X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam melona z kotem na spółkę (mój kot uwielbia melona, nie da się odpędzić jak jem;)) i mam dyskotekę w brzuchu:)

Dziewczyny, które piją przed donoszoną napar z liści malin chciałam zapytać czy to za zgodą lekarza? Bo mnie bardzo uczulali, że bezwzględnie po 37tc bo może wywołać skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Pirelka nasze pojedyncze się teraz mocno rozpychają więc nie ma co się dziwić Twojej 4-kilogramowej dwójeczce :)
    Jeszcze chyba nie ma 4 kg :D ale fakt faktem, ma się kto rozpychać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 13:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Jeszcze chyba nie ma 4 kg :D
    Może i nie ma ale za to dwa razy więcej kończyn do wypychania i jak ja to mówię gmerania mamusi :)

pirelka lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Rozealasz mi konstrukcję tymi tekstami ;) :-D

16.08.16 powitam Liwię :)

Agatia, super, to już za kilka dni będziesz przytulać malutką :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu się przypięłam do lapka a taki mam ambitny plan nawiedzić ogródek korzystając z przerwy między opadami deszczu, dobra idę....

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:01

• mmargol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    byłam dzisiaj zawieźć siuśki, jeszcze wyniki po 15 odbiorę. Ciekawa jestem czy będą ok, bo jakiś dziwny kolor miały, a nie jadłam nic dziwnego wczoraj :/

DZisiaj wizyta, nie mogę się doczekać, ale stresik też jest.

Agatia Liwcia będzie miała śliczną datę urodzin :) teraz możesz odliczać dni :)

agatia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:03

• AJrin Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja planowalam od 37 tygodnia ale ponieważ dzis zakupilam a najefektywniej jest jak sie pije przez kilka tygodni to chyba zaczne juz dzis popijać herbatke z lisci malin.

agatia lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski za dobre słowa, oczywiście we wtorek będę Was prosiła o kciuki :)
    Angela zatem moja Liwia na pewno będzie super dziewczyna, bo jak widać te urodzone 16.08 są super :)

AJrin, Angela89, claudiuszek, mmargol lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    zjadłam melona z kotem na spółkę (mój kot uwielbia melona, nie da się odpędzić jak jem;)) i mam dyskotekę w brzuchu:)

Dziewczyny, które piją przed donoszoną napar z liści malin chciałam zapytać czy to za zgodą lekarza? Bo mnie bardzo uczulali, że bezwzględnie po 37tc bo może wywołać skurcze.
    Czytam "zjadłam melona z kotem" i się zastanawiam co to za odmiana melona :D bez kitu ta ciąża to rozum odbiera...

Magdziulla, mmargol, Sabina, haneczka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mysza, ja chyba jednak poczekam już niewiele zostało. Ja lubię w zasadzie tylko zieloną herbatę, więc może mi podpasuje. Mój plan to masaż już od teraz, od 37tc herbatka, wiesołek, a Mysza słyszałaś o braniu - Witamina C/Feminella Vagi C dopochwowo (Uszczelnia śluzówkę pochwy, zapobiega mikrourazom podczas porodu.) ?

mysza0406 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzięki laski za dobre słowa, oczywiście we wtorek będę Was prosiła o kciuki :)
    Angela zatem moja Liwia na pewno będzie super dziewczyna, bo jak widać te urodzone 16.08 są super :)
    Wszystko się zgadza :D Ciocia już nogami przybiera :) A kciuki będą to oczywiste! Czyli wychodzi że będzie Liwia drugim wrześniowym naszym dzieciątkiem. No chyba że ktoś szybciej zrobi "PYK" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego jeszcze nie słyszałam. Z moją pamięcią ja już więcej regularnie nie dam rady brać/robić. I tak o herbacie przypominam sobie po paru godzinach

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała dotrwać do 38 tygodnia skończonego, ale u mnie to tak naprawdę walka o każdy dzień, więc też odetchnę jak uda się 37 skończyć. Na razie zaciskam mocno nogi :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Wszystko się zgadza :D Ciocia już nogami przybiera :) A kciuki będą to oczywiste! Czyli wychodzi że będzie Liwia drugim wrześniowym naszym dzieciątkiem. No chyba że ktoś szybciej zrobi "PYK" :)
    Przed nami długi week jeszcze może być jakieś "pyk" :) brzuszkowe dzieci lubią takie mało sprzyjające sytuacje na wyjście ;). Chyba, że nasze wrześniowe będą zdyscyplinowane, ale to ocenimy po week.

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza korekta od 37tc można herbatę, nie mam info, że od skończonego tylko, żeby poniżej nie. Jak to interpretować nie wiem. Ja zacznę od rozpoczętego 37tc, żeby dłużej podziałało.
    Nie wiem co z wiesiołkiem, bo doczytałam, że nie jest wskazany przy chorobach tarczycy, a jak na złość wczoraj miałam ostatnią wizytę u endo przed porodem.

Ciekawe czy to podziała, ale myślę, że jak trochę to wszystko postosuję, przez jakiś czas to będzie jakiś efekt. Położne mówiły, że wg nich jest różnica. Tylko trzeba być sumiennym.

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) zapraszam na swojego instagrama gdzie wrzucam ciuszki po córeczce i nie tylko

szafa_zocho

Zapraszam!
    Mama Zosi :)

Mama Zosi :)
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam z porodem mogę czekać i do 42 tygodnia. Byle poród się rozpoczął zgodnie z planem - w piątek ;)

Ulfenstein, stardust87 lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro z rana jedziemy na ryby M korzysta póki dzieciatka nie ma ;) a ja mam nadzieje, ze nie zapragnie wyjść w terenie :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1961 1962 1963 1964 1965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ