X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    chyba zdecyduję się na ciasto marchewkowe, ale przepisy na przyszłość chętnie pozbieram :D

poproszę o przepis na ciasto marchewkowe. jeszcze nigdzie nie miałam okazji go skosztować a słyszałam ze jest smaczny:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YvonnElizabeth następnym razem skorzystam! :) póki co na dziś kupiłam składniki na marchewkowe: http://www.kwestiasmaku.com/przepis/miodowe-ciasto-marchewkowe
    mój mąż nie może wiedzieć, że są marchewki w środku, bo w życiu nie zje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 12:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox dzięki za przepis na pewno je wypróbuje:)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek ja też nie jestem w stanie przetrzymać głodu...zaczyna mnie mdlić skręcać i z minuty na minutę jest gorzej więc jem prócz trzyetatowej kolacji jakiś jogurt lub banana bezpośrednio przed snem...do tego równo godz 2 w nocy pobudka z głodu więc mam juz naszykowane na szafce jogurt do picia-kilka łyków i śpię...do 5-kolejne karmienie żeby do 10 przespać :P

Bratek lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w nocy staram się nic nie jeść, bo później jest mi niedobrze w drugą stronę :(

• mmargol Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbuję Was ogarnąc, ale tyle skrobiecie, ze mam problem, podczytywalam troche i przede wszystkim gratauluje udanych wizyt, zdrowych dzieciaczkow :)
    Angela super zdjecie! :D mi z genetycznych nie dal zdjec, nie wiem czy on zapomnial czy ja z roztargnienia nie wzielam... ;/

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YvonnElizabeth wrote:
    witam wszystkich w słonecznym troszkę mroznym dniu:)

dzisiaj to jestem pełna energii, niedawno wstałam a w nocy to tylko raz się budziłam na siusiu oraz ugaszenie pragnienia:P

dość często piekę murzyna lub ciasto na maślance

przepis na murzyna:
    4 szklanki mąki - czubate
    1,5 szklanki cukru (ale ja daje 1 szklankę)
    2 łyżeczki sody oczyszczonej - pełne
    3-4lyzki kakao - pełne
    0,5 kostki margaryny
    3-4 jajka
    2 szklanki mleka
    wszystkie składniki wrzucić do jednej miski i mieszać mikserem na jednolite ciasto następnie wylać na blachę i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 min

ciasto na maślance (smakiem przypomina bułeczki maślane)
    składniki:
    3 jajka
    1,5 szklanki cukru (ja daje 1 szklankę)
    1 cukier waniliowy
    0,75 szklanki oleju
    1,5 szklanki maślanki naturalnej(możecie użyć tez smakowej wtedy ciasto będzie miało kolor i posmak użytej maślanki np jeśli użyjecie truskawkowej to ciasto będzie różowe i posmak ciasta będzie truskawkowy)
    4 szklanki mąki
    4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    jajka, cukier i cukier waniliowy wymieszaj dobrze mikserem (najlepiej aby nie było czuć kryształków cukru) następnie dodawaj resztę składników i wymieszaj mikserem na jednolite ciasto. wylej na blachę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 35 min

oba te ciasta jeśli chcesz możesz przełożyć kremem lub jakaś konfitura albo przed włożeniem do piekarnika do ciasta włóż kawałki jakiegoś owocu np jabłka, śliwki, rabarbar itp
    Przekonalas mnie, robie jogurtowe

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że się nie udzielam.... ale nie wiem na jakim świecie żyję przez te mdłości i wymioty :( mam kompletny brak apetytu, niesamowitą wrażliwość na zapachy :( w pierwszej ciąży zdecydowanie lepiej się czułam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym mogła swoje zdjęcia z genetycznego oglądać w nieskończoność :D

Ksosia, Strazaczka1990, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YvoneElizabeth nie wiem na które się zdecydować... Musiałaś aż 2 dać? :P

Które polecasz na wieczór w rodzinnym gronie? Dla dwóch ciężarnych i dwóch panów przy alkoholu? :)

Byłam w szpitalu u tej znajomej!!! jejjjaaaa jaką ma kruszynkę 2800g. Maleńka, piękna istotka, a mamusia tak piękna, promienna :)
    Nie uwierzycie, koleżanka jechała na cesarkę, od początku planowana była cesarka, a urodziła naturalnie! :)) W 30 minut!!!! Ale ta perełeczka taka piękna :) ciocia by wyściskała, ale to takie maleńkie że sie bałam, a poza tym spała... niedobra :)

Lece na zakupy może zdecyduje się na któreś ciasto, a wieczorem u brata robimy sushi! :)
    a z bratową będziemy wzdychać wspólnie od ciuszków i wózeczków :)

Bratek, Strazaczka1990, mmargol, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja bym mogła swoje zdjęcia z genetycznego oglądać w nieskończoność :D
    ja też bo wciąż szukam tam nóg i noska :)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Dziewczyny jakaś rada na katar? Mam przeokropny, do tego stopnia że straciłam węch i wszystko co jem smakuje tak samo:((
    Mi dziewczyny z ovu proponowały bym wsadzila sobie ząbki czosnku wsadzila do dziurek od nosa.Ale nie za głęboko....wsadzam za każdym razem jak mam katar ...łzy leca ale bardzo pomaga to

Broszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę. Wiecie boli mnie brzuch na dole :/ wzięłam nospe, jak mnie nie puści tp pojadę na ip :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosek widać pięknie, a stópki małe - przynajmniej mój mąż twierdzi że to stópki :P

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Dziewczyny przepraszam, że się nie udzielam.... ale nie wiem na jakim świecie żyję przez te mdłości i wymioty :( mam kompletny brak apetytu, niesamowitą wrażliwość na zapachy :( w pierwszej ciąży zdecydowanie lepiej się czułam.
    Ja miałam to samo;\ w 11tyg mi to minęło.Odpukac....ją nawet jak ogladalam reklamy z dzemami jedzeniem to od razu do EC latalam.Minie to nie dlugo

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7012ccc5cf81.jpg
    Moje dzisiejsze, pachnie bosko; )

mmargol, Strazaczka1990, żabka04, Bratek, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nosek widać pięknie, a stópki małe - przynajmniej mój mąż twierdzi że to stópki :P

A w jakim dokładnie dniu byłaś?
    Ja 11+5 i sobie książe, czy księżniczka siedziała po turecku i nóżek nie widać teraz... a nosek niby jest ale mały kinolek... Chyba po mnie, bo mąż ma większy :P
    Za tydzień w poniedziałek licze, że zobacze więcej... i mam zamiar się obżreć, żeby w końcu pokazało jak skacze, bo mój leń tak porządnie skoczył tylko jak ginka przyłożyła to co do brzucha, a później to już tylko się fatygowało do ruchów kończynami :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7012ccc5cf81.jpg
    Moje dzisiejsze, pachnie bosko; )
    Jak mogłaś Kusicielko?

Sabina, Gumcia lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pochwale sie Wam, kupilam wczoraj na lumpkach sukienke letnia za 4 zl i to w promocji z 6 zl hihi :D wlasnie pierze sie w pralce :-)

co do zapachow drazniacych.. ostatnio w samochodzie pytam meza czym sie spsiukal przed wyjsciem a on na to "a co?" wiec mowie ze mnie dusi strasznie i smierdzi i zeby okno otworzyl. A on ze smuteczkiem oznajmia ze to euforia..ze zawsze lubilam - az sie zdziwilam bo mial racje

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, ale smaka zrobilas! az u mnie pachnie Twoim ciastem! :-)

Ja dzisiaj bede robic rogaliki z marmolada bo jutro jedziemy do rodzicow na obiad i obiecalam ze zrobie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:41

Strazaczka1990, Sabina lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ