X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku miałam co 3 tygodnie, może z 2 razy zdarzyło się że miałam co 4.
    11 sierpnia mam ostatnią wizytę. Później ktg i 29 sierpnia wielki dzień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - rady :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżałam na porodówce to położna spytała czy mam takie uczucie jakbym chciała zrobić kupę jak powiedziałam, że tak to mnie zbadała i okazało się, że zaczęły się bóle parte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza

ja osobiscie nie spotkalam sie z przypadkiwm zeby nadcisnienie bylo kwalifikacja do cc, bo peanie by ttzeba bylo miec cala dokumemtacje medyczna na ten temat ze leczysz to nadcisnienie chyba ze to wystepuje tylko w ciazy to ciezko powedziec jaklekarz do tego podejdzie, zapytaj co ci szkodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Kurcze, chciałam monitor oddechu zamówić a jest na brakach u producenta...ma być pod koniec sierpnia dopiero. Najwyżej zamówię bez niani i dokupimy później jakaś...Chyba któraś z Was też Babysense rozważała- tak sprawa wygląda
    Ja zamówiłam w smyku. Stwierdziłam że e razie reklamacji dobrze się udać do sklepu stacjonarnego

mysza0406 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skończyłam:) nastawiłam jeszcze pranie i wyszorowałam trampki białe które od 3 dni leżą w odplamiaczu:) teraz poleżą jeszcze chwilę i trze wypłukać. Męża jeszcze nie ma:(

ale super u mnie pogoda mogłoby tak być już do końca, deszczowo ale ciepło:)

ja jestem ciekawa skurczy, w sumie podczas miesiączki 1 dnia zawsze miałam skurcze macicy i to było okropne do tego ból krzyża, wiec szykuje się, że początek taki będzie a później już tylko gorzej:(

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku mam wizyty co 4 tygodnie (choc byłam na dwoch dodatkowych jak cos sie działo)
    I teraz tez mam kolejna dopiero 20 sierpnia. Nie wiem czy mi sie każe pokazać tez na poczatku wrzesnia, po 2 tygodniach. Ale pewnie sie pokaże tak czy siak ;)

Wczesniej, bo 16 mam usg, ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku, ładny przyrost wagi i bedziemy trzymać :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza

to musisz cisnac lekarza zeby ci dal skierowanie jesli masz wskazania i wcale sie nie dawaj im tam, bo bezpieczenstwo wasze jest najwazniejszw.

ja właśnie tez sie obawiam ze bede musiala isc na druga cesarke, bo mimo ze odierwszej minely 4 lata, to mam genetycznie zwezona miedjice w srodki i szyjke macicy niepodatna na rozwieranie, akurat tu wina lezy prze to wlasnie, i juz ciagle chodze i placze ze lekarz na drugie cc mniem9osle amja sie tak strasznie, boje i nie chce...ale jesli1 razem sie nie otwirrala szyjkamtomdrugim razem pewnie bedzie to samo

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    u mnie tez lekarz nic nie wpisuje bo ja mam rubryke tydzien ciazy/dno macicy, i lekarz tylko wpisuje tam sam tydzien ciazy
    To właśnie tam wpisuje moje lek. te w/w skróty + tc.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę popracowałam i juz leżę jak kłoda, musiałam nospe łyknąć bo tak mnie dół na okres ciągnie :/ cholera nie dam rady dopiąć wszystkiego sama :/ Muszę mamunie poprosić o pomoc ;)
    W związku z powyższym dziś na obiad pizza :) oczywiscie zamówiona!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Kurcze, chciałam monitor oddechu zamówić a jest na brakach u producenta...ma być pod koniec sierpnia dopiero. Najwyżej zamówię bez niani i dokupimy później jakaś...Chyba któraś z Was też Babysense rozważała- tak sprawa wygląda
    Na gemini jest w promocji jakis monitor oddechu.

mysza0406 lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza, no to nieźle na Zaspie :P ja mam nadzieję, że trafię na lepsze położne, a nie akurat te dwie, które są rzekomo jakieś hadry :P
    Co prawda ja na Klinicznej planuję,ale zależy jaki personel się trafi.

A o co chodziło, że powrót na to samo forum czy coś? :) bo przez te awarie nie mogłam nic odpisać...
    U mnie dno macicy tak samo wpisane mam z czwartku i też nie mam pojęcia co to znaczy. Haha.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ja zamówiłam w smyku. Stwierdziłam że e razie reklamacji dobrze się udać do sklepu stacjonarnego
    Jak zamowilas internetowo to stacjonarnie Ci reklamacji nie przyjma, musisz w razie co tez internetowo reklamowac :/

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja monitora oddechu ani niani nie kupuje to niestety nie doradze w tej kwestii nic madrego :(

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś pobiera w końcu krew pepowinową??? Ja sie cały czas zastanawiam... Z Kacprem nie pobrałam to moze teraz wezmę...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam 35 tydzien juz prawie z gorki :). Ide pospac tako dzien :P

alinka lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Jak zamowilas internetowo to stacjonarnie Ci reklamacji nie przyjma, musisz w razie co tez internetowo reklamowac :/
    zamawiałam internetowo, ale odbierałam stacjonarnie :D na razie po przetestowaniu działa i jest ok, więc mam nadzieję że się obędzie bez reklamacji :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

‹‹ 1847 1848 1849 1850 1851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ