X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, narobiłam się jak dziki wół z tym fejsbukiem. :) Mam nadzieję, że to pomoże naszej grupie przetrwać i być czytelną.

Zgodnie z naszym założeniem tutaj piszemy na bieżąco, a na fb POD ODPOWIEDNIMI POSTAMI OPATRZONYMI ZDJĘCIAMI piszemy na konkretne tematy i dzielimy się fotkami.

Stworzyłam następujące posty:
    1. nasze brzuszki i pokrewne
    2. alarmy porodowe, czyli "ja rodzę"
    3. nasze maleństwa po drugiej stronie brzucha
    4. tematy kulinarne i pokrewne
    5. symptomy porodu i pokrewne
    6. USG, wizyty, KTG
    7. relacje z porodów, nasze historie
    8. nasze pokoiki i pokrewne
    9. pakujemy torbę do porodu
    10. nasze wyprawki dla dzieci
    11. laktacja, karmienie piersią i pokrewne

No i widziałam, że mychakruszyna założyła wątek

12. bryka dla smyka

Podoba się? :) Jak coś przeoczyłam, to piszcie mi na privie, bo tutaj mogę nie zobaczyć.

Anulka01, Sabina, Angela89, marta258, mmargol, mysza0406, bbeczka91, martta, AJrin lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Anulka, ta nc poza własną torebką nie przyniosła :P
    ja się już nie mogę doczekać aż Młody zacznie więcej spać w nocy, a to dopiero początek :P
    Mój Kacper 1 noc przespał jak miał miesiąc, karmiony cycem. Noc mam na myśli od 24.00 do 06.00 rano :) Te na mm chyba nawet wczesniej ;) Ja obudziłam sie pierwsza bo myślałam ze mi cycuchy eksplodują!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol dzięki za info o grupie na fb ppczytamr :)
    Jak tak blisko mieszkamy to trzeba się na spacerek z wózkiem umówić :)

Foxiku.u mnie z Młodym też wizyty położonej to była prowizorka, więc jej na piśmie podziękowałam za "marnowanie" mojego czasu ;)

Haneczka dobra robota :-D

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie wiem kiedy mogę się tego spodziewać i kiedy dzieci jedzą rzadziej niż co 2-3 godz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prowadzę jak muszę w innych wypadkach oddaję z chęcią kółko mężowi lub synowi

dostałam od sąsiadki kolejną pakę ciuszków, wzięłam z grzeczności, już jedną odłożyłam bo mam za dużo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mmargol dzięki za info o grupie na fb ppczytamr :)
    Jak tak blisko mieszkamy to trzeba się na spacerek z wózkiem umówić :)

Foxiku.u mnie z Młodym też wizyty położonej to była prowizorka, więc jej na piśmie podziękowałam za "marnowanie" mojego czasu ;)

Haneczka dobra robota :-D
    mam podobne wrażenie, tyle że mam przyjść na wizytę do pediatry, czego już się boję :P

• esmi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilismy ze spaceru nogi wchodza mnie w pupe ale trzeba byc aktywnym. Mialam zrobic.pranie. a zasnelam

Musze jeszcze pozmywac a jutro wielkoe porzdki i pakowanie.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no właśnie nie wiem kiedy mogę się tego spodziewać i kiedy dzieci jedzą rzadziej niż co 2-3 godz.

Moja córka jest wcześniakiem i bardzo długo (3-4 miesiące jadła co 3 godziny) również w nocy.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskazówka. Żeby szybko odnaleźć interesujący Was post bez przewijania całej treści, klikacie w "OSTATNIE ZDJĘCIA W GRUPIE- zobacz wszystkie" widoczne w kolumnie po prawej stronie i stamtąd przenosicie się tam, gdzie chcecie. :)

andzia821, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój właśnie usnął, nie wiem na jak długo co prawda, po południu spał długo i teraz boję się jak nadmiar wrażeń może na niego zadziałać - wizyta położnej, pierwsza kąpiel, ale od ok 19 wisiał na cycku. Teraz mam wrażenie że lewy mi eksploduje, bo prawego wyssał chyba do dna :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku mój od urodzenia budził się, co 4h na jedzenie, jak miał 1,5 mc przeypial od 21-22 do 7-8 rano.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik czyli laktacja ruszyła z kopyta? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Foxik czyli laktacja ruszyła z kopyta? :)
    nie wiem, nadal mam wrażenie że nie jest tego wiele... może ominął mnie nawał?

Mnie w szpitalu kazali go budzić co 2,5 godz. z racji że jest wcześniakiem i ma jeść więcej. Jednak jeśli śpi dłużej to mu na to pozwalam, ale w granicy zdrowego rozsądku

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem
    Usg w normie :D
    Mały waży 2965 g czyli tylko o tydzień wybiega. Tylko brzuszkiem trafił w tydzień ciąży ;)
    Nawet mam wizję że będzie mniejszy niż Emilka ale tego juz dowiem się za 2 tyg :D
    Przepływy super
    Afi 12
    ułożenie miednicowe :D nawet nie rozważam porodu sn. U mnie dzieciaczki decydują jak chcą wyjść (cc)
    Buziaka juz nie było widać -tylko profil
    Mąż dostał znów zdjęcie siusiaka :D

Więcej usg nie planuje
    Jutro ktg
    Pojutrze ostania w ciąży wizyta u diabetologa

W nagrodę duży kubek kakao ;)
    (Spozywam teraz 1 l mleka dziennie o.O )

Angela89, haneczka, marta258, Anulka01, violett, Sabina, żabka04, mmargol, mysza0406, bbeczka91, bisacz, Pysiaczek89, Magdziulla, martta, AJrin lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A auto prowadzę i będę prowadzić do końca a nawet zawioze się do szpitala :D
    Jako pasażer juz bym dawno urodziła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka nawet do końca (prawie 10 m) budziła się ba nocne mm :)

A sąsiadka wczoraj mówiła ze jej mały (9m) na cycuchu ostatnio wstaje w nocy co godzinę na cycka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie wiem, nadal mam wrażenie że nie jest tego wiele... może ominął mnie nawał?

Mnie w szpitalu kazali go budzić co 2,5 godz. z racji że jest wcześniakiem i ma jeść więcej. Jednak jeśli śpi dłużej to mu na to pozwalam, ale w granicy zdrowego rozsądku

Widzisz a mi np nie kazali wybudzać, mimo że jak wyszła miała ledwo 2 kg. Ale już przez miesiac miała już ustawiony zegarek w głowie :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku mi też kazały wybudzać, ale tego nie robiłam do 4h bo Młody ładnie przybierał. Potem dawalam mu przesypiać całe noce, choć położna kręciła nosem. Skoro waga rosła, to nie widziałam sensu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Foxiku mi też kazały wybudzać, ale tego nie robiłam do 4h bo Młody ładnie przybierał. Potem dawalam mu przesypiać całe noce, choć położna kręciła nosem. Skoro waga rosła, to nie widziałam sensu.

Dokładnie jeżeli waga rośnie to nie ma sensu.

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dokładnie jeżeli waga rośnie to nie ma sensu.
    Dla mnie wybudzanie było bez senus, raz spróbowałam, ale Młody miał stan wkur..., że mu sen przerwałam. Mleka i tak nie wypił, bo był śpiący, więc odpuscilam :)

‹‹ 1900 1901 1902 1903 1904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ