X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Niestety tak:( ale według mnie tam nie ma prawa coś zostać. Możesz części wygotować umyć w zmywarce. Wyszorowac. W szpitalu jak ktoś odciaga to dostaje lejek który i tak musi oddać bo też jest później sterelizowany i pakowany na nowo dla nowej mamy. Tylko z używanymi trzeba też dobrze trafić. Aby np nie kupić takiego laktatora jakbyś miała kupić np ode mnie. Bo jest mega zużyty i nie wiadomo ile jeszcze silnik będzie działał.
    No właśnie patrzyłam na niektóre oferty to ten odciagacz jest aż pomarańczowy ;/ a cena raptem 70 zł niższa niż nowy, więc chyba ryzykować nie będe, w końcu nie sięgam po taki za 700 zł :)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do canpola pasowały końcówki z lovi.. Zresztą chyba większość laktatorów ma ten sam wymiar nakładek, tylko różnie je profilują.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odzywam się dopiero teraz, bo brat przyjechał i dopiero wrócił do siebie, dzisiaj najechałam na podwójną ciągłą podczas zawracania. Niestety następne termin na połowę sierpnia, więc nie wiem czy jest sens ryzykować, a po porodzie nie będę miała z kim dziecka zostawić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam zamiaru kupowac medeli za tysiac zl , nawet jesli mnie na nia stac, to akurat bez sensu, wole jakiegos canpola czy baby ono nowy w przedziale cenowym rozsadnym jak na taka rzecz wiec bez wahania zamawiam,.

Ja uwazam ze na dzieciach sie nie zaoszczedzk taka jest prawda.... moja corka musi nlsic okulary wiec kazdy wie jakie sa koszty, dodatkowo nosi buty profilaktyczno-ortopedyczne ze wzgledy na nozki to na same buty rocznie z 1,5 tysiaca wydaje, wiec jak tu mowic o oszecnosciach, jedynie to na sobie i swoich zachciankach jesli juz.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ok. Nie pisałam konkretnie do ciebie, ale jak czytam czasem jakie dziewczyny robią wyprawki to aż się śmieję do łez. Znowu nie dajmy się zwariować, że jest nam potrzebny każdy shit jaki nam wciskają marketingowcy. Zwłaszcza niemowlaki nie potrzebują tysiąca pierdół jakie teraz znajdziemy na rynku, ja wolę kasę wydawać właśnie na zdrowie dziecka i na rzeczy, które mu się przydadzą jak już będzie troszkę bardziej świadomy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik

nie martw sie, glowa do gory ! Nastepnym razem ci sie uda kto nie probije ten nie ma ;) uda ci sie, wierze w to

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Mi do canpola pasowały końcówki z lovi.. Zresztą chyba większość laktatorów ma ten sam wymiar nakładek, tylko różnie je profilują.

Olu, tylko są też rozmiary lejków, medela ma właśnie takie możliwości. Canpol ma uniwersalny lejek. Np ta nakładkę masującą w ogóle nie używałam bo według moich cycków ona mniej stymulowała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku nie załamuj się.. w końcu się uda :* Ja zdałam dopiero na piątym razem :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 14:01

• polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, przeglądałam najnowsze wpisy i natknęłam się na Twój - powiem Ci tak... Kto bogatemu zabroni :P Ja sama wydałam fortunę na niepotrzebne gadżety, bo nie miałam doświadczenia ;) Teraz, dopiero przy drugim dziecku, wiem co się przydaje, a co nie (w moim przypadku, bo niektórym dziewczynom laktator jest niezbędny, a mój leży i zawala, taki przykład, więc też nieraz to, co śmieszne dla nas, dla innych jest naprawdę praktyczne) ;)

pirelka, olka30, Sabina lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Wielka szkoda :( naprawdę wierzyłam ze tym razem się uda
    A jeśli terminy są na połowę sierpnia to w twoim przypadku jeszcze przed terminem - ha bym się pisała
    Poprzednio byłam kierowca do ostatniego dnia przed cc. Fizycznie dasz rade.

pirelka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka30

uwazam ze w kazdej kwesti racjonalne podejscie jest dobrym rozwiazaniem. Ja np. Nie kupuje zadnych nian elektronicznych czy monitorow oddechu bo dla mnie to sa zbedne pierdoly, nie jestem gadzeciazem ze dziecko musi miec kazda pierdolke wypuszczana na rynek nie dajmy sie zwariowac.

olka30 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już pisałam nie mówię o oszczędzaniu na zdrowiu dziecka.. Ale przy poprzednim dziecku miałam dużo używanych rzeczy i jakoś mały przeżył. Próbuje sobie wyobrazić ile bakterii jest w używanym wózku :/ A przecież tyle czasu w nim spędził...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Sarcia ok. Nie pisałam konkretnie do ciebie, ale jak czytam czasem jakie dziewczyny robią wyprawki to aż się śmieję do łez. Znowu nie dajmy się zwariować, że jest nam potrzebny każdy shit jaki nam wciskają marketingowcy. Zwłaszcza niemowlaki nie potrzebują tysiąca pierdół jakie teraz znajdziemy na rynku, ja wolę kasę wydawać właśnie na zdrowie dziecka i na rzeczy, które mu się przydadzą jak już będzie troszkę bardziej świadomy.
    Ej nie chcesz kupić ekspresu do mleka dla niemowląt ? :P No coś tyyy :)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela właśnie chce ;) A co..

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gdyby nie bliźniaki to nie kupowałabym laktatora przed, dopiero gdyby był potrzebny.

Dziewczyny co kupujecie do przechowywania pokarmu?

• polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji, jak się czujesz? :) Są tu jeszcze mamy, które spodziewają się drugiego dziecka rok po roku? U mnie będzie 14 miesięcy różnicy. Trochę panikuję, jak to będzie z brzuchem.

olka30 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mi też na buty idzie koło 1000 zł rocznie :) dobrze, że moi rodzice zawsze dołożą albo kupią na jakąś okazję ;) ja z mojej pensji z budżetówki bym nie ogarnęła ;)

Angela u nas w szpitalu uzywasz lehek nowke zafoliowany i używasz potem tylko swój i jego sterylizujesz. Położna od razu mówiła, żeby po kimś nie używać z uwagi na ryzyko złapania chorobska. Może to przesada, ale ja jakoś takich rzeczy się boję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    U mnie gdyby nie bliźniaki to nie kupowałabym laktatora przed, dopiero gdyby był potrzebny.

Dziewczyny co kupujecie do przechowywania pokarmu?

Kochana, ja ci mogę tylko podpowiedzieć u mnie sprawdziły się 3 opakowania na mleka kupiłam jakieś za 3-4 zł a tak to woreczki te są niestety trochę drogie ale na początek możesz mieć dużo mleka a oni mniej beda potrzebować to warto pomrozić. Tak robiła moja koleżanka co teraz ma blizniaków :)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już trochę nie wydalam poklosia, ale jak się to mówi: jak się powiedziało A trzeba powiedzieć B. Bardziej się boję organizacji po porodzie z moim małym ADHD, ale jakoś musimy dać radę.

Pirelka szwagierka mi podpowiedziała, że kupowała sterylne kubeczki na mocz i powiem ci, że u mnie też się sprawdziły. Chociaż nie wiem czy każdy przełknie to, że teoretycznie są do moczu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 14:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

Angela u nas w szpitalu uzywasz lehek nowke zafoliowany i używasz potem tylko swój i jego sterylizujesz. Położna od razu mówiła, żeby po kimś nie używać z uwagi na ryzyko złapania chorobska. Może to przesada, ale ja jakoś takich rzeczy się boję.

Kochana ale ja właśnie taki lejek zapakowany zafoliowany dostałam. I go oddaje się. Oni to strelizują w takiej maszynie jak dentyści mają czy ogólnie szpitalach do narzędzi.

‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ