X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mój wypis chyba nawet gdzieś zapodzialam. Córki mam osobny.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja mój wypis chyba nawet gdzieś zapodzialam. Córki mam osobny.

a ja Emilki nie miałam i nie mam :) (chyba...bo ja tak naprawde czekałam na jej ksiązeczke)
    na swój wypis trafiłam w tej ciązy, bo z poprzedniej teczki wyjmowałam wyniki innych badań-chociażby gr krwi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    położna nie chciała nawet widzieć mojej blizny i brzucha, nawet nie miałaby czym mi ich ściągnąć :/

po prostu jestem zła jak diabli :/
    żyletka i trochę odwagi i sama sobie poradzisz ;)

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest ciecie cesarskie poprzeczne na wysokosci linii spojenia lonowego

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo fajna położna ale tak myślę aby ona do nas z 2 razy przyszła (ściągnąć mi szew i obejrzała kikut) i już jej podziękować. Poradnie laktacyjna mam darmowa przez pierwszy miesiąc więc w razie wu tam się zgłosze

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

na zdjecie szwow noemalnoe sie edzie do szpitala, u mnieakurat na oddzial ginekologii sie idzie na chwile i tam pielegniarka zdejmuje

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sophia
    aż mnie ta wizja przeraziła :)

ja przy oku na cieciu 0,5 cm mialam raz zalozone 2 szwy (az po zabieg pod mikroskopem)
    i wystarczyło je dotknąc by odeszły :) ja nawet balam sie je dotknąć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    U mnie jest ciecie cesarskie poprzeczne na wysokosci linii spojenia lonowego

a jaka metodą ??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fox... ja bym dzwonila do lekarza. Po co do szpitala dziecko targac jak to nie jest sytuacja kryzysowa. Albo na meza zaczekaj....

oboje (Ty i dzidzia) bedziecie sie tam meczyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Bisacz już się nie martwię, bo teraz jak porównałam moją ilość wód do Waszych to myślę, że może urodzę wcześniej i Mała będzie dopasowana do wymiarów mamy:)

A ja już dawno nie miałam pobudki w nocy, cudowne to jest, oczywiście poza siusiu, no ale aż tyle nie wymagam.
    A pies to tak bez powodu chyba nie szczekał, może ktoś tam się kręcił, albo kot.
    No właśnie mało masz tych wód bo ja ostatnio miałam 12.
    A pies to taki duży a'la owczarek więc jego szczekanie jest bardzo donośne ale i tak się cieszę, że zasnęłam jeszcze raz bo jak mi się to nie udaje to chodzę jak na mega kacu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a jaka metodą ??

Ciecie poprzeczne metoda majtkowa czy cos takiego

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    U mnie ostatnio na usg lekarka przewodywala na 40 tydzień wagę 3900, ale my tyle nie dotrwamy coś czuję.

Sabinka współczuję tej kroplowki, mi się tak ręce trzesly że nie mogłam normalnie zjeść śniadania :) ale najważniejsze że działa na brzuszek :) A szyjke Ci badali? Trzyma się?
    No właśnie nie trzyma. Powiedział że szyjki prawie nie ma i jest miękka. Zostaje w szpitalu na dłużej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ciecie poprzeczne metoda majtkowa czy cos takiego

i to majtkowe ma 3 metody...
    takie dziwne nazwy od nazwisk chyba
    moja metoda jest dwuczłonowa (MUSIALABYM ZNALEŹC WYPIS)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek idę do mojego gina to zapytam go o te wody. Bo wczoraj usg robił mi taki trochę przypadkowy i wg niego tych wód jest dużo.
    Ale może ładnie się złoży, brzuch opadł baaardzo, wody spadły masakrycznie za 2 tygodnie mam donoszoną, waga Małej też w porządku, może akurat się zdecyduje wyjść.
    Wcale bym nie narzekała.

Lrf nie podoba mi się Twoja położona. Aż szkoda, bo powinna Ci pomóc.
    Moja z tego co dziewczyny mówią i ona sama proponuje przyjeżdża z wagą, zdejmuje szwy, kąpiel, pielęgnacja wszystko jak trzeba, można nawet z kolorem kupy do niej dzwonić. Ale ona taka no naprawdę z powołania, taka nawet trochę nawiedzona, ale poświęca się dla pracy, już teraz to widzę.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    W piątek idę do mojego gina to zapytam go o te wody. Bo wczoraj usg robił mi taki trochę przypadkowy i wg niego tych wód jest dużo.
    Ale może ładnie się złoży, brzuch opadł baaardzo, wody spadły masakrycznie za 2 tygodnie mam donoszoną, waga Małej też w porządku, może akurat się zdecyduje wyjść.
    Wcale bym nie narzekała.

Lrf nie podoba mi się Twoja położona. Aż szkoda, bo powinna Ci pomóc.
    Moja z tego co dziewczyny mówią i ona sama proponuje przyjeżdża z wagą, zdejmuje szwy, kąpiel, pielęgnacja wszystko jak trzeba, można nawet z kolorem kupy do niej dzwonić. Ale ona taka no naprawdę z powołania, taka nawet trochę nawiedzona, ale poświęca się dla pracy, już teraz to widzę.

zabka chyba miała mierzone wody inna metoda i wtedy te 6 było super...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana,

Noc taka sobie :/ muszę nastawiać kolejne (ostatnie na razie) pranie i porządnie zabrać się za prasowanie.
    Wczoraj ogarnęliśmy okno w dzieci pokoju, to chociaż tyle.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Afi 13 czyli caly czas tak samo, jak na poprzednich wizytach

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja AFI miałam badanie tylko raz, z początków ciąży.

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mi ginka powiedziała, że na USG nie oceni się zrostow, tylko stan blizny i czy się nie rozchodzi. Ale zrostow nie ma szans. Dla tego zdecydowałam się na żel, ale na szczęście dzięki tacie mam za free, więc nic nie tracę. Choć ginka mówi, że działa 50 na 50.

Mmargol jest rozpiska dyżurów na cały miesiąc na ginekologii i na położnictwie. Dzisiaj na gin ma Twój ;)
    A do 14 jest dużo lekarzy, potem zostają tylko dyzurujacy.

Co do Afi to mi ginka mówiła, że po 34tc fizjologicznie spada ilość wód i z każdym tyg powinno być ich mniej, a przy AFI 5 wywołuje się poród, bo to już jest za mała ilość.
    Jeżeli ilość wód nie spada albo mocno spada to trzeba obserwować układ moczowy dziecka.
    Jutro zobaczę, jak tam moje wody, bo łożysko i przepływy jak najbardziej w normie.

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja AFI miałam badanie tylko raz, z początków ciąży.
    Na pewno miałaś AFI badane częściej, tylko może lekarz tego nie wpisywał, jak jest ok :)

‹‹ 1907 1908 1909 1910 1911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ