X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin mnie też kłuje od paru dni, więc czekam oby te 2 tygodnie donosić:)

Ja po mojej ciężkiej nocy spałam do 9, teraz nastawiałm tartę bo od 3 dni nie mogę jej zrobić a mam brac się za malowanie przewijaka, zdjęcia do ramek klamoty do szuflad i popołudniu ikea. I chce mieć już wszystko skończone ale moje słonie będą za tydzień dopiero:(

aa melduję się w końcu dodałam parę zdjęć z sesji na fb-także chwalę się:)

mój dziś jakiś taki spokojny, wydaje mi się ze brzuch poszedł w dół później może fotkę cyknę dla porównania.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

Bo ogolem jesli ciaza rozwija sie prawidlowo i nic sie nie dzieje to na ktg sie chodzi od 38 tc, takze to nic dziwnego ze lekarz ktg wczesniej nie proponuje, z reguly kaza chodzic i monitorowac jak cos sie dzieje u pacjentki, ja w 1 ciazy na ktg pierwszy raz bylam po 38 tc

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dylemat: spanie, czy jedzenie...
    dzis odczuwam to wstawanie o 5...ale jak sie położe, to na pewno moje cukry dadza o sobie znać, pory jedzenia sie pochrzania i nie wiadomo jak bedzie ze spaniem w nocy...
    ale podbrzusze boli, głowa ćmi i nie mam na nic sieł, więc moje siedzenie nie bedzie efektywne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze ktg miałam w 36 tc, drugie 37tc, trzecie mnie czeka w 38 tc...
    w pierwszej ciązy podobnie

i oczywiście wczoraj na wizycie lekarz mówił , ze gdyby mnie cos niepokoilo od razu mam przyjśc do poradni (ktg zawsze pani Asia mi zrobi)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 11:08

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszające jest, że każda z nas już na tym etapie odczuwa te kłucia i bóle, tylko że u mnie szyjka krótka i bez tego była. Boje się soboty i tego co lekarz powie.

Ale mam też inne pytanie. Chciałabym z mężem od narodzin oszczędzać dla naszej małej i otworzyć jej jakieś konto na które co miesiąc będziemy wpłacać pieniążki plus to co dostanie z okazji chrzcin, komunii itp. Może któraś z Was ma podobny pomysł i się już orientowała jaki bank ma najciekawszą ofertę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciagle sugeruje ciąża bratowej która ja prowadziła w Nimczech i od 3 trymestru miała ktg co wizytę.teres mi to pomaga o tyle ze wizyty mam co 2tygodnie. Wiec wychodzi jeden tydzień wizyta, drugi ktg, trzeci wizyta i tak aż do porodu :) czuje sie po prostu bezpieczniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ktg w szpitalu, jak bylam ostatnio z kolka i lekarka sie zdziwila, ze puerwsze ktg w takiej wysokiej ciazy.
    Moj lekarz mi nie zleca w ogole.
    A wkurzylam sie troche, bo mialam miec ko trolna wizyte za dwa tyg, czyli w 38 tc, ale lekarz stwierdzil, ze bez sensu, bo l4 mam do konca sierpnia i przelozyl na kolej y tydzien, czyli 39.
    I tak teraz 3 tygodnie jestem bez kontroli, nie wiem czy to normalne?
    Najwyzej jakby cos sie dzialo to i tak pojde, a w przyszlym tygodniu porobie wszystkie wyniki do porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    pocieszające jest, że każda z nas już na tym etapie odczuwa te kłucia i bóle, tylko że u mnie szyjka krótka i bez tego była. Boje się soboty i tego co lekarz powie.

Ale mam też inne pytanie. Chciałabym z mężem od narodzin oszczędzać dla naszej małej i otworzyć jej jakieś konto na które co miesiąc będziemy wpłacać pieniążki plus to co dostanie z okazji chrzcin, komunii itp. Może któraś z Was ma podobny pomysł i się już orientowała jaki bank ma najciekawszą ofertę?
    Alinka, my tez o tym myslimy, ale banku jeszcze nie wybralismy.

Nie mam sily do tych bankow, wbk cos pozmienialo i za wszystko sie teraz placi i musimy zmienic konto wspolne, a ciagle nie wiem gdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 11:12

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj lekarz mnie nie badał bo mu sie nie chciało i mi sie nie chciało rozbierać :D ale wizyta była po tygodniu, kolejna za tydzień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka ja o tym myślałam ale boje sie przy obecnej sytuacji politycznej ... Póki co mam odłożone pieniądze na swoim koncie i jak dostaje wypłatę to wydaje do linii jaka zarobiłam... Tak jakby na odłożone pieniądze nie zwracam uwagi. Gdy zejdzie mi wypłata mowie mężowi ze nie mam kasy.
    Póki co to mi odpowiada.
    Może z czasem wrzucę ta kasę na inne konto gdzie zamrożete pieniądze, ale może nawet pozwolę im procentować, ale tata mi powiedział ze obecnie ten procent przy mojej kwocie bedzie tak mały ze by sie wstrzymał....
    Wiec sie wstrzymuje....

Jedyne co mi każdy poleca to zeby iść do znanych banków a nie takich, które na rynku sa zaledwie kilka lat...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Alinka, my tez o tym myslimy, ale banku jeszcze nie wybralismy.

Nie mam sily do tych bankow, wbk cos pozmienialo i za wszystko sie teraz placi i musimy zmienic konto wspolne, a ciagle nie wiem gdzie.
    Ja przeszłam z wbk do PKO. Póki jestem studentka to mam wszystko za free. Na pózniej tez maja jakaś ofertę dla młodych wiec będę musiała sie rozeznać.

violett lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kasę trzymałam w domu w kopercie
    a na pólce i tak była Emilki skarbonka
    ja nie ufam az tak bankom :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na komórki drożdży w moczu pewnie po prostu dostanę jakiś lek dowcipny?
    Ja ktg nie miałam, na razie nie było mowy na ten temat, ale mam w szkole rodzenia i wybiorę się ok 38tc. Jeśli dotrwam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no oprocentowania w bankach teraz to masakra. My mamy jedno oszczednosciowe konto gdzie zbieramy na budowe, to co dostajemy z odsetek to po prostu smiech

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja kasę trzymałam w domu w kopercie
    a na pólce i tak była Emilki skarbonka
    ja nie ufam az tak bankom :)
    I tu sie pojawia problem... U nas od 2 lat jest normalnie pogrom włamań! Na beszczela, za przeproszeniem, chuje włażą do Twojego domu, drudzy pilnują czy idziesz i okradają ze wszystkiego!:/
    Jestem poruszona tym i niemiłosiernie ten temat mnie irytuje....
    Ale to powód dla którego boje sie cokolwiek trzymać w domu...
    Mam nadzieje ze jak sie wybudujemy to założymy kamery i alarm połączony z nami i ewentualnie rodzicami bo nie pozwolę na takie włamanie!

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po obchodzie i KTG. Skurczy brak, Liwia szaleje aż za mocno, tętno od 120 do 180 ;)
    Czekam na USG, ciekawa jestem, czy coś mi powiedzą, czy będę musiała jutro ginke maglować. Zależy, kto mi będzie je robił, a dziś obsada kiepska na maksa.

Za to mam fryzjerke na sali, która codziennie robi mi piękne wplatane earkoczyki, żeby siwizny i odrostow nie było widać ;) nie spodziewałam się szpitala i nie zdążyłam pofarbowac łepetyny ;) ale to lepiej, bo.kupiłam rudą farbę, a po ciąży chcę wrócić do blondu :)

mmargol, claudiuszek lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    tez mialam na szkole rodzenia (jakos4-5 razy) wiec chetnie korzystałam z kjtg
    ale były jeszcze te "oficjalne" w poradni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    I tu sie pojawia problem... U nas od 2 lat jest normalnie pogrom włamań! Na beszczela, za przeproszeniem, chuje włażą do Twojego domu, drudzy pilnują czy idziesz i okradają ze wszystkiego!:/
    Jestem poruszona tym i niemiłosiernie ten temat mnie irytuje....
    Ale to powód dla którego boje sie cokolwiek trzymać w domu...
    Mam nadzieje ze jak sie wybudujemy to założymy kamery i alarm połączony z nami i ewentualnie rodzicami bo nie pozwolę na takie włamanie!

rozumiem ze w blokach te włamania ???bo u nas natomiast plaga w domkach, a zwłaszcza w tych , co sie dopiero budują...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam konto w ING, co prawda wprowadzili po cyrkach z frankiem prowizje przy wyplatach z bankomatu, ale mają fajną opcję skarbonki. Za każde zakupy kartą lub przez net zaokraglaja wydaną kwotę do 5 zl i różnicę przelewaja na Skarbonke. Ja płacę dużo kartą i przez net, więc co mc mam 300 zl do przodu. Może to nie kokosy, ale przy mojej pensji w budżetówce, to dodatkowa kasa do pensji.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz zaytrzasnęłam kluczyki od auta (zapasowych oczywiście nie mamy)
    nie było problemu znaleźć w necie usługi z dojazdem "awaryjne otwieranie drzwi" :)
    pan przyjechał z gorzowa, pokazalismy auto, mąz nawet nie mógł do niego podejśc, 2 minuty i auto otwarte :D on nawet nie sprawdzał, czy aby na pewno nasz samochód...ale komplet wytrychów do marki i modelu miał...i z dojazdem usługa 150 zł

Ksosia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1921 1922 1923 1924 1925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ