X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:17

• martta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mi tez opadl brzuch, zdecydowanie jest roznica zaczyna sie nizej, mizna pod piersi reke włożyć i lepiej sie oddycha, jak leze to bardziej plasko u góry, ale przecież to zdecydowanie za wcześnie u mnie..... :-\

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to forum szwankuje :/ aż się zaglądać nie chce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka

dzies tez szwankuje ?? Bo ja poki cl widze wszystkich posty normalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba jest ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi sie tez wydaje ze poki co jest ok, oby juz tak zostalo,:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pirelka

dzies tez szwankuje ?? Bo ja poki cl widze wszystkich posty normalnie
    Moje z 4 sierpnia zniknęły :/ na innym temacie, pojawiły się z 4.08 a zniknęło wszystko z wczoraj :/ koszmar.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu dało się poczytać forum :)
    Dziewczyny to działo się u Was! Jestem pod wrażeniem podejścia położnych. Cóż za empatyczne podejście!

Mam nadzieję ze weekend będzie spokojny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no te cuda ze znikajacymi postami to widzialam, moze serwery mieli przeciazone ze pokasolwali czy licho wie co...

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Kurcze mi tez opadl brzuch, zdecydowanie jest roznica zaczyna sie nizej, mizna pod piersi reke włożyć i lepiej sie oddycha, jak leze to bardziej plasko u góry, ale przecież to zdecydowanie za wcześnie u mnie..... :-\

A to nie jest powiedziane, ze za wcześnie. Czasem opada tygodnie przed porodem. My idziemy tak samo tygodniami i przeciez chyba mi tez opadł. Na razie sie tym nie martwię.

W poniedziałek mam USG, a we wtorek ginekolog, to wypytam dokładnie co i jak :). Tymczasem uważamy na siebie i unikamy stresów (ha ha, zeby można było: u mnie dzisiaj robotnicy zagipsowali okno, więc jutro musza otworzyć, ale mam to w nosie i w ogole sie śmieje, idioci...)

Aaaa, zamocowaliśmy dzisiaj fotelik i zrobiliśmy próbna jazdę do szpitala :). Tylko torbę musimy spakować :)

Dobranoc kobietki!

martta lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znikają się i pojawiają :P hahaha magia normalnie ciężarnych :D

Moja noc jak zawsze fatalna, brzucho kłuje przy zmianie pozycji, regularnie co 1-1,5 h dow wc :/
    Śniły mi się dzieciaczki w wózku i tak strasznie zachciałam, by już były :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcialam sie w koncu zabrax za praniw, bo te pobolewania brzucha i brak mocy mnie martwiai chciala bym miec juz wszystko przygotowane, wczesniej sie nie spieszylam bo wiadomo ze niw bylo po co bo czasu troche mam jeszcze...ale co mimo checi pogoda fatalna i nie bedzie schlo mi to pranie takze musze czekac na lepsza pogode....

a jak siedze to dalej mnie boli w okolicach pachwin, dziwne ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Aaaa, zamocowaliśmy dzisiaj fotelik i zrobiliśmy próbna jazdę do szpitala :). Tylko torbę musimy spakować :)
    U Nas z mocowaniem masakra, ale jakoś trzeba je zamocować na przewiezienie :/
    A do szpitala też musimy podjechać, tzn pod szpital, by zobaczyć gdzie on w ogóle jest i jak wygląda z zewnątrz :D Haha. Mam nadzieję, że jak poród się zacznie to nie w godziny szczytu bo nie dojadę !

Ja dzisiaj dalej prasowanie, bo sterta rośnie, a dwa prania jeszcze mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 09:26

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to ze LRF sie nadal nie odzywa to naprawde bardzo dziwne...

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak ja Wam zazdroszczę ze juz sie brzuszki opuściły! Czekam na to z utęsknieniem bo dusi mnie juz nawet jak leżę na boczku :/

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie wypralam oprocz pokrowcow i innych elementow wozka, no i kolderke i mate wypralam, a ubrania leza jeszcze w szafie, reczniki, przescieradla rozki wszystko musze wyprac poki co, lozeczko mam nowe, materacyk tez wiec to tylko zlozyc ubrac w przesciedadlo i posciel i gotowe, wozek i nosidlo tak samo, takze z tym luzik, wyprawke kosmetyczna mam cala nic nie musze kupowac wiecej, moja mama dzis wraca z Wloch do domu to po niedzieli ogafnie w Lodzi reszte rzeczy dla malego i dla mnie koszule do karmienia takze wtedy juz w ogole bede spokojna...a teraz

oby dotrwac do srodowej wizyty, juz calkiem nie daleko !

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze foto

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fba784d6d0e.jpg

A tu dla porównania z tamtego tygodnia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bb53f641f35.jpg

Bluzki trochę zakłamują ale widać gołym okiem że z tamtego tygodnia był szpiczasty i do góry a ten jest rozlazły :P

No ale jestem spokojna na tym etapie to już normalne. Tylko wiecej leżeć przez ten tydzień będę bo mocniejszy ucisk na szyjkę czuje.

Żabcia_, bisacz, Sabina, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie raz robi się kwadratowy :P a bluzki i w ogóle ubiór zakłamuje wygląd i wielkość brzuszka :D Ja w sukience wyglądam jak otyła dziewczyna, a nie w ciąży, a spodenki+bluzka zgrabniutka kobita z arbuzem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 09:34

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje że brzuch opadł, rano wstałam patrze przed prysznicem na siebie i co? Gdzie jest brzuch.. ni maaa. Lepiej się oddycha ale za to mocniejsze kłucie czuje na dole.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co w karcie ciąży znaczy w rubryce dno macicy : X/0, wcześniej miałam X/3, X/4, jeszcze wcześniej X/P, 2/P, P/0.
    Czy teraz chodzi o to, że dziecko jest nisko, ale rozwarcie zero?

‹‹ 1845 1846 1847 1848 1849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ