X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszą widziałam ze to komentowałam na fb. Jesli dziewczyna faktycznie jest w takiej sytuacji i
    Masz możliwość to pomóż :)
    Ale ktoś jej napisał ze dostanie becikowe, pózniej 500+ i na pewno jeszcze zasiłek plus alimenty....
    Wiec pewnie to ja teraz przeraża i sie nie dziwie bo tez byłabym przerażona ale na pewno za jakiś czas da sobie rade... Potrzebuje co nieco tylko na początek:)

Maz zamiast do kawiarni zabrał mnie do łóżka wiec idę piłować seriale :)

Behemottko do łóżka wzięliśmy popcorn.... Wyobraź sobie jak sie śmiałam gdy pykał w mikrofali :D

mysza0406, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla- pielęgniarka na pewno woli jak ktoś odwróci głowę, zamiast obserwować jej ręce i jeszcze paść z wrażenia :)

Ksosiu ja już tak mam mi wszystkich jest szkoda. To trochę moje przekleństwo bo często okazuje się, że dałam się wykorzystać...
    Uważaj i kontroluj się przy mężu trochę. Tak z boku patrząc- siedzi Żona i śmieje się z popcornu hmmm :) Miłego seansu

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Czyli pewnie widzialysmy to samo i zrezygnowaliśmy z dalszej wizji :D poza tym było mi już niedobrze po oksy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojemu odpowiedziałam o tym popcornie i się często z pykania śmiejemy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oksy dostałam dopiero jak dziecko wyciągali, ale nie pamiętam dokładnie...

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla bobas wielki, ale KTG jest ok, nic się nie dzieje. Jak samo nie ruszy to za tydzień laska ma planowane cc. Ale chcą, żeby samo skurcze zaczęły siee same i żeby wody odeszły, wtedy będą robić cc.

Co do pobrań, operacji i innych gadżetów to ja się z powołaniem minęłam :) zawsze lubiłam takie rzeczy :)

Wkurza mnie belly bo mam problem z dodawaniem postów i w koło mi obcina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię, właśnie na papierze znalazłam fragmenty czopa.. i zaczełam jak na razie jednorazowo plamić krwią. Leże plackiem i patrze bo brzuch zaczał mnie boleć jak na okres. Jutro wizyta jak nie przestanie boleć po lekach jade na Ip.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy wam też jest tak ciepło, bo ja się zaczynam martwić już u siebie :D na dworze 15 stopni, a ja okno otwarte i w samym staniku leże bo pot ze mnie płynie. A wszyscy w domu poubierani okna chcą mi zamykać...

mysza0406 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ta krew jest niepokojąca :( Informuj co z Tobą poleż odpocznij ojej :/

Alinka- tak, gorąco mi i strasznie się pocę :( siedzę przy otwartym na oścież balkonie na krótki rękaw :p

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak angela
    leki, leżenie i obserwacja...chociaz wytrzymac te kilka dni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie zjedlismy spozniony obiad, bo zahaczylam o sklep ryvny nakupilam salatek i innych dobrych rzeczy :) a teraz tesxiu przyjechal i montuja drzwi :)

Ja zdecydowanie jestem antyfanem operacji a tymbardziej icn ogladania, ja na szczescie swojego cc nie widaiqlqm bo, sa tak lampy ulozone ze nic nie widac i dzieki Bogu bo w przeciwnym razie musieli by wzywac do cc kardiologa ale dla mnie :)

oooollll Angela lepiej lez i nic nie rob, w razie co jedz na ip i wcale nie czekaj nie ma co !

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie trudno mi określić czy to krew czy bardziej brunatne plamienie bo papier mam pomarańczowy ale już wzięłam białą rolke

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie panikuje pewnie to przez czop plus szyjka zaczęła się znów skracac

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AngelaJuz dziś to odpoczywaj

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Angela.
    Mi tez ciagle goraco... Leje sie ze mnie strumieniami. Dziekuje za kazdy chlodny dzien. Dobrze ze lato nas oszczedza w tym roku.

AJrin lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mi kawałek czopa też wyszedł kilka dni temu, ale nie brudzilam. Ginka mówiła, że jeszcze mogę chodzić bez akcji ze 3 tyg.
    Nie forsuj się, odpoczywaj, a jak coś jedź na IP.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela też wymyśliłaś pomarańczowy papier! Ja do tej pory raczej w jasnych majtkach chodzę.
    Może jedź jednak na ip.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż uradowany wrócił z biedronki :D kupił Piotrusiowi drewniany mały tamburyn z namalowanym autem :D cieszy się jak dziecko :D
    Mamy mały sentyment do bebenkow i tamburynow :) emilka machala często rączkami wiec stwierdziliśmy ze wykorzystamy to do grania :) a więc na hasło paciu paciu zawsze uderzala :)
    Piotruś tez juz ma

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie pisalam wam ostatnio ze moj lekarz mowil ze ostatnio jest bardzo duzo komplikacji po cc,bo on jezdzi na te doktorskie sympozja tematyczne i mowi ze weszlomcay wejsdzie jakies rozporzadzenie dla lekarzy, ze cc ciecie bedzie mozna robic w slisle okreslonych przypadkach podpartych dokumentacja medyczna i badaniami bo adecydowanie za duzo jest robionych cc od tak dlatego w szpitalu ciagle gledza sn i sn, no i najgorsze sa te zrosty pooperacyjne bo czesto kobiety odcsuwaja bole i nie rwz trzeba otwierac operowacmi wycinac te zrosty.

Ja mu akurat ufam w takich kwestiach i wiem ze u mmie zdecyduje, y o porodzie w takiej formie jaka bedzie dla mnie najbezpiecsniejsza k dla dziecka, chociaz ja nie chce isc na zimna operacje, bo 4 lata po cc jak nie bedaie przec7wskazan to cjociaz sprobuje a nuz szyjka bedsie sie 8twierac i sie uda

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    A ja sądzę że nie komplikacje a kiepskie polskie statystyki na tle innych państw UE o których ostatnio tyle w tv gadali!! Jakoś w zeszłym tygodniu - ze w Polsce robi się za dużo cc
    I wyjdzie na to ze będzie więcej urazów okoloporodowych a cena cc na żądanie wzrośnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1929 1930 1931 1932 1933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ