X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Pierwsze co weszłam fb i tu jest dla mnie bardziej przejrzyście, tam będę zaglądać ale tu was kojarzę i będę pisać.

Foxiku strasznie dużo niewiadomych, co? Chciałabym ci coś poradzić ale moje wiadomości są trochę "przestarzałe" :) Niezawodna jest intuicja, jak Cię znam to na pewno Filipowi krzywdy nie zrobisz.

Kamcia masz maraton z lekarzami ale powiem ci, że jak mam jakieś wizyty to bardziej się mobilizuję i czas inaczej płynie, powodzenia :)

Żabcia i Agatia kciukasy szczególne za wasze maluszki

kamciaelcia, pirelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

To powiedz mezowi ze dlugo jeszcze nie uslyszu ciszy w domu, bo jak may bedzie wiekszy to zas bedziem wrzeszczal i halasowal i roznosil wszedzie zabawki i co chwila o cos ryzal takze przynajmniej do 8 lat ciszy nie zazna :) ja mam 4 letnia corke a ma sie wrazenie ze w domu jest cale przedszkole :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tam jest juz czat.
    Pojedyncze słowa za czym nie przepadam... Ale taka jest polityka i kultura Facebooka.

Ja sie zastanawiam czy na wardze wyszła mi opryszczka czy mały pryszcz:/
    Fuck! Akurat teraz ;/
    W ogóle jakoś kilka pryszczykow mi powychodzilo:/
    Jak ja nie cierpię mieć opryszczki!:/

Haneczka! Jasne ze będę uzupełniać. Ale potrzebuje info na prv :)
    Foxik napisz proszę jeszcze teraz wymiary Filipka :)
    Dzis to zrobię :)
    Połowa i tak sie nie udziela na forum....
    Ale nie nasz problem :)

Lecę na ten deser...
    Miłego dnia :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle ze wbrew pozorom tu jest bardziej przejrzyscie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Foxik, kikuta czyść dokładnie wokoło patyczkami do uszu i octeniseptem lub spirytusem. Nie bój się czyścić tych wszystkich zakamarków. Po 2 tygodniach odpadnie sam. Staraj się go nie moczyć podczas kąpieli i zawijaj pampersa na brzuszku tak, żeby go nie zasłaniać. :)
    tak też robię, ale patyczek czerwony jest :(

• AISAK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam posiew robiony w lutym i miałam dodatni gbs, dostałam antybiotyk, po miesiącu znowu robiłam wymaz i już było ok. Teraz w zeszłym tyg robiłam i też jest ujemny. Także nic nam nie grozi.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ksosia
    nie chce sie rozstawać :) ale da sie przewidziec, jak skonczy sie ta cała historia z BBF i FB :(
    jest burdel niestety...ktos kto kocha na co dzień fb ma teraz łatwiej i przyjemniej, co mnie absolutnie nie dziwi
    ale ja narazie plusów nie widze...tu mi wręcz lepiej sie was czyta

Kamcia, czy to znaczy, że dziewczyny chcą zamknąć to forum i zastąpić je fb?

Nie byłabym za tym do końca. Fotkę dzidziusia można przecież wrzucić tu tylko na chwilę, a potem usunąć z serwera (trzeba tylko pamiętać o skopiowaniu linka do usunięcia zdjęcia ze stronki, gdzie się wrzuca), żeby nie bawić się w prośby o niecytowanie i usuwanie pojedynczych postów.

A poza tym ciężko będzie się na fb połapać kto jest kim z forum...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik moja córka nie lubiala lewego chcą jadła tylko z prawego:-(
    Żadna pozycja do lewego chcą jej nie pasowała:-(
    Jak masz nakładki silikonowe na setki to spróbuj z tym koleżanki córka w ten sposób nauczyła się jeść z dwóch bo też miała jednego cyca upatrzonego

Co fo kikuta pępka.
    W kieliszku rozrob 1łyżeczka wody przegotowanej z 1 łyżeczka spirytusu.
    Patyczka moczysz w tym i podważasz i tam smarujemy.
    Bardzo szybko odpadnie.
    I nic się nie bój.
    W czasie kąpieli tylko nie mocz go.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik doczytałem może być troszkę tej krwi.
    Nic się nie dzieje.
    Pokaż pępek jak pojawi się położna.
    Zresztą sama będzie chciała obejrzeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszecie o opadających brzuchach, mocniejszych upławach, bólach i kłuciu a u mnie to jakby się wyciszyło, czasem zakuje jak mały za mocno się wyprostuje, do skurczów BH już przywykłam i wcale nie czuję żebym się zbierała do porodu
    historia Foxika trochę mnie zmobilizowała więc wyprałam wózek a mąż skręcił łóżeczko

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Kamcia, czy to znaczy, że dziewczyny chcą zamknąć to forum i zastąpić je fb?

Nie byłabym za tym do końca. Fotkę dzidziusia można przecież wrzucić tu tylko na chwilę, a potem usunąć z serwera (trzeba tylko pamiętać o skopiowaniu linka do usunięcia zdjęcia ze stronki, gdzie się wrzuca), żeby nie bawić się w prośby o niecytowanie i usuwanie pojedynczych postów.

A poza tym ciężko będzie się na fb połapać kto jest kim z forum...

wczoraj grupa na fb powstała z mysla , ze na próbe (najwazniejszy argument- prywatnośc zdjęc...może i wieksza, ale net to net...)
    ja jestem ogólnie przeciwnikiem fb, ale zaryzykowałam i konto (fikcyjne ) założyłam
    a zatem jestem po niecałym dniu doświadczenia z fb i stwierdzam, ze tu jest o niebo lepiej
    ale nie chce tracić kontaktu z dziewczynami, zwłaszcza teraz-jak dzieciaczki sie pojawią
    a czas pokaże co przetrwa i jak przetrwa-ale ja juz mam swoja wizje jak to sie niestety skończy...

bisacz, haneczka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik a zglosiliscie już do przychodni synka? Tak powinna być odrazu poinformowana polozna , która dosłownie na dniach do was zajrzy. Pomoże przystawić , sprawdzić pępek, brzuszek, wagę, i naprawdę pomoże!

Co do pępka patyczki, octenisept. Pepuszek jeszcze dlugo będzie się nudził, nawet gdy odpadnie to jeszcze będzie wychodzić.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    tak też robię, ale patyczek czerwony jest :(

Skonsultuj z położną środowiskową, jak się martwisz Kochana. :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    piszecie o opadających brzuchach, mocniejszych upławach, bólach i kłuciu a u mnie to jakby się wyciszyło, czasem zakuje jak mały za mocno się wyprostuje, do skurczów BH już przywykłam i wcale nie czuję żebym się zbierała do porodu
    historia Foxika trochę mnie zmobilizowała więc wyprałam wózek a mąż skręcił łóżeczko
    mnie tez zmobilizowala i biore sie za pakowanie torby do szpitala ;) tylko nie wiem od czego zaczac

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja walczyłam z kikutem aż 24 dni i teraz stawiam na gaziki nasaczone spirytusem-te zasuszały, a octenisept tak naprawde moczył...

a pampersa rozcinałam nozyczkami na jakieś 6 cm pionowo, zeby o pepek nie haczył, nie dotykał, więc nawet nie było szans na obsikanie itp

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prócz osceniseptu co jeszcze można stosować do kikuta?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz
    ja mam kupione takie małe gaziki nasaczone spirytusem, sa zamkniete, a wiec i sterylne, od razu gotowe do uzycia
    a doceniłam je za efekt suszenia przy uzyciu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pampersow to te nowe z dady (na wzor pampers premium care - te same kolory opakowania), maja napisane na opakowaniu, ze jest wyciecie na pepuszek. W sumie kupujac je o tym nie wiedzialam, w domu doczytalam ;) Niby kazdego pampersa mozna wyciac lub podwinac, zeby nie haczyl, ale tak pisze, bo moze ktoras nie widziala tych nowych z dady :)

haneczka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol ja zaczęłam od wyprania torby :) a tak poważnie to już jakiś czas na komodzie stoi zestaw dla mnie do szpitala, jaszcze ręczniki muszę podmienić na ciemniejsze i domówić jedną koszulę, nie opuszcza mnie myśl, że w szpitalu może wcale nie być aż tak ciepło, zobaczymy

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    bisacz
    ja mam kupione takie małe gaziki nasaczone spirytusem, sa zamkniete, a wiec i sterylne, od razu gotowe do uzycia
    a doceniłam je za efekt suszenia przy uzyciu
    u mnie na szkole rodzenia polozna mowila o tych gazikach nasaczonych spirytusem i mowila, ze to na jedno wychodzi jak sie rozcienczy spirytus z woda i zwykle jalowe gaziki, a jednak duzo taniej to wyjdzie jesli komus na tym zalezy. Ale co kto woli, byleby okielznac kikucik :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ