WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Ja mam konto w ING, co prawda wprowadzili po cyrkach z frankiem prowizje przy wyplatach z bankomatu, ale mają fajną opcję skarbonki. Za każde zakupy kartą lub przez net zaokraglaja wydaną kwotę do 5 zl i różnicę przelewaja na Skarbonke. Ja płacę dużo kartą i przez net, więc co mc mam 300 zl do przodu. Może to nie kokosy, ale przy mojej pensji w budżetówce, to dodatkowa kasa do pensji.
Ooo, a jak sie nazywa to konto? -
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:My ogólnie jesteśmy dalecy od tego aby zakładać konto dla dziecka. Męża rodzice założyli mu książeczkę mieszkaniową i wpłacali kasę, było tyle że kupił by spokojnie 3 pokojowe mieszkanie aż w pewnym momencie coś się narobiło w państwie i cała kasa poszła.
nadal mam te ksiazeczke -
nick nieaktualnyMy mamy konto w alior banku od 4,5 roku i i nie narzekam o tym oszczedzanij to mi zawsze nawijaja jak tylko mnie widza a ja nie mam zamiaru wplacac na jakies ksiazeczki, bo tesciowie tez odkladali na ksiazeczki a jak przyszla denominacja to sie okazalo ze nawet butow za go nie kupia, a diabli wiedza jak u nas bedzie z tym euro takze ja daje na luz nie wybiegam tyle w przyszlosc, a jak dzieci beda chcialy isc na studia to pojda, mlodzi musza sie uczyc zaradnosci, pewnie ze imdam i pomoge ale tez beda musialy ogatnac sobie jakas prace na weekendy czy cos zeby nie myslaly ze pieniadze z nieba spwdaja a mamusia spi na pieniadzach. Takie jest moje zdanie
Dzierzba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmily83 wrote:są tu jakieś dziewczyny z wrocławia? mam jeszcze jedno pytanie czy już zdecydowałyście który szpital i dlaczego? ja się jeszcze zastanawiam...
Emily83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja czekam na faciq bo do grzejnikow nowych ma na chwile podjechac, a po poludniu moj maz z tesciem biora sie za wstawianie nowych drzwi pokojowych a w sobote lazienkowe beda wstawiac i maz sie bedziebral za malowanie i kladzenie paneli w salonie :)bo narazie w kazdym kacie w domu mam plac budowy, wszedzie cos lezy
mam nadzieje ze jeszcze max dwa tygodnie i przestane w calym domu miec biale slady !!
-
No niestety z tymi oszczędnościami to niewiele można doradzić. W banku można trzymać tylko troszkę kasy na wszelki wypadek bo te 2-3% odsetki to i tak inflacja zeżre. Jak ktoś ma czas to można pobawić się na forexie ale tego trzeba pilnować regularnie. Złoto teraz można sprzedawać bo czasy dobre na kupno już chyba nie wrócą zbyt szybko. Najrozsądniejsza wydaje się inwestycja w grunty lub nieruchomości ale to pewnie też w zależności od regionu.
-
nick nieaktualnyalinka wrote:pocieszające jest, że każda z nas już na tym etapie odczuwa te kłucia i bóle, tylko że u mnie szyjka krótka i bez tego była. Boje się soboty i tego co lekarz powie.
Ale mam też inne pytanie. Chciałabym z mężem od narodzin oszczędzać dla naszej małej i otworzyć jej jakieś konto na które co miesiąc będziemy wpłacać pieniążki plus to co dostanie z okazji chrzcin, komunii itp. Może któraś z Was ma podobny pomysł i się już orientowała jaki bank ma najciekawszą ofertę?
Alinka najbezpieczniej będzie jak kupisz z mężem big skarbonka i tam schowane pieniądze.
Taka której nie otworzysz.
Ja się orientowalam.
Mam córki pieniądze w skarbonce już druga.
Chciałam im konta jakieś otworzyć i wpłacać kasę.
Nie stety na chwilę obecną stracicie bo trzeba zapłacić bankom za posiadanie rachunku i że dajesz kasę żeby sobie nią obracali
Żałosne więc trzymaj w domu.
P.s. Gotuje obiad nadrabiam was dużo naskrobalyscie
Mnie też krocze boli:-( -
nick nieaktualnyKsosia wrote:Tak w blokach...
Była taka akcja w bloku obok... Ludzie wynosili wszystko... Szedł sąsiad i mówi " a dokąd to", a ci ludzie do niego ze sąsiad sie wyprowadza i sa z firmy przeprowadzkowej! Dasz wiarę!!!
Gość wrócił do domu i oczywiście zdziwiony wtf.... A tu go "przeprowadzili"....
W domkach tez kradną tych co sa w trakcie budowy. Ponoć komuś nawet okna pozabierali
Ale tym sie zajmie firma taty wiec i nie słyszałam zeby mieli jakieś włamania wiec wierze ze nas to nie spotka.
Jednak dla mnie to nie do pomyślenia jak człowiek claowiekowi może byc wilkiem....
Ja mam taki sposób.
Chyba mogę powiedzieć każdej z was się przyda
Weź kopertę masywna jakąś przyklej taśmę dwustronna do niej a potem ta kopertę z zawartością przyklej w miejsce np. W środku łóżka,z tyłu za meble itp tak żebyś mogła swobodnie wyciągnąć i dokładać
Nie stety trzeba co jakiś czas nałożyć nowa taśmę Hahahahha
Sposób bezcenny bo skarbonka jednak patrzy na nas:-) -
Mi rodzice po narodzinach założyli książeczkę mieszkaniową właśnie na mieszkanie ale obecnie nie ma szans żeby to wystarczyło. Ja kupiliśmy z mężem mieszkanie to wydaliśmy to na remont. A teraz też się zastanawiamy nad tym czy założyć dziecku taką książeczkę oszczędnościową ale najpierw musimy posprawdzać w bankach jak to jest z tymi opłatami, czy to w ogóle się opłaca i wtedy zdecydujemy.
A jeżeli chodzi o ktg to nie miałam do tej pory robionego. Ale jestem już zapisana w szpitalu na 4 ktg w 38 i 39 tc po 2x na tydzień i myślę że to wystarczy
-
Ale się wkurzylam mówiłam temu lekarzowi wczoraj ze z rana zauważam trochę takiej wydzieliny żółtej i mi się wydaje że wpada w kolor zielony i dziś teraz byłam u sporo tego było na papierze takie kleiste rozcisgliwe i mówił że to sprawdzi wziernikiem i później nie sprawdził nic mnie nie swedzi nie piecze nie ma to zapachu nie wiem sama czy to normalne czy już mi się kolory mylą
-
nick nieaktualny
-
Moi rodzice też mieli taka ksiazeczke, ale w pore ja spieniezyli.
Ja nie planuje zakladac ani ksiazeczki ani konta dla dziecka, bo z ksiazeczka roznie moze wyjsc, a utrzymanie konta tez kosztuje. Poki co mamy swoje wspolne konto z mezem i podpiete do niego konto oszczednosciowe, na ktore przelewamy tyle ile mozemy. Wiadomo, ze te pieniadze beda tez szly na dziecko. Z reszta jak dziecku bedzie cos potrzeba to postaramy sie to zapewnic i pomoc, a pieniadze z chrzcin itp poki co beda szly na biezace potrzeby dziecka, nie zarabiamy jakis kokosow wiec bez tego sie nie obejdzie -
inzynierka wrote:Może to czop? a raczej jego kawalki. Mi położna mówła, że nie musi odejść w całości. Może wypadać jako żółtawa wydzielina...
-
Dziewczyny a kupowala moze ktoras z Was taki futrzasty kombinezonik na jesien? Bo nie chce az takiego grubego jak na zime, bo juz mam, chodzi mi o taka przejsciowke. Patrze w roznych sklepac ale jakos nie moge trafic.
Moze ktoras z Was kupowala i moze polecic albo widziala gdzies cos takiego?
Ulfe czy posiadasz juz skarpetki z gruszkami?widzialam takie na AliExpress