Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Pierwsze co weszłam fb i tu jest dla mnie bardziej przejrzyście, tam będę zaglądać ale tu was kojarzę i będę pisać.

Foxiku strasznie dużo niewiadomych, co? Chciałabym ci coś poradzić ale moje wiadomości są trochę "przestarzałe" :) Niezawodna jest intuicja, jak Cię znam to na pewno Filipowi krzywdy nie zrobisz.

Kamcia masz maraton z lekarzami ale powiem ci, że jak mam jakieś wizyty to bardziej się mobilizuję i czas inaczej płynie, powodzenia :)

Żabcia i Agatia kciukasy szczególne za wasze maluszki

kamciaelcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

To powiedz mezowi ze dlugo jeszcze nie uslyszu ciszy w domu, bo jak may bedzie wiekszy to zas bedziem wrzeszczal i halasowal i roznosil wszedzie zabawki i co chwila o cos ryzal takze przynajmniej do 8 lat ciszy nie zazna :) ja mam 4 letnia corke a ma sie wrazenie ze w domu jest cale przedszkole :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tam jest juz czat.
    Pojedyncze słowa za czym nie przepadam... Ale taka jest polityka i kultura Facebooka.

Ja sie zastanawiam czy na wardze wyszła mi opryszczka czy mały pryszcz:/
    Fuck! Akurat teraz ;/
    W ogóle jakoś kilka pryszczykow mi powychodzilo:/
    Jak ja nie cierpię mieć opryszczki!:/

Haneczka! Jasne ze będę uzupełniać. Ale potrzebuje info na prv :)
    Foxik napisz proszę jeszcze teraz wymiary Filipka :)
    Dzis to zrobię :)
    Połowa i tak sie nie udziela na forum....
    Ale nie nasz problem :)

Lecę na ten deser...
    Miłego dnia :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle ze wbrew pozorom tu jest bardziej przejrzyscie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Foxik, kikuta czyść dokładnie wokoło patyczkami do uszu i octeniseptem lub spirytusem. Nie bój się czyścić tych wszystkich zakamarków. Po 2 tygodniach odpadnie sam. Staraj się go nie moczyć podczas kąpieli i zawijaj pampersa na brzuszku tak, żeby go nie zasłaniać. :)
    tak też robię, ale patyczek czerwony jest :(

• AISAK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam posiew robiony w lutym i miałam dodatni gbs, dostałam antybiotyk, po miesiącu znowu robiłam wymaz i już było ok. Teraz w zeszłym tyg robiłam i też jest ujemny. Także nic nam nie grozi.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ksosia
    nie chce sie rozstawać :) ale da sie przewidziec, jak skonczy sie ta cała historia z BBF i FB :(
    jest burdel niestety...ktos kto kocha na co dzień fb ma teraz łatwiej i przyjemniej, co mnie absolutnie nie dziwi
    ale ja narazie plusów nie widze...tu mi wręcz lepiej sie was czyta

Kamcia, czy to znaczy, że dziewczyny chcą zamknąć to forum i zastąpić je fb?

Nie byłabym za tym do końca. Fotkę dzidziusia można przecież wrzucić tu tylko na chwilę, a potem usunąć z serwera (trzeba tylko pamiętać o skopiowaniu linka do usunięcia zdjęcia ze stronki, gdzie się wrzuca), żeby nie bawić się w prośby o niecytowanie i usuwanie pojedynczych postów.

A poza tym ciężko będzie się na fb połapać kto jest kim z forum...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik moja córka nie lubiala lewego chcą jadła tylko z prawego:-(
    Żadna pozycja do lewego chcą jej nie pasowała:-(
    Jak masz nakładki silikonowe na setki to spróbuj z tym koleżanki córka w ten sposób nauczyła się jeść z dwóch bo też miała jednego cyca upatrzonego

Co fo kikuta pępka.
    W kieliszku rozrob 1łyżeczka wody przegotowanej z 1 łyżeczka spirytusu.
    Patyczka moczysz w tym i podważasz i tam smarujemy.
    Bardzo szybko odpadnie.
    I nic się nie bój.
    W czasie kąpieli tylko nie mocz go.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik doczytałem może być troszkę tej krwi.
    Nic się nie dzieje.
    Pokaż pępek jak pojawi się położna.
    Zresztą sama będzie chciała obejrzeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszecie o opadających brzuchach, mocniejszych upławach, bólach i kłuciu a u mnie to jakby się wyciszyło, czasem zakuje jak mały za mocno się wyprostuje, do skurczów BH już przywykłam i wcale nie czuję żebym się zbierała do porodu
    historia Foxika trochę mnie zmobilizowała więc wyprałam wózek a mąż skręcił łóżeczko

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Kamcia, czy to znaczy, że dziewczyny chcą zamknąć to forum i zastąpić je fb?

Nie byłabym za tym do końca. Fotkę dzidziusia można przecież wrzucić tu tylko na chwilę, a potem usunąć z serwera (trzeba tylko pamiętać o skopiowaniu linka do usunięcia zdjęcia ze stronki, gdzie się wrzuca), żeby nie bawić się w prośby o niecytowanie i usuwanie pojedynczych postów.

A poza tym ciężko będzie się na fb połapać kto jest kim z forum...

wczoraj grupa na fb powstała z mysla , ze na próbe (najwazniejszy argument- prywatnośc zdjęc...może i wieksza, ale net to net...)
    ja jestem ogólnie przeciwnikiem fb, ale zaryzykowałam i konto (fikcyjne ) założyłam
    a zatem jestem po niecałym dniu doświadczenia z fb i stwierdzam, ze tu jest o niebo lepiej
    ale nie chce tracić kontaktu z dziewczynami, zwłaszcza teraz-jak dzieciaczki sie pojawią
    a czas pokaże co przetrwa i jak przetrwa-ale ja juz mam swoja wizje jak to sie niestety skończy...

nick nieaktualny, haneczka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik a zglosiliscie już do przychodni synka? Tak powinna być odrazu poinformowana polozna , która dosłownie na dniach do was zajrzy. Pomoże przystawić , sprawdzić pępek, brzuszek, wagę, i naprawdę pomoże!

Co do pępka patyczki, octenisept. Pepuszek jeszcze dlugo będzie się nudził, nawet gdy odpadnie to jeszcze będzie wychodzić.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    tak też robię, ale patyczek czerwony jest :(

Skonsultuj z położną środowiskową, jak się martwisz Kochana. :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    piszecie o opadających brzuchach, mocniejszych upławach, bólach i kłuciu a u mnie to jakby się wyciszyło, czasem zakuje jak mały za mocno się wyprostuje, do skurczów BH już przywykłam i wcale nie czuję żebym się zbierała do porodu
    historia Foxika trochę mnie zmobilizowała więc wyprałam wózek a mąż skręcił łóżeczko
    mnie tez zmobilizowala i biore sie za pakowanie torby do szpitala ;) tylko nie wiem od czego zaczac

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja walczyłam z kikutem aż 24 dni i teraz stawiam na gaziki nasaczone spirytusem-te zasuszały, a octenisept tak naprawde moczył...

a pampersa rozcinałam nozyczkami na jakieś 6 cm pionowo, zeby o pepek nie haczył, nie dotykał, więc nawet nie było szans na obsikanie itp

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prócz osceniseptu co jeszcze można stosować do kikuta?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz
    ja mam kupione takie małe gaziki nasaczone spirytusem, sa zamkniete, a wiec i sterylne, od razu gotowe do uzycia
    a doceniłam je za efekt suszenia przy uzyciu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pampersow to te nowe z dady (na wzor pampers premium care - te same kolory opakowania), maja napisane na opakowaniu, ze jest wyciecie na pepuszek. W sumie kupujac je o tym nie wiedzialam, w domu doczytalam ;) Niby kazdego pampersa mozna wyciac lub podwinac, zeby nie haczyl, ale tak pisze, bo moze ktoras nie widziala tych nowych z dady :)

haneczka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol ja zaczęłam od wyprania torby :) a tak poważnie to już jakiś czas na komodzie stoi zestaw dla mnie do szpitala, jaszcze ręczniki muszę podmienić na ciemniejsze i domówić jedną koszulę, nie opuszcza mnie myśl, że w szpitalu może wcale nie być aż tak ciepło, zobaczymy

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    bisacz
    ja mam kupione takie małe gaziki nasaczone spirytusem, sa zamkniete, a wiec i sterylne, od razu gotowe do uzycia
    a doceniłam je za efekt suszenia przy uzyciu
    u mnie na szkole rodzenia polozna mowila o tych gazikach nasaczonych spirytusem i mowila, ze to na jedno wychodzi jak sie rozcienczy spirytus z woda i zwykle jalowe gaziki, a jednak duzo taniej to wyjdzie jesli komus na tym zalezy. Ale co kto woli, byleby okielznac kikucik :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ