ja jakoś takich rzeczy się boję.
Kochana ale ja właśnie taki lejek zapakowany zafoliowany dostałam. I go oddaje się. Oni to strelizują w takiej maszynie jak dentyści mają czy ogólnie szpitalach do narzędzi.