X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol, cenowo nie pomogę bo tylko zwróciłam uwagę, że już pojawiają się grubsze ciuszki. Ja obkupiłam się w takie w lumpexie, jestem z tych lumpexowskich ciuszków bardzo zadowolona bo są fajne jakościowo a kupowałam dajmy na to 6 pajaców za 10-15 zł. Ostatnio dostałam pakę rzeczy od sąsiadki i powiem szczerze, że odebrałam z niej dla maluszka tylko kilka ubranek bo ogólnie ich stan nie był najlepszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Dziewczyny a kupowala moze ktoras z Was taki futrzasty kombinezonik na jesien? Bo nie chce az takiego grubego jak na zime, bo juz mam, chodzi mi o taka przejsciowke. Patrze w roznych sklepac ale jakos nie moge trafic.
    Moze ktoras z Was kupowala i moze polecic albo widziala gdzies cos takiego?

Ulfe czy posiadasz juz skarpetki z gruszkami? :D widzialam takie na AliExpress :)
    Ja kupiłam taki polarpwy kombinezonik w smyku

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf

No coz duzo mowic, macierzyństwo nie jest latwe, wymaga wiele cierpliwosci i czasu , miliona nie przedpanych nocy i zapasu sily :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal nie mam kurteczki/kombinezonu na jesień/zimę. Dobrze, że nie kupiłam jak były na wyprzedażach zimowych, bo pewnie bym z rozmiarem nie trafiła. Jak się zacznie robić chłodniej pomyślę o zakupie czegoś na szybko np na allegro.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borówki były mniam mniam
    Piotruś tez lubi :D
    Pani dr pokazała mi dokładnie gdzie co ma i jednak jest ciut inne ułożenie miednicowe jak u Emilki a dokładnie dlatego nie mam parcia na pecherz ale i moje zebra są oszczędzone :D
    Ale zawsze przy pepku wychodzi boleśnie kanciaste "coś " i to jest bark :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    O... Margol już wiem gdzie poszukam opaseczek. :D:D

U mnie krem z cukini wyszedł pyszny. Mniam
    jak zaczniesz szukac to chyba oszalejesz, tyle tam pieknych opaseczek, nie moglam sie zdecydowac :)

to ja poprosze o przepis na krem z cukinii :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało w lumpku za dyszkę kupić kombinezon z Disneya z Kubusiem Puchatkiem. I to właśnie taki przejściowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dziewczyny dobrze ze ja bede miec synka, bo inaczej byla bym bankrutem z milionem opasek, skarpetek i sukienek :) a tak to ominal mnie ten szal :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG łożysko stopień I/II, przepływy prawidłowe, wód przybyło nie ma zagrożenia małowodziem, ale ile nie wiem jutro się dowiem. Liwcia waży 2900-3000g, jest tydzień młodsza :) nie wiem czy w takim razie cc się nie przesunie, ale tu nikt nic nie mówi za wczasu. W końcu decyduje szef wszystkich szefów.
    W każdym razie moim obzarstwem w ostatnim tygodniu nie utuczylam córci cukrami ;)

mmargol, martta, Magdziulla, claudiuszek, mysza0406, Sabina, violett, żabka04, Anulka01, bbeczka91, Pysiaczek89, bisacz, Angela89, Bratek, marta258 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    jak zaczniesz szukac to chyba oszalejesz, tyle tam pieknych opaseczek, nie moglam sie zdecydowac :)

to ja poprosze o przepis na krem z cukinii :)

http://kuchennewariacje.pl/zupa-krem-z-cukini-z-grzankami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 14:39

mmargol lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja dostalam wiekszosc ubranek uzywanych od szwagierki, kolezanki i ciotki w bardzo dobrym stanie, ale niestety dzieci ich z kwietnia i lipca i nie zawsze odpowiednie rozmiary tego co bym chciala :)

Sabina ja bym wolala taki bardziej kudlaty niz polarkowy, podobaja mi sie takie misiate :)

Moja Emilcia chyba uwielbia babcine knedliki, bo zaczela sie wiercic jak dzika i az czkawki dostala :)

Kamcia a mowila Ci pani dr czy przy ulozeniu miednicowym to w zebra moze non stop uwierac i czy przy glowkowym jest tak samo? Probuje zdiagnozowac czy to jest caly czas glowa pod zebrem czy moze dupcia :D ciekawosc mnie zzera ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy czekacie na córeczki a ja Leosiowi opasek nie kupie, wiec zostaja czapki, sliniaki i skarpetki, bo niechodkow dostalam cala mase, wiec szkoda mi na nie kasy.... Aaaa znow mi zjadlo pol posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 14:36

• mmargol Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Macioszczyczka :) chyba zrobie bo mam smaka :)

Agatia dobre wiesci widze, super i niech tam Liwka grzecznie czeka :)
    Boje sie myslec ile moja 'drobniutka' dziewczynka bedzie wazyc w piatek, pewnie tyle co juz do porodu haha :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka
    ja mam upatrzone opaski dla Piotrusia :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ulfe czy posiadasz juz skarpetki z gruszkami? :D widzialam takie na AliExpress :)
    Nie mam :)
    Mam tylko koszulkę :)
    Masz moze linka? ;)
    Skali89 wrote:
    Ale się wkurzylam mówiłam temu lekarzowi wczoraj ze z rana zauważam trochę takiej wydzieliny żółtej i mi się wydaje że wpada w kolor zielony i dziś teraz byłam u sporo tego było na papierze takie kleiste rozcisgliwe i mówił że to sprawdzi wziernikiem i później nie sprawdził nic mnie nie swedzi nie piecze nie ma to zapachu nie wiem sama czy to normalne czy już mi się kolory mylą

Ja tez przed chwila zauwazylam duzo gluciastej wydzieliny. W kolorze biało żółtym. Bez zapachu. Kleiste.
    W ogole bym nie pomyślała, ze moze byc jakiekolwiek podejrzenie, ze to kawałki czopa (czopu?).
    Mam nadzieje ze nie ;)

A co do banków to sa jeszcze darmowe konta. Sa nawet takie co płaca!
    A o kasę sie nie ma w sumie co bać. Nawet w małych bankach. Fundusz bankowy pokrywa straty do 100k €

No ale my z tych co wyznają zasadę 'ziarnko do ziarnka'. w jednym banku 4% do 5k, w drugim do 10k, w trzecim bez ograniczeń 2,5%. IKE do limitu na 4%.
    I sie ciuła.

A agatia chyba wspominała o smart saverze w ING. Mi z automatu przelewa 10% każdej transakcji. Chyba tam jest teraz 2,5% do 5k. Ale wypłacać można w każdej chwili.

No i zdarzają sie promocje ze daja w bankach tablety albo telefony.
    Nam sie udało zdobyć tablet samsunga i iPada.
    Teraz w Bzwbk czekam na wypłatę 150zl +80 na groupon za założenie konta.
    Daja tez (dwa razy w tym roku) po 20zl za zakupy blikiem.
    Idzie troche od banków ogarnąć kasy ;)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opaski u nas byloby tak czy siak za pozno... Bo ja czuje ze moje dziecie zdecyduje sie na wyjscie w październiku:)

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol zobaczymy w piątek ile waży Twoja "Kruszynka". Jeszcze pierwsza ode mnie bedzieszr jar tulic :)

Ulfe dokładnie o to mi chodziło w ING :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka
    to blizej będziesz miała do wiosny :)
    ale cos mi chodzi po głowie, ze zaraz je kupie hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Nie mam :)
    Mam tylko koszulkę :)
    Masz moze linka? ;)

prosze bardzo :)
    http://pl.aliexpress.com/item/Unisex-Baby-socks-floor-sock-baby-boys-socks-girls-kids-Children-cutu-animal-rabbit-rat-bear/32487203962.html?spm=2114.010208.3.259.iKvk2B&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_2_10057_10056_10055_10037_10049_10033_10059_10058_10032_10017_10060_10061_10062_10063_412_10064,searchweb201603_7&btsid=88830e6c-bdc3-4e1c-9f92-ce706eaf1692

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 14:43

Little Red Fox lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mmargol zobaczymy w piątek ile waży Twoja "Kruszynka". Jeszcze pierwsza ode mnie bedzieszr jar tulic :)
    powiem Ci, ze chyba bym sie nie zdziwila, zwlaszcza jesli ze wzgledu na wage by ja chcieli wyciagac ;)
    o wlasnie, a moze ktos kolo Ciebie w szpitalu sie orientuje czy u nas kieruja na cc od jakiejs wagi dziecka niezaleznie od ulozenia? tak mnie nurtuje to pytanie

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 1925 1926 1927 1928 1929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ