X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mmargol
    A czyści cie? :D
    jeszcze nie :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Obalilysmy rano mit pełni :D
    Ale jakby się uprzeć-to jej działanie jest przed i po również :D
    Ja tam u sobie nic nie przeczuwam :D ktg było najlepszym dowodem :D i niezmiennosc mojej szyjki :D

mmargol lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak u nas w końcu zaczęło pięknie świecić słońce, zrobiło się tak sierpniowo :)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Któraś tu napisała ze ciuszki dla dzieci w lidlu są. Ja oczywiscie pewnie nie doczytałam i poleciałam po zapasy ;) Dopiero jak 3 razy oblecialam sklep, wydałam 60 zł na pierdoły to przy wyjściu dorwałam gazetkę... Ciuszki są od jutra... Cała ja.
    My jutro zaczynamy 37 tydzień :) mam 112 cm w pasie i jak babcie kocham jeszcze centymetr i chyba pęknę! Z Kubusiem pertraktuje termin 27.08. Zobaczymy czy da sie namówić ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68297e1dee06.jpg
    Mi sie wydaje ze od 27.08.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Żabka, widze, że jestes w tym obcykana, to Ciw jeszcze podpytam, bo bylam pewna, ze nic nie dostaniemy...
    Ja mam ciaglosc pracy od 2014 do teraz, ale w 2014mp mniej zarabialam, wiec jakas szansa jest.
    Co do meza to w 2014 do konca wrzesnia byl zatrudniony w jednej firmie na umowe o prace plus zlecenie.
    Od pazdziernika 2014 przeszedl na wlasna dzialanosc, ale to byl poczatek, wiec dochody chyba jeszcze nie byly zbyt duze.
    I teraz pytanko czy w ogole mamy szanse na to becikowe i wlasnie jak to obliczyc?
    Bo ja jestem typowa humanistka i totalnie nie ogarniam, a masz racje, byloby na chrzciny ;)

Uważam że powinni policzyć wam dochód za rok 2014 bez problemu.
    Ponieważ ty wiadomo masz ciągłość (a w 2013 też tam gdzie obecnie pracowałas?)
    Co do meza no jakby nie było to ma ciągłość pracy w 2014.
    On na dzialanosc ma osobny pit?????
    Bo nie wiem:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margol, wszystko mozliwe. U Ciebie juz termin bliziutko, wiec badz przygotowana ;)
    Ja dzis sie tym czopem zdziwilam, ale od rana spokoj, w nocy budza mnie skurcze, ale potem zasypiam, wiec mijaja.
    Ale to jest irytujace takie czekanie i doszukiwanie sie, ale z drugiej strony nikt mi nie wmowi, ze szukamy czegos na sile, bo znamy swoje ciala i reakcje i jak dochodza nowe rzeczy to trudno, zeby sie nie zastanawiac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Uważam że powinni policzyć wam dochód za rok 2014 bez problemu.
    Ponieważ ty wiadomo masz ciągłość (a w 2013 też tam gdzie obecnie pracowałas?)
    Co do meza no jakby nie było to ma ciągłość pracy w 2014.
    On na dzialanosc ma osobny pit?????
    Bo nie wiem:-)
    Zaczelam prace w grudniu 2013, a maz tak,ma osobny pit na dzialanosc.

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Żabko ja to się cieszę, że starszego syna nam doliczą do becikowego bo w przeciwnym razie nie dostalibyśmy go wcale, syn pracuje na umowę zlecenie, a na niej oficjalnie ma jakieś grosze więc tu fajnie.
    Jeśli chodzi o 500+ to progiem jest niestety osiemnaście lat i tego się nie obejdzie, więc będziemy mieć na garnuszku studenta i noworodka i żadnej pomocy od państwa. Dobrze, że młody teraz pracuje i w weekendy też będzie chciał pracować (w trakcie nauki) bo im starsze dzieci tym większe wymagania i wydatki.

Ja wiem ze pod tym względem dobrze ze dołącza go wam do tego dochodu ale z drugiej strony to jest nie fear co do 500+ ty już się nie należy a co on od innych rodziców????
    Tego nie dzierze:-(

Mmargol ty nie żartuję bo ja od wczoraj jestem zmęczona,spiaca,muli mnie dzisiaj i wygole łóżko widzę.
    W nocy spalam jak zabita nie słyszałam jak mąż wrócił z pracy a dziś czop odlazi już trzeci raz!!!!!!
    Mąż się wypisuje o co chodzi z czopem i porodem szyja itd hahahha
    Krocze mi że to już dziś mogę urodzić??????

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka zazdroszczę Ci że tak obcykana jesteś. Ja w 2014 jeszcze sobie byłam studentką bez dochodów a mąż ma działalność gospodarczą ale zawiesza ją po sezonie...Czyli do końca października wystarczą nam
    wniosek
    zaświadczenie o dochodach z 2014 (skąd to się bierze?)
    zaświadczenie z ZUS o składkach zdrowotnych 2014
    akt urodzenia Małej
    ksero dowodów?

A mam pytanie z innej beczki może się orientujesz?
    Czy pobierając zasiłek macierzyński z ZUS mogę po porodzie ubezpieczyć siebie i córkę przy mężu w KRUSie? On jest tam ubezpieczony cały rok a ZUS zawiesza na zimę

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Zaczelam prace w grudniu 2013, a maz tak,ma osobny pit na dzialanosc.

Myślę że 2104 policza wam.
    Masz wzór policz ile wam wyjdzie za 2014 i 2015.
    Złożyć możesz ją też myślałam że nie dostaniemy.

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przed pierwszym porodem żaden czop nie odchodził.

Moje brzuchowe maleństwo zrobiło mi pamiątkę w postaci rozstępów nad .....pępkiem.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Mi sie wydaje ze od 27.08.
    I dobrze Ci sie wydaje ;)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Żabka zazdroszczę Ci że tak obcykana jesteś. Ja w 2014 jeszcze sobie byłam studentką bez dochodów a mąż ma działalność gospodarczą ale zawiesza ją po sezonie...Czyli do końca października wystarczą nam
    wniosek
    zaświadczenie o dochodach z 2014 (skąd to się bierze?)
    zaświadczenie z ZUS o składkach zdrowotnych 2014
    akt urodzenia Małej
    ksero dowodów?

A mam pytanie z innej beczki może się orientujesz?
    Czy pobierając zasiłek macierzyński z ZUS mogę po porodzie ubezpieczyć siebie i córkę przy mężu w KRUSie? On jest tam ubezpieczony cały rok a ZUS zawiesza na zimę

O dochodach pit/US
    Ale zapytaj u siebie w Mops bo widzisz doczytałam i ktoś tu pisał że Mops sam droga elektroniczna pobiera sobie dochód z US.
    Więc może nie będziesz musiała latać.

Co do ubezpieczenia nie wiem czy możesz mieć dwa lepiej i ja bym tak zrobiła że skończy ci się w ZUS to przejdź do KRUS.
    Ciągłość żebyś miała.
    Tu musisz uderzyć do zus i KRUS bo chyba możesz mieć dwie składki z różnych instytucji.

mysza0406 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba tez pierwszy (lub trzeci )rozstep. ..
    Ten akurat wygląda jak rozstep. ..kilka dni i mogłyby się wstrzymać :D co do tego obok pępka nie mam pewności co to
    więc mam albo 1 albo 3 rozstępy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    I dobrze Ci sie wydaje ;)
    Od poniedziałku są bluzy niemowlęce http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=68806 a ciuszki z bawełny od soboty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 16:36

kamciaelcia, Anulka01 lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Zabcia.
    Ooo, to z tego co piszesz, to tez juz moze sie cos zblizac... ;)

A ja cos dzis mniej malego czuje, czasem sie tylko przeturla po brzuszku, mial raz czkawke, ale jakos mniej niz zwykle.

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne te ciuszki :-)
    Szkoda że mam tego w hu hu hu
    Pięciu chłopaków na tych szmatką bym wychowała.
    Gadacie o czyszczeniu ja byłam wczoraj w WC i dziś wcale się nie zdziwie bo mały ugniataj mi te flaki i mam gazy:-(
    Dobrze że męża nie ma w domu bo by mnie wyłonił.

Czyżby sobie wykrakala poród na 1.09????!!!!!
    Po chrzestnej (jak się zgodzi) by się urodził:-)

Boje się??????
    Boję się że urodze SN:-(

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze tak dokładnie opisalyscie temat becikowego :) na początku byłam pewna, ze nic z tego u mnie nie bedzie, ale teraz już inaczej patrzę. Chyba poproszę moja księgowa, żeby zrobiła mi wyliczenia.
    Od 2012r prowadzę dział gosp, ale w październiku 2014 już byłam rozwiedziona i tego roku już rozliczam sie sama a nie z mężem. Wtedy tez wyszła mi księgowa strata w firmie. W 2015 był zysk, ale może dzieląc to na ilośc osób sie uda? Teraz tez jestem teoretycznie samotna matka

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki z posiewu - bakteria Ecoli poszła w cholerę :) poza tym, żadnych paciorkowców, gronkowców etc. Czysto :)
    Nocka była średnia, potem dopadła mnie chęć sprzątania. W końcu zrobiłam porządek w lekach: o matko! Cały worek przeterminowanych, takich które trzeba było po otwarciu zburzyć do max 30 dni - na śmietnik.
    Następnie zakupy, na szybko jakiś obiad i nagle... Mmargol - rozumiem Cię - drzemka - zasnęłam jak dziecko. Już nie pamietam, żebym tak mocno i dobrze spała! Zreszta mała dziś jakoś wyjątkowo mniej ruchliwa :/ czuje ja, ale tylko sie pręży. Nie kopie. Podobno to tez objaw przed, tak piszą w necie ;)

Anulka01 - piękny brzucholek :) ja ostatnio jak popatrzyłam na siebie z boku w lustrze, to stwierdziłam, ze wyglądam jak kangurzyca! Normalnie kurde TORBACZ! Mój już jest tak obniżony, ze stojąc musze go podnieść, żeby wsunąć palce pod ;)

Nic idę dopić kawkę i zabieram sie za macie lodówki, a najchętniej wróciłabym do łóżka ;)

Anulka01 lubi tę wiadomość

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę do rodzinnego...coś czuję, ze na darmo, no , ale zobaczymy...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2075 2076 2077 2078 2079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ