X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja już pisałam, jak dziecko nic nie złapie w szpitalu w tym "sterylnym" syfie ;) to już jest zahartowane na maksa :)

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    LRF
    Wielka szkoda :( naprawdę wierzyłam ze tym razem się uda
    A jeśli terminy są na połowę sierpnia to w twoim przypadku jeszcze przed terminem - ha bym się pisała
    Poprzednio byłam kierowca do ostatniego dnia przed cc. Fizycznie dasz rade.
    ja już się nieciekawie czuję, a co dopiero za 3 tygodnie, dziś mnie od rana ciągnie w podbrzuszu :( a jak coś się wydarzy to nikt tej kasy za egzamin mi nie zwróci :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku idz spróbuj jeszcze przed porodem, masz 2 dni na z rezygnacji z terminu i kasa ci nie przypada. Ja bede próbowała ile dam rady

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kochana ale ja właśnie taki lejek zapakowany zafoliowany dostałam. I go oddaje się. Oni to strelizują w takiej maszynie jak dentyści mają czy ogólnie szpitalach do narzędzi.
    U nas wywalasz, nie ma prawa trafić do innej mamy. A po sobie sterylizacja to Pikuś bo sama siebie nie zarazę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Przy okazji, jak się czujesz? :) Są tu jeszcze mamy, które spodziewają się drugiego dziecka rok po roku? U mnie będzie 14 miesięcy różnicy. Trochę panikuję, jak to będzie z brzuchem.
    U nas będzie 18 miesięcy różnicy

olka30, polkosia lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku przykro mi, że nie zdałaś :/ kurde blaszka. Do trzech razy sztuka, jak to mówią ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Już trochę nie wydalam poklosia, ale jak się to mówi: jak się powiedziało A trzeba powiedzieć B. Bardziej się boję organizacji po porodzie z moim małym ADHD, ale jakoś musimy dać radę.

Pirelka szwagierka mi podpowiedziała, że kupowała sterylne kubeczki na mocz i powiem ci, że u mnie też się sprawdziły. Chociaż nie wiem czy każdy przełknie to, że teoretycznie są do moczu..
    Generalnie dla mnie nie ma znaczenia, bo przecież będa wygotowane i nie po moczu :P a faktycznie np. te Aventa są drogie.. ale mi dentystka poradziła, że zwykłe woreczki do mrożenia są dobre.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    U mnie gdyby nie bliźniaki to nie kupowałabym laktatora przed, dopiero gdyby był potrzebny.

Dziewczyny co kupujecie do przechowywania pokarmu?

Pirelka ja w aptece zamowilam z canpola zakrecane pojemniczki na pokarm :)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Ale ja naprawdę bym próbowała. Wiem ze później juz tak łatwo się w sobie nie zbierzesz i nie pójdziesz na egzamin. Odwlecze się w czasie. Będzie szkoda kasy na zakup dodatkowych godzin...warto jeszcze teraz. We dwoje sila - dzidziuś pomoże. A warto przy dzidzi mieć prawko. Ha życia sobie bez tego juz nie wyobrażam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    U nas wywalasz, nie ma prawa trafić do innej mamy. A po sobie sterylizacja to Pikuś bo sama siebie nie zarazę ;)

No tak, dlatego mówie każdy zrobi jak uważa. Można kupić droższy laktator typu medela, spectra,ameda lactaline i dokupić do nich nowe części a można kupić nowego canpola za 150 zł i mieć nowiutki. Ja tylko mówię jakie są możliwości i to czystego zakupu laktatora używanego ;)

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem jestem fanem wysoko pojetej j0higieny w kzadym miejscu z zachowaniem wszelakich norm, bezpieczenstwa dla naszego zdrowia, a nie sterylnosci bo by trzeba bylo chodzic ubranym w worki hermetyczne zeby czyms sie nie zarazic.

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie kubeczki po moczu !!!

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boję się trochę iść na tydzień przed terminem cc :(
    nie dość że jestem niska i mam problem żeby ustawić fotel, to jeszcze mi ten brzuch przeszkadza, z kierownicą się już prawie styka, a sam instruktor powiedział, że by się o mnie bał i powinnam w sierpniu sobie odpuścić jazdę samochodem :(

najgorsze, że mam teraz wyrzuty sumienia, że tą kasę którą wywaliłam na jazdy i egzaminy mogłam odłożyć na dzidziusia :(

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo dziewczyn używa woreczków, ja nie używałam, więc nie wiem. Przy pojemniczkach wiedziałam ile pokarmu jest w każdym i miałam takie porcyjki porobione, ale może na woreczkach też są miarki. W każdym razie kubeczki są po 50 gr, więc też nie majątek.

U nas różnica między dziećmi będzie 15 mies. z hakiem, ale mam znajomych co mają praktycznie taką samą różnicę i sobie chwalą :) Wszystko zależy od tego jak starsze będzie się zachowywało w stosunku do młodszego, ale to już wyjdzie u każdego "w praniu" :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Tylko nie kubeczki po moczu !!!
    Czemu ?? Nie po moczu, tylko przeznaczone do badania moczu :P

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mocz :) Po moczu to może rzeczywiście nie ;)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojemniki na mocz nie są przeznaczone do trzymania jedzenia. Woreczki do mleka i pojemniki do mleka są stworzone ze specjalnego tworzywa czyli BPA.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 14:18

• olka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni dzień w pracy uważam za zakończony!!!

Możecie mi pogratulować wytrwałości (albo głupoty, jak kto chce).

Angela89, AJrin, Sabina, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tymi z Canpola się zainteresuję.. są tańsze niż Aventa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj w sensie te pojemniki które sie kupuje w aptece :P nie czepiać się ! :)

Już lepsze jest pakowanie w woreczki od kostek lodu.. ale nie te z apteki prosze was

‹‹ 1658 1659 1660 1661 1662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ