X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, w sumie noc. Ktoś ogarnął ten burdel? Bo ja już dziś go miałam dosyć.

Nawet z tej nudy poszłam spać o 20 ;/ no ale obudziła mnie zgaga i biegunka - czego chcieć więcej?

Widzę że połowy postów nie ma - całkiem wesoło.

Myszka mam nadzieję że szybko Ci zrobia ktg które nic nie wykaze.

Zabcia słuchaj się lekarzy, oni wiedzą co robią. Wiem że każdy tydzień ba dzień jest ważny ale gdzieś jest dziurka i mimo że leżysz to toniesz dalej. Myślę że nawet jak nie ma infekcji to zawsze może się ona pojawic i dziecko jest w niebezpieczeństwie niż jakby urodziło się wcześniej ale bez infekcji. Na pewno nie chcą rozwiązać ciąży bo mają taki kaprys.

Violeta przez weekend dużej pomocy nie dostaniesz ale będą Cię monitorować i usnieza ból.

Żabcia_, mysza0406 lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko kochana, tak mi Cie szkoda... Co za babole wredne, zamiast Cie upokoić, to jeszcze warczą. Kompletna znieczulica. Przecież wiadomo, że ciężarna dla dowcipu nie przyjeżdża i taka pipa niczemu nie pomaga warcząc.... Ale by ją mój mąż opierdzielił, jakby przy nim tak się zachowała. Aż ja się zdenerwowałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 00:24

mysza0406 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett-na moj gust zostan i zrobia ci wszystkie badania teraz odpowiadasz za siebie i mala istotke.
    mysza- trzymam kciuki zeby bylo ok " nie milo sie slucha takich komentarzy i to od lekarza :/ "

Nie uwierze to jakis szpital znowu sie robi ogarnijmy sie wszystkie trzymac nogi na krzyz ja trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&za wszystkie :)

Dzisiaj juz mnie tak strasznie cisly spodenki rozmiar 42 ze musialam kupic wieksze, maz mi w techo na przecenie za 37zl znalazl dwie pary lnianych spodenek bez gumki, rozmiar...46 masakra jak mi sie tylek roztyl, sa wiazane na pasek wiec i o cm lub dwa za duze specjalnie bo pewnie jeszcze przytyje przez ten miesiac i tydzien. Kupiliwmy tez dwie lowele bo w techo sa za 14zl. Mierzylam staniki do karmienia musze poczekac lub zaryzykowac i zamowic z alles 70H WOW. Bylam w takim duzym sklepie w Zabrzu dla maluchow i juz prawie nic nie kupilam, na koniec patrze a tam kosmetyki z bubchen kupilam oliwke mleczko i maly kremik do pupci do szpitala te kosmetyki nie maja konserwantow i innych zlych rzeczy :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 00:01

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przed mną ostatnia prosta i ostatni cel :) już za tydzień donoszona. Mimo że jestem mama te 6 tygodni które już mam za sobą są całkowicie dla mnie nowością.

Tak więc witaj 9 miesiącu i 37 tygodniu.
    A ciążo trwaj :)

Jeszcze tydzień leżenia!

alinka, bbeczka91, Behemottka, Pysiaczek89, violett, martta, żabka04, Sabina, mmargol, bisacz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:47

bbeczka91, A_n_k_a_80, violett, Ksosia, Behemottka, Angela89, martta, żabka04, kamciaelcia, Pysiaczek89, Sabina, mmargol, Żabcia_, bisacz, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to dobrze, odpoczywaj u siebie:)
    Ja nie moge spac. Bol po kroplowce przeszedl, ktg ok, wiec jutro chyba powiem ze chce wyjsc.
    Badania w duzym szpitalu zawsze robili mi na cito i nie mam stanu zapalnego, u mnie to po prostu ucisk macicy na nerke.
    Sama zrobie posiew w ponuedzialek najwyzej a jak z malym jest ok i mnie juz nie boli to nie ma sensu zebym tu siedziala przez weekend.
    Swoja droga jak tylko lek pomogl to polozna stwierdzila ze nie wygladam jakbym miala kolke i w ogole malo przyjemna byla. A ledwo do nich doszlam z tym bolem, szkoda gadac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Violett

wiedz ze kolka nerkowa, to jest powazna sprawa i lubi wracac, ja przez to musialam brac 10 dni antybiotyk, mialam usg nerek, posiew moczu, badanie moczu krwi, gbs mi robili, bo ta kolke trseba zdiagnozowac i brac choc kroplowki bo inacsej sie zesrac z bolu mozna, ja nawet do wc wstac nie mohlam :/
    Sarcia u mnie to juz 4 epizod kolki w ciazy. Za kazdym razem mislam te badania co piszesz i na sxczescie to nie od zakazenia tylko macica uciskala i robil sie zastoj. Dzis raczej podobnie bo badania sprzed dwoch dni byly ok. No i jak podaja kroplowke rozkurczowa to mija.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty violet nie wiesz ze idąc do szpitala trzeba sie zwijać z bólu, robić kretyna, który umiera a potem w poczekalni drzeć sie ze umierasz....? Inaczej symulujesz ... ;/

Myszą dobrze ze jest dobrze....

Ja tez sie wkurzalam przez to forum wiec nawet nie wchodziłam.
    Rano napisałam radosna dla mnie wiadomość ze maz nie wyjeżdża. Miał dzis jechać na 10 dni :)
    Pojechał właśnie sie podstawić i pogadać z klientem ale stwierdził ze chce byc przy porodzie gdyby sie cos wykluło wcześniej ... Także jestem zadowolona chociaż juz myślałam co będę robić u rodziców te 10 dni :)

Czekam na ten wtorek i mam nadzieje ze lekarka cos podpowie. A swoją droga to właśnie mi sie śniło ze urodziłam 3kilogramowego synka ale nie chciał wyjsć naturalnie i zrobiono mi cesarkę:P nic nie bolało a nawet po Cc poszłam do niego bo był w sali noworodkowej :)
    Ach... Czekam na niego :)

Ulfe to musi byc bardzo zabawne a jednocześnie piękne!:)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam, że plecki Adasia, które czasem się przetoczą przez mój brzuch, to nie plecki Adasia, tylko Braxton-Hicks :( Prawda to? Czuję się jak ostatni ignorant. Potwierdzę z ginekolog we wtorek... Nawer M przykładał rękę do brzucha i się cieszył, że fajne plecki. No i teraz on jest rozczarowany, a ja czuję się oszukana.

Na szczęście oprócz plecków, Adaś bardzo dużo kopie i wypycha kończyny, więc nie wszystko to miraż ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle, to od wczoraj wieczora mam wrażenie, że brzuch jest niżej i miewam też takie bóle, jak miesiączkowe. Dzisiaj byliśmy w naszej ulubionej restauracji i nie mogłam wygodnie usiąść w krześle. Musiałam podłożyć dwie poduszki... Albo rośniemy, albo opadamy, albo i jedno i drugie :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale niestety tak często traktują pierworotki lub pacjentki które nie mają lekarzy w danym szpitalu.
    Tak samo było ze mną jak chodziłam z córka w ciąży w 19tc zaczął mnie mocno boleć brzuch ale tak że na prawdę nie byłam wstanie ocenić gdzie boli. Po lekach przeciwbólowych nic nie przechodziło. Mąż kazał się zebrać i pojechaliśmy na ip a tam sugestia że nic mnie nie boli itp bo przecież badania dobrze wychodzą no ale jak już tak bardzo chce to odesla mnie do innego szpitala bo to na pewno ból nie położniczy. Ale tyle razy sugerowali że udaje że w pewnym momencie sama zaczęłam w to wierzyć. No i jak dostałam skierowanie do drugiego szpitala to nie chciałam jechać aby znów nie słuchać że udaje.
    Ale mąż nie dał za wygraną i mnie zaciągnął do drugiego szpitala.
    No i się okazało że jeszcze dzień a wyrostek by poszedł a ja razem z nim.
    A teraz jak byłam na ip od razu widziałam inny sposób traktowania.

• martta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wczoraj swirowalo to forum, az nerwy człowieka brały! Ja juz po spaniu jak zwykle, zaraz pomiar cukru, letrox i za pol godziny śniadanie. Maz od wieczora kolo drawska pomorskiego na zawody rowerowe pojechał, dzisiaj caly dzien beda jechać, a oczywiście spakowal wszystko oprocz uwaga - kasku rowerowego. Przez co bede sie martwila 10 razy bardziej zeby nic sobie nie zrobił, masakra mowie Wam, to będzie dluugi dzień :-(
    Maly wczoraj tak sie szural i wierzgal ze myślałam że oszaleje. Moze dzisiaj sie zlituje trochę.
    Mysza glupia polozna, grrr, a gdzie bylas na ip? Odpoczywaj w domu, co wlasna kanapa to własna, trzymam kciuki. A jak nasze pozostałe pacjentki na przymusowych wczasach dzisiaj sie mają?
    Zabci wszystko będzie dobrze, w koncu lekarze wiedzą co robią, głowa do góry, niedługo zobaczysz swoje dziecko :-)
    Behemotka mam dokladnie to samo co Ty tak od dwóch dni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 07:08

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Mysza, aż się niedobrze robi, jak się czyta o takich pielęgniarach :/ bezczelne babsko.
    Martta no to fakrycznie małżonek się spakował na zawody... lepiej, jakby zapomniał zabrać rower ;) byłaby gwarancja, że nie pojedzie i nic sobie nie zrobi.

My po śniadaniu, czekam na obchód. Liwia już zupełnie leży po prawej stronie brzucha, ruchy są inne, więc pewnie ilość wód jej doskwiera :/
    W nocy też mam bóle miesiączkowe, więc może szyjka zaczyna się skracać, choć na. Ktg nic nie wychodI. Chciałabym, żeby w przyszłym tyg się coś samo zaczęło. Ale chyba te bóle to nie skurcze, więc raczej nie ma opcji.

• martta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia jak to mówią, pożyjemy zobaczymy, mam nadzieję że wszystko u Was będzie w dobrym czasie i samo sie zacznie.
    No dokładnie tak jak mowisz, ale to dziwne, bo na tyle zawodów motorowych i rowerowych sie pakuje i nigdy nic nie zapomina takiego, nie wiem co teraz mu sie stało... grrrrr!

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta może mąż powoli kieruje myśli na rodzicielstwo i zapomina co i jak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 07:59

• martta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a wiesz Agatia ze cos w tym może byc, ostatnio ciagle, a to portfel gdzieś u siostry zostawil, a to klucze u rodziców, telefon na myjni samochodowej... masakra, nigdy tak nie miał, moze cos w tym jest. Dobrze ze taki wyjazd na zawody to ostatni raz przed porodem.

agatia lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, tez sie poczulam jakbym udawala, a przeciez nikt dla przyjemnosci do szpitala nie chodzi :/
    Nic to, po nieprzespanej nocy czekam na lekarza i ide do domku. Jakby cos sie dzialo to mam kolo domu szpital, w ktorym juz bylam z kolkami i tam szybko reaguja. A tu jestem przypadkiem, bo bylismy u znajomych poza miastem.

Trzymam kciuki za reszte, zwlaszcza w sspitalach, bo to nic milego.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana:)
    u nas dziś deszcz od rana kapie także chłodno:) na szczęscie na balkon nie pada to zaraz ide zjeść i będe czyścic szuflady od komody i je pomaluje, bo maż pojechał do pracy na parę godzin a wczoraj pomalował od zewnątrz komodę.

Myślę czy by do ikei nie skoczyć bo musze kupić przewijak, no ale zobaczę. Dziś jeszcze jedziemy do rodziców bo moja mama ma do nas przyjechać chyba to moja podróż jedna z ostatnich bo ostatnio te 2 godziny dały mi w kość.

Mam nadziję ze forum działa poprawnie dziś i nie będzie świrować:)
    MIłego dnia:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! :)ja wlasnie wstalam, wczoraj udalo mi ske jakos zasnac jak wypilam herbate bol zoladka na szczscie ustąpił. ?...ale zupelnie nie rozumiem czemu mnie boli w pachwinach i ptzypomina to taki bol miesiaczkowy jak siedze :/ ja nie wiem co sie ze mna ostatnio dzieje..moze to faktycznie przez eozciaganie i intensywny wztost malego teraz, ale nawet posiedziec przy stole dobrze nie moge :( maly sie okropnie rozpycha...

mysza dobrze ze wrocilas do domu oby wszysyko bylo ok, duzo odplczywaj i nie rob nic a jedzenie niech ci maz nosi ! :)

Violet... dobrze ze zostalas przynajmniej troche zlagadza bol..bo w domu co bys sie meczyla razem z dzidzia, dasz rade !

Agatia
    czekam na wiesci co j ciebie, daj znaka ! Jak sie czujesz ?

Angela
    gratulacje, u ciebie faktycznie ostatnia prosta, oby przeyrwac te ostatnie tyglsnie :)

Zabcia
    co u ciebie, co lekarze mowia ? Jak sie czujesz ??

A co u eszty dziewczyn, jak sie macie ?? Mam nadzieje ze wszysyko dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mi opadł. Inaczej mi się oddycha i widzę różnicę na zdjęciach. Jak mała uspie to wstawię zdjęcie.

Ulfenstein lubi tę wiadomość

‹‹ 1844 1845 1846 1847 1848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ