WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mmargol wrote:u mnie na szkole rodzenia polozna mowila o tych gazikach nasaczonych spirytusem i mowila, ze to na jedno wychodzi jak sie rozcienczy spirytus z woda i zwykle jalowe gaziki, a jednak duzo taniej to wyjdzie jesli komus na tym zalezy. Ale co kto woli, byleby okielznac kikucik
szczerze
to za dwa gaziki nasaczone zaplaciłam 14 gr
otworze je w kazdym momencie i uzyję
a za gaziki jałowe dałam duzo więcej kasy i jednak trzeba przygotować roztwór
nie namawiam do gazików, ale ja je doceniłam zbyt późno, a teraz mam cały zapas za jakies 2 zł -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A widzisz Kamcia, zapewne jest jak piszesz, ja nie sprawdzalam tego, bo i tak kupilam octenisept, zobaczymy jak sie sprawdzi.
W razie co mam apteke pod blokiem
A tak swoją drogą, to je się kupuje na sztuki? Myślałam, że też jakieś paczuszki po ileś tam sztuk -
mmargol wrote:A widzisz Kamcia, zapewne jest jak piszesz, ja nie sprawdzalam tego, bo i tak kupilam octenisept, zobaczymy jak sie sprawdzi.
W razie co mam apteke pod blokiem
A tak swoją drogą, to je się kupuje na sztuki? Myślałam, że też jakieś paczuszki po ileś tam sztuk
też mam octenisepton sie zawsze przy dziecku przyda, jest bekterio-wiruso-i grzybobójczy
ale spirytus jednym sie rózni-zasusza
a ostenisept zmoczy, a potem patyczkiem sie to wyciera
mam w gotowości oba preparaty, bo nie wiem jaki tym razem kikut nam sie trafia moze już w szpitalu odpadnie
mmargol, AJrin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:A czy któraś z was ma/miała śluz tzw glut???? Przezroczysty?????
Wczoraj było troszkę i dzisiaj troszkę?????
Świruje???????
Ja miałam taki dość duży w dwóch częściach i od tamtej pory nic mi nie leci upławów zero.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mmargol wrote:mnie tez zmobilizowala i biore sie za pakowanie torby do szpitala
tylko nie wiem od czego zaczac
Zacznij od włożenia do walizki podkładów poporodowych i tych na łóżko, pampersów i chusteczek, a gwarantuję, że na pozostałe rzeczy zostanie Ci b. mało miejsca i nie weźmiesz w ten sposób nic niepotrzebnego.
Ja się już spakowałam. Dokupiłam wczoraj mini kosmetyki do szpitala. Muszę jeszcze kupić szczoteczkę do zębów, bo zapomniałam i dorzucić swoje koszule, szlafrok, klapki i pieluchy tetrowe, które czekają na wyprasowanie. Reszta już jest. O, jeszcze smoczek wyparzę i wrzucę. -
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:bisacz
ja mam kupione takie małe gaziki nasaczone spirytusem, sa zamkniete, a wiec i sterylne, od razu gotowe do uzycia
a doceniłam je za efekt suszenia przy uzyciu
Tylko one są sztywne i przez to kiepsko się nimi manewruje przy pępku. Spirytus rozcieńczony z wodą na patyczku też może być alternatywą. -
nick nieaktualnyFoxik doradca laktacyjny na radził dla dzieci które upodobały sobie jedną pierś spróbowanie pozycji spod pachy. Chodzi o to, że nie zmieniasz Maluchowi strony ciała, a czasami o to chodzi. Po prostu przesuwasz i karmisz drugą tylko spod pachy. Może spróbuj.