X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zostawiam go do spania wzdłuż dłuższego boku łóżeczka jak logika nakazała, a nagle jest już w poprzek, czasem się martwię żeby głową w szczebelki nie grzmotnął :P

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tak faktycznie też od środy 38tc, więc już 3xS, plus piłkę i spacer stosuję od poniedziałku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zostawiam go do spania wzdłuż dłuższego boku łóżeczka jak logika nakazała, a nagle jest już w poprzek, czasem się martwię żeby głową w szczebelki nie grzmotnął :P

Silny chłopak skoro już się tak wierci. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biedna do 17 muszę czekać bo po drodze niedziela później święto i jeszcze moje urodziny więc od 17sierpnia sciera i jedziemy

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana!
    Czekam na śniadanko po euthyroxie.

Ksosiu jak powiedziałam wczoraj mamie, że jeszcze 2 tygodnie i będę myć okna to dostałam taką reprymendę, że myślałam, że nie skończy mówić, jak ja mogę to dziecku zrobić.

W ogóle czasami dla przyszłych dziadków tj moich i męża rodziców czuję się jak inkubator. Też tak macie? Mój teść to w ogóle już do mnie nie mówi po imieniu tylko - Karinka, jak ktoś mi coś daje do jedzenia to zawsze - dla Karinki, moja mama przejmuje się dolegliwościami do momentu, gdy nie powiem, że Małej to nie zagraża. Dla mnie też Mała jest najważniejsza, ale oni tyle czekali na wnuka( 60 lat) że mnie już nie ma.
    U Was tez tak?

Agatia jak wyliczyłam jej średni przyrost od usg do usg tp wychodzi na termin ponad 3850g. Ja mam 159cm i przed ważyłam 48kg, więc patrzę pod tym kątem, no i dr mówił, że będzie duża.

No ale urodzę, po prostu zaczęłam się tego bać, wcześniej nie bałam się porodu.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki :) jestem głodna, Tomek w brzuchu woła jeść, syn też jest głodny wiec jak sie nakarmimy to Was nadrobię:)

Powiem Wam ze ciężko ogarnac kto jest kim na fb. To trudne ćwiczenie dla ciezarnego mózgu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Silny chłopak skoro już się tak wierci. ;)
    nie dość że wydaje dziwne dźwięki przez sen to jeszcze tak migruje, leży tak że się zastanawiam czy się nie nabawi jakiś asymetrii lub innych problemów, ale nie jestem w stanie go co chwila poprawiać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy takim liczeniu wychodzi 3,5 kg. Czyli mniejsza troszkę niż Filip. Ale nie wiadomo czy nie spowolniła lub przyspieszyła.

Ja lubię rozwiązywać sudoku, ale ostatnio ze średnim sobie nie radzę... A rozwiązywałam trudne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 08:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik! Nie martw się wydaje mi się, że dziecko wie ile da radę. ;)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po sniadanku i zaraz idę ogarniac wiadome tereny do lekarza :)a potem idę w odwiedziny do malutkiej kruszynki :)
    Dziś komoda będzie pomalowana w całości wczoraj mąż już mnie pytał kiedy to się w końcu skończy hehe a tu jeszcze dekoracje ale już ostatnia prosta oczywiście miałam nie robić pokoju nie malować np mieszkanie wynajmowane no ale chyba hormony silniejsze

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego starego też wzięło urządzanie pokoju, bo na początku baaardzo nie chciał. A potem kazał mi się ubuerać, bo jedziemy po farby do pokoju dzieci.

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla u mnie z takiego liczenia na 50 centylu wychodzi waga przy cc 3200-3300g zobaczymy, czy się sprawdzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio na usg lekarka przewodywala na 40 tydzień wagę 3900, ale my tyle nie dotrwamy coś czuję.

Sabinka współczuję tej kroplowki, mi się tak ręce trzesly że nie mogłam normalnie zjeść śniadania :) ale najważniejsze że działa na brzuszek :) A szyjke Ci badali? Trzyma się?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Cześć Brzuchatki :) jestem głodna, Tomek w brzuchu woła jeść, syn też jest głodny wiec jak sie nakarmimy to Was nadrobię:)

Powiem Wam ze ciężko ogarnac kto jest kim na fb. To trudne ćwiczenie dla ciezarnego mózgu :P
    Będzie łatwiej jak dzieci już będą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ilość AFI jest dobrym zwiastunem zb!zbliżającego się lub nie porodu?

Kamcia mam pytanie serduszkowe. Lekarz ciut zaniepokoił się serduszkiem biło 159 pytał czy jestem zdenerwowana, a naprawdę nie byłam. Czy to bardzo źle?

Sabinka ja nigdy kroplówki nie miałam, ale trzymaj się, na pewno Ci pomogą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział, że poród się nie zbliża, bo wód jest dużo 6,9 nie wiedziałam, że to się tak określa.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie sprawdzacie te siatki centylowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A czy ilość AFI jest dobrym zwiastunem zb!zbliżającego się lub nie porodu?

Nigdy o tym nie słyszałam. U mnie afi było teraz 11. Tzn ze nie rodzi jeszcze? :D

‹‹ 1904 1905 1906 1907 1908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ