X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko współczuję przebojów z wózkiem :/
    U nas na noworodkach jest laktator elektryczny, jeżeli mamy chcą korzystać nie ma problemu.
    Ja kupiłam medele i uważam, że kasa wywalona w błoto.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam canpola używany może ze 3 razy (widać było, że nic nie zużyte, więc laska nie kłamała) i zapłaciłam połowę ceny na olx albo allegro. Nie pamiętam już. I też zajebiście nim można było rozkręcić laktację.

pirelka lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja traz wlasnie mam stol debowy i krzesla w obiciu materialowym brazie , a zmieniam wystroj calkowicie i mi nie pasuje wiec pojechal do tesciow do salonu, a ja zamowilam te s linkach akurat, w sumie mi ckotka polecila bo ma od nich stoly i krzesal to tez mowie ze zamowie bo sa ladne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie laktator to tak samo jak podpaski rzecz intymna i wole kipic tanszy a nowy niz uzywany po kims. Ja ogolem jestem takim dziwakiem ze brzydza mnie uzywane laktatory czh ciuchy czh to dla dzieci czh doroslych, az na sama mysl mnie trzesie moze przesadzam i nikogo moim wpisem nie chce obrazic ale ja juz tak mam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś piersi zaczynają ostatnio boleć.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia dużo osób tak ma, każdy jest inny, mnie to nie uraża. Ja uważam, że wydawanie kasy na zapas do niczego nie prowadzi, więc na zakup niektórych rzeczy warto się wstrzymać do czasu po porodzie, kiedy będzie wiadomo czy się przydadzą. A jak można kupić w zasadzie nówkę za pół ceny to mi w to graj. Nie jestem biedna, ale za bogata też nie, więc jak można na czymś zaoszczędzić to jestem za.

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dla mnie laktator to tak samo jak podpaski rzecz intymna i wole kipic tanszy a nowy niz uzywany po kims. Ja ogolem jestem takim dziwakiem ze brzydza mnie uzywane laktatory czh ciuchy czh to dla dzieci czh doroslych, az na sama mysl mnie trzesie moze przesadzam i nikogo moim wpisem nie chce obrazic ale ja juz tak mam :)
    Mam tak samo, poza tym w mleku obecne są wszelakie wirusy i używanie po kimś laktstora jest dla mnie hmmm niezbyt rozsądne. Wystarczy niewielka ranka na piersi i która podczas karmienia nie trudno. A jaką ktoś mi da gwarancję, że uzytkowniczka była zdrowa? A zwykłe wypazenie o cóż... mnie nie przekonuje.
    U nas w szpitalu jest kobyłka elektryczna z jednorazowymi nakladkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 13:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też boję się kupować używanego laktatora.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale do laktatora np medela używanej można kupić nowy lejek więc tak jakbyś miała nowy laktator. Ja nie chciałam przepłacać więc wybrałam canpol i się nie zawiódłam.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można wygotować :) Produkty prosto ze sklepu też nie są sterylne :) A do każdego laktatora są wymienne końcówki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 13:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ale do laktatora np medela używanej można kupić nowy lejek więc tak jakbyś miała nowy laktator. Ja nie chciałam przepłacać więc wybrałam canpol i się nie zawiódłam.
    A do Canpola też można tą końcówkę do odciągania kupić nową? Bo nie mogę nigdzie zlokalizować tych wymiennych akcesoriów do kupienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A do Canpola też można tą końcówkę do odciągania kupić nową? Bo nie mogę nigdzie zlokalizować tych wymiennych akcesoriów do kupienia.
    Niestety on części wymiennych na sprzedaż w zwykły Ale np do nich pisząc możesz w ramach gwarancji dostać membranke która też się zużywa więc warto paragon zostawić

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Niestety on części wymiennych na sprzedaż w zwykły Ale np do nich pisząc możesz w ramach gwarancji dostać membranke która też się zużywa więc warto paragon zostawić
    Czyli do niego nie można akcesoriów zmienić? Musiałabym odciągać używać ten, który używała wcześniej użytkowniczka? :/
    No to wiem, trzymam paragony.. ale chodzi mi o używany właśnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio jeszcze mówiłam że jak Kuba cyca nie będzie chciał z jakiś powodów i nie uda mi się go karmić piersia to bez wahania podam mu mm. To już nie aktualne nie wiem jak to wszystko pogodze ale będę ściągać przynajmniej na początek 3 miesiące. Będzie zimna więc chce aby trochę przeciwcial złapał. Ale liczę na cyckoholika

• Darusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:10

olka30 lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Ja Canpola zamawiałam jakieś 2 tygodnie temu? Wpisałam sobie w ceneo i wyskoczyła mi najtańsza propozycja za 130 zł + przesyłka (15) także zapłaciłam 145 zł :D a teraz kosztują widzę po 160 zł+
    No właśnie, jak ja szukałam też były po 145 zł, ale nie miałam kasy.. a teraz najtańsze 160 zł :/
    A widziałam na ich stronie teraz jakaś ulepszoną wersję. Coś ktoś wie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 13:47

• Darusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:11

Angela89 lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:12

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Czyli do niego nie można akcesoriów zmienić? Musiałabym odciągać używać ten, który używała wcześniej użytkowniczka? :/
    No to wiem, trzymam paragony.. ale chodzi mi o używany właśnie.
    Niestety tak:( ale według mnie tam nie ma prawa coś zostać. Możesz części wygotować umyć w zmywarce. Wyszorowac. W szpitalu jak ktoś odciaga to dostaje lejek który i tak musi oddać bo też jest później sterelizowany i pakowany na nowo dla nowej mamy. Tylko z używanymi trzeba też dobrze trafić. Aby np nie kupić takiego laktatora jakbyś miała kupić np ode mnie. Bo jest mega zużyty i nie wiadomo ile jeszcze silnik będzie działał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Sarcia dużo osób tak ma, każdy jest inny, mnie to nie uraża. Ja uważam, że wydawanie kasy na zapas do niczego nie prowadzi, więc na zakup niektórych rzeczy warto się wstrzymać do czasu po porodzie, kiedy będzie wiadomo czy się przydadzą. A jak można kupić w zasadzie nówkę za pół ceny to mi w to graj. Nie jestem biedna, ale za bogata też nie, więc jak można na czymś zaoszczędzić to jestem za.

Wiesz to moje drugie dziecko pierwsze ma 4 latka, to mam juz doswiadczenie i akurat wiem co bedzie mi potrzebne a co nie. Ja szanuje kazdego opinie i zdanie na jakis temat. Natomiast ja jestem zdania ze pieniadze sa po to zeby je wydawac, a skoro ciezko na nie pracuje to nie mam zamiaru oszczeczedzac i przesadzac, bo dzieci same sie na swiat nie pchaja i maja miec wszystko co jestem im tylko w stanie zapewnic co do zasady:)

‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ