WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Ja od kilku dni mam mega wodniste uplawy i nie są to wody myślę że organizm przygotowuje się do porodu aby dobry poslizg był przy porodzie. Dodatkowo mnie czyści latam do wc z 4-6 razy dziennie na 2
przy cc?
-
Mysza wielkie dzięki
Ale przez neta nie mam jak cie wysciskac
Lekarka mówiła że nie wygląda to źle ale wiemy wszyscy o co chodzi
Wręcz powiedziała ze juz panthenol to za mało
na ulotce info ze zawsze leki potrzeba konsultować. A potem dopisek ze nie używać w ciąży i przy kp
ale chyba nawet nystatyna ma coś takiego. ..później sprawdziła inny lek i tamten miał podkreślone ze nie w 3. trymestrze
Ja to w sumie musze użyć jakieś 3 razy
Teraz tych pecherzy nie widać bo po prostu gdzieś płyn uciekł. ..widać troszkę ze to wilgotne
ty na pewno lepiej znasz się na tych substancjach. ..
posmaruje cieniutko
Najpierw zpsikam
Droga ta maść -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia droga ale jedyna w swoim rodzaju
będzie dobrze. Sama widziałam jak na SORze lekarze szukali info czy i co można w ciąży i często sami nie mają pojęcia. Nie dziwię się bo nikt badań na ciężarnych po prostu nie robi i wszyscy umywają ręce. Jedyne informacje można uzyskać od lekarzy który zaryzykowali i stosowali leki z kategorii B kiedy korzyść przewyższa ryzyko itd...teraz jest ważne, żebyś dotrzymała do spotkania z Maluchem bez zakażenia i tego się trzymamy
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Pisałam o tym wczoraj że mam większe uplawy ale wydaje mi się że to normalne na tym etapie.
koleżanka niedawno urodziła przez cc i wyobraź sobie że od rana miała bóle porodowe -
Mysza
Ja nawet znam z grubsza procedurę tych leków dla dzieci od urodzenia, od 3 miesięcy, pow. roku czy 3 lat. ..wiem o co chodzize czasem badania się nie opłacają wiec podaje sie wiek dziecka adekwatnie do procedur
A na ciężarnych nawet nie pozwolą eksperymentować. ..
Na spasmolinie (W pierwszej ciąży )przeczytałam o tym ryzykujakoś tak to brzmiało ze korzyści dla matki przewyższają skutki dla płodu. ..
a tu po prostu nie używać. ..
dziękuję jeszcze raz
byleby do pon
pewnie przy cc i tak dadzą jakiś antybiotyk... -
I jest jeden plus tej wizyty -moja rodzinna będzie pediatra Piotrusia
Spytałam o tę procedurę z kardiologiem. ..Powiedziała ze jak bardzo będę się martwić to mi da skierowanie do kardiologa na nfz. ..a przy każdej wizycie szczególnie nas osłuchajążabka04, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie ma za co
Nie polecam się, bo macie uważać na siebie. Wiem po sobie, że to nie łatwe
Dziś mi się zachciało na wysoki stołek wejść- myślałam, że mi coś pęknie w środku w tym rozkraku...
Wracam do czytania Karpa, postanowiłam się dokształcić, i kupiłam książkę lekarza, którą w szkole rodzenia polecała położna. To taki magik co dziecko w minutę uspokaja...Będę czytać to mi głupoty do głowy nie będą przychodziły i może się nie zabiję o nic do porodu. I jeszcze będę się łudzić, że będę mieć "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy "
kamciaelcia, żabka04, mmargol, violett, Broszka lubią tę wiadomość
-
zawsze się myśli nad lekiem co ma napisane nie używać
A ja w tej ciąży zazywalam tylko suplement
Zero apapow zero żelaza czy magnezu
no -insulina
A na końcówce poparzenie! !!i kto by pomyślał że takie. ..i cudem byłam ubrana -bo strach pomyśleć co by było z brzuchem -
nick nieaktualnyWiesz Kamcia- im dłużej człowiek z lekami pracuje tym dalej się od nich trzyma. Ja nie mówię że leki to zło, ale kiedy nie ma potrzeby to unikam a w ciąży to już w ogóle. I tak miałam antybiotyki duuużo paracetamolu bo gorączkowałam. Później przy kolce też worek leków a teraz jeszcze na nadciśnienie...
Czasami nic nie poradzimy. Całe szczęście, że tylko tak się to skończyło i już nam niewiele zostało -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny