X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś np karmiłam Młodego o 13 i obudził się przed 16, już się zaczęłam martwić, za tydzień w środę będziemy u pediatry i zobaczymy jak przybiera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dla mnie wybudzanie było bez senus, raz spróbowałam, ale Młody miał stan wkur..., że mu sen przerwałam. Mleka i tak nie wypił, bo był śpiący, więc odpuscilam :)
    mojego dużo rzeczy denerwowało w szpitalu, wybudzanie na siłę i opatulanie w milion warstw na kokona. Nawet takie spowite kazały mi do piersi przystawiać i jak raz położna zobaczyła że dziecko w samych ubrankach ssie cyca dostałam opieprz że Mały zmarznie przeze mnie. Teraz kontroluję czy mu nie jest za zimno i nawet czapki nie zakładam do snu.

U nas jak się urodził było 2 300 g, po wyjęciu z inkubatora i odłączeniu kroplówek 2380 g i w dniu wypisu 2 310 g, więc chyba nie jest źle..

• Sophia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dla mnie wybudzanie było bez senus, raz spróbowałam, ale Młody miał stan wkur..., że mu sen przerwałam. Mleka i tak nie wypił, bo był śpiący, więc odpuscilam :)
    Miałam identycznie i to było ostatnie moje budzenie dziecka na jedzenie.
    Trzeba zaufać dziecku.

agatia lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mojego dużo rzeczy denerwowało w szpitalu, wybudzanie na siłę i opatulanie w milion warstw na kokona. Nawet takie spowite kazały mi do piersi przystawiać i jak raz położna zobaczyła że dziecko w samych ubrankach ssie cyca dostałam opieprz że Mały zmarznie przeze mnie. Teraz kontroluję czy mu nie jest za zimno i nawet czapki nie zakładam do snu.

U nas jak się urodził było 2 300 g, po wyjęciu z inkubatora i odłączeniu kroplówek 2380 g i w dniu wypisu 2 310 g, więc chyba nie jest źle..

Bardzo mało stracił więc spokojnie jak nie wybudzisz raz to nic się nie stanie, korzystaj matka!

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku 99% dzieci nie da się zaglodzic :) dopóki brzusio pełny to śpią, a potem Mały Głód wstaje na mleko :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik moja córka była karmione piersią. I jak długo karmilam wstawala co 2 godziny. Ale ona smoczka nie uznawala. Może stąd te częste pobudki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 36 tygodniu, zaczynamy 9 miesiac :)
    Dzis mialam dzien pelen wrazen i dopiero powoli Was nadrabiam, na fb cos nie ogarnelam jeszcze, wiec staram sie byc i tu i tu :)
    Kurcze, zaczyna sie wielkie odliczanie :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

Ja od razu z "kokona" wyjęłam i miałam w D... co mi powiedzą położne, bo Młody ewidentnie zawijania nie lubił.
    Mój ur 2570g a wyszliśmy z wagą 2370g :) więc Mały Foxik maleńko spadł z wagi :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Foksik moja córka była karmione piersią. I jak długo karmilam wstawala co 2 godziny. Ale ona smoczka nie uznawala. Może stąd te częste pobudki?
    Mój też bez smoczkowy ;) a melodię do spania miał i ma nadal ;) tylko był pół na pół na cycu i mm, a potem mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 21:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mój też bez smoczkowy ;) a melodię do spania miał i ma nadal ;)
    Teraz to śpi! Ale jak była mała to nie bardzo lubiła

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Teraz to śpi! Ale jak była mała to nie bardzo lubiła
    Może zależy też od temperamentu. Jestem ciekawa, czy Młoda da mi ostro popalić :) bo synulek był i jest łaskawy :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Może zależy też od temperamentu. Jestem ciekawa, czy Młoda da mi ostro popalić :) bo synulek był i jest łaskawy :)
    Zeby Ci się w teściów nie wrodzila ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój smoczek ma na chwilę i wypluwa, tak żeby się uspokoił jego odruch ssania, bo na litość wydoił cyca i się samym sutkiem bawi, więc głodny chyba nie jest :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Zeby Ci się w teściów nie wrodzila ;)
    Ha ha ha oby nie ;) na szczęście będzie dziadków rzadko widywac i przez pierwsze 2 lata tylko w mojej obecności, więc mam.nadzieję, że nie przesiąknie złymi cechami ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę oglądać tv :) bo do 24 mamy wyrzucona kasę ;)
    Dobrej nocki do jutra :)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zdrzemnąć zanim Młodego obudzi ssanie w malutkim żołądku, pewnie zajrzę tu podczas karmienia, bo śpi już godzinę, więc różnie może z tym być :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 22:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja koncze jesc kolacje myje sie i ide spac bo cos prztracona dzisiaj jestsm :) ale dzis jak dostalam zdjecie malego buzki to juz tak zapragnelam zeby byl ze mna a jeszcse minimum 5 tgodni musi siedziec bo to dopiedo 32 tc sie w srode zacznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Właśnie zadzwoniłam do rejestracji gina.

Mój gbs jest dodatni!!!!!!!!!!!!

Kuźwa co teraz??????????

Moj tez :/ dzis sie dowiedzialam, ehh wkurzylam sie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja GBS bede miala pobierany na wizycie 01.09, ogolem ile czekalyscie na wynik ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dostalam globulko Macmirror complex dopochwowo bo wydzielo0ina i te gluty to wyhlada jak grzybica chociaż nic mnie nie poecze i nie swedzi, ale te globulki to jakies giganty nie wiem jak je wloze masakra :O

‹‹ 1901 1902 1903 1904 1905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ