X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem z siebie dumna - w końcu kupiłam literki do pokoju Piotrusia :D tyle czasu wybierałam wzór :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja laktstora nie kupujer, z synkiem mialamr nie używałam. Miałam ręczny i był kiepski. Teraz albo cycek albo mm nie będę się bawić w ściąganie mleka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym razem tez kupuje laktator elektronicznymczy mi sie przyda czy nie, to zamowilam wiem jak po 1 porodzie z pokarmem problem a od recznego to wszystko juz mnie bolalo razem z cyckami. Przyda sie to sie przyda nie to go sprzadam za grosze i sie tym stresowac nie bede

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORNELIA85

Ja zamowilam takie 2 zestawy w kolorze wenge i obicie z materialu jasno-kremowego wpadajacego w biel, a kuchenny zestaw w obiciach popielato siwych

http://www.ada-meble.pl/zestawy-pokojowe/zestaw-avanti-i-ada-meble

http://www.ada-meble.pl/zestawy-kuchenne/zestawy-kuchenne-z-4-krzeslami/zestaw-bravo-xiv-ada-meble

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 11:41

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie totalny spokój.. Kupiłam jedynie 3 pieluszki kolorowe, 2 bodziaki, jedne śpioszki z kaftanikiem na wyjście ze szpitala i kocyk (choć tu akurat nie wiem po co, bo mam 3, ale takie bardziej chłopięce). Oprócz tego podusię, 1 prześcieradło do łóżeczka i jedno na przewijak. Acha, i smoczka. Nawet łóżeczka jeszcze nie mam.. Wyrodna matka ze mnie widać :) Albo po prostu zdrowy rozsądek zwycięża. Dużo mam rzeczy po małym, a na pewno dużo ubranek dostaniemy po porodzie, więc po co wydawać kasę.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    A u mnie totalny spokój.. Kupiłam jedynie 3 pieluszki kolorowe, 2 bodziaki, jedne śpioszki z kaftanikiem na wyjście ze szpitala i kocyk (choć tu akurat nie wiem po co, bo mam 3, ale takie bardziej chłopięce). Oprócz tego podusię, 1 prześcieradło do łóżeczka i jedno na przewijak. Acha, i smoczka. Nawet łóżeczka jeszcze nie mam.. Wyrodna matka ze mnie widać :) Albo po prostu zdrowy rozsądek zwycięża. Dużo mam rzeczy po małym, a na pewno dużo ubranek dostaniemy po porodzie, więc po co wydawać kasę.
    Ja też teraz nie szalałam, bo dużo rzeczy mam po synku dla siostry. Wolę zainwestować później w płatne szczepienia, bo z doświadczenia wiem ile kasy na to idzie. Potem dobre buty na każdy sezon :) dopiero będzie na co wydawać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 12:15

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak mala szczepilam ta skojarzona 5w1 bodajzemto placilam 150-180zl za kazda. Z malym tez bede tak samo placic za szczepionki pewnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, tam z zakupami dla malego tez nie szaleje, dostalam paczke od mojej mamy co kiedys fotki wrzucalam plus mam po malej ciuszki wszytskie uniwersalne kolory spiochow kaftanow zostawilam i mam zamiar je zuzyc bo niektóre sa nowe nawet uzyte nie buly, tylko je spokojnie za miesiac wypiore, ptzeprasuje i schowam do, komody, bo tez na ostatnia chwile nie bede wszystkiego robic, a miesiac przed porodem to bedzie akurat, w sierpniu najwazniejsze bedzie zrobic remont, wymienic drzwi wejsciowe w poniedzialek facet przyjedzie na pomiar, do plkojow drzwi zamowione ez juz mamy, bedziemy whmieniac grzejniki i zmieniac panele a wtedh jak to sie skonczy to kupie nowe meble poskladam lozeczko i wozek malego :)

olka30, Kornelia85 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    No ja jak mala szczepilam ta skojarzona 5w1 bodajzemto placilam 150-180zl za kazda. Z malym tez bede tak samo placic za szczepionki pewnie.
    Ja szczepilam 5w1, pneumo na szczescier za darmo z racji wcześniacywa, meningo płatne, ospa płatna, kzm płatne. Młodą też będę szczepić na pneumo, a to 300 zl za dawke, a muszę dac 3. Pezy starszym w domu nie ma co odwlekac.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:08

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz wózek koleżanka wydała innej pani bo potrzebuje na już, a nasz będzie z pałąkiem i folią w poniedziałek-wtorek :O
    czaicie...?
    dzisiaj tam jedziemy i najwyżej będziemy się kłócić..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka

nie zazdroszcze przebojow z tym wozkiem ! idz i ich porzadnie tam opr!

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki sam laktator mam Darusia, w zupełności wystarczy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 13:00

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia

Piękne meble :)Kiedyś też kupiłam stół z krzesłami u tego Sprzedającego :) dobry kontakt jest z nim :) Stół wenge, obicie krzesła ekoskóra kolor kremowy.
    Ale teraz chciałabym ten sprzedać i kupić stół dąb, a krzesła szare :)

Wiecie co, od rana chodzę dzisiaj jak potłuczona... nie mogę się jakoś skupić... mam tyle rzeczy do zrobienia... a czas ucieka mi przez palce he he

• Liskova Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie moge wtracic co do laktatora: ja nie kupowalam w ciazy, bo myslalam, ze nie bedzie potrzebny.
    Wyszlo tak, ze urodzilam wczesniaka i laktator kupowalam na cito, bo musialam dla malego odciagac mleko.
    Ale nawet teraz (7,5mca) czasem sie przydaje zeby odciagnac mleko jak chcę malego zostawic z mezem, albo jak gdzies jadę i nie chce publicznie cyca wystawiac, to wtedy mam butle gotowa :)

Ja polecam Medelę Swing, jest mega, rozkrecila mi laktację po przedwczesnym CC na cito, takze super.

Polecam patrzeć na uzywki - wystarczy wyparzyć, a jak ktoś się bardzo brzydzi, to tą koncowkę do cyca mozna kupic nową :)

Nowa Medela nie jest tania, a ja trafilam na spory zestaw (bo jeszcze butelki, woreczki do mrozenia itp) za 250zl, także warto polowac na okazje.

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem mama wcześniaka i pół roku odciagalam w dzień i nocą. Canpola easy start i według mnie wystarcza.

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, biorę się za ogórki :)
    zajrzę później do Was :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ehh mam dni, ze marze o cc, a kiedy indziej mysle, ze dam rade sn i wszytsko bedzie dobrze. Oszalec mozna :p
    mam tak samo. w pracy usłyszałam, że u kiera wciąż córeczka dupką ustawiona (termin jakoś na początek października) i w głowie już myśli: 'kurde, jakby się Kostek nie ustawił główką, to tylko cesarka, wszystko ustawione, komfort psychiczny'.
    Wiem, że to bullshit. Wiem, że to poważna operacja. itd.
    ale czasem by się chciało.
    violett wrote:
    Acha, czy kazda z Was kupuje laktator?
    Bo nie wiem jak to jest, chce karmic naturalnie, ale to zawsze trzeba go miec? Nie ogarniam :D

położna mówiła, że może się okazać, że nastąpi idealna symbioza między małym ssakiem a produkcją mleka. że będzie produkowała dokłądnie tyle i kiedy trzeba.

ale może się też okazać, że masz nawał i wtedy trzeba ściągać.
    albo, że masz za mało i wtedy trzeba pobudzać.

ja decyzję o laktatorze zostawiam na po porodzie.
    szczególnie, że może sie okazać, że starczy ręczny - na awaryjne sytuacje, a może się okazać, że jednak elektryczny, bo będzie często w użyciu.

Ja dziś wstałam na siku o 5:27, razem ze mną wstał Kostek i jak wróciłam do łózka to tak szalał, że już nie pospałam :)
    ale jakoś się trzymam.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora to ja kupuje Canpola EasyStart, ale czekam aż cena trochę spadnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam zamowic gen z Babyono, ale nie ma go nawet w magazynie w gemini narazie , jak go ni3 bedzie to zamowie kolejny ktory tam maja, bo mkedzh tym a canpolem to 20 zl roznicy jest

‹‹ 1655 1656 1657 1658 1659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ