X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny czy przy pobraniu próbki na GBSa bardzo gin dłubie czy to raczej powierzchownie? Dziś mam i nie wiem na jak silne wrażenia się szykować.
    Ja ze tak powiem w pochwie nawet nie poczułam, ale jak ginka brała z pupy :P to zabolało, ale pewnie dlatego, ze mam hemoroida :/

Magdziulla lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Właśnie nie wiem czy będzie brał z drugiego oka saurona, a też mam hemoroidy nawet 2 i trochę mnie to krępuje.
    Zobaczymy

Dzięki Mysza!!! Że szukałaś dla mnie! Podczas starań brałam wiesiołka na śluz i nic się nie działo, więc teraz też będę.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja też pobrania GBS nie czułam, dlatego nawet nie wiedziałam czy pobrano z jednego czy z dwóch miejsc ;) gdyby nie słowa, że już mogę wstać to dalej bym na fotelu zalegała i gadała ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Jeśli ja dobrze zrozumialam to badanie w kierunku gbs to bakteria ta jest pospolita i rodzi się w układzie pokarmowym. A więc bytuje sobie w jelitkach i odbycie. Jak pojawia się w odbycie to już krótka droga do zakażenia w pochwie. Wiec jak wymaz jest brany tylko z pochwy to w odbycie gbs juz jest. ..jeśli wymaz brany jest z odbytu - prawdopodobnie jest lub będzie gbs w pochwie. ..
    Powinno się miziac tu i tu
    ja miałam tylko z odbytu - chyba, wnioskuję to bo na drukowanym wyniku jest napisane że wymaz pobrany doodbytniczo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:

Dzięki Mysza!!! Że szukałaś dla mnie! Podczas starań brałam wiesiołka na śluz i nic się nie działo, więc teraz też będę.

Mój ciążowy mózg się zgrzał tymi tekstami i poszukiwaniami artykułów, ale to akurat mi dobrze zrobiło :) Polecam się do usług :P

Mój lekarz tak przejechał jakby od jednego do drugiego "oka saurona". Nic praktycznie nie poczułam był jak hobbit :P

Dzierzba, Macioszczyczka, Behemottka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Czytam "zjadłam melona z kotem" i się zastanawiam co to za odmiana melona :D bez kitu ta ciąża to rozum odbiera...

Tak samo to przeczytałam :D

stardust87 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystko wokół wskazuje na to, że mam leżeć i nic nie robić najwyraźniej.

Dzisiaj i jutro spodziewam się gości, więc chciałam trochę chałupę uprzątnąć, więc żeby móc odkurzyć zaczęłam zbierać wszystkie zabawki z podłogi. Na to mój syn rozwalał wszystko to co udało mi się posprzątać. Wsadziłam czorta do kojca, to wywalił wszystko ze środka na zewnątrz, wspiął się na stolik edukacyjny i ściągnął mi ze stołu ciuszki i pieluchy, które sobie poukładałam dla Tomka. Wkurzyłam się. Wzięłam huligana do łóżeczka, bo miał iść spać zaraz i próbowałam poukładać coś w szufladzie komody, to mi rozgrzebywał wszystko i po stokroć nie docierało, że tak nie wolno! A na sam koniec walnęłam się w łuk brwiowy o uchyloną szufladę, gdy podnosiłam rzeczy z podłogi.

Efekt jest taki, że syf jak był tak jest, ja będę miała limo, moje dziecko śpi i udaje aniołka a ja jestem wykończona, a efektu ZERO. Grrrrrrrrrrrrrrr

Edit.
    I po co mi drugie? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 15:33

• Sophia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziewczyny, wszystko wokół wskazuje na to, że mam leżeć i nic nie robić najwyraźniej.

Dzisiaj i jutro spodziewam się gości, więc chciałam trochę chałupę uprzątnąć, więc żeby móc odkurzyć zaczęłam zbierać wszystkie zabawki z podłogi. Na to mój syn rozwalał wszystko to co udało mi się posprzątać. Wsadziłam czorta do kojca, to wywalił wszystko ze środka na zewnątrz, wspiął się na stolik edukacyjny i ściągnął mi ze stołu ciuszki i pieluchy, które sobie poukładałam dla Tomka. Wkurzyłam się. Wzięłam huligana do łóżeczka, bo miał iść spać zaraz i próbowałam poukładać coś w szufladzie komody, to mi rozgrzebywał wszystko i po stokroć nie docierało, że tak nie wolno! A na sam koniec walnęłam się w łuk brwiowy o uchyloną szufladę, gdy podnosiłam rzeczy z podłogi.

Efekt jest taki, że syf jak był tak jest, ja będę miała limo, moje dziecko śpi i udaje aniołka a ja jestem wykończona, a efektu ZERO. Grrrrrrrrrrrrrrr

Edit.
    I po co mi drugie? :P
    Bo jak już pierworodny podrośnie to będzie ewentualnie brudne skarpetki rozrzucał i wtedy będziesz miała młodszego, żeby się nie nudzić. ;p

haneczka lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to mi się marzy rodzicielstwo po 40. Dzieci odmładzają, ciąża wygładza zmarszczki. Ech... rozmarzyłam się.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie pasy poporodowe?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ja planuje kupic ale u nas na szkole rodzenia mowili ze dopiero po 6 tygodniach od sn.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na szkole rodzenia te pasy krytykowali i odradzali, tak samo jak te poduszki poporodowe

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasa nie kupuję bo po cc jest nie wskazany i podobno niezbyt zdrowy, tak twierdzą położne na oddziale.

Sophia oj odmładza odmładza :) mam 3 koleżanki 40 z małymi dziećmi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znów położna zachwalała po sn. tylko mówił, żeby kupić regulowany na rzep, nie ten na haftki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka w ciągu dalszym szaleje, znów plamię. Ale jakoś się nie przejmuje lekarz to widział i mnie uspokoił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam obiad i czekam az mi sie zrobi miejsce na arbuza :)

AJrin lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    u mnie na szkole rodzenia te pasy krytykowali i odradzali, tak samo jak te poduszki poporodowe
    A co chcą od poduszek poporodowych?! Mówimy o tych kolkach? Mi życie uratowały przy moich hemoroidach...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka u nas też położna sugerowała, że jak siadamy na to koło to działa siła grawitacji i jakby sprzyja to przekrwieniu i obniżaniu się wszystkiego w środku co może skutkować np wypadaniem później. Jednak nie krytykowała aż tak bardzo tych kół i mam je wpisane na liście ze szkoły rodzenia. Ja kupiłam

• mmargol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik badania moczu i mam nieznacznie wzmożony urobilinogen (pewnie stąd ten dziwny kolor co pisałam wcześniej). Miała któraś z Was ten parametr z takim wynikiem? Pierwszy raz tak wyszło

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 1963 1964 1965 1966 1967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ