X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:06

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia dobre :) cud

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 10:17

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi od 3 wizyt lekarz powtarza, że mam idealnie zgodnie termin porodu z om z usg, ale czy tak jest? zdjęc nie daje pomiarów nie podaje. Zobaczymy, Szymek będzie decydował.

Ja czekam na materiał na zasłony w słoniki ma mi przyjść i krawcowa mi obszyje ładnie, jeszcze tylko firankę musze kupić ale oczywiście nie mają gładkich na 180, zawsze pod górkę.

A macie jakie sprawdzony przepis na tarte z malinami> albo stronkę chcodzi m,i najbardziej o ten krem bo chciałam dla męza zrobić:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia ważne, że się udało. Ja czekałam ponad 3 lata ze swoją endometriozą. Za to mogę dzieciom ze szczegółami opowiedzieć kiedy powstały ;D

Ani termofor, ani przybornik nie były mi potrzebne i uważam, że są zbędne więc nie pomogę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 10:30

• Sophia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pco owulacja występuje jak chce. Sama miewalam owulację i 3 miesiące po krwawieniu. I weź tu człowieku wylicz termin porodu. Znam dziewczynę, która miała absolutnie bezobjawowy pierwszy trymestr i o ciąży zorientowała się w 4 miesiącu jak zaczęła tyć.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo my też jesteśmy z połowy września ;) nie będziecie same ;)
    U nas upał. Zaraz jadę na chwilę do pracy. Szeryf ma imieniny . My kupujemy mu storczyka a on mam kebaba ;) taka tradycja ;)
    Dzięki temu i ja mam już piękna kolekcję storczyków :)

olka30, A_n_k_a_80, Skali89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja z polowy wrzesnia, tzn. 12 :)
    Ale od samego poczatku usg pokazuje 2 tygodnie wczesniej, choc to wcal nie oznacza, ze maly szybciej zechce wyjsc, po prostu jest wiekszy ;)

Ehh mam dni, ze marze o cc, a kiedy indziej mysle, ze dam rade sn i wszytsko bedzie dobrze. Oszalec mozna :p

Kurcze sliczne te ciuszki w Next, ale czemu takie drogie? Masakra.

Ja tez wczoraj prasowalam na dwa razy i nawet poloqy sie nie udalo. Nogi mi spuchly okropnie, stopy mialam jak slon, do tego lydki i kolana. Nawet mi ta opuchlizna nie zeszla przez noc i teraz znowu pokrzywe pije.

Za to dzisiaj jade do galerii, moze zajde do smyka, popatrze na jakis kocyk jeszcze i spiworki.

W weekend moze uda sie zalatwic w koncu Ikee, to bysmy kupili przewijak, wanienke i organizery. Do tego zamowie na allegro niebieskie zaslonki, te lampki kulki i chyba byloby wszystko.

Skali89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    sarcia123

Pochwal się jakie stoły i krzesła kupiłaś :)

Ja też niedługo będę kupować :)

Kornelia, zjem sniadanko i sie ogarne wejde na kompa to wrzuce linki do tych zestawow co ja zamowilam :)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, czy kazda z Was kupuje laktator?
    Bo nie wiem jak to jest, chce karmic naturalnie, ale to zawsze trzeba go miec? Nie ogarniam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole do dzien dobr wszystkim, mnieo 7 rano obudzil....koszmarny skurcz lewej lydkim !!! Auuuuc jak to boli ! I teraz chodze jak pokraka

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wstalam o wiele lepiej sie spalo niz wczoraj :).
    Ide zjes poprasowac reszte bielizny malej, wlaczyc swoje pranie, rozejrze sie za karmnikiem i popoludniu z mezem idziemy na pizze, odebrac paczke w Smyku z kocykiem i rajstopkami i kupic malej sowke na pieniazki to beda jej pierwsze oszczednosci:). Jak ktos da kaske to pojdzie do sowki :) potem sie je przeznaczy na potrzeby malej jakis prezent zabawka cos specjalnje dla niej.

Sabina lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Acha, czy kazda z Was kupuje laktator?
    Bo nie wiem jak to jest, chce karmic naturalnie, ale to zawsze trzeba go miec? Nie ogarniam :D
    Nie. Ja nie kupuję . A tez mam zamiar karmic cycem
    Jak miałam nawal to sciagalam ręcznie Ale tylko odrobinę . Potem mie byl mi do niczego potrzebny.
    Termoforu nie miałam i nie mam

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia z obrusami nie pomoge, sama szukalam i jakos nic mi nie podpasowalo, niedawno kupilismy duzy stol i mniejszy stolik i stoja puste.
    Jak znajdziesz cos ciekawego daj znac :)

A ja jestem na etapie wybierania zaslon do pokoju Jasia. Juz w kazdym innym pomieszczeniu mam, u Jasia jest jasnokremowy kolor scian i mysle o blekitnych zaslonkach, widzialam juz nawet cos na allegro. Ale nie wiem czy meczyc meza, zeby nam jakies niebieskie lub szare dodatki na scianie wymalowal, nie mam pomyslu na to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Jasio sliczne imię :) mi się szalenie podoba w wersji Jasiek :) szkoda, ze kuzyn sobie zaklepal dla swjego synka :) a mamy ten sam termin porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie zdążyłam poprasować tyle ile zamierzyłam, jak córeczka się obudziła to przytuliła się do mnie i koniec było prasowania :P słodziak mój mały :)
    Dzisiaj dokończę pierwszą turę.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja bym nie kupowała póki nie wiesz czy się przyda, w tamtej ciąży oczywiście kupiłam ręczny w razie czego.. I niedawno udało mi się go opchnąć, może dwa razy użyłam.. Mimo, że miałam zamiar karmić cycem to mój mały niestety miał problem z przystawianiem i w końcu musiałam kupić laktator elektroniczny, bo na ręcznym bym się zajechała. Ale to naprawdę idzie ogarnąć na szybko po porodzie i najlepiej patrzeć za używkami na necie, bo dużo dziewczyn kupuje właśnie przed porodem, bo może się przydać, a potem wystawiają użyte kilka razy, a czasem wcale..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 11:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Sabina, to jedyne imie, ktore podobalo sie i mi i mezowi :) i tez pewnie bede mowic Jasiek :):)

Wlasnie chyba sobie odpuszcze, najwyzej tak jak mowicie, ogarne po porodzie, a juz boje sie, ze za duzo wydaje i na niepotrzebne rzeczy :p taki szal zakupow dla pierwszego dziecka ;)

olka30 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett u mnie przy drugim tez jest szał zakupowy ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ