WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyYvonnElizabeth następnym razem skorzystam! póki co na dziś kupiłam składniki na marchewkowe: http://www.kwestiasmaku.com/przepis/miodowe-ciasto-marchewkowe
mój mąż nie może wiedzieć, że są marchewki w środku, bo w życiu nie zjeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 12:32
-
nick nieaktualny
-
Bratek ja też nie jestem w stanie przetrzymać głodu...zaczyna mnie mdlić skręcać i z minuty na minutę jest gorzej więc jem prócz trzyetatowej kolacji jakiś jogurt lub banana bezpośrednio przed snem...do tego równo godz 2 w nocy pobudka z głodu więc mam juz naszykowane na szafce jogurt do picia-kilka łyków i śpię...do 5-kolejne karmienie żeby do 10 przespać
Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
próbuję Was ogarnąc, ale tyle skrobiecie, ze mam problem, podczytywalam troche i przede wszystkim gratauluje udanych wizyt, zdrowych dzieciaczkow
Angela super zdjecie! mi z genetycznych nie dal zdjec, nie wiem czy on zapomnial czy ja z roztargnienia nie wzielam... ;/ -
YvonnElizabeth wrote:witam wszystkich w słonecznym troszkę mroznym dniu:)
dzisiaj to jestem pełna energii, niedawno wstałam a w nocy to tylko raz się budziłam na siusiu oraz ugaszenie pragnienia:P
dość często piekę murzyna lub ciasto na maślance
przepis na murzyna:
4 szklanki mąki - czubate
1,5 szklanki cukru (ale ja daje 1 szklankę)
2 łyżeczki sody oczyszczonej - pełne
3-4lyzki kakao - pełne
0,5 kostki margaryny
3-4 jajka
2 szklanki mleka
wszystkie składniki wrzucić do jednej miski i mieszać mikserem na jednolite ciasto następnie wylać na blachę i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 min
ciasto na maślance (smakiem przypomina bułeczki maślane)
składniki:
3 jajka
1,5 szklanki cukru (ja daje 1 szklankę)
1 cukier waniliowy
0,75 szklanki oleju
1,5 szklanki maślanki naturalnej(możecie użyć tez smakowej wtedy ciasto będzie miało kolor i posmak użytej maślanki np jeśli użyjecie truskawkowej to ciasto będzie różowe i posmak ciasta będzie truskawkowy)
4 szklanki mąki
4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
jajka, cukier i cukier waniliowy wymieszaj dobrze mikserem (najlepiej aby nie było czuć kryształków cukru) następnie dodawaj resztę składników i wymieszaj mikserem na jednolite ciasto. wylej na blachę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 35 min
oba te ciasta jeśli chcesz możesz przełożyć kremem lub jakaś konfitura albo przed włożeniem do piekarnika do ciasta włóż kawałki jakiegoś owocu np jabłka, śliwki, rabarbar itp -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyYvoneElizabeth nie wiem na które się zdecydować... Musiałaś aż 2 dać?
Które polecasz na wieczór w rodzinnym gronie? Dla dwóch ciężarnych i dwóch panów przy alkoholu?
Byłam w szpitalu u tej znajomej!!! jejjjaaaa jaką ma kruszynkę 2800g. Maleńka, piękna istotka, a mamusia tak piękna, promienna
Nie uwierzycie, koleżanka jechała na cesarkę, od początku planowana była cesarka, a urodziła naturalnie! ) W 30 minut!!!! Ale ta perełeczka taka piękna ciocia by wyściskała, ale to takie maleńkie że sie bałam, a poza tym spała... niedobra
Lece na zakupy może zdecyduje się na któreś ciasto, a wieczorem u brata robimy sushi!
a z bratową będziemy wzdychać wspólnie od ciuszków i wózeczkówBratek, Strazaczka1990, mmargol, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Broszka wrote:Dziewczyny jakaś rada na katar? Mam przeokropny, do tego stopnia że straciłam węch i wszystko co jem smakuje tak samo:((
Broszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kornelia85 wrote:Dziewczyny przepraszam, że się nie udzielam.... ale nie wiem na jakim świecie żyję przez te mdłości i wymioty mam kompletny brak apetytu, niesamowitą wrażliwość na zapachy w pierwszej ciąży zdecydowanie lepiej się czułam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:nosek widać pięknie, a stópki małe - przynajmniej mój mąż twierdzi że to stópki
A w jakim dokładnie dniu byłaś?
Ja 11+5 i sobie książe, czy księżniczka siedziała po turecku i nóżek nie widać teraz... a nosek niby jest ale mały kinolek... Chyba po mnie, bo mąż ma większy
Za tydzień w poniedziałek licze, że zobacze więcej... i mam zamiar się obżreć, żeby w końcu pokazało jak skacze, bo mój leń tak porządnie skoczył tylko jak ginka przyłożyła to co do brzucha, a później to już tylko się fatygowało do ruchów kończynami -
nick nieaktualny
-
A pochwale sie Wam, kupilam wczoraj na lumpkach sukienke letnia za 4 zl i to w promocji z 6 zl hihi wlasnie pierze sie w pralce
co do zapachow drazniacych.. ostatnio w samochodzie pytam meza czym sie spsiukal przed wyjsciem a on na to "a co?" wiec mowie ze mnie dusi strasznie i smierdzi i zeby okno otworzyl. A on ze smuteczkiem oznajmia ze to euforia..ze zawsze lubilam - az sie zdziwilam bo mial racjeStrazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
Sabina, ale smaka zrobilas! az u mnie pachnie Twoim ciastem!
Ja dzisiaj bede robic rogaliki z marmolada bo jutro jedziemy do rodzicow na obiad i obiecalam ze zrobieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:41
Strazaczka1990, Sabina lubią tę wiadomość