X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny czy przy pobraniu próbki na GBSa bardzo gin dłubie czy to raczej powierzchownie? Dziś mam i nie wiem na jak silne wrażenia się szykować.
    Ja ze tak powiem w pochwie nawet nie poczułam, ale jak ginka brała z pupy :P to zabolało, ale pewnie dlatego, ze mam hemoroida :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Właśnie nie wiem czy będzie brał z drugiego oka saurona, a też mam hemoroidy nawet 2 i trochę mnie to krępuje.
    Zobaczymy

Dzięki Mysza!!! Że szukałaś dla mnie! Podczas starań brałam wiesiołka na śluz i nic się nie działo, więc teraz też będę.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja też pobrania GBS nie czułam, dlatego nawet nie wiedziałam czy pobrano z jednego czy z dwóch miejsc ;) gdyby nie słowa, że już mogę wstać to dalej bym na fotelu zalegała i gadała ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Jeśli ja dobrze zrozumialam to badanie w kierunku gbs to bakteria ta jest pospolita i rodzi się w układzie pokarmowym. A więc bytuje sobie w jelitkach i odbycie. Jak pojawia się w odbycie to już krótka droga do zakażenia w pochwie. Wiec jak wymaz jest brany tylko z pochwy to w odbycie gbs juz jest. ..jeśli wymaz brany jest z odbytu - prawdopodobnie jest lub będzie gbs w pochwie. ..
    Powinno się miziac tu i tu
    ja miałam tylko z odbytu - chyba, wnioskuję to bo na drukowanym wyniku jest napisane że wymaz pobrany doodbytniczo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:

Dzięki Mysza!!! Że szukałaś dla mnie! Podczas starań brałam wiesiołka na śluz i nic się nie działo, więc teraz też będę.

Mój ciążowy mózg się zgrzał tymi tekstami i poszukiwaniami artykułów, ale to akurat mi dobrze zrobiło :) Polecam się do usług :P

Mój lekarz tak przejechał jakby od jednego do drugiego "oka saurona". Nic praktycznie nie poczułam był jak hobbit :P

Dzierzba, nick nieaktualny, Behemottka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Czytam "zjadłam melona z kotem" i się zastanawiam co to za odmiana melona :D bez kitu ta ciąża to rozum odbiera...

Tak samo to przeczytałam :D

stardust87 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystko wokół wskazuje na to, że mam leżeć i nic nie robić najwyraźniej.

Dzisiaj i jutro spodziewam się gości, więc chciałam trochę chałupę uprzątnąć, więc żeby móc odkurzyć zaczęłam zbierać wszystkie zabawki z podłogi. Na to mój syn rozwalał wszystko to co udało mi się posprzątać. Wsadziłam czorta do kojca, to wywalił wszystko ze środka na zewnątrz, wspiął się na stolik edukacyjny i ściągnął mi ze stołu ciuszki i pieluchy, które sobie poukładałam dla Tomka. Wkurzyłam się. Wzięłam huligana do łóżeczka, bo miał iść spać zaraz i próbowałam poukładać coś w szufladzie komody, to mi rozgrzebywał wszystko i po stokroć nie docierało, że tak nie wolno! A na sam koniec walnęłam się w łuk brwiowy o uchyloną szufladę, gdy podnosiłam rzeczy z podłogi.

Efekt jest taki, że syf jak był tak jest, ja będę miała limo, moje dziecko śpi i udaje aniołka a ja jestem wykończona, a efektu ZERO. Grrrrrrrrrrrrrrr

Edit.
    I po co mi drugie? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 15:33

• Sophia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziewczyny, wszystko wokół wskazuje na to, że mam leżeć i nic nie robić najwyraźniej.

Dzisiaj i jutro spodziewam się gości, więc chciałam trochę chałupę uprzątnąć, więc żeby móc odkurzyć zaczęłam zbierać wszystkie zabawki z podłogi. Na to mój syn rozwalał wszystko to co udało mi się posprzątać. Wsadziłam czorta do kojca, to wywalił wszystko ze środka na zewnątrz, wspiął się na stolik edukacyjny i ściągnął mi ze stołu ciuszki i pieluchy, które sobie poukładałam dla Tomka. Wkurzyłam się. Wzięłam huligana do łóżeczka, bo miał iść spać zaraz i próbowałam poukładać coś w szufladzie komody, to mi rozgrzebywał wszystko i po stokroć nie docierało, że tak nie wolno! A na sam koniec walnęłam się w łuk brwiowy o uchyloną szufladę, gdy podnosiłam rzeczy z podłogi.

Efekt jest taki, że syf jak był tak jest, ja będę miała limo, moje dziecko śpi i udaje aniołka a ja jestem wykończona, a efektu ZERO. Grrrrrrrrrrrrrrr

Edit.
    I po co mi drugie? :P
    Bo jak już pierworodny podrośnie to będzie ewentualnie brudne skarpetki rozrzucał i wtedy będziesz miała młodszego, żeby się nie nudzić. ;p

haneczka lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to mi się marzy rodzicielstwo po 40. Dzieci odmładzają, ciąża wygładza zmarszczki. Ech... rozmarzyłam się.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie pasy poporodowe?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ja planuje kupic ale u nas na szkole rodzenia mowili ze dopiero po 6 tygodniach od sn.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na szkole rodzenia te pasy krytykowali i odradzali, tak samo jak te poduszki poporodowe

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasa nie kupuję bo po cc jest nie wskazany i podobno niezbyt zdrowy, tak twierdzą położne na oddziale.

Sophia oj odmładza odmładza :) mam 3 koleżanki 40 z małymi dziećmi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znów położna zachwalała po sn. tylko mówił, żeby kupić regulowany na rzep, nie ten na haftki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka w ciągu dalszym szaleje, znów plamię. Ale jakoś się nie przejmuje lekarz to widział i mnie uspokoił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam obiad i czekam az mi sie zrobi miejsce na arbuza :)

AJrin lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    u mnie na szkole rodzenia te pasy krytykowali i odradzali, tak samo jak te poduszki poporodowe
    A co chcą od poduszek poporodowych?! Mówimy o tych kolkach? Mi życie uratowały przy moich hemoroidach...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka u nas też położna sugerowała, że jak siadamy na to koło to działa siła grawitacji i jakby sprzyja to przekrwieniu i obniżaniu się wszystkiego w środku co może skutkować np wypadaniem później. Jednak nie krytykowała aż tak bardzo tych kół i mam je wpisane na liście ze szkoły rodzenia. Ja kupiłam

• mmargol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik badania moczu i mam nieznacznie wzmożony urobilinogen (pewnie stąd ten dziwny kolor co pisałam wcześniej). Miała któraś z Was ten parametr z takim wynikiem? Pierwszy raz tak wyszło

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 1963 1964 1965 1966 1967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ