WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anulka01 wrote:Któraś tu napisała ze ciuszki dla dzieci w lidlu są. Ja oczywiscie pewnie nie doczytałam i poleciałam po zapasy
Dopiero jak 3 razy oblecialam sklep, wydałam 60 zł na pierdoły to przy wyjściu dorwałam gazetkę... Ciuszki są od jutra... Cała ja.
My jutro zaczynamy 37 tydzieńmam 112 cm w pasie i jak babcie kocham jeszcze centymetr i chyba pęknę! Z Kubusiem pertraktuje termin 27.08. Zobaczymy czy da sie namówić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68297e1dee06.jpg
-
nick nieaktualnyviolett wrote:Żabka, widze, że jestes w tym obcykana, to Ciw jeszcze podpytam, bo bylam pewna, ze nic nie dostaniemy...
Ja mam ciaglosc pracy od 2014 do teraz, ale w 2014mp mniej zarabialam, wiec jakas szansa jest.
Co do meza to w 2014 do konca wrzesnia byl zatrudniony w jednej firmie na umowe o prace plus zlecenie.
Od pazdziernika 2014 przeszedl na wlasna dzialanosc, ale to byl poczatek, wiec dochody chyba jeszcze nie byly zbyt duze.
I teraz pytanko czy w ogole mamy szanse na to becikowe i wlasnie jak to obliczyc?
Bo ja jestem typowa humanistka i totalnie nie ogarniam, a masz racje, byloby na chrzciny
Uważam że powinni policzyć wam dochód za rok 2014 bez problemu.
Ponieważ ty wiadomo masz ciągłość (a w 2013 też tam gdzie obecnie pracowałas?)
Co do meza no jakby nie było to ma ciągłość pracy w 2014.
On na dzialanosc ma osobny pit?????
Bo nie wiem:-)
-
nick nieaktualnyMargol, wszystko mozliwe. U Ciebie juz termin bliziutko, wiec badz przygotowana
Ja dzis sie tym czopem zdziwilam, ale od rana spokoj, w nocy budza mnie skurcze, ale potem zasypiam, wiec mijaja.
Ale to jest irytujace takie czekanie i doszukiwanie sie, ale z drugiej strony nikt mi nie wmowi, ze szukamy czegos na sile, bo znamy swoje ciala i reakcje i jak dochodza nowe rzeczy to trudno, zeby sie nie zastanawiac -
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Uważam że powinni policzyć wam dochód za rok 2014 bez problemu.
Ponieważ ty wiadomo masz ciągłość (a w 2013 też tam gdzie obecnie pracowałas?)
Co do meza no jakby nie było to ma ciągłość pracy w 2014.
On na dzialanosc ma osobny pit?????
Bo nie wiem:-)żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybisacz wrote:Żabko ja to się cieszę, że starszego syna nam doliczą do becikowego bo w przeciwnym razie nie dostalibyśmy go wcale, syn pracuje na umowę zlecenie, a na niej oficjalnie ma jakieś grosze więc tu fajnie.
Jeśli chodzi o 500+ to progiem jest niestety osiemnaście lat i tego się nie obejdzie, więc będziemy mieć na garnuszku studenta i noworodka i żadnej pomocy od państwa. Dobrze, że młody teraz pracuje i w weekendy też będzie chciał pracować (w trakcie nauki) bo im starsze dzieci tym większe wymagania i wydatki.
Ja wiem ze pod tym względem dobrze ze dołącza go wam do tego dochodu ale z drugiej strony to jest nie fear co do 500+ ty już się nie należy a co on od innych rodziców????
Tego nie dzierze:-(
Mmargol ty nie żartuję bo ja od wczoraj jestem zmęczona,spiaca,muli mnie dzisiaj i wygole łóżko widzę.
W nocy spalam jak zabita nie słyszałam jak mąż wrócił z pracy a dziś czop odlazi już trzeci raz!!!!!!
Mąż się wypisuje o co chodzi z czopem i porodem szyja itd hahahha
Krocze mi że to już dziś mogę urodzić?????? -
nick nieaktualnyŻabka zazdroszczę Ci że tak obcykana jesteś. Ja w 2014 jeszcze sobie byłam studentką bez dochodów a mąż ma działalność gospodarczą ale zawiesza ją po sezonie...Czyli do końca października wystarczą nam
wniosek
zaświadczenie o dochodach z 2014 (skąd to się bierze?)
zaświadczenie z ZUS o składkach zdrowotnych 2014
akt urodzenia Małej
ksero dowodów?
A mam pytanie z innej beczki może się orientujesz?
Czy pobierając zasiłek macierzyński z ZUS mogę po porodzie ubezpieczyć siebie i córkę przy mężu w KRUSie? On jest tam ubezpieczony cały rok a ZUS zawiesza na zimę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymysza0406 wrote:Żabka zazdroszczę Ci że tak obcykana jesteś. Ja w 2014 jeszcze sobie byłam studentką bez dochodów a mąż ma działalność gospodarczą ale zawiesza ją po sezonie...Czyli do końca października wystarczą nam
wniosek
zaświadczenie o dochodach z 2014 (skąd to się bierze?)
zaświadczenie z ZUS o składkach zdrowotnych 2014
akt urodzenia Małej
ksero dowodów?
A mam pytanie z innej beczki może się orientujesz?
Czy pobierając zasiłek macierzyński z ZUS mogę po porodzie ubezpieczyć siebie i córkę przy mężu w KRUSie? On jest tam ubezpieczony cały rok a ZUS zawiesza na zimę
O dochodach pit/US
Ale zapytaj u siebie w Mops bo widzisz doczytałam i ktoś tu pisał że Mops sam droga elektroniczna pobiera sobie dochód z US.
Więc może nie będziesz musiała latać.
Co do ubezpieczenia nie wiem czy możesz mieć dwa lepiej i ja bym tak zrobiła że skończy ci się w ZUS to przejdź do KRUS.
Ciągłość żebyś miała.
Tu musisz uderzyć do zus i KRUS bo chyba możesz mieć dwie składki z różnych instytucji.mysza0406 lubi tę wiadomość
-
Anulka01 wrote:I dobrze Ci sie wydaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 16:36
kamciaelcia, Anulka01 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŁadne te ciuszki
Szkoda że mam tego w hu hu hu
Pięciu chłopaków na tych szmatką bym wychowała.
Gadacie o czyszczeniu ja byłam wczoraj w WC i dziś wcale się nie zdziwie bo mały ugniataj mi te flaki i mam gazy:-(
Dobrze że męża nie ma w domu bo by mnie wyłonił.
Czyżby sobie wykrakala poród na 1.09????!!!!!
Po chrzestnej (jak się zgodzi) by się urodził
Boje się??????
Boję się że urodze SN:-( -
Super, ze tak dokładnie opisalyscie temat becikowego
na początku byłam pewna, ze nic z tego u mnie nie bedzie, ale teraz już inaczej patrzę. Chyba poproszę moja księgowa, żeby zrobiła mi wyliczenia.
Od 2012r prowadzę dział gosp, ale w październiku 2014 już byłam rozwiedziona i tego roku już rozliczam sie sama a nie z mężem. Wtedy tez wyszła mi księgowa strata w firmie. W 2015 był zysk, ale może dzieląc to na ilośc osób sie uda? Teraz tez jestem teoretycznie samotna matka -
Odebrałam dziś wyniki z posiewu - bakteria Ecoli poszła w cholerę
poza tym, żadnych paciorkowców, gronkowców etc. Czysto
Nocka była średnia, potem dopadła mnie chęć sprzątania. W końcu zrobiłam porządek w lekach: o matko! Cały worek przeterminowanych, takich które trzeba było po otwarciu zburzyć do max 30 dni - na śmietnik.
Następnie zakupy, na szybko jakiś obiad i nagle... Mmargol - rozumiem Cię - drzemka - zasnęłam jak dziecko. Już nie pamietam, żebym tak mocno i dobrze spała! Zreszta mała dziś jakoś wyjątkowo mniej ruchliwaczuje ja, ale tylko sie pręży. Nie kopie. Podobno to tez objaw przed, tak piszą w necie
Anulka01 - piękny brzucholekja ostatnio jak popatrzyłam na siebie z boku w lustrze, to stwierdziłam, ze wyglądam jak kangurzyca! Normalnie kurde TORBACZ! Mój już jest tak obniżony, ze stojąc musze go podnieść, żeby wsunąć palce pod
Nic idę dopić kawkę i zabieram sie za macie lodówki, a najchętniej wróciłabym do łóżkaAnulka01 lubi tę wiadomość