X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla w szpitalu na KTG tętno dopuszczalne jest do 160. Liwia miała dwa dni 160-180 i lekarze podchodzą na luzie. Gorsze są spadki poniżej 100.
    Acz każą obserwować, bo czasem mogą swiadczycr o infekcjach wewnątrz macicznych, ale też aktywność dziecka może powodować skoki tętna.

Ja już po obchodzie, jutro USG z kontrolą AFI i biometria Liwki :)

Mmargol Twój doktorek sam robił obchód, fajny lekarz i można o wszystko wypytać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:34

• Sophia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierworodny na każdym ktg miał tętno 150-170. Oczywiście wyczytałam wtedy cały internet i wyszukałam mnóstwo potencjalnych zagrożeń.
    Tylko się niepotrzebnie stresowałam. Taka jego natura w brzuchu była.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Agatia jak wyliczyłam jej średni przyrost od usg do usg tp wychodzi na termin ponad 3850g. Ja mam 159cm i przed ważyłam 48kg, więc patrzę pod tym kątem, no i dr mówił, że będzie duża.

Mi przy takim liczeniu wychodzi 2800. Lekarz ostatnio mówił, że obstawia 2900.
    Ale zobaczymy, co tam Kostek pokaże za tydzień.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia właśnie to lekarz powiedział, że jeszcze mieści się w normie tj. pewnie do 160. Ale nie przejmuję się zobaczymy na następnym usg.

Alinka to Ty masz tych wód ogrom w porównaniu do mnie. To nie jest mój stały lekarz, więc nie wiem czy ufać tej teori o ilości wód a terminie porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż był w szpitalu i powiedzieli, że szwy ściąga się miedzy 7 a 8 dobą, a jak się pytałam o nie to mówili że taką informację dostanę przy wypisie (kiedy mam przyjechać na ściąganie) i co? nikt mi nie powiedział, że mam przyjechać/przyjść (bo wtedy jeszcze leżałam na oddziale), nie wiem co robić z dzidziusiem :( bo zanim mąż wróci, zanim się tam dostanę, najlepiej autem ale kto zostanie z Małym, będzie trzeba go chyba wziąć ze sobą :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A czy ilość AFI jest dobrym zwiastunem zb!zbliżającego się lub nie porodu?

Kamcia mam pytanie serduszkowe. Lekarz ciut zaniepokoił się serduszkiem biło 159 pytał czy jestem zdenerwowana, a naprawdę nie byłam. Czy to bardzo źle?

Sabinka ja nigdy kroplówki nie miałam, ale trzymaj się, na pewno Ci pomogą.

jednorazowy pomiar nic nie swiadczy
    jak dzieci maja czestoskurcz to wtedy te parametry sa zdecydowanie wyższe (np 300)
    zdenerwowanie, ale i ruchy maluszka powodują wzrost tetna, dokładnie jak u nas-stres, ruch...
    dzis też miałam "wesołe" ktg, tzn maly najpierw miał 10 min czkawke, potem wiercił się i , uwierz, skoki były pow 160
    a w dodatku ja po spacerku i ten stres
    a jak sie nie ruszał parametry idealne

czyli jednorazowo, wyrywkowo bym sie nie martwiła,choć norma to ok 140

Magdziulla lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mąż był w szpitalu i powiedzieli, że szwy ściąga się miedzy 7 a 8 dobą, a jak się pytałam o nie to mówili że taką informację dostanę przy wypisie (kiedy mam przyjechać na ściąganie) i co? nikt mi nie powiedział, że mam przyjechać/przyjść (bo wtedy jeszcze leżałam na oddziale), nie wiem co robić z dzidziusiem :( bo zanim mąż wróci, zanim się tam dostanę, najlepiej autem ale kto zostanie z Małym, będzie trzeba go chyba wziąć ze sobą :(
    Położna ci może ściągać szwy

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Agatia właśnie to lekarz powiedział, że jeszcze mieści się w normie tj. pewnie do 160. Ale nie przejmuję się zobaczymy na następnym usg.

Alinka to Ty masz tych wód ogrom w porównaniu do mnie. To nie jest mój stały lekarz, więc nie wiem czy ufać tej teori o ilości wód a terminie porodu.

Spokojnie u bez stresu nie doszukuj się powodów do zmartwień :)
    Na KTG w zapisie musi być poniżej 100 i powyżej 160 przez 30 sek, żeby było to traktowane, jako nieprawidłowość.
    Co do Afi to ja mam 6 i jestem do kontroli. Jutro zobaczę, czy coś drgnęło, oby na + a nie na - bo inaczej pojadę na cc ;)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    A położna nie mogła ci zdjąć? o takie rzeczy to warto samemu pytać. ;) No to najwyżej weźmiesz małego i zrobicie sobie wycieczkę. Nie panikuj.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazali do szpitala jechać :/
    chyba będzie trzeba Młodego do auta zapakować, bo co zrobię?

a w dnu wypisu lekarz nie widział, że nadal mam szwy?? :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie ma ilośc wód płodowych do zbliżającego sie porodu?
    Myślałam ze jeśli jest norma to kompletnie nie wpływa bo nie mam na myśli zbyt małej ilości ....

Juz nic nie ogarniam :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z tego wszystkiego zapomniałam spytać, jakie szwy mi teraz założą :( bo później (na wizycie) bedzie lekarz i musimy z połózną bardziej oficjalnie rozmawiać (tzn ona :) )

jestem po ktg
    w sumie prawidłowe, ale -jak wyzej napisałam-mały swirował, najpierw czkawka :d i słyszelismy ciągle łup łup
    potem sie wiercił, a wiec uciekał i pomiar tetna sie przerywal, a jak był spokojny, to położna sie smiała, jaki grzeczny :D

i-chyba- zamknęłam juz temat tego zelu na zrosty, nie musiałam tez isc na oddział, bo położna dzwoniła po całym szpitalu w tej sprawię :D
    najpierw do sekretariatu- nic nie wiedza (przy prezesie ;) )
    potem do sekretarki-ta podała cene :)
    potem do ordynatora-lek jest na stanie, przy moim nazwisku w planach ponoc juz zapisali chec uzycia tego zelu(a umowa i tak w dniu przyjecia, zaplata przelewem po cc). Cena niższa niz wczesniej lek. przez tel. sugerował, myslę, ze podobna do tej aptecznej, po doliczeniu ich prowizji (bo nie wiem jaka byłaby prowizja od około 570zł)

ufff
    lepiej mi

ale znów mnie taki spacerek czeka ok 11 :(
    człapu człap i doczłapię

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    położna nie chciała nawet widzieć mojej blizny i brzucha, nawet nie miałaby czym mi ich ściągnąć :/

po prostu jestem zła jak diabli :/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ksosiu nie wiem czy to prawidłowa teoria, bo wczoraj pierwszy raz o niej usłyszałam. Miesiąc temu na usg miałam niby 16cm wód teraz 6,9 więc jednak coś się rusza do przodu.
    Ciekawe czy tak jest serio.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kazali do szpitala jechać :/
    chyba będzie trzeba Młodego do auta zapakować, bo co zrobię?

a w dnu wypisu lekarz nie widział, że nadal mam szwy?? :/
    Ale może ci też położna go zdjac bezsensu abyś maluszka ciagala po szpitalach. Po to one przychodzą.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby z wodami jest tak , że wraz z wiekiem ciązy juz ich nie ptzybywa...
    ale ja mam afi 12 , od poczatku 10-13 a przecież mi blizej jak dalej :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    położna nie chciała nawet widzieć mojej blizny i brzucha, nawet nie miałaby czym mi ich ściągnąć :/

po prostu jestem zła jak diabli :/
    A to zmieniA postać rzeczy. Ale będzie jeszcze u was to zadzwoń i poproś może?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Afi ostatnio na ip miałam 14

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    czyli to kwestia położnej
    bo moja po obejrzeniu Emilki, ogladala mnie- macała brzuch, obejrzała rane, zapowiedziała, ze moze być krwotok(więc mam nie panikować), zaproponowała rivanol itp
    i za każdym razem macała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1905 1906 1907 1908 1909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ