WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tym razem tez kupuje laktator elektronicznymczy mi sie przyda czy nie, to zamowilam wiem jak po 1 porodzie z pokarmem problem a od recznego to wszystko juz mnie bolalo razem z cyckami. Przyda sie to sie przyda nie to go sprzadam za grosze i sie tym stresowac nie bede
-
nick nieaktualnyKORNELIA85
Ja zamowilam takie 2 zestawy w kolorze wenge i obicie z materialu jasno-kremowego wpadajacego w biel, a kuchenny zestaw w obiciach popielato siwych
http://www.ada-meble.pl/zestawy-pokojowe/zestaw-avanti-i-ada-meble
http://www.ada-meble.pl/zestawy-kuchenne/zestawy-kuchenne-z-4-krzeslami/zestaw-bravo-xiv-ada-mebleWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 11:41
Kornelia85 lubi tę wiadomość
-
A u mnie totalny spokój.. Kupiłam jedynie 3 pieluszki kolorowe, 2 bodziaki, jedne śpioszki z kaftanikiem na wyjście ze szpitala i kocyk (choć tu akurat nie wiem po co, bo mam 3, ale takie bardziej chłopięce). Oprócz tego podusię, 1 prześcieradło do łóżeczka i jedno na przewijak. Acha, i smoczka. Nawet łóżeczka jeszcze nie mam.. Wyrodna matka ze mnie widać
Albo po prostu zdrowy rozsądek zwycięża. Dużo mam rzeczy po małym, a na pewno dużo ubranek dostaniemy po porodzie, więc po co wydawać kasę.
-
olka30 wrote:A u mnie totalny spokój.. Kupiłam jedynie 3 pieluszki kolorowe, 2 bodziaki, jedne śpioszki z kaftanikiem na wyjście ze szpitala i kocyk (choć tu akurat nie wiem po co, bo mam 3, ale takie bardziej chłopięce). Oprócz tego podusię, 1 prześcieradło do łóżeczka i jedno na przewijak. Acha, i smoczka. Nawet łóżeczka jeszcze nie mam.. Wyrodna matka ze mnie widać
Albo po prostu zdrowy rozsądek zwycięża. Dużo mam rzeczy po małym, a na pewno dużo ubranek dostaniemy po porodzie, więc po co wydawać kasę.
dopiero będzie na co wydawać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 12:15
olka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa, tam z zakupami dla malego tez nie szaleje, dostalam paczke od mojej mamy co kiedys fotki wrzucalam plus mam po malej ciuszki wszytskie uniwersalne kolory spiochow kaftanow zostawilam i mam zamiar je zuzyc bo niektóre sa nowe nawet uzyte nie buly, tylko je spokojnie za miesiac wypiore, ptzeprasuje i schowam do, komody, bo tez na ostatnia chwile nie bede wszystkiego robic, a miesiac przed porodem to bedzie akurat, w sierpniu najwazniejsze bedzie zrobic remont, wymienic drzwi wejsciowe w poniedzialek facet przyjedzie na pomiar, do plkojow drzwi zamowione ez juz mamy, bedziemy whmieniac grzejniki i zmieniac panele a wtedh jak to sie skonczy to kupie nowe meble poskladam lozeczko i wozek malego
olka30, Kornelia85 lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:No ja jak mala szczepilam ta skojarzona 5w1 bodajzemto placilam 150-180zl za kazda. Z malym tez bede tak samo placic za szczepionki pewnie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySarcia
Piękne meble :)Kiedyś też kupiłam stół z krzesłami u tego Sprzedającegodobry kontakt jest z nim
Stół wenge, obicie krzesła ekoskóra kolor kremowy.
Ale teraz chciałabym ten sprzedać i kupić stół dąb, a krzesła szare
Wiecie co, od rana chodzę dzisiaj jak potłuczona... nie mogę się jakoś skupić... mam tyle rzeczy do zrobienia... a czas ucieka mi przez palce he he -
Jak sie moge wtracic co do laktatora: ja nie kupowalam w ciazy, bo myslalam, ze nie bedzie potrzebny.
Wyszlo tak, ze urodzilam wczesniaka i laktator kupowalam na cito, bo musialam dla malego odciagac mleko.
Ale nawet teraz (7,5mca) czasem sie przydaje zeby odciagnac mleko jak chcę malego zostawic z mezem, albo jak gdzies jadę i nie chce publicznie cyca wystawiac, to wtedy mam butle gotowa
Ja polecam Medelę Swing, jest mega, rozkrecila mi laktację po przedwczesnym CC na cito, takze super.
Polecam patrzeć na uzywki - wystarczy wyparzyć, a jak ktoś się bardzo brzydzi, to tą koncowkę do cyca mozna kupic nową
Nowa Medela nie jest tania, a ja trafilam na spory zestaw (bo jeszcze butelki, woreczki do mrozenia itp) za 250zl, także warto polowac na okazje.Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
violett wrote:Ehh mam dni, ze marze o cc, a kiedy indziej mysle, ze dam rade sn i wszytsko bedzie dobrze. Oszalec mozna :p
Wiem, że to bullshit. Wiem, że to poważna operacja. itd.
ale czasem by się chciało.
violett wrote:Acha, czy kazda z Was kupuje laktator?
Bo nie wiem jak to jest, chce karmic naturalnie, ale to zawsze trzeba go miec? Nie ogarniam
położna mówiła, że może się okazać, że nastąpi idealna symbioza między małym ssakiem a produkcją mleka. że będzie produkowała dokłądnie tyle i kiedy trzeba.
ale może się też okazać, że masz nawał i wtedy trzeba ściągać.
albo, że masz za mało i wtedy trzeba pobudzać.
ja decyzję o laktatorze zostawiam na po porodzie.
szczególnie, że może sie okazać, że starczy ręczny - na awaryjne sytuacje, a może się okazać, że jednak elektryczny, bo będzie często w użyciu.
Ja dziś wstałam na siku o 5:27, razem ze mną wstał Kostek i jak wróciłam do łózka to tak szalał, że już nie pospałam
ale jakoś się trzymam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny