X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)
    Ja marzę o tym, żeby urodzić we wrześniu :p bo boję się, że przecięgnę do października :p
    o i najlepiej jak zacznę popołudniu albo w weekend :p boję się, że męża nie będzie w domu ;(

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to marzę żeby zacząć jakoś rano, najlepiej ok 8 żeby Hubert już nie spal i bez problemu możnaby go zostawić z babcią i mąż mógłby mnie zawieźć. Bo jak zacznie się w nocy to niestety mąż bedZoe musiał w domu siedzieć. A jeśli koncert życzeń się sprawdza to chciałabym jeszcze żeby to był piątek i żeby zaczęło się tak jak ostatnio od odejścia wód żebym nie musiała się zastanawiać czy to już TE skurcze. I żebym rozwarcie robiło się dopiero po 10 rano żeby minęło 12h od ostatniego zastrzyku z Clexanu i żebym mogła dzięki temu ZZO dostać ;) ot tak, kilka życzeń. Wcale nie jestem wymagająca ;)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Czytam "zjadłam melona z kotem" i się zastanawiam co to za odmiana melona :D bez kitu ta ciąża to rozum odbiera...
    Zaraz mi lepiej bo odczytałam dokładnie tak samo ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla nie słyszałam o tych przeciwwskazaniach ale postaram się posprawdzać w swoich źródłach. Póki co nic nie znalazłam :P

Magdziulla lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj strasznie słąby dzień- mogłabym ciągle spać, nie wiem może to przez pogodę. Agatia- ale fajnie Liwia już tuż tuż ;-)
    Ja we wtorek jadę ustalać termin cc- mam nadzieję, że przez weekend nie zrobie niespodziewanego pyk bo na długi weekend mój lekarz wyjeżdża
    Zmuszam się do ostatniego prania- szwagierka przyniosła mi 2 siaty ciuszkó 56 i 62 - szkoda, że tak późno bo całą wyprawkę już kupiłam i zbankrutowałam, ale jak dają to tylko się cieszyć ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    . I żebym rozwarcie robiło się dopiero po 10 rano żeby minęło 12h od ostatniego zastrzyku z Clexanu i żebym mogła dzięki temu ZZO dostać ;) ot tak, kilka życzeń. Wcale nie jestem wymagająca ;)

Bierzesz heparynę. Nie można po niej zzo?
    Po porodzie tez bedziesz brała? Co jeszcze bierzesz i na co?

Ps. A mi sie humor poprawił.
    Tak jak przyszedł wczoraj kiepski, tak teraz nagle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 14:27

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten czop może odchodzić na "raty"? Bo po srodowym badaniu lekarz powiedział, że mogę plamić (badanie było b bolesne i głębokie- do główki się dostał (!)) i rzeczywiście trochę plamiłam, ale nie krwią tylko takim czymś brunatno-brazowym. Teraz odchodzi taki śluz brunatny i zastanawiam się czy to nie ten czop.
    I jeszcze pytanie- jak ten czop odejdzie to akcja jakoś szybko się zaczyna czy niekoniecznie?

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    ten czop może odchodzić na "raty"? Bo po srodowym badaniu lekarz powiedział, że mogę plamić (badanie było b bolesne i głębokie- do główki się dostał (!)) i rzeczywiście trochę plamiłam, ale nie krwią tylko takim czymś brunatno-brazowym. Teraz odchodzi taki śluz brunatny i zastanawiam się czy to nie ten czop.
    I jeszcze pytanie- jak ten czop odejdzie to akcja jakoś szybko się zaczyna czy niekoniecznie?
    Może ochodzić na raty, mi tak własnie odchodzi, i też plamie. Wczoraj to konsultowałam z lekarzem i powiedział że szyjka sie otwiera dlatego czop powoli odchodzi i ze względu że szyjka jest ukrwiona a się otwiera to może być plamienia. Powiedział że od odejścia całego czopa poród może być od razu ale teraz nawet po tygodniu,2. A przy fragmentach to się nie martwić. Tylko że u mnie rozwarcie się powiększyło i szyjka znika.

claudiuszek lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Jak Ci go tam wzruszył to moze i na raty odchodzić. A co do akcji jak odejdzie to moze a nie musi zacząć sie cos dziać. Jedne chodzą jeszcze 2 tyg a inne zaczynaja rodzic. Osobiście znam i taki i taki przypadek ;)

claudiuszek lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na temat czopa sie nie wypowiem bo mi czop w 1 ciazy nie odchodzil , mialam skurcze pozniej odeszly mi wody i siedzialam juz na tym fotelu ginekologicznym wiec nie podpowiem bo nawt nie wiem jak to wygląda

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Bierzesz heparynę. Nie można po niej zzo?
    Po porodzie tez bedziesz brała? Co jeszcze bierzesz i na co?

Ps. A mi sie humor poprawił.
    Tak jak przyszedł wczoraj kiepski, tak teraz nagle :)
    Biorę od ok 7 tyg ciąży i będę jeszcze brAla przez cały połóg. Oprócz tego biorę tylko Acard. Ogólnie to z powodu wysokiego hematokrytu i dwóch poronien spowodowanych prawdopodobnie mikrozakrzepami. Z tego co
    Się orientuję to od zastrzzyku musi minąć właśnie przynajmniej 12h żeby zrobili ZZO bo wcześniej jest zagrożenie krwotoku do kanału rdzeniowego i poważnych trwałych komplikacji. To chyba gdzieś w ulotce jest napisane Ale ja jeszcze dopytam dokładnie moją gin na następnej wizycie bo bardzo chciałabym ZZO do sn no a jeśli będzie konieczne cc to obawiam się w takim wypadku że będą musieli je pod narkozą zrobić a tego bym nie chciała

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przy pobraniu próbki na GBSa bardzo gin dłubie czy to raczej powierzchownie? Dziś mam i nie wiem na jak silne wrażenia się szykować.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    u mnie to było mizianie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    magdziulla
    u mnie to było mizianie
    Nie jak cytologia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, u mnie ginka lekko posmyrała ;)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Biorę od ok 7 tyg ciąży i będę jeszcze brAla przez cały połóg. Oprócz tego biorę tylko Acard. Ogólnie to z powodu wysokiego hematokrytu i dwóch poronien spowodowanych prawdopodobnie mikrozakrzepami. Z tego co
    Się orientuję to od zastrzzyku musi minąć właśnie przynajmniej 12h żeby zrobili ZZO bo wcześniej jest zagrożenie krwotoku do kanału rdzeniowego i poważnych trwałych komplikacji. To chyba gdzieś w ulotce jest napisane Ale ja jeszcze dopytam dokładnie moją gin na następnej wizycie bo bardzo chciałabym ZZO do sn no a jeśli będzie konieczne cc to obawiam się w takim wypadku że będą musieli je pod narkozą zrobić a tego bym nie chciała
    Dziekuje.
    Bede dopytywać gina na kolejnej wizycie jak on to widzi u mnie.
    Nie wiedziałam z tym znieczuleniem.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Nie jak cytologia?
    Bardziej u ujścia smyra. Przy cytologii głębiej. Nie boli nic a nic. Ja się czułam jakby przy czyszczeniu uszu :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wiesiołka : przekopałam książki z leku roślinnego i jako jedyne przeciwwskazania podają wiek poniżej 6 lat...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Nie jak cytologia?

Za pierwszym razem poczułam leciutko
    Teraz poczułam tylko dotknięcie patyczkiem ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli z czopem nie panikuję, po weekendzie niech już się dzieje co chce, byleby mąż na czas dojechał ;-) CHyba, że jakaś pani motornicza okaże się położną...;D
    to pobranie gbsa to tak jak dziewczyny piszą takie smyranie-nic nie boli ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

‹‹ 1962 1963 1964 1965 1966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ