WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Little Red Fox wrote:tak więc zrobię, jak się będzie pluła powiem, że w najbliższej rodzinie są cukrzycy i robię na wszelki wypadek, lepiej chuchać na zimne..
Wiadomo, ze nie ma co popadać w paranoję, ale taka kontrola to nie zaszkodzi. Przyczyny cukrzycy w ciąży nie są tak do końca znane, są niby czynniki ryzyka, ale nie zawsze się sprawdzają. To tylko poziom cukru we krwi, a jak dużo może powiedzieć. Krzywe cukrowe i tak każda poźniej musi przejśc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje udanych wizyt
Fajne te wasze miłosne historie, na starość będzie miło powspominać
Espumisan można jak najbardziej
Jeśli chodzi o ciasto polecam bardzo dobre i szybkie bez pieczenia ( i jak nie powiecie próbującym z czego zrobiłyście spód raczej się nie domyślą
http://kuchennewzlotyiupadki.blox.pl/2013/08/Malinowo-smietankowe-ciasto-z-nutella-i-sucharkami.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 10:58
bbeczka91 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, witam w drugim trymestrze Wszystkim mamuśkom gratuluję udanych wizyt, za pozostałe trzymam kciuki! Mam nadzieję, że mdłości mi w końcu przejdą, ileż można
Sabina, Broszka, Bratek, Behemottka, claudiuszek lubią tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualny
-
Pauka wrote:Dzien dobry! Po pierwsze gratuluje wszystkich wizyt,
mało sie udzielam, ale śledzę Was na bieżąco
Dzis po raz pierwszy przywitałam sie z porcelana,
Kurczę myslalam ze na tym etapie juz mnie to
ominie -
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:zrobiliśmy losowanie 4 losy i nasze wybory imion no i córka losowała wypadło na Kubę mi się podoba bardzo ale mąż nie do końca przekonany
Kuba ładnie, ale wielu chłopców ma tak na imie
a z twoich / waszych propozycji ja na 1. miejscu wybierałam dotąd Mikołaja -
Jesteście zdolne, że potraficie przetrzymać wieczorny głód Kilka razy robiłam już podejście i nie ma mocnych - wiem, że muszę zjeść max na godzinę przed położeniem się spać (trochę niefajne ze względu na zaburzoną motorykę mojego szanownego żołądka), najlepiej z czymś lekkim, ale białkowym, żeby mnie trzymało. Jeśli nie zjem, po prostu nie mogę usnąć. Robię się coraz bardziej głodna, dostaję ślinotoku, brzuch zaczyna dokuczać, mdłości wracają.
Nie ma zmiłuj ))))
LRF - ooo, witam w klubie ))) A na jakim etapie jesteś z jadami???
Ja już skończyłam, muszę się teraz zebrać i...... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa, zapisać na egzamin, RATUNKUUUUUUU ))))
Same jazdy sprawiały mi mega frajdę , zresztą instruktora miałam świetnego - bardzo wymagającego, ale inteligentnego i takiego z jajem
Chociaż jasne, jazdy musiałam odsypiać, ale jak wszystko w I trymestrze, co wymaga skupienia Egzaminem będę się na 100% stresować, nie mniej... uznaliśmy, że warto spróbować. Jeśli się okaże, że przeżywam mega mega meeegaaaa, to odpuścimy. A jak nie-po prostu będę próbować. Obiecałam sobie, że po 3-im niezdanym egzaminie rozejrzę się za egzaminem w jakiejś małej miejscowości ))))
P.S. A co do badań - moja jest przyzwyczajona, że sama sobie różne badania dorabiam )))))
Twoja kasa, co lekarzowi do tego?
P.S.2 KOCHAM KWESTIĘ SMAKUUUUU )))
Angela, ja tam bardzo lubię to imię
A w wersji Jakub brzmi bardzo godnie )))) No i od razu dobry patron ))) -
Po nieprzespanej nocy kiepsko sie czuje. Tak mnie ciągnie dzisiaj brzuch ze nie wiem czy stać siedzieć czy leżeć... I do tego jeszcze kaszel mi sie ruszył. Ciagle pod górkę
A mi Kuba bardzo sie podoba:) mój Kacper takie imię chciał dla chłopca ale juz jednego mamy w rodzinie:)Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:zrobiliśmy losowanie 4 losy i nasze wybory imion no i córka losowała wypadło na Kubę mi się podoba bardzo ale mąż nie do końca przekonany
wróciłam ze sklepu, ludzi jak mrówków, niby dużo nie kupiliśmy a i tak zapłaciliśmy więcej niż planowałam na dziś mam w planach cannelloni ze szpinakiem i ricottą, a na jutro kupiłam podudzia i zapiekę w piekarniku z warzywami przy kasie wypięłam brzuch i jeden pan mnie przepuścił, hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 12:23
mychakruszyna, AniaLewandowska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam wszystkich w słonecznym troszkę mroznym dniu:)
dzisiaj to jestem pełna energii, niedawno wstałam a w nocy to tylko raz się budziłam na siusiu oraz ugaszenie pragnienia:P
Little Red Fox wrote:chcę upiec ciasto, a nie mam pomysłu, macie jakiś sprawdzony przepis?
dość często piekę murzyna lub ciasto na maślance
przepis na murzyna:
4 szklanki mąki - czubate
1,5 szklanki cukru (ale ja daje 1 szklankę)
2 łyżeczki sody oczyszczonej - pełne
3-4lyzki kakao - pełne
0,5 kostki margaryny
3-4 jajka
2 szklanki mleka
wszystkie składniki wrzucić do jednej miski i mieszać mikserem na jednolite ciasto następnie wylać na blachę i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 min
ciasto na maślance (smakiem przypomina bułeczki maślane)
składniki:
3 jajka
1,5 szklanki cukru (ja daje 1 szklankę)
1 cukier waniliowy
0,75 szklanki oleju
1,5 szklanki maślanki naturalnej(możecie użyć tez smakowej wtedy ciasto będzie miało kolor i posmak użytej maślanki np jeśli użyjecie truskawkowej to ciasto będzie różowe i posmak ciasta będzie truskawkowy)
4 szklanki mąki
4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
jajka, cukier i cukier waniliowy wymieszaj dobrze mikserem (najlepiej aby nie było czuć kryształków cukru) następnie dodawaj resztę składników i wymieszaj mikserem na jednolite ciasto. wylej na blachę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 35 min
oba te ciasta jeśli chcesz możesz przełożyć kremem lub jakaś konfitura albo przed włożeniem do piekarnika do ciasta włóż kawałki jakiegoś owocu np jabłka, śliwki, rabarbar itpLittle Red Fox lubi tę wiadomość