X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś np karmiłam Młodego o 13 i obudził się przed 16, już się zaczęłam martwić, za tydzień w środę będziemy u pediatry i zobaczymy jak przybiera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dla mnie wybudzanie było bez senus, raz spróbowałam, ale Młody miał stan wkur..., że mu sen przerwałam. Mleka i tak nie wypił, bo był śpiący, więc odpuscilam :)
    mojego dużo rzeczy denerwowało w szpitalu, wybudzanie na siłę i opatulanie w milion warstw na kokona. Nawet takie spowite kazały mi do piersi przystawiać i jak raz położna zobaczyła że dziecko w samych ubrankach ssie cyca dostałam opieprz że Mały zmarznie przeze mnie. Teraz kontroluję czy mu nie jest za zimno i nawet czapki nie zakładam do snu.

U nas jak się urodził było 2 300 g, po wyjęciu z inkubatora i odłączeniu kroplówek 2380 g i w dniu wypisu 2 310 g, więc chyba nie jest źle..

• Sophia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dla mnie wybudzanie było bez senus, raz spróbowałam, ale Młody miał stan wkur..., że mu sen przerwałam. Mleka i tak nie wypił, bo był śpiący, więc odpuscilam :)
    Miałam identycznie i to było ostatnie moje budzenie dziecka na jedzenie.
    Trzeba zaufać dziecku.

agatia lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mojego dużo rzeczy denerwowało w szpitalu, wybudzanie na siłę i opatulanie w milion warstw na kokona. Nawet takie spowite kazały mi do piersi przystawiać i jak raz położna zobaczyła że dziecko w samych ubrankach ssie cyca dostałam opieprz że Mały zmarznie przeze mnie. Teraz kontroluję czy mu nie jest za zimno i nawet czapki nie zakładam do snu.

U nas jak się urodził było 2 300 g, po wyjęciu z inkubatora i odłączeniu kroplówek 2380 g i w dniu wypisu 2 310 g, więc chyba nie jest źle..

Bardzo mało stracił więc spokojnie jak nie wybudzisz raz to nic się nie stanie, korzystaj matka!

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku 99% dzieci nie da się zaglodzic :) dopóki brzusio pełny to śpią, a potem Mały Głód wstaje na mleko :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik moja córka była karmione piersią. I jak długo karmilam wstawala co 2 godziny. Ale ona smoczka nie uznawala. Może stąd te częste pobudki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 36 tygodniu, zaczynamy 9 miesiac :)
    Dzis mialam dzien pelen wrazen i dopiero powoli Was nadrabiam, na fb cos nie ogarnelam jeszcze, wiec staram sie byc i tu i tu :)
    Kurcze, zaczyna sie wielkie odliczanie :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

Ja od razu z "kokona" wyjęłam i miałam w D... co mi powiedzą położne, bo Młody ewidentnie zawijania nie lubił.
    Mój ur 2570g a wyszliśmy z wagą 2370g :) więc Mały Foxik maleńko spadł z wagi :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Foksik moja córka była karmione piersią. I jak długo karmilam wstawala co 2 godziny. Ale ona smoczka nie uznawala. Może stąd te częste pobudki?
    Mój też bez smoczkowy ;) a melodię do spania miał i ma nadal ;) tylko był pół na pół na cycu i mm, a potem mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 21:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mój też bez smoczkowy ;) a melodię do spania miał i ma nadal ;)
    Teraz to śpi! Ale jak była mała to nie bardzo lubiła

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Teraz to śpi! Ale jak była mała to nie bardzo lubiła
    Może zależy też od temperamentu. Jestem ciekawa, czy Młoda da mi ostro popalić :) bo synulek był i jest łaskawy :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Może zależy też od temperamentu. Jestem ciekawa, czy Młoda da mi ostro popalić :) bo synulek był i jest łaskawy :)
    Zeby Ci się w teściów nie wrodzila ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój smoczek ma na chwilę i wypluwa, tak żeby się uspokoił jego odruch ssania, bo na litość wydoił cyca i się samym sutkiem bawi, więc głodny chyba nie jest :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Zeby Ci się w teściów nie wrodzila ;)
    Ha ha ha oby nie ;) na szczęście będzie dziadków rzadko widywac i przez pierwsze 2 lata tylko w mojej obecności, więc mam.nadzieję, że nie przesiąknie złymi cechami ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę oglądać tv :) bo do 24 mamy wyrzucona kasę ;)
    Dobrej nocki do jutra :)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zdrzemnąć zanim Młodego obudzi ssanie w malutkim żołądku, pewnie zajrzę tu podczas karmienia, bo śpi już godzinę, więc różnie może z tym być :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 22:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja koncze jesc kolacje myje sie i ide spac bo cos prztracona dzisiaj jestsm :) ale dzis jak dostalam zdjecie malego buzki to juz tak zapragnelam zeby byl ze mna a jeszcse minimum 5 tgodni musi siedziec bo to dopiedo 32 tc sie w srode zacznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Właśnie zadzwoniłam do rejestracji gina.

Mój gbs jest dodatni!!!!!!!!!!!!

Kuźwa co teraz??????????

Moj tez :/ dzis sie dowiedzialam, ehh wkurzylam sie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja GBS bede miala pobierany na wizycie 01.09, ogolem ile czekalyscie na wynik ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dostalam globulko Macmirror complex dopochwowo bo wydzielo0ina i te gluty to wyhlada jak grzybica chociaż nic mnie nie poecze i nie swedzi, ale te globulki to jakies giganty nie wiem jak je wloze masakra :O

‹‹ 1901 1902 1903 1904 1905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ