WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kamcia a podzielisz sie ze mna jadlospisem jednodniowym co jesz? Kurde jak tak chudniesz to moze i ja spróbuję?
-
Ja caly tydzień mam mega lenia ale to ta pogoda co sie rusze to ze mnie leci. Ale dzis posprzatalam lazienke i kuchnie to już i tak sukces.Kornelia85 wrote:Dziewczyny jak mi nic nie chce się dzisiaj robić... ale mam lenia

-
ajrin
codziennie jem to samo
np
wstaję
kawa z mlekiem, garsc orzechów, 1. sniadanie 2 kromki ostatnio króluje salam
2 sniadanie kupna kaszka manna typu smakija
3 sniadanie dziś 2 kromki z serem żołtym i 2 parówki z musztarda
potem owoce (dziś op borówek)
obiad-dziś sledz w smietanie z ziemniakami
potem-jak beda super cukry-lód 'kaktus"
18-obiadokolacja dzis fasolka szparagowa i jajo sadzone, mąz schabowy (ble ble)
potem najmilsza częśc dnia-knoppers
21.30 ostatnia kolacja
makaron z mlekiem
ale ostatnio ciągnie mnie bardziej do słodkiego i do kanapek podjadam ciastko zbozowe
ale cukry musza być w normie
AJrin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychyba wszyscy dzis maja taki dzien....u nas bylo w miare wzglednie i nagle od 2 godzin deszcz leje, a ja zrobilam pranie...super teraz mi skiśnie a nie wyschnie ale zla jestem

moje dziecko w brzuchu jest nadaktywne cala noc buszowalo nie dajac mi spac i dzis od rane tez ciagle cos broi a brzuch mam krzywy raz zjednej raz z drugiej strony zalezy jak sie wygnie
-
nick nieaktualnyja z moim mężem jestem od 9 lat
teraz w sierpniu mamy trzecią rocznicę ślubu, a o malucha staraliśmy się 20 miesięcy. Po roku zaczęłam się badać, męża też wysłałam na badania i wszystko super wychodziło, żadnych przeszkód a co miesiąc test negatywny. W październiku byłam nawet hsg zrobić i też wyszło wtedy że jajowody drożne, ale moim zdaniem to pomogło i dzięki temu w grudniu się udało.
Co najlepsze owulację miałam w święta więc to prezent od Mikołaja 
A pierwszy test zrobiłam jakieś 12 dni po i był negatyw, więc jak zawsze nalałam sobie lampke wina żeby kolejną porażkę uczcić. Dopiero po kolejnych 3 dniach jak nie miałam okresu coś mnie ruszyło, że już powinien być bo zawsze jak w zegarku miałam i zrobiłam kolejny test i piękne dwie grube kreski.
-
nick nieaktualnya jeszcze mam pytanie do tego rocznego urlopu. Czy mogę zadeklarować, że chce od razu cały rok wziąć a potem w trakcie przerwać i wrócić do pracy? Teoretycznie zakładam, że po 8 miesiącach bym wróciła, ale nigdy nie wiadomo jak będzie i może się okazać że jednak cały rok trzeba będzie w domu zostać. A wolę dostawać 80% pensji, niż potem 60
-
nick nieaktualnyAlinka
korzysztaj z 12 miesieznego urlopu nie rob tego bledu co ja i nie wracaj szybciej do pracy bo to sie bardzo mocno odbija na wiezi dziecka z matka, ja teraz powiedzialam ze taka nie mądra nie bede i nie wracam przez 12 miesiecy chocby nie wiem co, dziecko nas bardzo potzrebuje przez ten czas...a teraz mam ze corka bardziej jest zzyta z dziadkami niz ze mna -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia gdyby to było takie proste to pewnie że bym została.

ale pracę mam dobrą i chcemy dom budować, więc potrzeba gotówki. Poza tym ja też chce jakoś w miarę szybko drugiego malucha, a nie mogę nie wracać do pracy. Muszę chociaż na pół roku, rok wrócić i popracować -
nick nieaktualnyalinka
to kazdewgo decyzja indywidualna ktorej absolutnie nie neguje, tylko wspomnialam ci moje doswiadczenia zwiazane z dzieckiem i wczesniejszym powrotem do pracy
a budowa to wiadomo studnia bez dna, my tez bedziemy dom budowac i poki co wybralam jego projekt i sioe w ogole nie stresuje niczym a pozniej nie wiaodmo kiedy bede miala okazje z dzieciakami w domu siedziec jak zacznie sie praca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 13:01
-
Ja siedzę z synkiem nadal w domu i nie zamienilabym tego czasu. Najpierw rok macierzyńskiego, potem 6 mc urlopu wychowawczego do końca stycznia, a od lutego zwolnienie bo kolejna ciąża. Z córcią też będę siedziała 12 mc, a potem pewnie wrócę do pracy, bo na wychowawczy nie będę mogła sobie pozwolić. Ale jeszcze zobaczę. Nikt mi nie odda tego czasu spędzonego z dziećmi.
-
Alinka u mnie tez owu na 24 wypadła dlatego na malusxka mowie nasza gwiazdka
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[