X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w blokach...
    Była taka akcja w bloku obok... Ludzie wynosili wszystko... Szedł sąsiad i mówi " a dokąd to", a ci ludzie do niego ze sąsiad sie wyprowadza i sa z firmy przeprowadzkowej! Dasz wiarę!!!
    Gość wrócił do domu i oczywiście zdziwiony wtf.... A tu go "przeprowadzili"....

W domkach tez kradną tych co sa w trakcie budowy. Ponoć komuś nawet okna pozabierali :/
    Ale tym sie zajmie firma taty wiec i nie słyszałam zeby mieli jakieś włamania wiec wierze ze nas to nie spotka.
    Jednak dla mnie to nie do pomyślenia jak człowiek claowiekowi może byc wilkiem....:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja mam konto w ING, co prawda wprowadzili po cyrkach z frankiem prowizje przy wyplatach z bankomatu, ale mają fajną opcję skarbonki. Za każde zakupy kartą lub przez net zaokraglaja wydaną kwotę do 5 zl i różnicę przelewaja na Skarbonke. Ja płacę dużo kartą i przez net, więc co mc mam 300 zl do przodu. Może to nie kokosy, ale przy mojej pensji w budżetówce, to dodatkowa kasa do pensji.

no my mamy wlasnie konto oszczędnościowe w ing i oprocentowanie obecnie chyba na poziomie 0,70%

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    raz zaytrzasnęłam kluczyki od auta (zapasowych oczywiście nie mamy)
    nie było problemu znaleźć w necie usługi z dojazdem "awaryjne otwieranie drzwi" :)
    pan przyjechał z gorzowa, pokazalismy auto, mąz nawet nie mógł do niego podejśc, 2 minuty i auto otwarte :D on nawet nie sprawdzał, czy aby na pewno nasz samochód...ale komplet wytrychów do marki i modelu miał...i z dojazdem usługa 150 zł

Mojej mamie tez sie to zdarzyło i pamietam jak dzwoniła do taty i mówi "zadzwoń po złodzieja bo kluczyki zatrzasnelam":D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:50

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Tak w blokach...
    Była taka akcja w bloku obok... Ludzie wynosili wszystko... Szedł sąsiad i mówi " a dokąd to", a ci ludzie do niego ze sąsiad sie wyprowadza i sa z firmy przeprowadzkowej! Dasz wiarę!!!
    Gość wrócił do domu i oczywiście zdziwiony wtf.... A tu go "przeprowadzili"....

W domkach tez kradną tych co sa w trakcie budowy. Ponoć komuś nawet okna pozabierali :/
    Ale tym sie zajmie firma taty wiec i nie słyszałam zeby mieli jakieś włamania wiec wierze ze nas to nie spotka.
    Jednak dla mnie to nie do pomyślenia jak człowiek claowiekowi może byc wilkiem....:(

z moją sasiadka by taka akcja nie przeszła :) hahaha to by sie złodzieje zdziwili :D

ona nawet raz policji nie otworzyła, zadzwoniła najpierw do siostrzeńca (policjanta), czy taki i taki policjant jest w terenie :D

ale niczego sie nie przewidzi :) a moje miasto od lat słynęło z kradziezy aut :D
    koleżance z podwórka ukradli, wjechali z laweta, sasiedzi widzieli(ale laweta= awaria i mechanik)
    innej kolezance ojcu w lesie ukradli razem z psem...mieli nadzieje, że chociaż psa oddadzą...po 3 latach auto znalexli po Międzychodem w jeziorze razem z ...psem :(
    a te kradzieze z budowy to juz całkiem bezczelne :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Emily83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ja pilnowalam, teraz mi nie pilnuja juz... Zrob sobie badanka i kwasy zolciowe do tego

a czemu już nie musisz pilnować? Tak zrobiłam dzisiaj badania na enzymy wątrobowe a na kwasy zółciowe trochę się czeka niestety... hepatolog przepisał mi ursopol a mnie cały czas boli po prawej stronie jakby woreczek zółciowy :(

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    A ja mam dzis jakis kiepski nastrój. Moze troche przez te pobudkę o 5.
    Byliśmy wczoraj u znajomych i nas znowu nastraszyli, ze z Żelaznej w Wawie odsyłają, ze kolejki, ze bez lekarza prowadzącego bez szans.

I nie wiem czy nie zmienić szpitala.
    Znow weszłam na jakies fora. Nawet tu panny piszą ze na ktg czekają po 7-8 h. Ze po porodzie nie ma miejsc na salach.
    I jakos mi tak zle.
    Ech :(
    Nawet nie mam ochoty na żadnego pocieszacza jedzeniowego :(

Ale pytanie mam: na to ktg na IP sie chodzi od kiedy i po co?
    Ulf ja juz jakis czas temu pisalam ze z zelazna mam takie przejscia, ze nigdy więcej. Choć połowa moich znajomych tam rodzila i sobie mega chwalą.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    150 zł to dużo jak za 2 min roboty :)
    ale nadal nie mamy dorobionego kluczyka :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Dziewczyny na stronie Phillips Avent jest promocja za zapisanie się do newslettera 40% na pierwszy zakup w sklepie int. Ja wczoraj się rejestowałam i oczywiście nic nie dostałam, ale dzwoniłam i mają wysłać na maila. Może któraś z Was coś jeszcze rozważa?

Nie wiem jak po zniżce to cenowo będzie wyglądało ale dam znać jeśli wyślą i się będzie opłacało :)
    Kody przychodzą z opóźnieniem, ja zapisałam się już dawno ale dostałam zniżkę dopiero wczoraj.. a generalnie link, by ponownie się zarejestrować po zniżkę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na zakupach, ale ciężko iść bo tak kłuje pod brzuchem i w kroczu. Jeszcze bym trochę poprasowała dzisiaj jednak.. ale z domu już nie wychodzę sama.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia sami sobie cenę ustalają bo konkurencji zbytnio nie ma, a może dzięki temu nie kradną tylko "pomagaja" :D

Moja babcie 2-3 razy chciano oszukać... Pamietam ze raz na wnuczka, raz na jakiegoś wujka i raz - no niestety - podszyli sie pod policjanta...
    Dziwie sie mojej babci ze taka łatwowierna bo wydaje sie byc z tych rozsądnych.... Szczególnie jeśli o kasę chodzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie sie czy moge wysłać czekoladę poczta w kopercie bąbelkowej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Orientujecie sie czy moge wysłać czekoladę poczta w kopercie bąbelkowej?
    Spokojnie. Moja Mama nie raz wysyłam do mnie i nawet za granicę.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    to u nas w bloku niedaleko jakaś kobita starszej kobiecie do domu wtragneła i ja po prostu okradła ...

a moja babcia to wbrew pozorom właśnie była cwana :) ale to dlatego, ze "kiedyś" (jak byłam mała) cyganie do nas na wieś (trzebiszewo pewnie kojarzysz) przychodzili i wszystko kradli :)
    do niej by człowiek sie nie dostał i nie dopukal nawet

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czekolade nie raz wysyłałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do konta to jedyne co jak bedziecie zakladac to lepiej nie na dziecko. W sensie znajomi tak zrobili, że zalozyli malemu konto na jego imię od urodzenia no i dupa bo później jak potrzebowali pilnie kasy byl problem. Wiec przestrzegam bo banki moga tak proponowac aby mlodemu przyszlosc zapewnić.
    Ja czesto zakladam lokaty w roznulych bankach jak maja promocję ale ostatnio to taka kicha z tymi % ze przestalam sie bawic wiecej zachodu a czlowiek tylko max 50 zeta z tego ma

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My trzymamy pieniążki dla młodej w walucie. Ale to ze względu na dziadków jeden zarabia w innej walucie a drudzy żyją za granicą.

Ktg już miałam ale to przez wizyty na ip. Ale dr wyznaczył i zapisał mnie tydzień przed cc. Może dotrwam. Jutro wizyta i się okaz co jak się ma

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są tu jakieś dziewczyny z wrocławia? mam jeszcze jedno pytanie czy już zdecydowałyście który szpital i dlaczego? ja się jeszcze zastanawiam...

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ktg żadnego jeszcze nie miałam...i chyba do pobytu w szpitalu mieć nie będe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ogólnie jesteśmy dalecy od tego aby zakładać konto dla dziecka. Męża rodzice założyli mu książeczkę mieszkaniową i wpłacali kasę, było tyle że kupił by spokojnie 3 pokojowe mieszkanie aż w pewnym momencie coś się narobiło w państwie i cała kasa poszła.

‹‹ 1922 1923 1924 1925 1926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ