WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -
    To idę spać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja im blizej tym do znudzenia gadam i mysle o porodzie...a najbardziej to czy urodze normalnie czy i kiedy to bedzie zwaszcza jak zobaczylam buzke mojego synka to sie normalnie zakochalam jest taki piekny ze co chwila patrze na te zdjecia :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u Was afi za mało a u mnie jakoś dużo bo na ostatnim usg wyszło 17 mimo że nie piję dużo wody. Norma do 20 więc lekarz mówił że jest ok. Kolejne usg za 2 tyg i ciekawe ile wtedy będę miała tych wód.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam mowic ze po wczorajszym wazeniu mam 9 kg na + od poczatku ciazy, mam nadzieje ze juz za duzo nie przytyje bo w przeciwnym razie sie nie uniose o.O

a u nas caly czas szyjke mamy na obserwacji co i jak i za 2 tygodnie mam isc na kontrole tej szyjki, bo od ostatniefo czasu jest roche krotsza bo miala 4,8 a teraz ma 4,4-4,2 mniej wiecej takze nie jest tak zle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Pirelko cos mi się wydaje, że twoja ginka musi mierzyć wody ale, że jest ok to po prostu nic nie mówi bo mój gin mierzy wody i przepływy teraz co 2 tygodnie.
    No tak moja mierzy na usg za każdym razem ilość wód, ale jego stanu nigdy nie podaje, ani nie wpisuje w kartę.. pewnie ma u siebie na ekranie. Pomyliło mi się z AFP :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 17:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam dzisiaj w końcu ten laktator..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w ktg piszą sie Wam już skurcze? Ja dziś miałam. Słabe bo do 60, ale coś tam jest mimo ciągłego podawania fenetrolu

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Zamówiłam dzisiaj w końcu ten laktator..
    Moj wyrzucie sumienia ;) chyba czas zamówić karmniki :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dziewczyny czy w ktg piszą sie Wam już skurcze? Ja dziś miałam. Słabe bo do 60, ale coś tam jest mimo ciągłego podawania fenetrolu

mi się piszą czasami, nie wiem jak będzie teraz. Po odstawieniu kroplówki z fenetrolem miałam co 2 minuty, aż lekarka była przerażona :D ale potem dawali mi już tylko magnez i nospe w tabletkach i się uspokoiło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Moj wyrzucie sumienia ;) chyba czas zamówić karmniki :O
    Nie rozumiem :P ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    widze że pousuwali posty i mam nadzieje że doczytałas

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejj, dopiero udalo mi sie wejsc na bbf. Powariowali z tymi aktualizacjami.
    Pisalam na fb, ale nie wiem juz gdzie piszemy :p
    Bylam dzis na wizycie, maly wazy ok 3 kg, jest przeslodki, a glowke wciska juz w kanal. Ponoc jest bardzo niziutko, lekarz ledwo mogl ja zmierzyc.
    Powierdzial, ze porod moze byc w kazdej chwili, teraz jest juz bezpiecznie, a jesli maly wytrzyma 13 dni to bedzie terminowo nawet. Przerazilismy sie z mezem, ze to juz :D
    Ponoc do terminu powinien wazyc max 3,5 kg, wszystko wskazuje na SN, wiec bedziemy probowqc :)
    Wody ok, przeplywy tez.

pirelka, Sabina, kamciaelcia, AJrin, martta, mmargol, mysza0406, żabka04, marta258, bisacz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Nie rozumiem :P ;)
    Ze Ty w końcu zaowilas laktator a ja biustonoszy nie. A mogę urodzić kasa chwila

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett super wieści ;) jak mały tak nisko to szybko pójdzie :) trzymam kciuki!!!
    Ale faktycznie, aż nie chce się wierzyć, że to juz :O

violett lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij, aby rozpocząć wpisywanie wiadomościSarcia ponad 4 cm szyjka i takie rozterki. Wrzuć troszkę na luz odrazy ci będzie lżej, martwisz się tyloma rzeczami za wczasy. Spokojnie, jedna ciążę juz przezylas, 4 lata temu cc mialaa, ja miałam 2 lata temu i Adnych przeciwskazań do cc, po 2 latach blizna juz jest na tyle trwała, ze nie powinno być problemu. Lekarz mówi ze wszystko ok. To tak jest. Martw się gdy powód będzie. A teraz dbaj o siebie i ciesz się ciąża! Moje zdanie.

co do afi ja mam 21.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ze Ty w końcu zaowilas laktator a ja biustonoszy nie. A mogę urodzić kasa chwila
    Haha, no tak :D Ja biustonosze już dawno mam kupione, bez nich nie dałabym rady :D

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i usuneli moje posty :/ chlip chlip

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biustonosze zamówiłam dzisiaj z h&m bo miałam zniżkę i darmową dostawę, ale nadal nie jestem przekonana co do rozmiaru. Mam nadzieję, że będą dobre

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na za wielkie piersi na hm. A teraz nie ma szans, ze poszukam coś w sklepach i przymierze. Zostaje allegro...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czuje jakos, ze to juz niedlugo i na zmiane jestem przerazona i przeszczesliwa :)
    Hormony ciazowe to szalenstwo po prostu, dobrze ze mojmaz jakos to znosi :p

Co do Afi to ja dzis mialam 14 i lekarz powiedzial, ze jest ok. nie laczyl tego ze zblizajacym sie porodem.

Tez wczoraj zamowilam laktator. Przyda sie ;)

‹‹ 1909 1910 1911 1912 1913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ