WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdziulla w szpitalu na KTG tętno dopuszczalne jest do 160. Liwia miała dwa dni 160-180 i lekarze podchodzą na luzie. Gorsze są spadki poniżej 100.
Acz każą obserwować, bo czasem mogą swiadczycr o infekcjach wewnątrz macicznych, ale też aktywność dziecka może powodować skoki tętna.
Ja już po obchodzie, jutro USG z kontrolą AFI i biometria Liwki
Mmargol Twój doktorek sam robił obchód, fajny lekarz i można o wszystko wypytaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:34
-
Magdziulla wrote:Agatia jak wyliczyłam jej średni przyrost od usg do usg tp wychodzi na termin ponad 3850g. Ja mam 159cm i przed ważyłam 48kg, więc patrzę pod tym kątem, no i dr mówił, że będzie duża.
Mi przy takim liczeniu wychodzi 2800. Lekarz ostatnio mówił, że obstawia 2900.
Ale zobaczymy, co tam Kostek pokaże za tydzień.
-
nick nieaktualnyAgatia właśnie to lekarz powiedział, że jeszcze mieści się w normie tj. pewnie do 160. Ale nie przejmuję się zobaczymy na następnym usg.
Alinka to Ty masz tych wód ogrom w porównaniu do mnie. To nie jest mój stały lekarz, więc nie wiem czy ufać tej teori o ilości wód a terminie porodu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymąż był w szpitalu i powiedzieli, że szwy ściąga się miedzy 7 a 8 dobą, a jak się pytałam o nie to mówili że taką informację dostanę przy wypisie (kiedy mam przyjechać na ściąganie) i co? nikt mi nie powiedział, że mam przyjechać/przyjść (bo wtedy jeszcze leżałam na oddziale), nie wiem co robić z dzidziusiem
bo zanim mąż wróci, zanim się tam dostanę, najlepiej autem ale kto zostanie z Małym, będzie trzeba go chyba wziąć ze sobą
-
Magdziulla wrote:A czy ilość AFI jest dobrym zwiastunem zb!zbliżającego się lub nie porodu?
Kamcia mam pytanie serduszkowe. Lekarz ciut zaniepokoił się serduszkiem biło 159 pytał czy jestem zdenerwowana, a naprawdę nie byłam. Czy to bardzo źle?
Sabinka ja nigdy kroplówki nie miałam, ale trzymaj się, na pewno Ci pomogą.
jednorazowy pomiar nic nie swiadczy
jak dzieci maja czestoskurcz to wtedy te parametry sa zdecydowanie wyższe (np 300)
zdenerwowanie, ale i ruchy maluszka powodują wzrost tetna, dokładnie jak u nas-stres, ruch...
dzis też miałam "wesołe" ktg, tzn maly najpierw miał 10 min czkawke, potem wiercił się i , uwierz, skoki były pow 160
a w dodatku ja po spacerku i ten stres
a jak sie nie ruszał parametry idealne
czyli jednorazowo, wyrywkowo bym sie nie martwiła,choć norma to ok 140Magdziulla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:mąż był w szpitalu i powiedzieli, że szwy ściąga się miedzy 7 a 8 dobą, a jak się pytałam o nie to mówili że taką informację dostanę przy wypisie (kiedy mam przyjechać na ściąganie) i co? nikt mi nie powiedział, że mam przyjechać/przyjść (bo wtedy jeszcze leżałam na oddziale), nie wiem co robić z dzidziusiem
bo zanim mąż wróci, zanim się tam dostanę, najlepiej autem ale kto zostanie z Małym, będzie trzeba go chyba wziąć ze sobą
-
Magdziulla wrote:Agatia właśnie to lekarz powiedział, że jeszcze mieści się w normie tj. pewnie do 160. Ale nie przejmuję się zobaczymy na następnym usg.
Alinka to Ty masz tych wód ogrom w porównaniu do mnie. To nie jest mój stały lekarz, więc nie wiem czy ufać tej teori o ilości wód a terminie porodu.
Spokojnie u bez stresu nie doszukuj się powodów do zmartwień
Na KTG w zapisie musi być poniżej 100 i powyżej 160 przez 30 sek, żeby było to traktowane, jako nieprawidłowość.
Co do Afi to ja mam 6 i jestem do kontroli. Jutro zobaczę, czy coś drgnęło, oby na + a nie na - bo inaczej pojadę na cc -
Little Red Fox wrote:mąż był w szpitalu i powiedzieli, że szwy ściąga się miedzy 7 a 8 dobą, a jak się pytałam o nie to mówili że taką informację dostanę przy wypisie (kiedy mam przyjechać na ściąganie) i co? nikt mi nie powiedział, że mam przyjechać/przyjść (bo wtedy jeszcze leżałam na oddziale), nie wiem co robić z dzidziusiem
No to najwyżej weźmiesz małego i zrobicie sobie wycieczkę. Nie panikuj.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a ja z tego wszystkiego zapomniałam spytać, jakie szwy mi teraz założą
bo później (na wizycie) bedzie lekarz i musimy z połózną bardziej oficjalnie rozmawiać (tzn ona
)
jestem po ktg
w sumie prawidłowe, ale -jak wyzej napisałam-mały swirował, najpierw czkawka :d i słyszelismy ciągle łup łup
potem sie wiercił, a wiec uciekał i pomiar tetna sie przerywal, a jak był spokojny, to położna sie smiała, jaki grzeczny
i-chyba- zamknęłam juz temat tego zelu na zrosty, nie musiałam tez isc na oddział, bo położna dzwoniła po całym szpitalu w tej sprawię
najpierw do sekretariatu- nic nie wiedza (przy prezesie)
potem do sekretarki-ta podała cene
potem do ordynatora-lek jest na stanie, przy moim nazwisku w planach ponoc juz zapisali chec uzycia tego zelu(a umowa i tak w dniu przyjecia, zaplata przelewem po cc). Cena niższa niz wczesniej lek. przez tel. sugerował, myslę, ze podobna do tej aptecznej, po doliczeniu ich prowizji (bo nie wiem jaka byłaby prowizja od około 570zł)
ufff
lepiej mi
ale znów mnie taki spacerek czeka ok 11
człapu człap i doczłapię -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:kazali do szpitala jechać
chyba będzie trzeba Młodego do auta zapakować, bo co zrobię?
a w dnu wypisu lekarz nie widział, że nadal mam szwy?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny