WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypirelka wrote:Witam się raniutko i szybciutko,
Kochane, nie mam czasu Was czytać.. wybaczcie, ale moja kondycja fizyczna jest okropna.
Śmiało mogę Wam polecić laktator Canpol EasyStart, świetnie się spisuje
Karmienie piersią dla mnie jest straszne i przereklamowane, dużo bardziej wolę ściągać pokarm i karmić butelką, ale walczę.. nie chciały łapać, ale kupiłam nakładki MAM na sutki i o wiele lepiej. Stresuje mnie to jednak, bo nie wiem ile zjedzą, dostają czkawki i się jakoś zaksztuszają.
Niewiele przybierają na wadze, ale nie spadają więc to jest ważne. Szpital mi obrzydł już, dobrze że klinika Neonatologii ma świetną opiekę! Dzieci są bardzo zadbane i pielęgnowane, miło się do nich Panie odnoszą, z sercem
Ja nadal ledwo siedzę i chodzę,w poniedziałek mam ściągać szwy, mam nadzieję, że poczuję ulgę, bo chwilami nie mam siły z tego i chce się wyć. U dzieci siedziałabym cały dzień, ale tak mnie boli, że jak wracam to umieram z bólu
Hormony dopiero po porodzie mi buzują, płaczę ile wlezie.pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypirelka wrote:Nie wiadomo, może to potrać do 2 tygodni.. bo muszą osiągnąć wagę te min. 2 kg.
To trzymam kciuki, aby ładnie przybieraly bo wiadomo że w domu u siebie najlepiej. Wszystkie mocno trzymamy kciuki za malutkiei jak żabka pisze ucaluj i usciskaj córeczki od nas
pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Mamuśki!
Pirelko trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wrócili do domu! A złe samopoczucie jak najszybciej minęło. Ucałuj Kruszynki w stópki od wszystkich forumowych cioć
Agatia - Ciebie również podziwiam! I życzę aby dzieciaki zawsze dawały Ci taką niesamowitą moc!
Ktoś tu mówi o wyprawce? Ja jeszcze nie mam kilku rzeczy, pranie zrobione częściowo a torba do szpitala w ogóle nieogarnięta. Ale przestałam się tym aż tak stresować po wczorajszym KTG - skurcze w ogóle mi się nie piszą, mimo tego że jestem aktywna na codzień a dzisiaj dodatkowo idziemy na wesele:P Myślę że wiele z nas przenosi termin mimo tych pierwszych objawów:)pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJotc napisz na priv do Angeli albo do mnie swoje imie i Nazwisko (ewentualnie jak cię znaleźne na fb) i dodamy.
Ja sie chyba kwalifikuje na przenoszenie.... Termin mam co prawda na za 10 dni ale szyjka ma 4cm, skurcze sie piszą tak maleńkie ze mam je "olać".
Najprawdopodobniej na 5 września będę miala skierowanie na wywołanie....
A czy orientujecie sie czy można wcześniej wywoływać prawidłowa ciąże? Mam na myśli wywoływanie w okolicach terminu...
Chciałabym pogadać z gin żebym mogła urodzić przed jej urlopem, ale boje sie ze mnie wyśmieje.... A jej obecność poza granicami Polski naprawde powoduje ze sie stresuje ;( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:A czy orientujecie sie czy można wcześniej wywoływać prawidłowa ciąże? Mam na myśli wywoływanie w okolicach terminu...
Chciałabym pogadać z gin żebym mogła urodzić przed jej urlopem, ale boje sie ze mnie wyśmieje.... A jej obecność poza granicami Polski naprawde powoduje ze sie stresuje ;(
ja nie wiem czy to od szpitala nie zależy, w jednym kładą kiedy kończysz 40 tydzień i potem leżysz nawet 2 tygodnie gdy nie ma akcji, a w innym każą po terminie przychodzić co 2 dni na ktg. Ale wydaje mi się że przed skończonym 41 tygodniem to ciężko będzie z tym wywołaniem -
nick nieaktualnyKsosia
u mnie bylo tak ze do szpitala mnie polozoli 5 dni po terminie , ja mialam na 19.08 w szpitalu polozyli mnie 2 4.08 a urodzilam 29.08czyli 10 dni po terminie
Edit: ajrin dzieki ja juz o wrzesniu mysle i daty mi sie pochrzanily juz poprawilamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 11:12
-
nick nieaktualny
-
Sarcia chyba sierpien nie wrzesien? Bo to miesiac po terminie...
mychakruszyna, sarcia123 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny obserwuje ze większość z was ma juz szyjki miękkie skrócone a czy ktoras ma tak jak ja bardzo dluga zamknięta? Całą ciaze brałam 6 magnezów 2luteiny na dzień a teraz po odstawieniu szyjka jak ze stali, na szybki poród się nie zapowiada. Mam nadzieje że potem to szybko pójdzie.
-
Ksosia wrote:Kamcia zagraj po prostu na dysk:)
Telefon prędzej czy pózniej bedzie do wymiany, a pamięć pozostanie np. Na pendrive:)
wiem ksosiu ...
ale tak miałam Emilke zawsze ze soba...a kopii zdjęć zrobie co najmniej 3...telefon męza padł i tym sposobem trochę już straciliśmy
mam jakieś głupie mysli, ze usuwając te zdjęcia, usuwam Emilkę na rzecz drugiego dziecka...malgorzalkaa lubi tę wiadomość
-
mychakruszyna wrote:Dziewczyny obserwuje ze większość z was ma juz szyjki miękkie skrócone a czy ktoras ma tak jak ja bardzo dluga zamknięta? Całą ciaze brałam 6 magnezów 2luteiny na dzień a teraz po odstawieniu szyjka jak ze stali, na szybki poród się nie zapowiada. Mam nadzieje że potem to szybko pójdzie.
ja jestem pozamykana na wszystkie spusty
na ktg ani jednego skurczybyczka nie mialam -
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:Dziewczyny obserwuje ze większość z was ma juz szyjki miękkie skrócone a czy ktoras ma tak jak ja bardzo dluga zamknięta? Całą ciaze brałam 6 magnezów 2luteiny na dzień a teraz po odstawieniu szyjka jak ze stali, na szybki poród się nie zapowiada. Mam nadzieje że potem to szybko pójdzie.
Ja co, prawda ciaze mam mlodsza ale szyjka tez ma 4 cm jest dluga, twarda i zamknieta, takze tez sie nie zapowiada na jakies szalenstwo z porodemtego sie wlasnie boje ze malpa bedzie taka dokonca i w koncu na cc mnie skieruja
-
mychakruszyna wrote:Dziewczyny obserwuje ze większość z was ma juz szyjki miękkie skrócone a czy ktoras ma tak jak ja bardzo dluga zamknięta? Całą ciaze brałam 6 magnezów 2luteiny na dzień a teraz po odstawieniu szyjka jak ze stali, na szybki poród się nie zapowiada. Mam nadzieje że potem to szybko pójdzie.
Długa, twarda, wygięta w stronę kręgosłupa. Dodatkowo główka małej jest jeszcze bardzo wysoko.
Właśnie mąż napompował mi piłkę gimnastyczną. Czekała ponad 3 lata na moment wyjęcia z pudełka- hehe wiedziałam, że kiedyś się przyda -
kamciaelcia wrote:mam jakieś głupie mysli, ze usuwając te zdjęcia, usuwam Emilkę na rzecz drugiego dziecka...
Emilka była, jest i zawsze będzie częścią Waszej rodziny, tego nie zmieni ani ilość zdjęć w telefonie, ani to kto obecnie zajmuje łóżeczko w sypialni
Angela89, LewandowskaAnna, mmargol lubią tę wiadomość