Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dziewczyny, co w karcie ciąży znaczy w rubryce dno macicy : X/0, wcześniej miałam X/3, X/4, jeszcze wcześniej X/P, 2/P, P/0.
    Czy teraz chodzi o to, że dziecko jest nisko, ale rozwarcie zero?

Ja takiej rubryki nie mam :P

W innych zapisuje mi 2/0 a teraz zapisał mi 2/1/0 czyli że mam rozwarcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, to ja nie wiem :P chyba co lekarz to praktyka :D
    Ja mam taką rubrykę koło tc ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 09:46

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelko
    podobne oznaczenia mialam zapisywane w pierwszej ciązy
    teraz nic (a ten sam lekarz)
    ale nie wim , co to oznacza, pytałam na poczatku ciązy na tym wątku...
    np 25 tc D-3/P
    29 tc D- x/P
    33tc D-łuki
    36 tc D - łuki ul.miednicowe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papier ścierny to mój zdecydowany wróg ! Zrobiłam dopiero 1 szuflade, wszystko spoko tylko ma takie pseudo ozdobne fronty i z nimi schodzi bo trzeba po mału w każdą szczelinę jeszcze 3 mi zostały a malować będzie mąż

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja corka pojechala do dziadkow przed chwila i wroci jutro okolo 13, wiec mam dzien odpoczyku i luzu..i tym samym nie wiem co mam ze soba zrobic, pomyslu na dzien ani obiad zadnego hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez lekarz nic nie wpisuje bo ja mam rubryke tydzien ciazy/dno macicy, i lekarz tylko wpisuje tam sam tydzien ciazy

• AISAK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec u mnie bez zmian: rozwarcia brak, szyjka bez zmian. Mały wazy 2938g. O zgrozo... Jest juz nisko. Wód dalej bez zmian- w górnej granicy. U mnie afi 21, a norma 20. Gin widzi duże szanse na poród sn. A ja wpadam w panikę na sama ta myśl. Jakoś cc łatwiej mi przychodzi. Ale wiadomo poród sn jest o wiele lepszy.

nick nieaktualny, _izunia_ lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:48

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza

AFI to jest oznaczenie ilosci wod plodowych, norma jest 20 , ja np. Od poczatku afi mam caly czas tak samo czyli 13 wiec mamy na podpbnym poziomie :) czyli wszysgll pieknie, to masz podpbnie wizyte jak ja bo ja mam srode wizyte liczac z dzisiejszy, dniem to 5 dni,.

PYTANIEA

po 30 tc jak czesto macie wizyty u ginekologa, bo ja dotychczas mialam co 5 tygodni i sie zastanawiam jak czesto teraz bede chodzic :) ?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie bolą skurcze. Czuje ze przychodzi. Czuje twardnienie brzucha. A po chwili schodzi.
    W ogole nie boli.

Niezły rozjazd z ta waga dziecka.
    ciekawe.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe

za to jak przyjda te wlasciwe skurcze to napewno beda bolec xD ja ogolem skuczy nie mam zadnych u mnei to bardziej takie ciagniecie, pobolewanie w xole brzucha

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez sie nastawiam. Ale tez dlatego sie nie martwię teraz :)
    Moga byc twardnienia z bólem miesiączkowym, twardnienia z napieraniem na kręgosłup.
    I skurcze jebutna bolesne.

Teorie znam ;)

Ja mam nadzieje trzymać do wrzesnia!

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z 1 corka skurcze mialam tylko z brzucha, normalnie bolal mnie cay brzuch i ciagnelo mnie od pachwin, to walnieci lekarze probowali mi wmowic ze to nie sa skurcze porodowe a ja innych nie mialam, i dopiero jak do samych boli partych nic sie nie zmienialo to wielce zadziwieni byli.. no, a bole parte to wiadomo sama przyjemnosc haha i pamietam jak wrzezzczalam do poloznej ze zachwile sie wyproznie bo to takie glupie wrazenie ze nie wiesz czy chcesz urodzic czy sie ze.....c z bolu ale da sie przezyc :) ja pozniej to lezalam imsie smialam taka glupawke dostalam ze polozna powiedziala ze 1 raz widzi rodzaca ktora sie smieje podczas porodu, a to jakos samo przyszlo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w sobotę, u nas deszczową i pochmurną, naszła mnie taka refleksja - na zewnątrz temp 15 stopni w domu dobrze mi w koszulce i leginsach, ciekawe jak będzie we wrześniu w szpitalu i chyba dopakuję dla maluszka dodatkowe body (w zeszłym roku wylądowałam w czerwcu na ginekologii i było mi chłodno).

Pozdrawiam szczególnie szpitalne mamusie.

Mysza to miałaś paskudny wieczorno-nocny maraton, dobrze, że sytuacja opanowana teraz tylko leżeć grzecznie i czekać

Aisak dlaczego poród sn tak cię przeraża?

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez co 2 tygodnie:
    jeden tydzień - badanie szyjki, mierzenie wód, przepływy
    drugi - to samo + mierzenie małego

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja miałam wizyty, co 3 tyg, od 34 co 2 tyg, od 36 miałam mieć co tydzień, ale szpital ;)
    Piękne macie AFI u mnie w 34tc było luks 11 (chyba), a teraz 6. Dobrze, że lekarz z Wawy zlecił kontrolę raz w tygodniu dzięki temu udało się to szybko wyłapać.

‹‹ 1846 1847 1848 1849 1850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ