WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypirelka wrote:Dziewczyny, co w karcie ciąży znaczy w rubryce dno macicy : X/0, wcześniej miałam X/3, X/4, jeszcze wcześniej X/P, 2/P, P/0.
Czy teraz chodzi o to, że dziecko jest nisko, ale rozwarcie zero?
Ja takiej rubryki nie mam
W innych zapisuje mi 2/0 a teraz zapisał mi 2/1/0 czyli że mam rozwarcie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A wiec u mnie bez zmian: rozwarcia brak, szyjka bez zmian. Mały wazy 2938g. O zgrozo... Jest juz nisko. Wód dalej bez zmian- w górnej granicy. U mnie afi 21, a norma 20. Gin widzi duże szanse na poród sn. A ja wpadam w panikę na sama ta myśl. Jakoś cc łatwiej mi przychodzi. Ale wiadomo poród sn jest o wiele lepszy.
pirelka, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMysza
AFI to jest oznaczenie ilosci wod plodowych, norma jest 20 , ja np. Od poczatku afi mam caly czas tak samo czyli 13 wiec mamy na podpbnym poziomieczyli wszysgll pieknie, to masz podpbnie wizyte jak ja bo ja mam srode wizyte liczac z dzisiejszy, dniem to 5 dni,.
PYTANIEA
po 30 tc jak czesto macie wizyty u ginekologa, bo ja dotychczas mialam co 5 tygodni i sie zastanawiam jak czesto teraz bede chodzic?
-
Mnie nie bolą skurcze. Czuje ze przychodzi. Czuje twardnienie brzucha. A po chwili schodzi.
W ogole nie boli.
Niezły rozjazd z ta waga dziecka.
ciekawe. -
nick nieaktualny
-
Tak tez sie nastawiam. Ale tez dlatego sie nie martwię teraz
Moga byc twardnienia z bólem miesiączkowym, twardnienia z napieraniem na kręgosłup.
I skurcze jebutna bolesne.
Teorie znam
Ja mam nadzieje trzymać do wrzesnia! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa z 1 corka skurcze mialam tylko z brzucha, normalnie bolal mnie cay brzuch i ciagnelo mnie od pachwin, to walnieci lekarze probowali mi wmowic ze to nie sa skurcze porodowe a ja innych nie mialam, i dopiero jak do samych boli partych nic sie nie zmienialo to wielce zadziwieni byli.. no, a bole parte to wiadomo sama przyjemnosc haha i pamietam jak wrzezzczalam do poloznej ze zachwile sie wyproznie bo to takie glupie wrazenie ze nie wiesz czy chcesz urodzic czy sie ze.....c z bolu ale da sie przezyc
ja pozniej to lezalam imsie smialam taka glupawke dostalam ze polozna powiedziala ze 1 raz widzi rodzaca ktora sie smieje podczas porodu, a to jakos samo przyszlo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie w sobotę, u nas deszczową i pochmurną, naszła mnie taka refleksja - na zewnątrz temp 15 stopni w domu dobrze mi w koszulce i leginsach, ciekawe jak będzie we wrześniu w szpitalu i chyba dopakuję dla maluszka dodatkowe body (w zeszłym roku wylądowałam w czerwcu na ginekologii i było mi chłodno).
Pozdrawiam szczególnie szpitalne mamusie.
Mysza to miałaś paskudny wieczorno-nocny maraton, dobrze, że sytuacja opanowana teraz tylko leżeć grzecznie i czekać
Aisak dlaczego poród sn tak cię przeraża?mysza0406, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sarcia ja miałam wizyty, co 3 tyg, od 34 co 2 tyg, od 36 miałam mieć co tydzień, ale szpital
Piękne macie AFI u mnie w 34tc było luks 11 (chyba), a teraz 6. Dobrze, że lekarz z Wawy zlecił kontrolę raz w tygodniu dzięki temu udało się to szybko wyłapać.