X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)
    Ja marzę o tym, żeby urodzić we wrześniu :p bo boję się, że przecięgnę do października :p
    o i najlepiej jak zacznę popołudniu albo w weekend :p boję się, że męża nie będzie w domu ;(

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to marzę żeby zacząć jakoś rano, najlepiej ok 8 żeby Hubert już nie spal i bez problemu możnaby go zostawić z babcią i mąż mógłby mnie zawieźć. Bo jak zacznie się w nocy to niestety mąż bedZoe musiał w domu siedzieć. A jeśli koncert życzeń się sprawdza to chciałabym jeszcze żeby to był piątek i żeby zaczęło się tak jak ostatnio od odejścia wód żebym nie musiała się zastanawiać czy to już TE skurcze. I żebym rozwarcie robiło się dopiero po 10 rano żeby minęło 12h od ostatniego zastrzyku z Clexanu i żebym mogła dzięki temu ZZO dostać ;) ot tak, kilka życzeń. Wcale nie jestem wymagająca ;)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Czytam "zjadłam melona z kotem" i się zastanawiam co to za odmiana melona :D bez kitu ta ciąża to rozum odbiera...
    Zaraz mi lepiej bo odczytałam dokładnie tak samo ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla nie słyszałam o tych przeciwwskazaniach ale postaram się posprawdzać w swoich źródłach. Póki co nic nie znalazłam :P

Magdziulla lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj strasznie słąby dzień- mogłabym ciągle spać, nie wiem może to przez pogodę. Agatia- ale fajnie Liwia już tuż tuż ;-)
    Ja we wtorek jadę ustalać termin cc- mam nadzieję, że przez weekend nie zrobie niespodziewanego pyk bo na długi weekend mój lekarz wyjeżdża
    Zmuszam się do ostatniego prania- szwagierka przyniosła mi 2 siaty ciuszkó 56 i 62 - szkoda, że tak późno bo całą wyprawkę już kupiłam i zbankrutowałam, ale jak dają to tylko się cieszyć ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    . I żebym rozwarcie robiło się dopiero po 10 rano żeby minęło 12h od ostatniego zastrzyku z Clexanu i żebym mogła dzięki temu ZZO dostać ;) ot tak, kilka życzeń. Wcale nie jestem wymagająca ;)

Bierzesz heparynę. Nie można po niej zzo?
    Po porodzie tez bedziesz brała? Co jeszcze bierzesz i na co?

Ps. A mi sie humor poprawił.
    Tak jak przyszedł wczoraj kiepski, tak teraz nagle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 14:27

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten czop może odchodzić na "raty"? Bo po srodowym badaniu lekarz powiedział, że mogę plamić (badanie było b bolesne i głębokie- do główki się dostał (!)) i rzeczywiście trochę plamiłam, ale nie krwią tylko takim czymś brunatno-brazowym. Teraz odchodzi taki śluz brunatny i zastanawiam się czy to nie ten czop.
    I jeszcze pytanie- jak ten czop odejdzie to akcja jakoś szybko się zaczyna czy niekoniecznie?

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    ten czop może odchodzić na "raty"? Bo po srodowym badaniu lekarz powiedział, że mogę plamić (badanie było b bolesne i głębokie- do główki się dostał (!)) i rzeczywiście trochę plamiłam, ale nie krwią tylko takim czymś brunatno-brazowym. Teraz odchodzi taki śluz brunatny i zastanawiam się czy to nie ten czop.
    I jeszcze pytanie- jak ten czop odejdzie to akcja jakoś szybko się zaczyna czy niekoniecznie?
    Może ochodzić na raty, mi tak własnie odchodzi, i też plamie. Wczoraj to konsultowałam z lekarzem i powiedział że szyjka sie otwiera dlatego czop powoli odchodzi i ze względu że szyjka jest ukrwiona a się otwiera to może być plamienia. Powiedział że od odejścia całego czopa poród może być od razu ale teraz nawet po tygodniu,2. A przy fragmentach to się nie martwić. Tylko że u mnie rozwarcie się powiększyło i szyjka znika.

claudiuszek lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Jak Ci go tam wzruszył to moze i na raty odchodzić. A co do akcji jak odejdzie to moze a nie musi zacząć sie cos dziać. Jedne chodzą jeszcze 2 tyg a inne zaczynaja rodzic. Osobiście znam i taki i taki przypadek ;)

claudiuszek lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na temat czopa sie nie wypowiem bo mi czop w 1 ciazy nie odchodzil , mialam skurcze pozniej odeszly mi wody i siedzialam juz na tym fotelu ginekologicznym wiec nie podpowiem bo nawt nie wiem jak to wygląda

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Bierzesz heparynę. Nie można po niej zzo?
    Po porodzie tez bedziesz brała? Co jeszcze bierzesz i na co?

Ps. A mi sie humor poprawił.
    Tak jak przyszedł wczoraj kiepski, tak teraz nagle :)
    Biorę od ok 7 tyg ciąży i będę jeszcze brAla przez cały połóg. Oprócz tego biorę tylko Acard. Ogólnie to z powodu wysokiego hematokrytu i dwóch poronien spowodowanych prawdopodobnie mikrozakrzepami. Z tego co
    Się orientuję to od zastrzzyku musi minąć właśnie przynajmniej 12h żeby zrobili ZZO bo wcześniej jest zagrożenie krwotoku do kanału rdzeniowego i poważnych trwałych komplikacji. To chyba gdzieś w ulotce jest napisane Ale ja jeszcze dopytam dokładnie moją gin na następnej wizycie bo bardzo chciałabym ZZO do sn no a jeśli będzie konieczne cc to obawiam się w takim wypadku że będą musieli je pod narkozą zrobić a tego bym nie chciała

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przy pobraniu próbki na GBSa bardzo gin dłubie czy to raczej powierzchownie? Dziś mam i nie wiem na jak silne wrażenia się szykować.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    u mnie to było mizianie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    magdziulla
    u mnie to było mizianie
    Nie jak cytologia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, u mnie ginka lekko posmyrała ;)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Biorę od ok 7 tyg ciąży i będę jeszcze brAla przez cały połóg. Oprócz tego biorę tylko Acard. Ogólnie to z powodu wysokiego hematokrytu i dwóch poronien spowodowanych prawdopodobnie mikrozakrzepami. Z tego co
    Się orientuję to od zastrzzyku musi minąć właśnie przynajmniej 12h żeby zrobili ZZO bo wcześniej jest zagrożenie krwotoku do kanału rdzeniowego i poważnych trwałych komplikacji. To chyba gdzieś w ulotce jest napisane Ale ja jeszcze dopytam dokładnie moją gin na następnej wizycie bo bardzo chciałabym ZZO do sn no a jeśli będzie konieczne cc to obawiam się w takim wypadku że będą musieli je pod narkozą zrobić a tego bym nie chciała
    Dziekuje.
    Bede dopytywać gina na kolejnej wizycie jak on to widzi u mnie.
    Nie wiedziałam z tym znieczuleniem.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Nie jak cytologia?
    Bardziej u ujścia smyra. Przy cytologii głębiej. Nie boli nic a nic. Ja się czułam jakby przy czyszczeniu uszu :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wiesiołka : przekopałam książki z leku roślinnego i jako jedyne przeciwwskazania podają wiek poniżej 6 lat...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Nie jak cytologia?

Za pierwszym razem poczułam leciutko
    Teraz poczułam tylko dotknięcie patyczkiem ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli z czopem nie panikuję, po weekendzie niech już się dzieje co chce, byleby mąż na czas dojechał ;-) CHyba, że jakaś pani motornicza okaże się położną...;D
    to pobranie gbsa to tak jak dziewczyny piszą takie smyranie-nic nie boli ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

‹‹ 1962 1963 1964 1965 1966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ