X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    męczę się z prasowaniem i składaniem :P

Ja nie prasuje:P Po praniu zakładam od razu

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadałam trzecie śniadanie
    pora wkroczyć do pokoju Piotrka :) najgorzej zacząć :D zdjecie bałaganu w tej rupieciarni mam :) teraz trzeba dotrwać do efektu końcowego :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zrobiłam sobie stolik na przewijak. Pochwalę się jak wszystko zmontuję. ;) Nawet kieszonki wyszywałam ręcznie:D

AJrin, agatia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mi nic nie chce się dzisiaj robić... ale mam lenia :P

AJrin lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a podzielisz sie ze mna jadlospisem jednodniowym co jesz? Kurde jak tak chudniesz to moze i ja spróbuję?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Dziewczyny jak mi nic nie chce się dzisiaj robić... ale mam lenia :P
    Ja caly tydzień mam mega lenia ale to ta pogoda co sie rusze to ze mnie leci. Ale dzis posprzatalam lazienke i kuchnie to już i tak sukces.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    codziennie jem to samo :)
    np
    wstaję
    kawa z mlekiem, garsc orzechów, 1. sniadanie 2 kromki ostatnio króluje salam
    2 sniadanie kupna kaszka manna typu smakija
    3 sniadanie dziś 2 kromki z serem żołtym i 2 parówki z musztarda
    potem owoce (dziś op borówek)
    obiad-dziś sledz w smietanie z ziemniakami
    potem-jak beda super cukry-lód 'kaktus"
    18-obiadokolacja dzis fasolka szparagowa i jajo sadzone, mąz schabowy (ble ble)
    potem najmilsza częśc dnia-knoppers :)
    21.30 ostatnia kolacja :) makaron z mlekiem

ale ostatnio ciągnie mnie bardziej do słodkiego i do kanapek podjadam ciastko zbozowe ;) ale cukry musza być w normie

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wszyscy dzis maja taki dzien....u nas bylo w miare wzglednie i nagle od 2 godzin deszcz leje, a ja zrobilam pranie...super teraz mi skiśnie a nie wyschnie ale zla jestem :/

moje dziecko w brzuchu jest nadaktywne cala noc buszowalo nie dajac mi spac i dzis od rane tez ciagle cos broi a brzuch mam krzywy raz zjednej raz z drugiej strony zalezy jak sie wygnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z moim mężem jestem od 9 lat :D teraz w sierpniu mamy trzecią rocznicę ślubu, a o malucha staraliśmy się 20 miesięcy. Po roku zaczęłam się badać, męża też wysłałam na badania i wszystko super wychodziło, żadnych przeszkód a co miesiąc test negatywny. W październiku byłam nawet hsg zrobić i też wyszło wtedy że jajowody drożne, ale moim zdaniem to pomogło i dzięki temu w grudniu się udało. :) Co najlepsze owulację miałam w święta więc to prezent od Mikołaja :)

A pierwszy test zrobiłam jakieś 12 dni po i był negatyw, więc jak zawsze nalałam sobie lampke wina żeby kolejną porażkę uczcić. Dopiero po kolejnych 3 dniach jak nie miałam okresu coś mnie ruszyło, że już powinien być bo zawsze jak w zegarku miałam i zrobiłam kolejny test i piękne dwie grube kreski. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze mam pytanie do tego rocznego urlopu. Czy mogę zadeklarować, że chce od razu cały rok wziąć a potem w trakcie przerwać i wrócić do pracy? Teoretycznie zakładam, że po 8 miesiącach bym wróciła, ale nigdy nie wiadomo jak będzie i może się okazać że jednak cały rok trzeba będzie w domu zostać. A wolę dostawać 80% pensji, niż potem 60

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak alinka
    i chyba jakieś wyrównanie sie nalezy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka

korzysztaj z 12 miesieznego urlopu nie rob tego bledu co ja i nie wracaj szybciej do pracy bo to sie bardzo mocno odbija na wiezi dziecka z matka, ja teraz powiedzialam ze taka nie mądra nie bede i nie wracam przez 12 miesiecy chocby nie wiem co, dziecko nas bardzo potzrebuje przez ten czas...a teraz mam ze corka bardziej jest zzyta z dziadkami niz ze mna

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pyt do dziewczyn, które na allegro zamawiały literki-czy czekalyście te 10 dni roboczych na dostawe ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na pewno chciałam zostać całe 12 miesięcy z dzieckiem, a skoro mi umowy nie przedłużą, pewnie więcej czasu spędzimy razem, już się boję jak sobie poradzimy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nawet jak umowy ci nie przedluza to i tak macierzynskie bedziesz przez rok dostawac to sie nie stresuj

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia gdyby to było takie proste to pewnie że bym została. :)

ale pracę mam dobrą i chcemy dom budować, więc potrzeba gotówki. Poza tym ja też chce jakoś w miarę szybko drugiego malucha, a nie mogę nie wracać do pracy. Muszę chociaż na pół roku, rok wrócić i popracować

• Darusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:57

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka

to kazdewgo decyzja indywidualna ktorej absolutnie nie neguje, tylko wspomnialam ci moje doswiadczenia zwiazane z dzieckiem i wczesniejszym powrotem do pracy :) a budowa to wiadomo studnia bez dna, my tez bedziemy dom budowac i poki co wybralam jego projekt i sioe w ogole nie stresuje niczym a pozniej nie wiaodmo kiedy bede miala okazje z dzieciakami w domu siedziec jak zacznie sie praca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 13:01

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę z synkiem nadal w domu i nie zamienilabym tego czasu. Najpierw rok macierzyńskiego, potem 6 mc urlopu wychowawczego do końca stycznia, a od lutego zwolnienie bo kolejna ciąża. Z córcią też będę siedziała 12 mc, a potem pewnie wrócę do pracy, bo na wychowawczy nie będę mogła sobie pozwolić. Ale jeszcze zobaczę. Nikt mi nie odda tego czasu spędzonego z dziećmi.

• AJrin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka u mnie tez owu na 24 wypadła dlatego na malusxka mowie nasza gwiazdka :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ