WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatiaw takim wypadku insulinka. Nie trzeba się tego bać, będziesz jeść normalnie, wszystkich składników dziecko i nasz organizm potrzebuje. Ja miałam później insulinke chociaż cukry o 10wyzsze niż normy były, bralam 1-2dawki 3razy dziennie potem 2razy, a koleżanką brała 3x75jednostek. Różne są przypadki. Ja na poczatku tez glodowalam, wpierw od mega mdłości potem dieta, dopiero w 6mc pierwszy kg na +. Każdy się wzbrania przed insuliną, ale to tylko dla naszego dobra! dla mnie w tej całej cukrzycy był najgorszy poród 12h na traktu. Bez jedzenia , zwilzone tylko usta, cukier 60, dobrze ze landryna miałam, to był koszmar, bolec bolalo, ale ja balamsie ze zaraz odpłynęła bo takimi słabo było przez cukier. Potem dostalam kroplowke z glukozy i było lepiej.
Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze nie miałam krzywej. Lekarz stwierdził ze za wcześnie i może być fałszywy wynik. Wraz ze wzrostem tygodni ciąży, organizm proporcjonalnie jest obciążony , za insulinę odpowiada trzustka. Także 17-ego IDE na wizytę i dopiero wtedy dostaje skierowanie. W tamtej ciąży miałam robiona w 22tc.
Na czczo cukier mam super.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya się rozgadałam z swoją mamą przez telefon, dobrze że jutro do rodziców jedziemy, bo się stęskniłam, pokażemy zdjęcia z prenatalnych przy okazji. Ja się zastanawiam czy przy następnych badaniach z krwi nie zrobić glukozy, bo ostatnio miałam w górnej granicy, a lekarka nie kazała, a w rodzinie mam kilka osób chorych na cukrzycę i się martwię trochę, a nie chcę czekać do ok 20 tygodnia, tylko czy mnie lekarka nie opieprzy że robię badania których ona nie zlecała?
-
Witam się ja też jeszcze nie miałam badanej krzywej ale juz przecież wiecie ze u mojego lekarza wszystko jest na opak:P ja dziś jak na szpilkach bo okazało się ze mój upragniony wózek ma kupca który dziś ma wpaść zobaczyć...mam nadzieje że nie przyjedzie a wtedy jest moooooj:)
-
nick nieaktualny
-
mychakruszyna wrote:Witam się ja też jeszcze nie miałam badanej krzywej ale juz przecież wiecie ze u mojego lekarza wszystko jest na opak:P ja dziś jak na szpilkach bo okazało się ze mój upragniony wózek ma kupca który dziś ma wpaść zobaczyć...mam nadzieje że nie przyjedzie a wtedy jest moooooj:)
standardowo krzywa jest zlecana 24-28 tc
chyba ze wynik na czczo jest za wysoki-jak było u mnie przy pierwszych wynikach, glukoza 101 -
Dzien dobry! Po pierwsze gratuluje wszystkich wizyt,
mało sie udzielam, ale śledzę Was na bieżąco
Dzis po raz pierwszy przywitałam sie z porcelana,
Kurczę myslalam ze na tym etapie juz mnie to
ominieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 10:26
-
nick nieaktualny