X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka czop moze wczesniej podobno sie pokazywac :) u mnie czopa brak, ale i tak nie wiem jak interpretowac to co na wkladce widze bo bralam tabletki dopochwowe fluomizin na tego gbsa i wczoraj byla ostatnia, wiec moze to przez to, bo to az takie grudki sa. Ale z drugiej strony mam uczucie jakbym miala mokro, zaluje ze wczesniej nie kupilam tych paskow ph zeby sprawdzic czy to wody plodowe :(

brzuch twardnieje, chyba pobiore ta aplikacje na telefon co liczy skurcze

żabka04 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź Kamcia idź.
    Czekamy na wieści:-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LewandowskaAnna wrote:
    Mmargol - rozumiem Cię - drzemka - zasnęłam jak dziecko. Już nie pamietam, żebym tak mocno i dobrze spała! Zreszta mała dziś jakoś wyjątkowo mniej ruchliwa :/ czuje ja, ale tylko sie pręży. Nie kopie. Podobno to tez objaw przed, tak piszą w necie ;)
    Ania nie strasz, moja mała też mniej ruchliwa niż ostatnimi czasy, ale systematycznie ją czuję
    Nie czysci mnie, ale mam gazy - ich chyba nie da sie pod to podciagnac? :D ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze nie jestem nożem ... Bo jestem bardzo tępa... Szczególnie w sprawach zusow, krusow, usow, mopsow, itd......
    Uf, uf... Jestem tylko blondynka :)

Ale żabko! Bardzo dziękuje za czas poświęcony na wyjaśnienia :)

Słuchajcie... Mam lekkie bóle miesiączkowe (niereguralne), boli podbrzusze które promieniuje do pipki i oczywiście sama pipka... Moze to szyjka? Raz klocie, raz tępy ból... Rożnie....
    Tez tak macie, miewacie...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z córką czop mi odszedł w całości nie pamiętam kiedy ale blisko dnia porodu.
    W nocy odeszły wody i mnie na maksa przeczyscilo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu u mnie wszystko podobnie :)

A co do papierów- nic nie wiem zielona jestem!

• mmargol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia takie uczucie jak przed miesiaczka miewalam wczesniej to mam juz od dluzszego czasu. Na dole zadnych uciskow nie czuje, pipka tez nie boli, ale mala lezy posladkowo, wiec moze to inaczej sie odczuwa przy polozeniu glowkowym.

Zabka ja tak czuje jakby cos cieklo sobie, wkladka wilgotna, ale zebym z tego halo miala robic? sama nie wiem. Poki co sie obserwuje i nastrajam meza, ze moze byc wczesniej

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ania nie strasz, moja mała też mniej ruchliwa niż ostatnimi czasy, ale systematycznie ją czuję
    Nie czysci mnie, ale mam gazy - ich chyba nie da sie pod to podciagnac? :D ;)

Co do gazów to nie wiem ;) choć przyznam szczerze, ze moje czasami są tak wstrętne, obrzydliwe, gorsze niż u jednego dużego chłopa, ze powinnam już 5 razy urodzić ;)
    Poza tym nie mogę za cholerę leżeć na lewym boku. Mam takie odbijania, ze aż mnie sama to wkurza i musze obrócić sie za prawy bok. A lekarze mówią, ze to niezdrowo dla dziecka. Tak zle i tak niedobrze ;)

Leżę teraz po wypiciu kawki na plecach i czekam na solidne kopniaki. Ale leniwie tylko przesuwa nozka. Pewnie zacznie sie o 23 :/
    Tak czy siak, mając na uwadze fakt, ze Hanka juz 2 razy próbowała wyjsć, codziennie staram sie być gotowa, ze to juz.

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ksosia takie uczucie jak przed miesiaczka miewalam wczesniej to mam juz od dluzszego czasu. Na dole zadnych uciskow nie czuje, pipka tez nie boli, ale mala lezy posladkowo, wiec moze to inaczej sie odczuwa przy polozeniu glowkowym.

Zabka ja tak czuje jakby cos cieklo sobie, wkladka wilgotna, ale zebym z tego halo miala robic? sama nie wiem. Poki co sie obserwuje i nastrajam meza, ze moze byc wczesniej

Ja mam takie uplawy wodniste a z rana do południa wodniste z białymi grudkami?
    Ale gin sprawdzał mówi że uplawy.
    Ale też mam mokro w gaciach.

Nic trzeba się obserwować :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo u mnie tez wodniscie...:(
    Dzis bylam zmobilizowana do kąpieli ok 11. Skończyło sie na tym ze naga położyłam sie jeszcze na "2 godzinki". I potem miałam mokra plamę na prześcieradle :/
    Wiec z powrotem ubrałam majtki ...
    Wyłapałam sie dopiero teraz :D
    Ale te wody spowodowały ze przeszło mi przez myśl ze może jak pojadę na IP to upewnia sie ze to nie wody.... Ostatecznie odpuściłam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Mam ten żel na "a"
    Pani dr sprawdzała w necie i nie można niby w ciąży (jakiś drugi lek ma napisane ze nie można w 3 trymestrze )
    Ale przypisała bo mała powierzchnia no i wszystkie niemal mają to napisane. ..raz dziennie cieniutko smarować
    Co o tym zakazie myślisz I bo używaniu? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Argosulfan :) Czekaj chwilę postaram się poszperać dokładniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a może skonsultuj to z gin?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Z ginem nie da rady

Mysza dokładnie ten żel

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Słuchajcie... Mam lekkie bóle miesiączkowe (niereguralne), boli podbrzusze które promieniuje do pipki i oczywiście sama pipka... Moze to szyjka? Raz klocie, raz tępy ból... Rożnie....
    Tez tak macie, miewacie...?
    Miewam bóle miesiączkowe i boli mnie pisia i w środku i sama kość łonowa.
    mmargol wrote:
    zabka czop moze wczesniej podobno sie pokazywac :) u mnie czopa brak, ale i tak nie wiem jak interpretowac to co na wkladce widze bo bralam tabletki dopochwowe fluomizin na tego gbsa i wczoraj byla ostatnia, wiec moze to przez to, bo to az takie grudki sa. Ale z drugiej strony mam uczucie jakbym miala mokro, zaluje ze wczesniej nie kupilam tych paskow ph zeby sprawdzic czy to wody plodowe :(

brzuch twardnieje, chyba pobiore ta aplikacje na telefon co liczy skurcze

Nie brałam żadnych środków dopochwowo a mam tez duuuuuzo wydzieliny. Raczej białej, moze czasem kremowej, bez zapachu, konsystencja i rzadsza i grudki.
    Paski mam. Te rzadsza sprawdzałam i to nie wody.
    I dobrze, bo u mnie za wcześnie :)

Na kasę od państwa nie mam co liczyć, a zeby dostac wszystkie grupowki to musi byc wrzesniaczek :)

Mam takie chustawka, raz niedowierzam, ze to sie dzieje naprawdę, raz skacze pod sufit z radości, a raz chce mi sie płakać ze strachu.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny@! ja w trakcie ostrych porządkwó dziś i chyba przez najbliższe dwa tygodnie. Zrobilismy takie przemeblowanie, że kurzu co niemiara:(:
    Widzę, że jak na razie żadnego pyk nie było...
    Albo było i nie wiemy jeszcze.

Czy któraś z Was kupowała może ten dwupak z H&M http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0325027001.html??

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja mam takie uplawy wodniste a z rana do południa wodniste z białymi grudkami?
    Ale gin sprawdzał mówi że uplawy.
    Ale też mam mokro w gaciach.

Nic trzeba się obserwować :-)
    No no no! Dokładnie tak. Myślałam, że te grudki to pozostałości rozpuszczone po Fluomizin, ale teraz to takie wodniste, że szok. Mam wrażenie jakbym popuszczała. Aż zdjęłam wkładkę, żeby na majtkach to zobaczyć i ocenić, bo wkładka wszystko chłonie

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście odnalezienie jakichkolwiek informacji dotyczących stosowania w ciąży graniczy z cudem.
    Sądzę, że możesz spokojnie cieniutko smarować. Wchłania się słabo nawet przez uszkodzoną skórę, we krwi nie pojawią się stężenia które wpłyną na maleństwo. Dla odmiany antybiotyki które musiałabyś przyjąć w przypadku zakażenia na pewno jakiś wpływ mieć na dziecię będą. Póki nie będzie zagojone bez pęcherzy smaruj. Jak już będzie się goić to można zrezygnować i używać maści gojących. W razie pękania tych bąbelków użyj najpierw Octeniseptu i jałowej gazy do osuszenia a później cieniutko ten krem. To preparat który fajnie przyspiesza gojenie myślę że szybko będzie efekt i będziesz mogła się spokojnie na cc stawić. Szkoda że nie dostałaś go wcześniej to już byłoby po problemie pewnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni mam mega wodniste uplawy i nie są to wody myślę że organizm przygotowuje się do porodu aby dobry poslizg był przy porodzie. Dodatkowo mnie czyści latam do wc z 4-6 razy dziennie na 2 :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja od kilku dni mam mega wodniste uplawy i nie są to wody myślę że organizm przygotowuje się do porodu aby dobry poslizg był przy porodzie. Dodatkowo mnie czyści latam do wc z 4-6 razy dziennie na 2 :/

Angela i ja tak mam ale na paskach nie widać żeby to były wody a czasami mam gatki mokre aż nad wkładką i w nocy jak wstaję to też mokro.

A latanie na 2 już drugi tydzień nawet w nocy i tak kilka razy dziennie

‹‹ 2076 2077 2078 2079 2080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ