WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak w blokach...
Była taka akcja w bloku obok... Ludzie wynosili wszystko... Szedł sąsiad i mówi " a dokąd to", a ci ludzie do niego ze sąsiad sie wyprowadza i sa z firmy przeprowadzkowej! Dasz wiarę!!!
Gość wrócił do domu i oczywiście zdziwiony wtf.... A tu go "przeprowadzili"....
W domkach tez kradną tych co sa w trakcie budowy. Ponoć komuś nawet okna pozabierali
Ale tym sie zajmie firma taty wiec i nie słyszałam zeby mieli jakieś włamania wiec wierze ze nas to nie spotka.
Jednak dla mnie to nie do pomyślenia jak człowiek claowiekowi może byc wilkiem.... -
nick nieaktualnyagatia wrote:Ja mam konto w ING, co prawda wprowadzili po cyrkach z frankiem prowizje przy wyplatach z bankomatu, ale mają fajną opcję skarbonki. Za każde zakupy kartą lub przez net zaokraglaja wydaną kwotę do 5 zl i różnicę przelewaja na Skarbonke. Ja płacę dużo kartą i przez net, więc co mc mam 300 zl do przodu. Może to nie kokosy, ale przy mojej pensji w budżetówce, to dodatkowa kasa do pensji.
no my mamy wlasnie konto oszczędnościowe w ing i oprocentowanie obecnie chyba na poziomie 0,70% -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:raz zaytrzasnęłam kluczyki od auta (zapasowych oczywiście nie mamy)
nie było problemu znaleźć w necie usługi z dojazdem "awaryjne otwieranie drzwi"
pan przyjechał z gorzowa, pokazalismy auto, mąz nawet nie mógł do niego podejśc, 2 minuty i auto otwarteon nawet nie sprawdzał, czy aby na pewno nasz samochód...ale komplet wytrychów do marki i modelu miał...i z dojazdem usługa 150 zł
Mojej mamie tez sie to zdarzyło i pamietam jak dzwoniła do taty i mówi "zadzwoń po złodzieja bo kluczyki zatrzasnelam"kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ksosia wrote:Tak w blokach...
Była taka akcja w bloku obok... Ludzie wynosili wszystko... Szedł sąsiad i mówi " a dokąd to", a ci ludzie do niego ze sąsiad sie wyprowadza i sa z firmy przeprowadzkowej! Dasz wiarę!!!
Gość wrócił do domu i oczywiście zdziwiony wtf.... A tu go "przeprowadzili"....
W domkach tez kradną tych co sa w trakcie budowy. Ponoć komuś nawet okna pozabierali
Ale tym sie zajmie firma taty wiec i nie słyszałam zeby mieli jakieś włamania wiec wierze ze nas to nie spotka.
Jednak dla mnie to nie do pomyślenia jak człowiek claowiekowi może byc wilkiem....
z moją sasiadka by taka akcja nie przeszłahahaha to by sie złodzieje zdziwili
ona nawet raz policji nie otworzyła, zadzwoniła najpierw do siostrzeńca (policjanta), czy taki i taki policjant jest w terenie
ale niczego sie nie przewidzia moje miasto od lat słynęło z kradziezy aut
koleżance z podwórka ukradli, wjechali z laweta, sasiedzi widzieli(ale laweta= awaria i mechanik)
innej kolezance ojcu w lesie ukradli razem z psem...mieli nadzieje, że chociaż psa oddadzą...po 3 latach auto znalexli po Międzychodem w jeziorze razem z ...psem
a te kradzieze z budowy to juz całkiem bezczelne -
Żabcia_ wrote:Ja pilnowalam, teraz mi nie pilnuja juz... Zrob sobie badanka i kwasy zolciowe do tego
a czemu już nie musisz pilnować? Tak zrobiłam dzisiaj badania na enzymy wątrobowe a na kwasy zółciowe trochę się czeka niestety... hepatolog przepisał mi ursopol a mnie cały czas boli po prawej stronie jakby woreczek zółciowy -
Ulfenstein wrote:A ja mam dzis jakis kiepski nastrój. Moze troche przez te pobudkę o 5.
Byliśmy wczoraj u znajomych i nas znowu nastraszyli, ze z Żelaznej w Wawie odsyłają, ze kolejki, ze bez lekarza prowadzącego bez szans.
I nie wiem czy nie zmienić szpitala.
Znow weszłam na jakies fora. Nawet tu panny piszą ze na ktg czekają po 7-8 h. Ze po porodzie nie ma miejsc na salach.
I jakos mi tak zle.
Ech
Nawet nie mam ochoty na żadnego pocieszacza jedzeniowego
Ale pytanie mam: na to ktg na IP sie chodzi od kiedy i po co? -
nick nieaktualnymysza0406 wrote:Dziewczyny na stronie Phillips Avent jest promocja za zapisanie się do newslettera 40% na pierwszy zakup w sklepie int. Ja wczoraj się rejestowałam i oczywiście nic nie dostałam, ale dzwoniłam i mają wysłać na maila. Może któraś z Was coś jeszcze rozważa?
Nie wiem jak po zniżce to cenowo będzie wyglądało ale dam znać jeśli wyślą i się będzie opłacało -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia sami sobie cenę ustalają bo konkurencji zbytnio nie ma, a może dzięki temu nie kradną tylko "pomagaja"
Moja babcie 2-3 razy chciano oszukać... Pamietam ze raz na wnuczka, raz na jakiegoś wujka i raz - no niestety - podszyli sie pod policjanta...
Dziwie sie mojej babci ze taka łatwowierna bo wydaje sie byc z tych rozsądnych.... Szczególnie jeśli o kasę chodzi... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ksosia
to u nas w bloku niedaleko jakaś kobita starszej kobiecie do domu wtragneła i ja po prostu okradła ...
a moja babcia to wbrew pozorom właśnie była cwanaale to dlatego, ze "kiedyś" (jak byłam mała) cyganie do nas na wieś (trzebiszewo pewnie kojarzysz) przychodzili i wszystko kradli
do niej by człowiek sie nie dostał i nie dopukal nawet -
Co do konta to jedyne co jak bedziecie zakladac to lepiej nie na dziecko. W sensie znajomi tak zrobili, że zalozyli malemu konto na jego imię od urodzenia no i dupa bo później jak potrzebowali pilnie kasy byl problem. Wiec przestrzegam bo banki moga tak proponowac aby mlodemu przyszlosc zapewnić.
Ja czesto zakladam lokaty w roznulych bankach jak maja promocję ale ostatnio to taka kicha z tymi % ze przestalam sie bawic wiecej zachodu a czlowiek tylko max 50 zeta z tego ma
-
nick nieaktualnyMy trzymamy pieniążki dla młodej w walucie. Ale to ze względu na dziadków jeden zarabia w innej walucie a drudzy żyją za granicą.
Ktg już miałam ale to przez wizyty na ip. Ale dr wyznaczył i zapisał mnie tydzień przed cc. Może dotrwam. Jutro wizyta i się okaz co jak się ma -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy ogólnie jesteśmy dalecy od tego aby zakładać konto dla dziecka. Męża rodzice założyli mu książeczkę mieszkaniową i wpłacali kasę, było tyle że kupił by spokojnie 3 pokojowe mieszkanie aż w pewnym momencie coś się narobiło w państwie i cała kasa poszła.