WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyglądałam się ostatnio jak mój gin mierzył wody i muszę powiedzieć, że te kieszonki z wodami są już bardzo, bardzo małe.
    Pirelko cos mi się wydaje, że twoja ginka musi mierzyć wody ale, że jest ok to po prostu nic nie mówi bo mój gin mierzy wody i przepływy teraz co 2 tygodnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz tez ocenia grubosc i stan blizny i czy sie nie rozchodzi o zrostach tez nic n ie wspominal, za to mowil ze ostatnio po cesarkach jest duzo komplikacji i ae weszlo jakies rozporzadzenie dla lekarzy ktore scisle bedzie klasywikowac do cc, mowi ae ostatnio operowali babke po 3 cesarkach to miala takie arosty ze 4 godziny im to zajelo a ja bylam w szoku o.O

dlatego postanowilam ze jezeli szyjka bedzie sie odpowiednio skracac i otwierac do porodu i oczywiscie blizna bedzie pozwalac na porod sn to bede rodzic chrzanie to cc

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gimekolog tez zawsze mierzy wody, ale ani razu otym nie wspomnial tylko na kazdej wizycie dostaje 2 kartki z dokladnymi opisami i biometriaia plodu, i w necie sobie znalazlam skroty ktore tam sa zapisane dlatego wiem co i ja :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja po laparoskopii nie miałam zrostow, więc ginka mówi, że raczej nie mam tendencji. Może mam dużo naturalnego kolagenu i zmarszczek nie będę tak szybko miała ;) he he he

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i na te uplawy co ciagle o nich wspominalam dostalam te globulki , ale to sa jakies mega piguly masakra, wczoraj maz musial mi aplikowac bo nie jestem w stanie gleboko ich wlozyc przez ten duzy brzuch ! W dodatku sa zolte i traz wkladki wygladaja jak bym na nie przynajmniej sikala, dobrze ze to ustrojstwo co 2 dni mam brac

• Sophia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    sophia
    aż mnie ta wizja przeraziła :)

ja przy oku na cieciu 0,5 cm mialam raz zalozone 2 szwy (az po zabieg pod mikroskopem)
    i wystarczyło je dotknąc by odeszły :) ja nawet balam sie je dotknąć

Ja kiedyś umówiłam się na zdjęcie szwów prywatnie do chirurga bo i zabieg był wykonywany prywatnie. Za zdjęcie szwów miałam zapłacić chyba 50 zł i to jeszcze z łaską bo przecież chirurg się nie zajmuje takimi pierdołami, a do kliniki, w której miałam zabieg miałam dość daleko. Czekałam na chirurga chyba 40 minut pod gabinetem, aż w końcu wstałam podziękowałam i pojechałam do rossmana po żyletki. Pani w rejestracji była oburzona bo przecież chirurg już jedzie ale dla mnie spóźnianie się to zwykły brak szacunku.
    Od tamtej pory ze szwami rozprawiam się sama. Oczywiście pewnie jakiegoś skomplikowanego szycia bym nawet nie chciała oglądać ale jak na razie spotkałam tylko te proste i szybkie zabiegi po których jest prosty szef. Tak samo mam z większością zastrzyków. Krew mnie zalewa jak idę do przychodni, płacę 30 - 50 zł za jedno wkłucie i jeszcze widzę przed sobą niezadowoloną pielęgniarę, której się coś nie podoba. Jak mam coś przyjąć domięśniowo to tylko pytam lekarza czy mogę sama. Jak mogę to działam i tyle.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    wieki tu nie zaglądałam, czy któraś z was może coś wie o cholestazie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 10:54

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a ja ci zazdroszczę, że możesz tak spać bo ja za każdym przebudzeniem w nocy boję się, że już nie zasnę to okropne uczucie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

no pewnie , ale u ciebie klasyfikacja do cc jest pewnie tez krotki odsteppomiedzy ciazami chyba co :) ? Bo u mnie 29.08 minie 4 lata od ciecia , ale nie ukrywam ze mam mnostwo obaw zwiazanych z porodem ale jesli moja szyjka bedsie sie otwierqc do porodu to chetnie bede wspolpracowac zeby synus sie urodzil normalnie :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Aaa i na te uplawy co ciagle o nich wspominalam dostalam te globulki , ale to sa jakies mega piguly masakra, wczoraj maz musial mi aplikowac bo nie jestem w stanie gleboko ich wlozyc przez ten duzy brzuch ! W dodatku sa zolte i traz wkladki wygladaja jak bym na nie przynajmniej sikala, dobrze ze to ustrojstwo co 2 dni mam brac
    Czyżby nystatyna?

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Agatia

no pewnie , ale u ciebie klasyfikacja do cc jest pewnie tez krotki odsteppomiedzy ciazami chyba co :) ? Bo u mnie 29.08 minie 4 lata od ciecia , ale nie ukrywam ze mam mnostwo obaw zwiazanych z porodem ale jesli moja szyjka bedsie sie otwierqc do porodu to chetnie bede wspolpracowac zeby synus sie urodzil normalnie :)
    U mnie wskazaniem jest stan po cc i stan po wyłuszczaniu mięśniaków. Nie mam co marzyć o sn, ale może kiedyś... he he he kto to wie ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nie strasz mnie od 6,9 do 5 mało zostało. Zacznę więcej wody pić. A w pt zapytam gina, na poród to u mnie za wcześnie.
    Oj myślę, że będzie wszystko dobrze, tak ma być. Może jakoś on inaczej pomierzył.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macmiror Complex 500 , takie zolte wielkie piguly na bazie nystatyny i caegos tam jeszcze. Ale ogolem te uplawy nie sa piekace ani swedzace tylko poprostu gluciaste i doktorek kazal te piksy co 2 dobe brac

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede mogla probowac rodzic jesli blizna do konca ciazy bedzie spoko, no, ale wiadomo ae jesli dojdzie do proby sn to zaraz jak sie zjawie na ip to mam alarmowac polozna ze jestem 4 lqta po cc podejmuje probe sn, i ona wtedy lekarzy powiadamia i na w razie w ekipa jest gotowa jak by tzreba bylo drugie ciecie robic nagle, ale licze ze obejdzie sie bez tego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia 10 razy bym zemdlała jakbym miała zrobić to sobie sama! Na pobraniu krwi patrzę w drugą stronę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    No właśnie nie trzyma. Powiedział że szyjki prawie nie ma i jest miękka. Zostaje w szpitalu na dłużej.
    to niedobrze, ale boje sie ze ja uslysze podobne slowa w sobote u lekarza, bo mnie tak ostatnio ta szyjka boli przy chodzeniu ze nie wiem. I mam wrazenie ze mala to juz prawie wychodzi tak nisko ja czuje. :( i brzuch tez mi sie napina...

do soboty nie wstaje z łóżka

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Agatia nie strasz mnie od 6,9 do 5 mało zostało. Zacznę więcej wody pić. A w pt zapytam gina, na poród to u mnie za wcześnie.
    Oj myślę, że będzie wszystko dobrze, tak ma być. Może jakoś on inaczej pomierzył.
    Ale są dwa rodzaje pomiarów wód, może masz mierzone tą drugą metodą.
    U mnie ginka liczy z 4 kieszonek, tydzień temu miałam równe 6.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia

nie gniewaj sie ale dla mnie ostatatnia glupota i brakiem rozsadku jest samemu sobie sciagac szwy, to jest nie odpowiedzialne,, po to jest ten szpital i te polozne ktore sie tym zamuja zeby te szwy nam zdjac. Nie wolno samemu nic grzebac i wyciagac. A szwy po cc ja musialam nosic 14 dni, nie wiemjak inni,

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:24

‹‹ 1908 1909 1910 1911 1912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ