WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pysiaczek
    Ja to od początku jestem zdania żeby jeść to co naszym cukrom służy.

Np owoce
    Niby trochę można
    Niby te o niskim Ig lepsze
    A w praktyce truskawki mogę jeść a śliwek za cholerę nie nad czym ubolewam :D

I moja diabetolog powiedziała że to ciąża i dogodzić sobie troszkę trzeba :D
    Ja musze codziennie jakiegoś owoca zjeść. Dzisiaj było na podwieczorek jabłko, winogrono i do tego kefir i cukier ok :) mysle ze ta moja dieta nie jest idealna, ale mieszczę sie w normach. Sporadycznie jakies przekroczenie mam, ale raczej niewielkie.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    Tez mam porę na swojego codziennego owocka :D teraz dominują borowki :D
    Ale na działce mamy pycha śliwki i musze unikać :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaje jutro o świcie (diabetolog ) wiec ja juz e łóżeczku
    Dobranoc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek wyrazy współczucia :(

Foxiku mój też nie ulewal, ale może to zasługa klina, bo Młody spał na nim od początku. Śpiworek nie był przeszkodą do przekrecania się na boczki, a potem na brzuszek :) ale nigdy Młody w śpiworku nie nurkowal ;)

Sarcia ach te chłopy... jak małe dzieci... albo i gorzej. Nie denerwuj się, bo szkoda Ciebie, córci i dzidziola brzuchola.

Mnie boli podbrzusze, Młoda coraz mocniej napiera główką. Czuję ją na szyjce.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Borówki i mnie sluza mniam, mniam :D
    Dobranoc Kamcia :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam trochę ponarzekać.
    Czuję się dziś tak źle, że mam ochotę położyć się do grobu. Są momenty, że pomimo siedzenia/leżenia mam wrażenie że zemdleję, a ruch palcem jest zbyt wyczerpujący. Nic mi się nie chce, jestem zrzędliwa i marudna. Na dodatek dziś miały zostać wysłane moje biustonosze(zamawiałam je w czwartek, ale było 4 dni oczekiwania na 2 modele) i w południe dostaję maila, że producent nie dostarczył dostawy i mogę albo czekać tydzień aż je dostarczy, albo wybrać inne modele, albo zwrócą mi kasę. Nie miałam dziś kompletnie głowy do robienia zamówień i szukania w innych sklepach internetowych, więc wybrałam byle jakie staniki, żeby tylko mieć z głowy.
    Wyjaśniła się też sprawa z koszulami zamówionymi z allegro. Pani dziś odpisała na maila, że rzekomo pomyliła adresy wysyłki i dziś ktoś jej zadzwonił, że przyszła do niego paczka z jej firmy, a nic nie zamawiał. Cóż, niech jej będzie, że tak faktycznie było, byleby przesyłka dotarła jak najszybciej.
    Z pozytywnych rzeczy, to dostaliśmy dziś leżaczek z Fisher Price, muszę go tylko przeprać, bo jest zbudzony lekko. I dzięki Angeli, która ostatnio wspomniała o nowych smakach Karmi, mam nowe ulubione piwo bezalkoholowe- Karmi granat z pomarańczą :)

AJrin lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    To ja chyba tez kupię ten lovi prolactis.
    Mysza dokupujesz smoczek do butelki lovi? bo podobno w zestawie nie ma. czy będziesz przelewac do innych butelek aventu?

ale zastanawiam się, czy sterylizator to niezbędny zakup?
    jakie macie zdanie na ten temat?
    Jeśli masz w domu mikrofale to bardzo fajną sprawa są woreczki do sterylizacji BabyOno. 5 woreczkow kosztuje 20zł i to wystarcza na 100 sterylizacji (1 woreczek na 20 sterylizacji - zaznaczysz długopisem na woreczku ile razy był już użyty). Wydatek niewielki no i nie zajmuje nie wiadomo ile miejsca. Ja przy Hubercie używałam i do tej pory nie zuzylam wszystkich 5 szt :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie oczywiscie jak codzien przed 23 i zaczyna sie zabawa na calego i brzuch to sala gimnastyczna...i tak potrafi szalec do 2.... a ja nie moge spac wtedy

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadal nie śpimy :(

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia u mnie, od kiedy leżę w szpitalu Mloda jest aktywna 24 na 24. Ja już czasem nie daję rady ;)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum ostatnio szaleje, więc wchodzić się odechciewa, a tu takie wieści!!!!

Little Red Fox - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Niech się teraz bąbelek zdrowo chowa :)

Ksosia - obijasz się :P Czemu na 1-ej stronie nie widać, że zaczęłyśmy się już rozpakowywać? ;)
    LRF nadal z terminem na wrzesień ;)

Pysiaczku, na mleko trzeba bardzo uważać. Jakiś czas temu pisałam, jak mi zaczęły cukry szaleć po mlecznym śniadaniu i do tej pory, taka prawda, że jeśli nie wiem, czego się spodziewać po posiłku.... to dotyczy to zwykle płatków na mleku. I to nie jakiś gotowców nawet, tylko tych niesłodzonych również ;/

A kamcia nie chciała mi wierzyć, że mleko może być be :P :P :P ;)

Btw - Mama powiedziała mi później, że na turnusach sanatoryjnych dla diabetyków (a była już parę razy przez tych 30 lat) ani razu nie podali mleka jako takiego, co najwyżej rozgonione z wodą 1:1. Przetwory - owszem (jogurt, kefir), ale mleko - niestety jest ryzykowne :(

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kończą mi się pomysły, czemu nie chce spać, od kilku godzin siedzi na cycu i się najeść nie może...

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek
    Ale juz mi tak mleczka brakowało, ze musiałam spróbować. I przez pare dni było ok jak 3/4 kubka piłam, a wczoraj zaszalałam i cały wlałam do płatków, a nawet troszke wiecej i cukier był 125 :( ale tak wlasnie wychodzi moja pazerność :P

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w końcu usnął, zrobiliśmy mu MM i się uspokoił, mam nadzieję, że damy radę bez tego, ale póki co stale do przodu, w końcu mamy kilka dni poślizgu, bo przystawiłam go do piersi dopiero ok 5 doby

Korzystając z chwili błogiej ciszy idę spać, pewnie czeka mnie pobudka w środku nocy :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pobudke już druga bo nie wiem czy ktoś za przeproszeniem żyga pod blokiem czy jak i drugi raz mnie obudził i złapała mnie zgaga więc was nadrobilam.

Wczoraj długi dzień u lekarza opóźnienie 1,5 godziny, ogólnie Szyjka znowu krótsza 2,7 więc muszę 2 tyg dotrzymać. Luteine dobrać do końca opakowania i odstawić. Tętno miał 160, wagi nie znam bo lekarz stwierdził że nie ważył no ale powiedxial że 2200-2400 więc nie wiem. Główka nisko także czekamy oby te 2 tyg dotrwać

Ale jak tu się nie męczyć jak jeszcze tyle do zrobienia mąż przerażony bo roboty sobie poustawial no ale zobaczymy

Wczoraj jeszcze byłam u kolegi żeby mi zrobił słonie na ściane takie 3d miały być chmurki ale będą słonie za tydzień mają być gotowe

Ale litania mi wyszła ale wieczorem już nie miałam sił żeby palcem ruszyć

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali ja też od jakiejś godziny nie śpię, tylko u mnie Młoda szaleje na maksa w brzuchu ;) może głodna, ale nie będę laskom halasowac nad głową, bo smacznie śpią :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spać nie moge. O 5 siku i dupa po powrocie do łóżka.
    Znowu sie wczoraj nasłuchałam jak to z Żelaznej w Wawie odsyłają, jak sie tam ciazy nie prowadzi.
    Ech.
    I myśli w głowie, czy by nie zmienić szpitala.
    Jakos tak mi dzis (na te chwile) smutno i złe.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też znowu nie śpię. Najpierw pobudka o 4, ale udało się zasnąć i teraz znowu. Głodna jestem i pewnie dlatego, ale poczekam 30 minut jak mąż do pracy wstanie żeby go nie budzić. :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja :)

kawunia już wypita :)

takie poranki latem to mi się z dzieciństwem kojarzą-jak wakacje spedzałam u dziadków nad morzem, wstawalismy tak wczesnie na pociąg :D i ten chłód poranka!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis moja waga pokazała ponad 1 kg wiecej niz wczoraj (tak mam drugi raz w tej ciązy), więc pewnie te wczorajsze spacerki do poradni dały mi sie we znaki :)

ale jest jeden wielki plus tej sytuacji - diabetolog to jedyny lekarz , który czepiał sie mojej wagi :D i dzis odnotuje pewnie jej wzrost :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ