X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, gratuluję dorodnych chłopców!!!! :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte za 10 dni, a pozniej nie wiem kiedy sie okaze :) ale wbrew pozorom juz jie moge sie doczekac tej wizyty kolejnej

• mmargol Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, to Cię zaskoczyli! :D skoro jesteś zapisana jednak na piątek to można powiedzieć, że będziemy rodzić razem :D

Ulfe, nie same chłopaki w tym tygodniu, pośród nich jest moja Emilka :)

haneczka, Angela89 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Agatia, czyli jednak na Sabamed się :) widze na ich stronie o szczepionkach refundowanych przez prezydenta miasta, spoko sprawa :)
    W każdej przychodni są refundowane przez prezydenta :) ale dopiero chyba po 12 mc życia pneumo i meningo. Na razie zostaje na podolach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jsk ta rozbieznosc terminow pomiedzy Om a Usg mnie wnereia :/ bo wg om teraz zsczal sie 35 tydzien ciazy, a w usg w srode zacznie sie 34 i przez to jedtem zla bo maly idzie tozwojem zgodnie z terminem okresu a lekarz die upiera na tem terminmz usg bo mialam nie regularne okredu, ale kurde ostatni okres msjac 27.12 jakim sposobem niby do 12.10 miala byl lazic wstpie w go !!! A boje sie ze przez to szybciej die akcja porofowa zacznie przez te slasnie poje... terminy

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Angela, to Cię zaskoczyli! :D skoro jesteś zapisana jednak na piątek to można powiedzieć, że będziemy rodzić razem :D

Ulfe, nie same chłopaki w tym tygodniu, pośród nich jest moja Emilka :)
    Kiedy, kiedy? Bo mi chyba umknęło :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe, właśnie w piątek cc 26.08 :)

Broszka, żabka04, Madziuuuula lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ulfe, właśnie w piątek cc 26.08 :)
    Fajosko :)

mmargol lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy do piątku. Ciekawe kto urodzi po drodze. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie mój syn dziś oszalał. Tak.się kręci, wije, przesuwa w dół ze już nie mogę. Nie wiem czy robi sobue miejsce, ale nie pamiętam żeby się tak zachowywał. Nie mam skurczy, ale brzuch mnie boli. Dziwnie się przez to czuję :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sobie wlasnie mysle ze jak 1.09 bede na wizycie to powiem lekarzowi niech wsyatwi mi papoery i pojde na drugie CC , bo im blizej tym mam coraz wiekszy stres ze porod sn skonczy sie tak samo jak pierwszy a mam mocne przeczucie ze tak moze byc skoro mam szyjke nie podatna na rozwieranie, a tak to pojde sie umowie na termin i bede miec spokoj psychiczny przynajmniej ,..a jesli sie cos szynciej zacznie to juz trudno wplywu na to miec nie bede....ale nie mam zamiaru znow 20 godzin sie meczyc w bolach 2,5 godziny w bolach partych i zeby na koniec jeszcze mnie cieli...WLASNIE W TYM MOMENCIE ZROZUMIALAM ZE CHYBA MNIE TO PRZEROSLO!! RATUNKU

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wielkie gratulacje kochana :-D

No to w piątek będzie parka Kuba Angeli i Emilka Mmargol :-D superancko :)

Martta dobrze, że się odezwałaś bo już miałam Cie wywołać na baczność ;)

martta, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba moje gratulacje :)

W piątek znowu nic nie da się robić, trzeba siedzieć i kciuki zaciskac :) będzie Emilka i Kuba :)

mmargol lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja tak sobie wlasnie mysle ze jak 1.09 bede na wizycie to powiem lekarzowi niech wsyatwi mi papoery i pojde na drugie CC , bo im blizej tym mam coraz wiekszy stres ze porod sn skonczy sie tak samo jak pierwszy a mam mocne przeczucie ze tak moze byc skoro mam szyjke nie podatna na rozwieranie, a tak to pojde sie umowie na termin i bede miec spokoj psychiczny przynajmniej ,..a jesli sie cos szynciej zacznie to juz trudno wplywu na to miec nie bede....ale nie mam zamiaru znow 20 godzin sie meczyc w bolach 2,5 godziny w bolach partych i zeby na koniec jeszcze mnie cieli...WLASNIE W TYM MOMENCIE ZROZUMIALAM ZE CHYBA MNIE TO PRZEROSLO!! RATUNKU
    Rozumiem Cię doskonale. Masz prawo się bać i zdecydować o cc. Ja podjęłam taką samą decyzję teraz po 16-godzinnym porodzie z 0,5 godzinnymi skurczami partymi. U mnie też szyjka nie była podatna na rozwieranie, a na koniec dziecko źle się wstawiło w kanał rodny (wysokie proste stanie główki). A do tego poród był 1,5 roku temu... A jaki powód był u Ciebie, że skończyło się cc?

• martta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia :* czytam, jestem na bieżąco, ale mniej się udzielam jakoś :)
    Sabinko mam ze swoim szkodnikiem małym to samo :/ jak nie wiem co to za łobuzy!

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam jakas depresje przedporodowa :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

ogolem zacaelo sie wlasnie od tego ze bylam juz po terminie amszyjka, byla dluga twarda i zamkneta,mimo ze przez 4 dnimdawali kroplowy na rozwarcie, na skurcze w efekcie rzeczy cewnik-balonik tez na rozwarcie nic to nie dalo...masowanie szyjki nic nie dalo....a jak w koncu odeszly mi wody to rozwarcie slabo postepowalo i masowali mi na chama, a jak sie parte zaczely to trwaly 2,5 ggodziny. ?..no i glowka sie w kanale pokazala po chwili spowrotem weszla do srodka szyjka zaczela sie zamykac dziecku spadlo nagle tetno ja jak trup no i w 5 minit na cc, no a sama widzisz ze teraz z szyjka tak samo twarda, dluga przeszlo 4 cm i nic nie zwiastuje zeby miala sie skracac czy mieknac...tak jak na poczatku wierzylam w porod sn tak teraz po tych kilku dnach z bolami podbrzusza przestalam juz realnie o tym , yslec..nie chce zeby dziecku stala sie krzywda przez moje ambocje i chec pokazania ze po cc tez mozna...to glupie jest

• marta258 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nam przybyła dwójka dzieciaczków, jutro u Kamci a w piątek kolejna dwójeczka :) Super że rodzi się nam coraz więcej maleństw, jeszcze wyjdzie na to że więcej się urodzi w sierpniu niż we wrześniu :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Agatia :* czytam, jestem na bieżąco, ale mniej się udzielam jakoś :)
    Sabinko mam ze swoim szkodnikiem małym to samo :/ jak nie wiem co to za łobuzy!
    No właśnie.
    Do kogo oni się wrodzoli??!!

• martta Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta258 dokładnie tak :) mi tu każą się oszczędzać i czekać na wrzesień a tu tyle tych kruszynek że człowiekowi też już by się chciało...
    zwłaszcza jak ma się takie czorta jak ja albo Sabinka :)

Sabina lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 2113 2114 2115 2116 2117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ